Προς το περιεχόμενο

q6600 unstable oc

lostgravity

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια προσπαθω να κανω τον q6600 να ειναι stable στα 3.0 αλλα στα test του prime δεν παει και πολυ μακρια και κανει restart.Exω φτασει το vcore μεχρι τα 1.392v ενω το συγκεκριμενο κομματι εχει Vid στα 1.325 .Συγκεκριμενα εχω δωσει multi=9 και fsb=333.Οι θερμοκρασιες οσο τρεχει το prime ειναι λογικες(max 60c)αρα σιγουρα δεν φταιει αυτο.Τι να κανω?Να ανεβασω κ αλλο το vcore?Δεν ειναι ηδη πολυ ψηλα?

Η μητρικη ειναι η asus maximus formula,οι μνημες crucial ballistix DDR2 800mhz και η ψυκτρα η corsair h60.(τις μνημες τις εχω στα 667 με timings 5-5-5-15 και ταση στα 2V)

Δεν εχω πειραξει καθολου τασεις απο ΝΒ και SB

Δημοσ.

Ισως να θέλει να τσιμπήσεις λιγο και το VTT voltage!! Αμα θυμάμαι καλά ο 6600 είναι στα 65 nm οπότε και παραπανω vcore αμα χρειαστεί να του δώσεις εφόσον έχεις καλές θερμοκρασίες δεν μασάει!!!

Δημοσ.

Ισως να θέλει να τσιμπήσεις λιγο και το VTT voltage!! Αμα θυμάμαι καλά ο 6600 είναι στα 65 nm οπότε και παραπανω vcore αμα χρειαστεί να του δώσεις εφόσον έχεις καλές θερμοκρασίες δεν μασάει!!!

Ναι στα 65nm ειναι.Απο οσο εχω δει παντως οι περισσοτεροι λενε πως για τα 3.0ghz το μονο που χρειαζεται ειναι μικρη,ισως και καθολου,αυξηση του vcore.Εγω το εχω ανεβασει ηδη αρκετα και παλι stable δεν ειναι,γι αυτο προβληματιζομαι.

Δημοσ.

Δωσε λιγο VTT... τις μνήμες είσαι σίγουρος οτι τις κρατάς κάτω από 800 για να μην σε κόβουν αυτες?? το επιβεβαίωσες στο CPU-Z??

To pci-e clock το κλειδωσες στα 101Mhz??

Δημοσ.

Δωσε λιγο VTT... τις μνήμες είσαι σίγουρος οτι τις κρατάς κάτω από 800 για να μην σε κόβουν αυτες?? το επιβεβαίωσες στο CPU-Z??

To pci-e clock το κλειδωσες στα 101Mhz??

τις μνημες τις εχω 667 αλλα εχω δοκιμασει και 800 και το αποτελεσμα ηταν το ιδιο.Το pci eχpress bus απο auto που ηταν στο default το εχω βαλει 100.

To Vtt δεν εχω ιδεα τι τιμες παιρνει και τι ευρος εχει

Δημοσ.

στα test του prime δεν παει και πολυ μακρια και κανει restart

αν και μπορεί απλά να το κατάλαβα λάθος, και έχω και καιρό να τρέξω το prime, νομίζω οτι όταν υπάρχει θέμα με το overclock απλά σου πετάει error, δεν κάνει restart... για το restart θα σκεφτόμουν μήπως κάτι τρέχει με το τροφοδοτικό, και αν δεν είχε κάποιο πρόβλημα αυτό, θα δοκίμαζα με τις μνήμες στα 800 με πιο χαλαρά settings....

υ.γ δώσε και λίγο στο NB αν δεν πετύχουν τα παραπάνω... έχω διαβάσει οτι και απο εκεί παίζει θέμα καμια φορά.

Δημοσ.

Βάλε λίγο ενα screenshot απο κάθε καρτέλα του cpu-z με τον υπολογιστή κλοκαρισμενο μπας και βγάλουμε καμια ακρη... εσύ μπορει να θέτεις τις μνήμες στα 667 απο το BIOS αλλά αν συνυπολογισεις και το oc στο fsb μπορεί να ανεβαίνουν πάνω από τα 800...

Κράτα το VTT max στα 1.4V

και το PLL max στα 1.6V

Αλλα το κυριότερο δωσμου pics απο cpu-z με κλοκαρισμενο cpu γιατι μου βρωμάει η υπόθεση!!

