Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση κάρτας γραφικών

guido

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ,

Έχω το σύστημα της υπογραφής . Γενικά σχεδίαζα να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών όταν αγόρασα την Dell , αλλά επειδή για τα δικά μου μέτρα συνέχιζε να την παλεύει μια χαρά σε ότι έπαιζα ( wow,pro,black ops,mass effect 2,DA2 κτλ ) το ανέβαλα τελικά .

Επειδή έφαγα όμως την πίκρα με το witcher 2 αποφάσισα επιτέλους να την κάνω τελικά την κίνηση . Όχι ότι με καίει και τόσο να το παίξω , απλά ήταν μία υπενθύμιση ότι το πλήρωμα του χρόνου έχει έρθει εδώ και πάρα πολύ καιρό .

Λοιπόν περιμένω προτάσεις λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω :

Επεξεργαστή δεν σκοπεύω να αλλάξω σύντομα , οπότε κάτι υπερβολικά καλό που δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί στο full λόγω bottleneck θα μου είναι άχρηστο.

Δεν είμαι φανατικός gamer . Με λίγα λόγια σκοπεύω να την κρατήσω την νέα πάλι κάνα 3άρι χρόνια . Οπότε θέλω να την παλέψει σε βάθος χρόνου. Να την παλέψει με βάση τις δικές μου χαμηλές απαιτήσεις που συνοψίζονται στο απλά να τρέχει χωρίς να κολλάει πάνω κάτω .

Όριο στο budget δεν έχω . Δηλαδή αμα με πείσετε οτι αξίζει και είναι μονόδρομος για xy λόγους να δώσω και 250 μπορεί και να το κάνω .Αλλά για να είμαι ειλικρινής ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΆΝΩ και θα προτιμούσα κάτι μέχρι 150-170

Γενικά με ενδιαφέρει αφού θα κάνω που θα κάνω την αγορά η διαφορά να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη , ώστε να αξίζει τα πεταμένα λεφτά :P , και όχι απλά μια καλή αναβάθμιση

Μαγαζι κτλ δεν με απασχολεί από που . Μοντέλο ψάχνω και την βρίσκω την άκρη μετά.

Τωρα λεπτομέρειες όπως θόρυβος , θερμοκρασίες κτλ τα συζητάμε στην συνέχεια αν προκύψουν.

edit:

υ.γ αν με ρωτήσει κανείς γιατί άνοιξα το θέμα εδώ και όχι στις Κάρτες Γραφικών , η απάντηση είναι δεν ξέρω :whistle: .

Δημοσ.

Στα λεφτα που θελεις να δωσεις θα ηταν οτι πρεπει η 5850 η απο το πλαισιο η απο multirama.επαιζε στα 129 στο πλαισιο και λιγο λιγοτερα στο multirama.

αλλα μαλλον εξαντληθηκαν και στα 2 αλλα δεν χανεις τιποτα εαν εχεις κοντα καποιο μαγαζι απο τα 2 να πας να ριξεις μια ματια εαν τους εχει μεινει καμια.

Δημοσ.

Απ ότι βλέπω η 5850 δεν υπάρχει πλέον ούτα στα multirama...

οπότε πας για

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0593382&catid=020300

ή

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24219&cat=5

ή

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21683&cat=5

Με τον επεξεργαστή που κουβαλάς βέβαια όλες τους θα τρώνε μπουκαλάκι (ίσως να τον κλόκαρες λίγο) αλλά το να πάς σε οτιδήποτε μικρότερο δεν αξίζει!

Η 6850 είναι η καλύτερη εκ των τριών αλλά και αυτή που θα τρώει το μεγαλύτερο μπουκάλι με αποτέλεσμα να μην αποδίδει καλύτερα σε σχέση με τις άλλες δύο... οπότε ίσως είναι καλύτερα να διαλέξεις μια εκ των 550ti και 6790!

