Προς το περιεχόμενο

Πως κανω επιδιορθωση σε vista?

Th@n@sis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό συμβαίνει γιατί το αρχείο εκκίνησης του Windows σου είναι κατεστραμένο ή φθαρμένο, ή έχει αφαιρεθεί κάπως. Στην περίπτωση αυτή, το πρόβλημα είναι από από το λογισμικό σου και όχι από κάποιο hardware.

Δοκίμασε να κάνεις επιδιόρθωση όπως έκανες πριν με το CD και επέλεξε την 5η επιλογή (έχει ένα μαύρο εικονίδιο), αυτή της χρήσης του τερματικού και ακολούθησε τα βήματα από αυτή τη σελίδα.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εκανα αυτα απο το link που μου εδωσες Νοτις αλλα δν εκαναν κατι ακομα μου βγαζει το προβλημα.Επισης στην επιδιορθωση λεει WINDOWS Vista Home Premium 476937mb (D:) SYSTEM.

1.Εχω 2 σκληρους δισκους

Νομιζω οτι ο σκληρος που χρησιμοποιω ειναι ο C εκει λεει D παιζει καποιο ρολο αυτο γιατι ?

2.Απο τι στιγμη που δεν φτιαχνεται πρεπει να τον παω σε τεχνικο μηπως εχει καποιο προβλημα ο δισκος η απλως θελει φορματ?

3.Αν θελει φορματ μπορει καποιος να μου δωσει ενα λινκ που να τα λεει ολα απο την αρχη για το φορματ γιατι σκεφτομαι να το κανω και θα ειναι η πρωτη φορα που θα κανω? :mad: :fear:

Δημοσ.

Αρχικά βάλε στο BIOS σου ως αρχικό σκληρό δίσκο εκκίνησης αυτόν με το Vista (λογικά αυτός είναι αν ξεκινούσε το pc σου μ' αυτά).

Δεύτερον: Για το πρώτο σου ερώτημα ναι έχεις δίκιο και πρέπει να αλλάξεις το γράμμα (και αυτό γίνεται σε κάθε σύστημα που θες) μ' αυτό που είναι το λειτουργικό σου.

Καλού-Κακού για να μη τα μπερδέψεις αντέγραψε τα παρακάτω (κλικ στο Spoiler).

• bcdedit /export D:\BCD_Backup
  • d:
  • cd boot
  • attrib bcd -s -h -r
  • ren d:\boot\bcd bcd.old
  • bootrec /RebuildBcd

Τρίτον: Αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς να βρεις εδώ και δεν έχεις υπομονή ή επείγει άμεσα να βρεθεί λύση, κάνε ότι πιστεύεις. Προσωπικά θεωρώ ότι ο τεχνικός για τέτοιο ζήτημα (που είναι γελοίο όταν θα το μάθεις) είναι χάσιμο χρημάτων-χρόνου και γνώσεων περί υπολογιστών. Τουλάχιστον πρέπει να γνωρίζεις πως γίνεται το format wink.gif.

Τρίτον: Ορίστε ένας οδηγός στα αγγλικά (ελλήνικος δεν βρήκα ο κακόμοιρος). Πριν ξεκινήσεις την διαδικασία αυτή μετέφερε ότι αρχεία έχεις (Τραγούδια, Ταινίες, Φωτογραφίες) σε άλλο δίσκο γιατί θα διαγραφούν.

Δημοσ.

Βρηκα εναν ελληνικο αυτον http://www.box.net/shared/3doe428844 εχει και xp και για vista .Διαβασα οτι πρεπει να βρω και drivers επειδης δεν ξερω ποιους drivers χρειαζεται υπαρχει καποιο προγραμμα που να μου βρισκει ποια drivers χρειαζομαι?

Εκανα αυτο που λες στο σποιλερ οταν βαζω την εντολη cd boot λεει The system cannot find the path specified.

Εχω αλλα 2 cd που μου εχουν δωσει λενε GIGABYTE Dynamic Energy saver advanced intel x58-series utility DVD supports intel core i7 multi-corre processors,kai point of view graphics driver cd.Ειναι drivers και τα 2 το ενα προφανως ειναι το αλλο?

Δημοσ.

Ναι προγράμματα υπάρχουν πολλά, καλά και δωρεάν, αλλά θα σε προτρέψω στον πιό δύσκολο τρόπο και διδακτικό, αυτόν που τους βρίσκεις, κατεβάζεις και εγκαθιστάς εσύ.

Λοιπόν προγράμματα που γνωρίζω για εύρεση οδηγών είναι τα εξής: DriverMax (Δωρεάν) και το Driver Genius (Επί πληρωμή).

