kage Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 υπαρχουν αιτησεις για μεγαλα αιολικα παρκα+φωτοβολταικα σε αρκετες περιοχες που για τους γνωστους λογους καθυστερουν...περα απο κατοικους υπαρχουν και οι αρμοδιοι που δεν θελουν να τα προχωρανε. αυτο αναφερεται για την υποτιθεμενη αναπτυξη http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100013_15/05/2011_442142 http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_15/05/2011__442141
Ntinaras Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Στα νησιά που έχουμε δυνατούς ανέμους τους είχαν προτείνει πριν από κάποια χρόνια να τους βάλουν τις μεγάλες ανεμογεννήτριες,και αρνήθηκαν οι κάτοικοι γιατί λέει θα χαλάσει το τοπίο και θα φύγουν οι τουρίστες ...δεν έχω λόγια... προφανως δε θα τα βαλεις στη μυκονο αλλα σε κανα ερημονησι ναι.
insomniaK Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Στη Μυτιλήνη προτιμούν αυτό: Από τους ανεμόμυλους για ηλεκτροδότηση.
-nick- Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Στα νησιά που έχουμε δυνατούς ανέμους τους είχαν προτείνει πριν από κάποια χρόνια να τους βάλουν τις μεγάλες ανεμογεννήτριες,και αρνήθηκαν οι κάτοικοι γιατί λέει θα χαλάσει το τοπίο και θα φύγουν οι τουρίστες ...δεν έχω λόγια... Αν δεν κανω λαθος καποιο νησι της ελλαδας καλυπτει τις αναγκες του μονο με 'πρασινη' ενεργεια... νομιζω ο Αι-Στρατης?
pournaras Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Στη Μυτιλήνη προτιμούν αυτό: Από τους ανεμόμυλους για ηλεκτροδότηση. Δημιουργουν τεχνητο νεφος για τις επικινδυνες ακτινες του ηλιου, για να προστατευουν τους τουριστες. Που να καταλαβεις εσυ ο τριτοδευτερος το σχεδιο που υπαρχει...
Icecut Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Στη Μυτιλήνη προτιμούν αυτό: Από τους ανεμόμυλους για ηλεκτροδότηση. Κοίτα..εγώ είμαι μυτιληνιός,το πρόβλημα με τη Μυτιλήνη είναι ειδικό,το πρόβλημα με όλα τα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά γενικό.Δε μπορούμε καν να βάλουμε φωτοβολταϊκα,ούτε οικιακά ούτε σε γήπεδα ούτε σε δημόσια κτίρια καθώς το δίκτυο είναι κορεσμένο και οι αιτήσεις πάροτι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο και οδηγία απο τη ΔΕΗ δε μπορούν να διεκπαιρεωθούν!Υπομονή ίσως σε καμια δεκαριά χρόνια κάτι να γίνει!
pournaras Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Κοίτα..εγώ είμαι μυτιληνιός,το πρόβλημα με τη Μυτιλήνη είναι ειδικό,το πρόβλημα με όλα τα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά γενικό.Δε μπορούμε καν να βάλουμε φωτοβολταϊκα,ούτε οικιακά ούτε σε γήπεδα ούτε σε δημόσια κτίρια καθώς το δίκτυο είναι κορεσμένο και οι αιτήσεις πάροτι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο και οδηγία απο τη ΔΕΗ δε μπορούν να διεκπαιρεωθούν!Υπομονή ίσως σε καμια δεκαριά χρόνια κάτι να γίνει! Αυτο ειναι λιγο κουφο... Διοτι το δικτυο σαφως και ειναι κορεσμενο, μιας και ειναι μησι (αυτονομο ως προς την παραγωγη ρευματος) εχει συγκεκριμενα νοικοκυρια - καταστηματα που πρεπει να τροφοδοτησει, αρα λογικα κορεσμενο θα ειναι. Εχει πχ ζητηση 100mw, το εροστασιο θα βγαλει 100mw. Αρα, οταν καποιοι θα κανουν αιτηση, και βαλουν το ταδε φωτοβολταικο που θα δωσει πχ 20mw συνολο, ποσο δυσκολο ειναι το εργοστασιο να ριξει την παραγωγη στο 80% ; Μηπως η αγορα του πετρελαιου για τη λειτουργια του εργοστασιου, κομπλαρει την υπολοιπη αναπτυξη;