Δημοσ.

thx all καταρχήν .

stm00192 οι διαφορές στις τιμές δεν είναι και μεγάλες από οτι βλέπω , οπότε μάλλον καλύτερα να πάρω την 6850 . Αφού σκοπεύω να την κρατήσω αρκετό καιρό ίσως να αλλάξω και CPU κάποια στιγμή . Η' μπορεί να μου την βαρέσει και να πάρω νεο PC ποτε δεν ξέρεις , οπότε χαμένη δεν θα πάει .

Από συνήθεια και χωρίς σοβαρό λόγο , θα προτιμούσα βέβαια nvidia , αλλά σε αυτήν την τιμή η 550ti ή κάποια άλλη θα είναι υποδεέστερη από οτι κατάλαβα ε;

Δημοσ.

thx all καταρχήν .

stm00192 οι διαφορές στις τιμές δεν είναι και μεγάλες από οτι βλέπω , οπότε μάλλον καλύτερα να πάρω την 6850 . Αφού σκοπεύω να την κρατήσω αρκετό καιρό ίσως να αλλάξω και CPU κάποια στιγμή . Η' μπορεί να μου την βαρέσει και να πάρω νεο PC ποτε δεν ξέρεις , οπότε χαμένη δεν θα πάει .

Από συνήθεια και χωρίς σοβαρό λόγο , θα προτιμούσα βέβαια nvidia , αλλά σε αυτήν την τιμή η 550ti ή κάποια άλλη θα είναι υποδεέστερη από οτι κατάλαβα ε;

Ναι αρκετά υποδιαίστερη .... η μόνη nvidia που αξίζει είναι η 560Τi αλλα ξεφεύγει στα 200Ε+ χωρίς να σου δίνει τα ανάλογα παραπανω από την 6850!

Δημοσ.

Οπότε καταλήγουμε 6850 .

Αυτή στο pixel bulk είναι; αν και χλωμό να υπάρχει σε καμιά βδομάδα που θα κάνω την αγορά.

Δημοσ.

είναι έμπιστο το pixelmania; μην πάρω κανα δευτερο χέρι :P . οτι ειναι γνωστο το ξέρω αλλά και άλλοι γνωστοι είναι αλλά...

αν και χλωμό να την προλάβω .

Δημοσ.

Από αξιολογήσεις βλέπω έχει και θετικά έχει και αρνητικά,εγω προσωπικά δεν έχω αγοράσει ποτέ οπότε δεν ξέρω να σου πω.

Δημοσ.

οκ .

2-3 last ερωτήσεις για την 6850

Αποκλειστικά και μόνο την Sapphire; Αν τυχών βρω πουθενά πιο φτηνά (μαζί με τα μεταφορικα κτλ) την asus ή κάποια άλλη να μην την πάρω;

Από θερμοκρασίες και θόρυβο τι λέει; Γενικά ενώ έχω πολύ χαμηλές θερμοκρασίες εσωτερικά και στα υπόλοιπα , πλαϊνό fan δεν έχω βάλει . Θα χρειαστώ λέτε για την γενικότερη ψύξη της;

Δημοσ.

Όχι αποκλειστικά και μόνο την Sapphire απλώς επειδή είναι η ποιο φτηνή. Η asus είναι αρκετά καλύτερη στο θέμα ψύξεις αφού εκεί έχουν μόνο διαφορές .

Για το θέμα θερμοκρασίας και θορύβου δες εδω που είναι αναλυτικά ;)

Δημοσ.

ok thanx , θα τα κοιτάξω και θα το ψάξω γενικά το σ/κ και αν χρειαστώ κάτι θα επανέλθω

Δημοσ.

την πήρα τελικά ( sapphire 6850 )

αυτό που με παραξένεψε λίγο ήταν που έπρεπε (?) να συνδέσω δύο 6πινα , ενω όπου είχα διαβάσει (π.χ official website) ανέφερε πως παίρνει ένα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...