Προς το περιεχόμενο

Ψαχνω δυο hdd

plato

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στηνω ενα καινουριο desκtοp και ψαχνω για σκληρο που θα ειναι αποκλειστικα για τα windows, προγραμματα, παιχνιδια κτλ. Δεν με ενδιαφερει ως αποθηκευτικος χωρος. Λογω μπατζετ δεν μπορω να παω σε ssd διοτι για να ειμαι καλυμενος με 4-5 παιχνιδια περασμενα και μερικα προγραμματα θελω απο 80 gb και πανω και απο οτι βλεπω οι τιμες βαρανε απο 150 και πανω. Ψαχνω εναν αξιοπιστο, αθορυβο και σχετικα γρηγορο με λιγα χρηματα. Ας ειναι και 120αρης, δεν με νοιαζει αυτο.

Επισης ψαχνω κι εναν μονο για αποθηκευτικο χωρο. Δεν ειναι αναγκη να ειναι 2 τερα. Κι ο 500αρης-750αρης καλος ειναι. Συνολικο μπατζετ στα 120-130 ευρωπουλα. Εχετε να μου προτινεται καποιους? Παντα σε σατα 3 μιλαμε...

Δημοσ.

Εξαρτάται βέβαια και από το σύστημα που έχεις (το οποιό δεν ξέρουμε) αλλά παρόλες τις διαφωνίες σου εγώ θα πρότεινα έναν 60αρη ssd για το λειτουργικό και προγράμματα που φτάνει και περισεύει και οσο για τα installations των παιχνιδιών βάλτα στον μεγάλο αποθηκευτικό δεν χρειάζονται ssd τα παιχνιδια...

Προτάσεις για το budget σου....

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22247&cat=6

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17355&cat=6&sub=12&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

Αν επιμένεις για δύο μηχανικούς τότε πάρε δύο από τους δεύτερους ... ίσως οι καλύτεροι μηχανικοί της αγοράς αυτή την στιγμή και σε τέλεια τιμή πολύ χαμηλότερη του budget σου...

Α και σε μηχανικούς τι να τον κάνεις τον SATA 3??? Εδώ δεν φτάνουν σε ταχυτητες καν το sata 2 !!! O spinpoint είναι χαλάρα πιο γρήγορος από οποιοδήποτε sata 3 μηχανικό και ας είναι sata 2!!!

Δημοσ.

Εξαρτάται βέβαια και από το σύστημα που έχεις (το οποιό δεν ξέρουμε) αλλά παρόλες τις διαφωνίες σου εγώ θα πρότεινα έναν 60αρη ssd για το λειτουργικό και προγράμματα που φτάνει και περισεύει και οσο για τα installations των παιχνιδιών βάλτα στον μεγάλο αποθηκευτικό δεν χρειάζονται ssd τα παιχνιδια...

Προτάσεις για το budget σου....

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22247&cat=6

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17355&cat=6&sub=12&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

Αν επιμένεις για δύο μηχανικούς τότε πάρε δύο από τους δεύτερους ... ίσως οι καλύτεροι μηχανικοί της αγοράς αυτή την στιγμή και σε τέλεια τιμή πολύ χαμηλότερη του budget σου...

Α και σε μηχανικούς τι να τον κάνεις τον SATA 3??? Εδώ δεν φτάνουν σε ταχυτητες καν το sata 2 !!! O spinpoint είναι χαλάρα πιο γρήγορος από οποιοδήποτε sata 3 μηχανικό και ας είναι sata 2!!!

Κοιτα το συστηματακι πιθανοτατα θα ειναι:

Κουτι coolermaster haf x

Επεξεργαστης i5 2500k

mobo Asrock Socket 1155 P67 Pro3 (B3) GLan

μνημες και καρτα γραφικων παιζονται ακομη

τροφοδοτικο ενα 500αρι που εχω εδω και δυο χρονια

ψυκτρα hydro h60

windows 7 θα τρεχει...

Αυτο δεν το ηξερα για τους sata ii και sata 3. Δηλαδη για ποιο λογο τοτε βγαινουν σε sata 3 οι μηχανικοι...? :huh:

Δημοσ.