Επίσης μπορείς να πηγαίνεις από το μενού Έναρξη ->Πίνακες Ελέγχου -> Σύστημα και ασφάλεια -> Σύστημα -> Διαχείριση συσκευών και όπου θα βλέπεις κίτρινο ερωτηματικό κάνεις δεξί κλικ και "Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης...", στο βρίσκει και το εγκαθιστά αμέσως.

Το πιο δύσκολο τρόπο, που σου προτείνω απαιτεί καλή γνώση του συστήματος σου, από τι αποτελείται. Δηλαδή η κάρτα γραφικών μου είναι από την NVidia και κατεβάζω τον οδηγό του μοντέλου που έχω από το site της, η κάρτα ήχου μου είναι συνυφασμένη με τη Realtek μπαίνω στη σελίδα της και κατεβάζω την τελευταία που έχει, o εκτυπωτής μου από την EPSON... κτλ. Για να ξέρεις από τι αποτελείται το σύστημα σου προτείνω να το βλέπεις από το πρόγραμμα Speccy.

To 2o CD είναι οδηγός για τη κάρτα γραφικών το Point Of View Graphics Driver CD. Το πρώτο CD, για το οποίο δεν είμαι σίγουρος, θα είναι με κάποιο με πρόγραμμα για εξοικονόμηση της ενέργειας της μητρικής σου κάρτας GIGABYTE.

Δοκίμασε και αυτό τον οδηγό. Αν δεν πετύχει κάνε format.

Δημοσ.

Να ρωτησω τα drivers τα βαζω μετα το φορματ ετσι??

Ξεχασα να σου πω Ευχαριστω για την μεγαλη βοηθεια σου.Παω να κανω ενα μπανιο και μολις επιστρεψω θα δοκιμασω αυτο απο το λινκ που μαλον δεν θα πετυχει και θα ξεκινησω το φορματ ελπιζω να μην εχω προβληματα κατα την διαδικασια του φορματ

Δημοσ.

Ναι μετά το format γίνεται η εγκατάσταση τους και μη ξεχάσεις το Service Pack του Vista.

Να ρωτησω τα drivers τα βαζω μετα το φορματ ετσι??

Ξεχασα να σου πω Ευχαριστω για την μεγαλη βοηθεια σου.

Παρακαλώ. Αν δεν φτιαχτεί δεν ικανοποιούμαι και δεν θεωρώ ότι βοήθησαhappy.gif.

Δημοσ.

Όλα μετά το format. Το SP2 το κατεβάζεις και το εγκαθιστείς όπως ένα κανονικό πρόγραμμα. Δεν θέλει μαγικά.

Δοκίμασε τον οδηγό, προσεκτικά μην βιάζεσαι, να γράφεις σωστά στα γράμμα και τα σύμβολα και αν δεν έρθει η λύση μ' αυτό, format και εγκατάσταση των οδηγών όταν θα έχεις τελειώσει μ' όλα.

Δημοσ.

Τον δοκιμασα δεν εκανε κατι.Ξεκιναω φορματ κατι τελευταιο που μηπως εχεις ξεχασει να μου πεις η να ρωτησω?

Δημοσ.

Οκ Ευχαριστω και παλι θα περιμενω λιγο και θα αρχισω

ΑΑΑ..τωρα που θημηθηκα σε ποιον απο τους 2 δισκους θα κανω φορματ θα μου βγαλει καποια επιλογη η θα παει μονο του αυτοματα?Επισης πρεπει να αποσυνδεσω απο τον υπολογιστη το modem ,εκτυπωτη και τα ηχεια??

Καποιος να απαντησει για να ξεκινησω ^_^

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να αποσυνδέσεις τίποτα. Κανονικά ότι λέει ο οδηγός που βρήκες.

Σε ποιόν από τους 2 σκληρούς θα κάνεις format θα κάνεις σ' εκείνον που είχες το προηγούμενο λογισμικό. Δεν ξέρεις ποιος είναι τι χωρητικότητα έχει; Γενικά αυτός ο "D" ποιος είναι;

Δημοσ.

O D ειναι ο δευτερος απο τους 2 καταλαβα σε ποιον θα κανω.

Εκανα φορματ αλλα ακομη μου βγαζει το προβλημα και τωρα εκει που μου ειχε να επιλεξω ενα λειτουργικο συστημα μου εχει να επιλεξω 2 microsoft windows vista κ windows vista home premium τι εκανα λαθος?

οχχ...απο οτι βλεπω εκανα φορματ στον 2 δισκο τον αδειο γιατι στο system recovery options μου βγαζει 2

Microsoft windows vista 4763937 MB (D:)SYSTEM

Windows Vista Home premium 4763937 MB (D:)SYSTEM

Υπαρχει λυση που μπορω να την κανω εγω η να παω σε τεχνικο? :confused: :confused:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...