fearwhatnow Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 ^^ Νo problem.Καθε αποψη ειναι σεβαστη απο εμενα.Καπου σε εχασα (εκει με την μεση-πανω-κατω).Μπορεις να βαλεις ενα τραγουδι του Σκαλκωτα και το αναλυσουμε σε καθε σημειο σε συγκριση με το τραγουδι που εβαλα.Μουσικα θα το αναλυσουμε.Ενορχηστρωση,παραγωγη,ευρος στιχων και φωνης κτλ. Αν μπαινεις στο blog μου μπορεις να δεις και να ακουσεις και avant garde και διαφορα ειδη.Δεν ειναι εκει το θεμα.ΕΙπα οτι ειμαι δογματικος εξαρχης οποτε ισως δεν ειμαι και ο καλυτερος συνομιλητης για το θεμα καλη/κακη μουσικη.
marantonis Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Νομιζω πως υπαρχουν αρκετοι και ισχυροι λογοι για να μηδενισουμε την αξια της σημερινης mainstream μουσικης τεχνης. Απο 'κει και περα, αληθινα δε καταλαβαινω ποια ειναι τα προβληματα σας που δημιουργουνται καθως παρατηρειτε τα διαφορα διαφορετικα ειδη μουσικης και τους ακροατες τους. Εχει κανεις σοβαρα κριτηρια για να αποδειξει οτι η μπαροκ ειναι ποιοτικοτερη του nu metal ας πουμε; Και τί συμβαινει με τις κατηγοριες που αναφερθηκαν, τους "avant garde" και τους "μεσαιους"; Γιατι τετοια κατηγοριοποιηση, δογματισμος και στενομυαλια; Για μενα οι "avant garde" τυποι (που ειναι πανω απο ολους και οι κατω πινουν τα ουρα τους) ειναι απλα αλλαζονικα, επιτηδευμενα, σνομπ ανθρωπακια. Αντι να ασχολουμαστε με την τεχνη απολαμβανοντας την καθομαστε και κοιταμε σε τί κατηγορια θα πεταξουμε το καθε πραγμα για να μπορουμε να βγαζουμε την κομπλεξικη ανωτεροτητα μας; Λιγο καταραμενο ανοιχτο μυαλο, και μονο που παιρνονται στα σοβαρα τετοια πραγματα για μενα ειναι καταντια. Μπορει ενας ανθρωπος ν' ακουει το πρωι Bach, το μεσημερι drum n bass, το απογευμα house, το βραδυ post rock και τα μεσανυχτα ραπ, σε τί κατηγορια θα τον πεταξουμε;
fearwhatnow Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Νομιζω πως υπαρχουν αρκετοι και ισχυροι λογοι για να μηδενισουμε την αξια της σημερινης mainstream μουσικης τεχνης. Απο 'κει και περα, αληθινα δε καταλαβαινω ποια ειναι τα προβληματα σας που δημιουργουνται καθως παρατηρειτε τα διαφορα διαφορετικα ειδη μουσικης και τους ακροατες τους. Εχει κανεις σοβαρα κριτηρια για να αποδειξει οτι η μπαροκ ειναι ποιοτικοτερη του nu metal ας πουμε; Και τί συμβαινει με τις κατηγοριες που αναφερθηκαν, τους "avant garde" και τους "μεσαιους"; Γιατι τετοια κατηγοριοποιηση, δογματισμος και στενομυαλια; Για μενα οι "avant garde" τυποι (που ειναι πανω απο ολους και οι κατω πινουν τα ουρα τους) ειναι απλα αλλαζονικα, επιτηδευμενα, σνομπ ανθρωπακια. Αντι να ασχολουμαστε με την τεχνη απολαμβανοντας την καθομαστε και κοιταμε σε τί κατηγορια θα πεταξουμε το καθε πραγμα για να μπορουμε να βγαζουμε την κομπλεξικη ανωτεροτητα μας; Λιγο καταραμενο ανοιχτο μυαλο, και μονο που παιρνονται στα σοβαρα τετοια πραγματα για μενα ειναι καταντια. Μπορει ενας ανθρωπος ν' ακουει το πρωι Bach, το μεσημερι drum n bass, το απογευμα house, το βραδυ post rock και τα μεσανυχτα ραπ, σε τί κατηγορια θα τον πεταξουμε; Δεν γινονται αυτα που λες.Καποιος που ακουει post rock θα ακουσει και Bach αλλα οχι ραπ και house.Αυτος ειναι ο κανονας.