SpirtouLisS Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Στα νησιά που έχουμε δυνατούς ανέμους τους είχαν προτείνει πριν από κάποια χρόνια να τους βάλουν τις μεγάλες ανεμογεννήτριες,και αρνήθηκαν οι κάτοικοι γιατί λέει θα χαλάσει το τοπίο και θα φύγουν οι τουρίστες ...δεν έχω λόγια... θα ηθελα να πω χωρις να θελω να υποστηριξω κανενα και ουτε ανεμογγενητρια εχω κοντα μου. εχουν αλλο ενα κακο οι ανεμογεννητριες. κανουν θόρυβο. τα μηχανικα κιβωτια μειωτήρες που προηγουνται πριν η ενεργεια μεταφερθει στη ηλεκτρογεννητρια+οι φτερωτές λόγω της τυρβωσης του αερα που προκαλουν στην ομαλή ροη του αερα προκαλουν εναν εντονο μηχανικο και αεροδυναμικο θορυβο. ειναι εξαιρετικα ενοχλητικος σε μια δεδομένη ακτινα απο την ανεμογεννητρια. επισης παραγονται και υποηχοι που εχουν μεγαλύτερη ακτινα που δε τους ακουμε αλλα μπορει να επηρεαζουν (δεν ξερω αν εχει αποδειχτει) τη διαθεση μας και τη συμπεριφορα ζώων πχ. αυτα λαμβανονται υποψιν στη συνταξη καθε προμελετης εγκαταστασης αιολικου παρκου και φυσικα στην αποφαση στο αν θα παρει εγκριθει η μελετη περιβαλλοντικων επιπτωσεων ενος παρκου. αυτα για να ξερουμε ολη την πραγματικοτητα. απο εκει και περα θεωρω υπερβολικες τις αντιδρασεις οποιουδηποτε αρνειται δογματικα ενα αιολικο παρκο στο τοπο του. απο την αλλη μερια η αιολικη ενεργεια μπορει να ειναι ανανεωσιμη αλλα η εκμεταλλευση προκαλει προβληματα και δεν ειναι τοσο ''καθαρή'' οσο η ηλιακη εκμεταλλευση με ενα φ/β παρκο δηλαδη. επιπλεον επηρεαζει το φυσικο περιβαλλον σε μεγαλύτερο βαθμο καθως οι ανεμογγενητριες ειναι ορατες απο μεγαλύτερη αποσταση σε σχεση με ενα φ/β παρκο και αυτο ισως δε μπορει να το δεχθει ευκολα ενας κατοικος. εμενα προσωπικα ουτε με ενοχλει και στη Κρητη εχουμε δεκαδες αιολικα παρκα και ουτε τη διαθεση μου χαλασαν και ο τουρισμος μια χαρα παει...
Icecut Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Ειναι πρασινη η γεωθερμικη ενεργεια στην Ελλαδα; είναι ένας τρόπος τουλάχιστον να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να μειώσουμε τις εκπομπές ρύπων,επομένως κατατάσσονται στις πράσινες επενδύσεις!αυτο το 20-20-20 που λέγαμε?
-nick- Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Ασχετο, Icecut, αλλα ειχα χρονια να δω το username σου στο φορουμ... Flashback.. ]nick[
insomniaK Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Κοίτα..εγώ είμαι μυτιληνιός,το πρόβλημα με τη Μυτιλήνη είναι ειδικό,το πρόβλημα με όλα τα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά γενικό.Δε μπορούμε καν να βάλουμε φωτοβολταϊκα,ούτε οικιακά ούτε σε γήπεδα ούτε σε δημόσια κτίρια καθώς το δίκτυο είναι κορεσμένο και οι αιτήσεις πάροτι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο και οδηγία απο τη ΔΕΗ δε μπορούν να διεκπαιρεωθούν!Υπομονή ίσως σε καμια δεκαριά χρόνια κάτι να γίνει! Ε πεστο ότι για ατό δεν μπαίνουν ποτέ σε λειτουργία οι ανεμογεννήτριες κοντά στο αεροδρόμιο για αυτό το λόγο ή ότι έχουν γίνει φασαρίες για να μην πολλαπλασιαστούν, καθαρά για λόγους ενδιαφέροντος για τη διασφάλιση του δικτύου της ΔΕΗ!
electroasd Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Διαβάστε ένα πολύ ωραίο άρθρο, που λέει για τις ταρίφες που δίνουν για τις ΑΠΕ και τι θα γίνει στο μέλλον με αυτό το ζήτημα. Το Feed in Tariff στα φωτοβολταϊκά τελειώνει... Οι άλλες χώρες προχωρούν εδώ και 10 χρόνια και εμείς ακόμα περιμένουμε τις άδειες από το ΔΕΣΜΗΕ με τον νέο νόμο, ο οποίος έχει βγει εδώ και ένα χρόνο.....
gtroza Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_oiko1_1_05/04/2011_1294857 "αγανακτισμένος" .
electroasd Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_oiko1_1_05/04/2011_1294857 "αγανακτισμένος" . Τελικά όμως αυτά που λέει το άρθρο δεν ισχύουν. Οι Αγρότες δεν θα έχουν κάποια διευκόλυνση, πέραν ότι τα αιτήματά τους εξετάστηκαν πρώτα. Το ότι δεν θα γινόταν "τζάμπα" και ότι θα χρειαζόταν κεφάλαιο το έχει πει η Αγροτική Τράπεζα εδώ και ενάμιση χρόνο, άρα δεν εξαπατήθηκε κάνεις και τέλος η διαδικασία προχωράει κανονικότατα. Ήδη οι πρώτες αγροτικές άδειες αναμένονται να βγουν από το ΔΕΣΜΗΕ αρχές Ιουνίου και από εκεί και πέρα θα βγαίνουν συνεχώς. Άρα το μόνο μελανό κομμάτι που βλέπω εγώ, είναι το θέμα της χρηματοδότησης, όπου θα έπρεπε να υπήρχε χρηματοδότηση με διαφορετικά κριτήρια και οφέλη. Αν αλλάξει αυτό, τότε σίγουρα θα έχουμε ανάπτυξη και σίγουρα θα υπάρχει όφελος για όλους μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.