αν και μπορεί απλά να το κατάλαβα λάθος, και έχω και καιρό να τρέξω το prime, νομίζω οτι όταν υπάρχει θέμα με το overclock απλά σου πετάει error, δεν κάνει restart... για το restart θα σκεφτόμουν μήπως κάτι τρέχει με το τροφοδοτικό, και αν δεν είχε κάποιο πρόβλημα αυτό, θα δοκίμαζα με τις μνήμες στα 800 με πιο χαλαρά settings....

υ.γ δώσε και λίγο στο NB αν δεν πετύχουν τα παραπάνω... έχω διαβάσει οτι και απο εκεί παίζει θέμα καμια φορά.

Μερικές φορές κάνει και restart λογο αστάθειας! δεν πιστευω οτι είναι τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Μερικές φορές κάνει και restart λογο αστάθειας! δεν πιστευω οτι είναι τροφοδοτικό.

λογικά όχι αλλα ποτέ δεν ξέρεις υπάρχει πολύς κόσμος που σκάει 1000+ ευρώ στο pc και παίρνει κάτι τροφοδοτικά με 20-30 ευρώ :-D :-D :-D

Δημοσ.

ναι οντως,οταν προκυψει προβλημα με το oc βγαζει error,αλλα αν παιζει θεμα με την ταση κλεινει και ειτε κανει restart ειτε εμφανιζει blue screen.To psu δεν ειναι σιγουρα(στην υπογραφη φαινεται και το μοντελο αν θες να το τσεκαρεις)

Δημοσ.

ανεβαζω φωτογραφιες πως εχω ανεβασει φοτο εγω τον δικο μου q6600 μηπως και σε βοηθησουνLink

Link

Link

Link

ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΟΒΟ P5QL-E

λουσι αν μπορεις να χελπαρεις να ανεβω και λιγο παραπανω μην του χαλασουμε του παιδιου το θεμα σε πμ στειλε αν μπορεις

Δημοσ.

εβαλα screenshot απτο cpuz

ανεβαζω φωτογραφιες πως εχω ανεβασει φοτο εγω τον δικο μου q6600 μηπως και σε βοηθησουνLink

Link

Link

Link

ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΟΒΟ P5QL-E

λουσι αν μπορεις να χελπαρεις να ανεβω και λιγο παραπανω μην του χαλασουμε του παιδιου το θεμα σε πμ στειλε αν μπορεις

το vcore σου μου φαινεται λογικο για τη συχνοτητα αυτη.Εμενα με αυτη την ταση στα 3ghz δεν βγαζει ουτε 5λεπτο στο prime.Απο θερμοκρασιες που βρισκεσαι?με τι ψυκτρα παιζεις?

post-206522-0-73801000-1305832778_thumb.png

Δημοσ.

Το Restart στο Prime σημαίνει ότι είναι πολύ Unstable. Όταν βγάζει κόκκινα σημαίνει ότι απλά είναι Unstable.

Δημοσ.

εβαλα screenshot απτο cpuz

το vcore σου μου φαινεται λογικο για τη συχνοτητα αυτη.Εμενα με αυτη την ταση στα 3ghz δεν βγαζει ουτε 5λεπτο στο prime.Απο θερμοκρασιες που βρισκεσαι?με τι ψυκτρα παιζεις?

ειμαι με την dark night xigmantek s1283 w μεχρι 62 φτανουν οι πιο θερμοι πυρηνες τρεχε το ΟCCT καλυτερα

Δημοσ.

ειμαι με την dark night xigmantek s1283 w μεχρι 62 φτανουν οι πιο θερμοι πυρηνες τρεχε το ΟCCT καλυτερα

και εμενα η θερμοκρασια,οσο αντεχει τουλαχιστον,εκει γυρω ειναι.Ποσο ειναι το vid σε εσενα?στο δικο μου το coretemp μου το βγαζει 1.325

Παντως μαλλον θα δοκιμασω να ανεβασω κ αλλο λιγο to vcore μπας και γινει τιποτα.

Δημοσ.

Καρφωσε τα ρεύματα pll και vtt στις τιμές που σου είπα πρίν και κάνε stability test να δουμε... αν σταθεροποιηθεί τοτε αρχιζεις και τα καταβαζεις ξεκινόντας απο το vcore οσο πιο χαμηλά είναι δυνταόν για να είσαι σταθερός! αααα και απενεργοιποισε και το spread spectrum

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...