Αυτο δεν το ηξερα για τους sata ii και sata 3. Δηλαδη για ποιο λογο τοτε βγαινουν σε sata 3 οι μηχανικοι...? :huh:

Καθαρά θέμα μαρκετινγκ!!!

Κοιτά ενας μηχανικός σκληρός δεν μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα 150ΜΒ/s το sata2 υποστηρίζει χονδρικά 300MB/s και το sata 3 600mb/s

Oποτε όπως καταλαβαίνεις το sata 3 έχει λογω υπαρξης μονο για τους τελευταίας γενιάς ssd των 600 mb/s.

Τωρα στο θέμα μας...

Τέτοιο συστηματάκι είναι πολύ κρίμα να το κρατάς τόσο πολύ πίσω με μηχανικό δίσκο για λειτουργικό οπότε συνεχίζω να υποστηρίζω την παραπάνω αποψη μου για ssd... και στο ξαναλέω τα instalations των παιχνιδιων στον μεγάλο σκληρο δεν υπαρχει λόγος να είναι στον ssd.. είναι πολύ κρίμα να θυσιάσεις την απόδοση ενός ssd για τα παιχνίδια!

Στην ανάγκη κόψε λίγο χρήμα από κουτι και ψύξη και πάνε σε 80αρη ssd!

Επίσης πες λίγο πιο τροφοδοτικό ακριβώς έχεις γτ αυτο το τριων χρονών 500watt μου βρωμάει noname!

Δημοσ.

Επίσης πες λίγο πιο τροφοδοτικό ακριβώς έχεις γτ αυτο το τριων χρονών 500watt μου βρωμάει noname!

Ευχαριστώ που βοηθάς την δημοσκόπηση μου :D

Δημοσ.

Ευχαριστώ που βοηθάς την δημοσκόπηση μου :D

Πάντα στην υπηρεσία σας κυρία μου!!! :-D :-D :-D

Δημοσ.

Καθαρά θέμα μαρκετινγκ!!!

Κοιτά ενας μηχανικός σκληρός δεν μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα 150ΜΒ/s το sata2 υποστηρίζει χονδρικά 300MB/s και το sata 3 600mb/s

Oποτε όπως καταλαβαίνεις το sata 3 έχει λογω υπαρξης μονο για τους τελευταίας γενιάς ssd των 600 mb/s.

Τωρα στο θέμα μας...

Τέτοιο συστηματάκι είναι πολύ κρίμα να το κρατάς τόσο πολύ πίσω με μηχανικό δίσκο για λειτουργικό οπότε συνεχίζω να υποστηρίζω την παραπάνω αποψη μου για ssd... και στο ξαναλέω τα instalations των παιχνιδιων στον μεγάλο σκληρο δεν υπαρχει λόγος να είναι στον ssd.. είναι πολύ κρίμα να θυσιάσεις την απόδοση ενός ssd για τα παιχνίδια!

Στην ανάγκη κόψε λίγο χρήμα από κουτι και ψύξη και πάνε σε 80αρη ssd!

Silverstone 600αρι κι οχι 500 οπως κατα λαθος εγραψα. Παντως ειναι μεσα στα σχεδια να αλλαχτει μελλοντικα οπως και η vga και οι μνημες καθοτι θα χρησιμοποιησω μεταχειρισμενες φιλων που πηγαν σε αναβαθμιση. Αλλιως δεν βγαινω με τιποτα. Να ξεκινησω στα βασικα με πυργο, μητρικη και επεξεργαστη που δεν θα αλλαχτουν για χρονια, μετα κοιταω σε σκληρο και μετα βλεπουμε. Ηθελα να ριξω λεφτα και στην ψυκτρα για να μην εχω μετα βαλε βγαλε, αλλα το σκεφτομαι να πεσουν τα λεφτα στον σκληρο... Ο ρημαδης αν εκανε ο 80αρης κανα 120αρι-130 θα τον επαιρνα. Θα μου πεις για 30 και 40 ευρω θα κοψεις απο εκει? Εκοψα απο παντου. Εκοψα απο επεξεργαστη που ηθελα να παω σε i7. Εκοψα απο μητρικη που ηθελα να παω σε asus, εκοψα απο την ψυκτρα που ηθελα να παω σε h70, βαζω πανω τροφοδοτικο και πιθανοτατα καρτα γραφικων και ram κατωτερες των περιστασεων αλλα τσαμπα ωσπου να μα ζεψω το χρημα. Δεν ειναι οτι ξεκινησα με ενα Α μπατζετ και παω να κανω υπερβαση 30 ευρω. Ξεκινησα με ενα μπατζετ που το ξεπερασα κατα 40% και το εχω φτασει με πολυ ψαξιμο απο πολλα μαγαζια,υποχωρησεις σε συγκεκριμενα κομματια κτλ. ισα ισα να τα βγαζω περα. Εχασα και μια ευκαιρια επειδη αργησα να τη δω στις αγγελιες σχετικα με την ψυκτρα και χαλαστηκα!

Το θελω πολυ να παω σε ssd αλλα δεν μου βγαινει το ρημαδι διοτι ψαχνω κι ενα δισκο για αποθηκη. Θα μεινω χωρις δισκο. Η μονη λυση που βλεπω ειναι να παω με stock ψυκτρα και να μεινει κι αυτη για μετα. Δεν το θελω γιατι θα εχω βαλε βγαλε, ξαπλωνε κουτι, σκουπισε την παλια παστα, βαλε καινουρια κτλ. Δεν ξερω... Απο 60αρη μου προτινες. Για 80αρι? Απλα να ξερω και βλεπουμε...

Δημοσ.

Μια χαρά είναι το τροφοδοτικό σου... σκυλιά τα silverstone οπότε απο εκεί δεν έχεις πρόβλημα...

Αποψη μου κόψε από ψύκτρα και πάνε σε μια πιο απλή... πχ...

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-212-Plus-Cpu-Cooler-RR-B10-212P-GP.htm

Κόψε από κουτί (κακά τα ψέματα είναι υπερβολή το HAF X)πχ.

το μικρότερο αδερφάκι του που δεν παύει να είναι πολύ καλο κουτί

Τσακα τσακα εξοικονόμησες καμιά 80αρια Ε χωρίς ιδιέτερες υποχωρήσεις όσο αφορά την πρακτικότητα και την απόδοση.

οπότε μπορείς να πάς άνετα ...

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22791&cat=6

Πιστευω οτι θα το επιβεβαιώσουν και αλλοι οτι αξίζουν η παραπάνω θυσίες για να πας σε SSD... απο HAF X και Η60 έχεις να κερδίσεις πολύ λιγότερα απότι από έναν ssd!

Δημοσ.

Μια χαρά είναι το τροφοδοτικό σου... σκυλιά τα silverstone οπότε απο εκεί δεν έχεις πρόβλημα...

Αποψη μου κόψε από ψύκτρα και πάνε σε μια πιο απλή... πχ...

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-212-Plus-Cpu-Cooler-RR-B10-212P-GP.htm

Κόψε από κουτί (κακά τα ψέματα είναι υπερβολή το HAF X)πχ.

το μικρότερο αδερφάκι του που δεν παύει να είναι πολύ καλο κουτί

Τσακα τσακα εξοικονόμησες καμιά 80αρια Ε χωρίς ιδιέτερες υποχωρήσεις όσο αφορά την πρακτικότητα και την απόδοση.

οπότε μπορείς να πάς άνετα ...

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22791&cat=6

Πιστευω οτι θα το επιβεβαιώσουν και αλλοι οτι αξίζουν η παραπάνω θυσίες για να πας σε SSD... απο HAF X και Η60 έχεις να κερδίσεις πολύ λιγότερα απότι από έναν ssd!

εγω συμφωνω απολυτως!!

το μεγαλο κουτι που αλλου θα χρειαστει, αν δεν βαλεις watercooling? εκει που χρειαζεται χωρος για αντλιες-ψυγεια? αν μεινεις με αερα, που με τον 2500K εισαι μια χαρα, ποιος ο λογος για HAF X?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...