Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δεν γινονται αυτα που λες.Καποιος που ακουει post rock θα ακουσει και Bach αλλα οχι ραπ και house.Αυτος ειναι ο κανονας. Ακούω Post Rock, και λατρεύω και τη Rap και τη House. Bach δεν έτυχε.. άσε που νομίζω ότι τα Z5500 μου θα τον αδικήσουν.
carlmikaze Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Εγώ πάντως που δεν ακούω Sunn 0))), λέω στις παρέες ότι ακούω και μάλιστα ότι μπορώ και ξεχωρίζω και τα κομμάτια μεταξύ τους και αυτομάτως όλοι λένε ''Κοίτα τον ψαγμένο'' και οι γκόμενες με κοιτάν περίεργα, λένε ''Να ένας ψαγμένος που θα ήθελα να κοιμηθώ μαζί του''. Και εγώ νταξει, κουλ και χαλαρός στυλ ''δεν τρέχει τίποτα'' και σφυρίζω και καμια μελωδία τους ''χχχχχχχχχχχχχχχ'' να δείξω ότι ξέρω ρε παιδί μου, δεν λέω μαλακίες να περάσει η ώρα και μετά πετάω και κανένα: ''να, τότε που τους είδα στο Μόναχο...'' ή ''στο Βερολίνο ήταν πιο καλοί πάντως'' και ''ναι μωρέ ακολουθώ όλη την περιοδεία, στα αυτιά μου είναι λες και έχουν χτίσει το σπίτι τους μέλλισες'' και άλλα τέτοια και παθαίνουν πλάκα. Έχω και μια μπλούζα που την πήρα κοψοχρονιά απο ένα μαγαζί στην Ναυαρίνου, ''Γουστάρεις?'' με ρώτησε ο καταστηματάρχης, ''Πςςς, σαν τρελός'' του είπα και έφυγα τρεχοντας μην ρωτήσει ποιο είναι το αγαπημένο μου και δεν ξέρω ούτε έναν τίτλο. Μια μέρα μόνο, μας πήδηξε ένας σε μια παρέα που όντως τους άκουγε και του είπε μια τύππισα ''Εσείς οι δύο θα έχετε πολλά να πείτε'', και αυτός όντως είχε πολλά να πει και εγώ αναγκάστηκα να του πω ότι πλεον έχουν χαλάσει και δεν ακούω άλλο για να μην εκτεθώ, αλλά εκτέθηκα γιατί αυτός γύρισε και μου είπε ''Τι να χαλάσουν ρε φίλε, 40 cd οι ίδιο είναι, λες και γύρισες το ράδιο απο τα fm στα mw.'' Μεγάλο ρεζιλίκι εκείνη την μέρα παιδιά. τραγικό ποστ
-nick- Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 +1. Δεν ακουω Sunn O))) αλλα ακου αρκετη ambient, συμπεριλαμβανομενης αρκετης drone ambient , και η αντιληψη πολλων που δεν εχουν εντρυφησει σε αυτο το ειδος ειναι οτι ναναι ("δεν ειναι πραγματικη μουσικη" και αλλα τετοια). Βεβαια υπαρχουν πολλοι που τους εχω βαλει σε φαση μουσικη για διαβασμα κ γουσταρανε
carlmikaze Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δεν είναι πως εκτιμώ ιδιαίτερα τους Sunn O))) με όλο το χιπστεριλίκι που σέρνουν από ένα σημείο και έπειτα, αλλά : α) είναι πλήρως αναγνωρίσιμοι σε κάποιον που τους έχει ακούσει στοιχειωδώς, και τα albums έχουν όντως τρομερές διαφορές μεταξύ τους. Δηλαδή αν κάποιος άκουσε το "White 1", δηλαδή όλη την απαγγελία του Julian Cope στο "My Wall" και στη συνέχεια αφέθηκε μέχρι το θανατερά doom "The Gates of Ballard", και του φάνηκαν όλα αυτά "ίδια", υπάρχει θέμα β) το ποστ δεν διαφέρει σε τίποτα σε χροιά από τα διάφορα "από μέταλ μαρέσει η μουσική αλλά μου την σπάει να μην καταλαβαίνω τα λόγια" και "πως τους ακούς αυτούς που κάνουν σαν να τους γαμάει κατσίκα, χε-χε!", μετατοπισμένα κατά μία δεκαετία μετά γ) είναι πανεύκολο, αν δεν κάτσεις να δώσεις προσοχή σε κάτι που απαιτεί προσοχή, να κρίνεις λάθος και να μπουρδολογείς ασυστόλως με reverse-hipster στυλάκι ~ "σχεδόν είμαι μάγκας που δεν ακούσω Sunn O))), γιατί αν άκουγα θα το έκανα για να μου πάρει ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ η απέναντι". Αυτή είναι μια εξαιρετικά φτωχή αντιμετώπιση στη μουσική δ) εμετός
-nick- Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Hah, στο β), ειναι ο λογος που δεν ακουω black(εκτος απο ulver to bergttat , που δεν εμπιπτει στην κατηγορια που αναφερω αργοτερα) κ death : Ακομα και αν μπορω να ακουσω τη μουσικη, δεν την παλευεω με τα μπρουταλ φωνητικα. Αλλα ισως καταλαβαινω το frustration σου γιατι ειναι καπως σαν να μου λεει καποιος 'δεν γουσταρω IDM επειδη τα beats ειναι distorted και δεν υπαρχει σταθερος ρυθμος" Στα αλλα μαζι σου
carlmikaze Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 άκου από Trist το "Hin/Fort" εσύ συγκεκριμένα, και μετά θα δεις για πότε θα καταρριφθούν μερικές συμβάσεις
efo355 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Εγω έχω καταλάβει ότι το κάθε είδος έχει τα ωραία του. Εχω φτάσει 27 χρονών και εξακολουθώ να γουστάρω και να ακούω μέταλ αλλά δε μπορώ να κλείσω τα αυτιά μου στον τεράστιο johnny cash ούτε και στον επίσης τεράστιο Βαμβακάρη. Αυτό που έχω καταλάβει για τη μουσική είναι ότι ο Ελληνας αποδέχεται πιο εύκολα μουσική που περιστρέφεται γύρω από τη φωνή και το στίχο. Το μέταλ σαν μουσική χρησιμοποιεί τη φωνή σαν άλλο ένα όργανο και ιδίως το black και τα διάφορα παρακλάδια του ( το μόνο είδος μέταλ που ακούω πιά άντε μαζί με λίγο thrash ). Δεν είναι τυχαίο που ο nick cave έχει κάνει επιτυχία στην Ελλάδα. Η μουσική του περιστρέφεται γύρω από τη φωνή. Επίσης είναι ελάχιστα τα ελληνικά instrumental τραγούδια γιατί πολύ απλά δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μας σαν λαός.
-nick- Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 @ carlmikaze, κατεβαινει θα το τσεκαρω @ efo, διαφωνω φουλ με τετοια γενικευση. Μιας και ακους ρεμπετικα (ανεφερες Βαμβακαρη) θα εχεις ακουσει αρκετα ρεμπετικα Instrumentals. Αλλα και περα απο αυτο. Διαφωνω
JohnXarxas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 γεια παιδιά και απο εμένα Δεν ξέρω τι λέγατε τόσες σελίδες θα σχολιάσω τον τίτλο ορισμένα κομμάτια έχετε το δικαίωμα να τα αποκαλέσετε μουσική αυτά που ακούμε γύρω μας δεν είναι μουσική, είναι τραγούδια Παίζω με τις λέξεις ε? Όχι λέω την αλήθεια Ένα κομμάτι που μέσα του έχει ένα κωλομπιτάκι σε όλη την διάρκεια, πέντε νότες στην φωνή, και ένα ηλεκτρονικό ανύπαρκο όργανο να παίζει άλλες πέντε δεν λέγεται μουσική. Μουσική λέγεται ένα κομμάτι που μέσα του έχει δυναμική, χρωματισμό (ανεβοκατεβάσματα έντασης και τρόποι παίξιμου του οργάνου), πολλά όργανα, να σχηματίζουν συγχορδίες, να βγαίνει πάθος, να σε αγγίζει μέσα σου, και όχι να σε κάνει να θες να αγγίξεις αυτή που το χορεύει... Δεν είπα ότι δεν μου αρέσει αυτό το κωλομπιτάκι, αλλα δεν είναι μουσική Ο σωστός τίτλος είναι "Γιατί μερικοί δεν ξέρουν να ακούνε τραγούδια" Λίγοι ξέρουν να ακούν τραγούδια Ακόμα λιγότεροι μουσική...
-nick- Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Χμ, να υποθεσω οτι δεν θεωρεις την ηλεκτρονικη μουσικη ? =P
carlmikaze Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 το thread να μετονομαστεί σε "διαγωνισμός εμετικού post", θα φτάσουμε στα άστρα
-nick- Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2011 κυρίως... Κατα την αποψη μου, δεν ξερεις τι σου γινεται ,αλλα μαλλον δικαιολογεισαι καθως δεν εχεις ακουσει καλη ηλεκτρονικη μουσικη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα