electroasd Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Σύμφωνα με έρευνα της ICAP (το πλήρες άρθρο βρίσκεται εδώ ) ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), την οκταετία 2002-2010 έφτασε τα 20,3%. Υπάρχει μια ανάπτυξη στον κλάδο αυτό. Αν αναλογιστεί κανείς την τρομερή ύφεση στον κατασκευαστικό κλάδο(βασικό θεμέλιο της οικονομίας μας) και τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας μας, μήπως οι ΑΠΕ, είναι μία ελπίδα στον ορίζοντα?
gtroza Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 ίσως αλλά με τί θα πληρωθεί η εισαγόμενη τεχνολογία ; .
insomniaGREEK Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 19 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 19 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Την Ελλάδα δέν μπορεί να την βοηθήσει κανένας οικονομικός τομέας γιατί έχει χρεωκοπήσει ήδη και κάθε Ελληνα που φεύγει μετανάστης τον αναπληρώνει ένα μικρό χωριό λαθρομεταναστών.. Τωρα που μιλάμε είναι καμια 2.000 στο δρόμο
insomniaGREEK Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 19 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 19 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος οχι
insomniaGREEK Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 19 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 19 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Μάλλον όχι.. Πιθανόν.. Ποτέ δέν ξέρεις τί γίνεται.. Ποτέ μην λές ποτέ..
electroasd Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Σίγουρα τα λεφτά είναι ένα θέμα, όμως γενικά υπάρχουν κίνητρα...
Xaralambos Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σίγουρα θα βοηθήσουν την τσέπη μας αλλά και την Ελλάδα. Παράδειγμα: βάζεις σπίτι σου έναν ηλιακό και μερικά φωτοβολταικά (θα μου πείς βέβαια που να βρώ το κεφάλαιο) κάνοντας αυτές τις 2 απλές κινήσεις εξοικονομείς : 1.Πετρέλαιο απο τον καυστήρα σου ή ρεύμα αν έχεις ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. 2.Ρεύμα + παίρνεις πίσω λεφτά απο τη ΔΕΗ . Άρα σε ετήσια βάση πλέον σου περισέυουν πολύ περισσότερα χρήματα, τα οποία σαν Έλληνας χαλάς σε χρόνο ντέ-τέ.. Τα χαλάς όπουδίποτε δεν έχει σημασία ,αυτό που έχει είναι ότι στην τελική εσύ έχοντας ξοδέψει χρήματα έχει κινηθεί η αγορά και κυκλοφορεί χρήμα. Αν το ίδιο κάνουν αρκετοί μετά απο σένα τότε ναι θα βοηθήσουν την Ελλάδα
gtroza Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 την οκταετία 2002-2010 έφτασε τα 20,3%. Παράδειγμα: βάζεις σπίτι σου έναν ηλιακό και μερικά φωτοβολταικά (θα μου πείς βέβαια που να βρώ το κεφάλαιο)κάνοντας αυτές τις 2 απλές κινήσεις εξοικονομείς : 1.Πετρέλαιο απο τον καυστήρα σου ή ρεύμα αν έχεις ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. 2.Ρεύμα + παίρνεις πίσω λεφτά απο τη ΔΕΗ . τότε "υπήρχαν λεφτά" τα "ηλιακά" έχουν μπεί στη ζωή των ελλήνων "προ αμνημονεύτων ετών" δεν υπάρχει "χώρος" στα αστικά κέντρα, για να αναπτυχθούν "επαρκείς" επιφάνειες* φωτοβολταϊκών, πάνω στα σπίτια >γνώμη μου *ποιός θα "πρωτοβάλει" σε μιά πολυκατοικία; θα "περιοριστούν" σε "λίγες" ευνοϊκές περιπτώσεις, και λόγω "χρόνου" ηλιασμού είμαι αισιόδοξος μεσομακροπρόθεσμα! .
Thanos1972 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Εχετε αναρωτηθει ομως ποιος πληρωνει την ΔΕΗ για να πληρωνει 0.50 cents νομιζω την κιλοβατωρα στον ιδιωτη? μονο εαν πουλαμε ρευμα στο εξωτερικο θα δουμε ασπρη μερα.
kage Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 η ελλαδα θα βοηθηθει αν καποιος αντιδρασει και πει ξεκιναω σαν ΧΩΡΑ εξορυξεις πετρελαιου,ουρανιου,χρυσου κτλ... επειδη αυτο δεν γινεται ευκολα θα δειξει τι θα γινει... προς το παρον βοηθαει τις αρπαχτες που εχω ακουσει οτι γινονται με υπερκοστολογημενες εγκαταστασεις.
insomniaK Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 επίσης, θα βοηθήσει αν αρχίσουμε να είσαγουμε εξωγήινους τουρίστες, έχω ακούσει ότι κάνουμε υπερτιμολογήσεις και στις κρουαζιέρες.
Icecut Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Οι ΑΠΕ απο μόνες τους δε μπορούν να βοηθήσουν σε καμία περίπτωση.Άλλωστε το ποσο της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται απο εκείνες είναι αυτό που καταναλώνεται απο εμάς για ζεστό νερό χρήση,όσο αντιφατικό και αν ακούγεται αυτό.Τώρα για την υψηλή τιμή πώλησης της kwh,είναι στα πλαίσια του στόχου για το 20-20-20 έως το 2020,δηλαδή παραγωγή 20% απο ΑΠΕ 20% εξοικονόμηση ενέργειας με κεντρικά ηλιακα,μονώσεις κτιρίων,κλπ και 20% μείωση εκπομπών διοξειδίου.Θεωρητικά πέφτει και θα πέφτει και κάποτε θα φτάσουμε σε επίπεδα Ευρώπης όπου η τιμή αγοράς είναι 21-22 κ πώλησης σχεδόν 30..γενικά στην Ελλάδα είμαστε της υπερβολής,πέφτουμε πάνω σε ότι νεο και όπου μας πούνε πάμε σαν κοπάδι χωρίς να το ψάξουμε ιδιαίτερα!
De@th L0rd Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Ένα στοιχείο θα πετάξω στην κουβέντα καθαρά ρητορικά, δε χρειάζομαι απάντηση. Λογαριασμός της ΔΕΗ πριν ένα χρόνο εκεί κάτω που λέει τα ποσοστά μορφών ενέργειας. Δείτε το ποσοστό που παίζει γύρω στο 6-7%. Kοιτάξτε κι έναν σημερινό λογαριασμό. Δείτε αν έχει αλλάξει καθόλου κ βγάλτε συμπεράσματα για το πόσο καλά αξιοποιούνται οι ΑΠΕ.
skiabox Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Με αυτούς τους πολίτες δεν υπάρχει καμία σωτηρία.Ξεθάψτε το topic καλύτερα μετά από καμιά 30αριά χρόνια.
Traumatias Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Στα νησιά που έχουμε δυνατούς ανέμους τους είχαν προτείνει πριν από κάποια χρόνια να τους βάλουν τις μεγάλες ανεμογεννήτριες,και αρνήθηκαν οι κάτοικοι γιατί λέει θα χαλάσει το τοπίο και θα φύγουν οι τουρίστες ...δεν έχω λόγια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.