Προς το περιεχόμενο

Προβλημα σε βιογραφικο με wordpad

tool1983

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια χρειαστηκε να κανω ενα βιογραφικο κ μιας κ το office ειναι κλειδωμενο γιατι δεν εχω αδεια χρησης δοκιμασα να το κανω με το wordpad .

Ολα καλα το εκανα κ το αποθηκευσα στα εγγραφα.

Οταν ομως δοκιμασα να το ανοιξω με το office (το οποιο μονο ανοιγει αρχεια,δεν μπορω να επεξεργαστω γιατι ειναι κλειδ.),το βιογραφικο εμφανιστηκε αλλα η δομη του ηταν εντελως χαλια αλλου η μια λεξη αλλου η αλλη.

Οταν το ανοιγω με wordpad ολα ειναι ενταξει το βιογραφικο ειναι οπως το εφτιαξα.

Γιατι συμβαινει αυτο?Τι κανω λαθος?

Πως ξερω οτι το βιογραφικο που θα στειλω μεσω email ,κ μαλλον θα ανοιξουν με office ,δε θα τους εμφανιστει κομματια.

Δημοσ.

Αν μπορεις κατεβασε το Libreoffice ή το Openoffice (τα ιδια ειναι, αλλα εγω προτιμω το πρωτο)

Αυτο με το κειμενο συμβαινει γιατι αλλαζει το format του κειμενου, δεν εχουν ολοι οι κειμενογραφοι το ιδιο format.

Αυτο που σου προτεινω ειναι, μιας και απο το Libreoffice στο Microsoft Οffice (που εχουν οι περισσοτερες εταιριες) παλι δεν θα βγει το κειμενο οπως το εφτιαξες 100%, μπορεις να το φτιαξεις στο Libreoffice και να το κανεις pdf, ετσι ωστε να μην χαλαει.

Αλλη λυση ειναι να φτιαξεις το βιογραφικο σου σε εναν τεραστιο πινακα και να και να παιζεις με τις στηλες και τις γραμμες (συνηθως τις κανουμε αορατες), ωστε αν κατι δε βγει σωστα να ειναι το format σε ενα κελι, οπου δεν θα δημιουργει μεγαλο προβλημα, μιας και το κειμενο απο αριστερη στοιχηση και να εχει δεξια στοιχηση, ο αλλος βγαζει νοημα, γιατι δεν χαλαει η δομη και σειρα του ολου το κειμενου, πχ να λεει αριστερα ονομα και δεξια να δειχνει τη διευθυνση.

Εγω απο αυτες τις δυο λυσεις παντως προτιμησα το pdf για να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα αλλοιωθει το βιογραφικο ευκολα (οχι οτι δεν γινεται... αλλα το αρχειο word πειραζεται πολυ πιο ευκολα απο το pdf)

Δημοσ.

Το βιογραφικο απο wordpad ειναι σε μορφη RTF.

Επισης το wordpad εχει διαθεσιμες τις επιλογες αποθηκευση ως:RTF,μορφη XML του office,κειμενο opendocument,εγγραφο κειμενου,ms-dos,unicode.

Υπαρχει καποια επιλογη απο τις παραπανω που δεν θα επηρεαστει οταν το ανοιξω με office ?

Εστω αν υπαρχει καποιο ειδος converter που που θα μετατρεψει το κειμενο σε pdf , εφοσον το pdf δεν αλλαζει κατα το ανοιγμα του με office?

Αλλιως θα κατεβασω το openoffice.

Δημοσ.

δοκίμασε το PDF creator, στα γρήγορα που δοκίμασα ένα τχτ με 5-6 tabs τα διατήρησε σε pdf...

ελπίζω να σε καλύψει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...