-nick- Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δεν γινονται αυτα που λες.Καποιος που ακουει post rock θα ακουσει και Bach αλλα οχι ραπ και house.Αυτος ειναι ο κανονας. Εγω ακουω hiphop,reggae,IDM,ambient,downtempo,chill,breakcore,drum&bass,ρεμπέτικα,rock(ορισμενα ειδη),goa trance,dark psychedelic trance κλπ. Παρολο όμως που εχω ποικιλομορφο γουστο ειμαι ταυτοχρονα και εκλεκτικος στο τι θα ακουσω απο καθε ειδος.
marantonis Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δεν γινονται αυτα που λες.Καποιος που ακουει post rock θα ακουσει και Bach αλλα οχι ραπ και house.Αυτος ειναι ο κανονας. Δε τα βγαζω απο το μυαλο μου, καλο ειναι να μην εισαι τοσο απολυτος και να προσεχεις οταν δημιουργεις κανονες. Ξερω αρκετα ατομα που ακουνε ειδη πολυ διαφορετικα μεταξυ τους, και φανταζομαι πως θα υπαρχουν κι αλλα πολλα περισσοτερα. btw, οσα ανεφερα στο παραδειγμα τα ακουω, προσωπικα, ολα.
Lucifer Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Όχι, στον άλλο που λέει ότι δε θα ακούσω ραπ και χάους αν ακούω μόγκβαη και μπαχ.
superstarr Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Με αφορμή αυτο το thread, αφού πήγε τόσο μακρυά, προτείνω να ανοίξουμε ενα αλλο thread και να ξεκινήσουμε κάτι που έπαιζε και παλιότερα σε φόρουμς. Κάθε 2 μέρες πχ. (ή όσες να 'ναι τελοσπάντων) να ποστάρει κάποιος ενα κομμάτι που του αρέσει αναφέροντας και τα ακούσματα του και οι υπόλοιποι να το βαθμολογούν και να σχολιάζουν μέχρι να ποστάρει ο επόμενος. Απλά κάποιος πρέπει να οργανώσει τη σειρά προτεραιότητας (οχι εγώ). Άμα ψηθείτε..
YiN Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Με αφορμή αυτο το thread, αφού πήγε τόσο μακρυά, προτείνω να ανοίξουμε ενα αλλο thread και να ξεκινήσουμε κάτι που έπαιζε και παλιότερα σε φόρουμς. Κάθε 2 μέρες πχ. (ή όσες να 'ναι τελοσπάντων) να ποστάρει κάποιος ενα κομμάτι που του αρέσει αναφέροντας και τα ακούσματα του και οι υπόλοιποι να το βαθμολογούν και να σχολιάζουν μέχρι να ποστάρει ο επόμενος. Απλά κάποιος πρέπει να οργανώσει τη σειρά προτεραιότητας (οχι εγώ). Άμα ψηθείτε.. Κάτι σαν το τρακ οφ δε ντεη πχ; Δεν θα ήταν άσχημα να αναβιωθεί απλώς, μιας και ειναι ήδη στικύ. Εκτός αυτού, διαβάζοντας διαγωνίως το θρεντ έχω να διατυπώσω το εξής: Πέραν του "ποιοτικού" και μη "ποιοτικού" καλό θα ήταν που και που να εξετάζεται και ο ρόλος της μουσικής βιομηχανίας σε όλο αυτό το πανηγυράκι. Το μεηνστρημ τι ακριβώς είναι; Αυτό στο οποίο έχει πέσει αρκετό χρήμα ώστε να μας πρήζουν τα αυτιά τα διάφορα μέσα και φυσικά αυτό που είναι έτσι γραμμένο ώστε να μπορεί να το γουστάρει πολύς κόσμος. Πχ. ο στιχος είναι προσιτός εως απλοϊκός για να μπορεί να ταυτιστεί πολύς κόσμος με αυτόν, η μελωδία catchy κτλ κτλ. Το γεγονός αυτό μαζί με το ότι το ιντερνετ μας έχει προσφέρει πληθώρα μουσικών επιλογών τις οποίες προσεγγίζουμε πλέον με εξαιρετική ευκολία και έχει δώσει, παράλληλα, και στους ίδιους τους καλλιτέχνες τη δυνατότητα να διαφημίζονται με εναλλακτικό τρόπο, έχει κάνει μπάντες σαν τους πυξ λαξ (πχ) να θεωρούνται μαϊντανός. Πριν 15-20 χρόνια που και οι επιλογές στις οποίες είχαμε πρόσβαση ήταν πολύ πιο περιορισμένες αλλα και το να αποκτήσουμε πχ την δισκογραφία μιας μπάντας ήθελε χρόνο και χρήμα, οι πυξ λαξ για πολύ κόσμο ήταν μεγάλη απο/ανακάλυψη. Όσοι μίλησαν εδώ για κλασική, αβαντ γκαρντ κτλ, σας διαβεβαιώ (και ο Μανουέλ θα γνωρίζει ακριβώς για τι πράγμα μιλάω) ότι και στην κλασική μουσική υπάρχει μεην στρημ, ακόμα και στην αβαντ γκαρντ - απλώς δεν αφορά τον συνθέτη αλλά τον εκτελεστή (εντάξει με εξαίρεση τίποτε βιβάλντι μανουελ =ρ). Απλώς οι προαναφερθέντες κύκλοι καθ'αυτοί είναι μικρότεροι και λιγότερο διαδεδομένοι.
Sellers Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Εγώ πάντως που δεν ακούω Sunn 0))), λέω στις παρέες ότι ακούω και μάλιστα ότι μπορώ και ξεχωρίζω και τα κομμάτια μεταξύ τους και αυτομάτως όλοι λένε ''Κοίτα τον ψαγμένο'' και οι γκόμενες με κοιτάν περίεργα, λένε ''Να ένας ψαγμένος που θα ήθελα να κοιμηθώ μαζί του''. Και εγώ νταξει, κουλ και χαλαρός στυλ ''δεν τρέχει τίποτα'' και σφυρίζω και καμια μελωδία τους ''χχχχχχχχχχχχχχχ'' να δείξω ότι ξέρω ρε παιδί μου, δεν λέω μαλακίες να περάσει η ώρα και μετά πετάω και κανένα: ''να, τότε που τους είδα στο Μόναχο...'' ή ''στο Βερολίνο ήταν πιο καλοί πάντως'' και ''ναι μωρέ ακολουθώ όλη την περιοδεία, στα αυτιά μου είναι λες και έχουν χτίσει το σπίτι τους μέλλισες'' και άλλα τέτοια και παθαίνουν πλάκα. Έχω και μια μπλούζα που την πήρα κοψοχρονιά απο ένα μαγαζί στην Ναυαρίνου, ''Γουστάρεις?'' με ρώτησε ο καταστηματάρχης, ''Πςςς, σαν τρελός'' του είπα και έφυγα τρεχοντας μην ρωτήσει ποιο είναι το αγαπημένο μου και δεν ξέρω ούτε έναν τίτλο. Μια μέρα μόνο, μας πήδηξε ένας σε μια παρέα που όντως τους άκουγε και του είπε μια τύππισα ''Εσείς οι δύο θα έχετε πολλά να πείτε'', και αυτός όντως είχε πολλά να πει και εγώ αναγκάστηκα να του πω ότι πλεον έχουν χαλάσει και δεν ακούω άλλο για να μην εκτεθώ, αλλά εκτέθηκα γιατί αυτός γύρισε και μου είπε ''Τι να χαλάσουν ρε φίλε, 40 cd οι ίδιο είναι, λες και γύρισες το ράδιο απο τα fm στα mw.'' Μεγάλο ρεζιλίκι εκείνη την μέρα παιδιά.
Lucifer Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μαλακία είπες, από το Black I και μετά σπέρνουν. Και σοβαρολογώ!
Oscar_Mike Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Δημοσ. 26 Μαΐου 2011 Λιγο καταραμενο ανοιχτο μυαλο, και μονο που παιρνονται στα σοβαρα τετοια πραγματα για μενα ειναι καταντια. Μπορει ενας ανθρωπος ν' ακουει το πρωι Bach, το μεσημερι drum n bass, το απογευμα house, το βραδυ post rock και τα μεσανυχτα ραπ, σε τί κατηγορια θα τον πεταξουμε; θα συμφωνήσω με τον marantoni, στην τελική μονο αν έχεις ακούσει τα πάντα (σχεδόν) είσαι σε θέση να κανεις συγκρίσεις να έχεις άποψη και να διαλέξεις τι σου ταιριάζει. κάποτε άκουγα μονο metal, μονο metal, πλέον ακούω (σχεδόν) τα πάντα, αλλα διαλέγω ποτε και που θα τα ακούσω, πχ μπουζούκια και ελαφρολαϊκά στο σπίτι μου δεν θα παίξουν ποτε, αλλα με την παρέα μου όταν βγούμε έξω για χαβαλέ δεν έχω πρόβλημα να πάω σε "μπουζούκια" με την ίδια λογική μπορώ άνετα το πρωί να ακούω Slayer και Dream Theater και να χτυπιέμαι και το βραδυ να κατεβάσω την τζαμαρία του γείτονα με Prodigy kai Drumm & Bass, βασικά το κάνω συνεχεια, και όταν την δω μυστήρια θα ακούσω και explosions in the sky, σιγά να μην νιώσω ενοχες κιόλας επειδή ακούω ότι γουστάρω και μου φτιάχνει την διάθεση την δεδομένη στιγμή... Δεν γινονται αυτα που λες.Καποιος που ακουει post rock θα ακουσει και Bach αλλα οχι ραπ και house.Αυτος ειναι ο κανονας. κι όμως, NOT!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα