Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 297
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

γεια σας!! αποφασισα να γραψω σε αυτο το ποστ για 2 λογους κυριως.. το οτι 1)βαρεθηκα να ακουω συνεχεια για κομματια ποιοτικα και μη και 2) για εμπορικα κομματια και καλλιτεχνες(με λιγα λογια καποιοι να κανουν τις ποζεριες τους ,να το παιζουν ιστορια, εξυπναδα και παντογνωστες.αυτο ειναι ενα "χουι" των ελληνων που δεν μπορω να το χωνεψω.. ρε ανθρωπε δεν σαρεσει αυτος ο ηχος,το ειδος,το κομματι,ο καλλιτεχνης;ε μην το ακους.δεν γινεται να αρεσουν τα ιδια σε ολους.συμφωνω οτι υπαρχουν κατι "μαπες" κομματια με λογια γελοια βλ. Στέλλα Μπεζεντάκου - Τραλαλά Τραλαλο(για μενα και τους περισσοτερους πιστευω θεωρειται περισσοτερο ακουσμα εν ωρας χαλαροτητας (για παιχνιδι που λεμε)αλλα και αυτο ειναι μες στο προγραμμα.σημαινει οτι αυτος που θα το ακουσει ειναι στραβος ή δεν εχει γουστο ή ειναι εξωγηινος;Απο την αλλη μπορει καποιος να πει οτι του αρεσουν τετοιου ειδους κομματια για διαφορους π ή ψ λογους δικους του και γω θα τ σεβαστω.(εδωσα ενα παραδειγμα).γιατι λοιπον να θεωρουμε ΜΟΝΟ αυτο που ακουμε εμεις ποιοτικο και τα αλλα σαβουρες;το παιδι που ανοιξε το θεμα μιλαει για σεβασμο της δικης του μουσικης αλλα θεωρει οτι οι αλλες μουσικες ειναι μ@@@ς και μη ποιοτικες(εαν δεν σεβαστει τις μουσικες των αλλων πως θα σεβαστουν την δικη του).ειπα παραπανω πως συμφωνω οτι υπαρχει ποιοτικη και μη ή εμπορικη και μη μουσικη αλλα δεν το χρησιμοποιω αυτο ως ποζερια και δεν τοχω καραμελιτσα αλλα το κραταω για τον εαυτο μου και για να εκφρασω αποψη(εμενα αυτο το γεγονος μονο ποζερια μου βγαζει)λοιπον σταματηστε να μαζοποιειτε καταστασεις και να κρινετε ανθρωπους για τα ακουσματα τους.ο καθενας βολευεται οπως γουσταρει ο ιδιος.αμα θελει να ακουει λαικα(πχ που εσυ τα θεωρεις μη ποιοτικα)ας τα ακουει προβλημα του.γιαυτον σημαινουν πολλα.εξαλου η μουσικη δεν ειναι ποζερια, ουτε δειχνει τι ανθρωπος εισαι και τι οχι.την ακους γτ θες σαρεσει(χαλαρωνεις,ξεσπας,θυμασαι,ονειρευεσαι κτλ)πιστευω αυτα τα συναισθηματα ολοι μας τα νοιωθουμε.μερικες φορες ακουμε και κομματια που δεν ειναι του γουστου μας αλλα τα ακουμε γτ μας θυμηζουν κατι και λεμε μας αρεσουν.αμφιβαλω εαν σε εναν πχ μεταλα δεν εχει κατι να του προσφερει συναισθηματικα ενα χιπ χοπ,λαικο η οτιδηποτε αλλο κομματι αλλα μονο μεταλ.αυτο δειχνει οτι δεν υπαρχουν ορια στην μουσικη.λοιπον μην χαλατε την μαγεια της!ο καθενας εκφραζεται με τον δικο του τροπο!

Δημοσ.

εγω ξερω οτι αν ανοιξω μαγαζι με μουσικη τυπου Boards Of Canada θα πεινασουν και τα εγγονια μου!!!

δηλαδη θελεις να βγεις εξω να ξεφαντωσεις και ακους π.χ Marilyn Monroe Memorial Church??

εμενα μου θυμιζει σαν να ειναι βραδυ καλοκαιρι και να ακουγονται θορυβοι απο εξω..

εγω παλι δεν μπορω να ακουσω αποκλειστικα ενα ειδος μουσικης... θελω πολλα (και οχι ολα)

και λαικα, σκυλαδικα, ρεμπετικα, παραδοσιακα

ροκ, μεταλ, μπιτ, τεκνο, γκοα, ποπ, καντρι και το λουρι της μανας!!

η καλη μουσικη υπαρχει σε ολα τα ειδη... απλα πρεπει να τα ψαξεις...

αυτα που χρειαζονται ψαξιμο ειναι γνωστα και ως "ψαγμενα" "για λιγους"...

και οχι το καθε πικραμενο συγκροτημα που δεν το ξερει ουτε η μανα του τραγουδιστη/συνθετη να το ονομαζουμε ψαγμενο!!!!!

"και δεν αναφερομε στα παραπανω τραγουδια "

Δημοσ.

εγω ξερω οτι αν ανοιξω μαγαζι με μουσικη τυπου Boards Of Canada θα πεινασουν και τα εγγονια μου!!!

Θα σκαγε αρκετος κοσμος για να γεμισει, γιαιτ δεν υπαρχιε αλλο τετοιο μαγαζι, ενω κοινο υπαρχει

http://www.last.fm/music/boards+Of+canada

Boards of Canada

39445745.png

Play Radio

48,830,787 plays (877,675 listeners)

Εχω ακουσει καφετερια να παιζει Βoards of Canada, και μαλιστα στη σαντορινη στη χωρα.

Δημοσ.

Ρε people τι τρώγεστε;

το μουσικό γούστο δεν είναι αντικειμενική υπόθεση.

Ωστόσο, δε διαφωνούμε στο ότι κάποια πράγματα [πιο λάιτ μουσική, music for the masses / pop] επιβάλλονται σχεδόν δικτατορικά, "παρασύροντας" μερίδα κοινού που ναι μεν έχει τη δυνατότητα, το αφτί, να τη δει και με κάτι πιο 'ψαγμένο' αλλά μη έχοντας την πηγή εύκολα προσβάσιμη, να μένει στο ότι παίζει το ραδιόφωνο.

Εν ολίγοις, το κάθε μουσικό genre έχει το σκοπό του, την ουσία του και την αλήθεια του [και το κοινό του] => και το respet του.

Το πρόβλημα είναι το κόλλημα των πιο άμεσων πηγών να προωθούν μόνο συγκεκριμένα πράγματα.

Από την άλλη, δεν ήταν λίγες οι φορές που κομμάτια όχι τόσο συγγενικά με τη μουσική των πιο γνωστών ραδιοφώνων, χώρεσαν -έστω και άσχετα με το σύνολο- στα playlist τους (πχ: Smoove & Turrell - You don't know, Monika - Over the hill, Zaz - Je veux, Green Day - Boulevard of broken dreams, Adele - Rollin in the deep, Killers - Human, U2 - Magnificent και πολλά άλλα) -προφανώς δε μιλάμε για την πεμπτουσία της ψαγμένης μουσικής, pop -πλέον- μεν, αλλά έστω μια λίγο πιο διαφορετική πρόταση που πέρασε ραδιοφωνικά. Κοινώς 'εύκολη' για τους πολλούς.

Μη ξεχνάμε και το κόλλημα του αντι-mainstream: Πόσους σκληροπυρηνικούς φαν έχασαν πχ οι Muse μόλις άρχισαν να πουλάνε τρελά εκατομμύρια αντίτυπα;

Ή πόσο θα το απολαμβάνανε όσοι ακούνε Boards of Canada ή Memorial Church να κάνανε ένα μεγάλο σουξε γιατί πχ μια διαφήμιση διάλεξε το κομμάτι τους, και να τους άκουγαν στο κάθε ραδιόφωνο και ringtone στα κινητά-πολυgadget από τα πιτσιρίκια;

ΥΓ: Ωστόσο δε θα ξεχάσω πόσο κατουρήθηκα από τη χαρά μου που άκουσα ένα πιτσιρικαροκινητό να χτυπά στο λεωφορείο υπό αυτούς τους ήχους:

http://www.youtube.com/watch?v=HSOBbgQ3Kyc

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κοίταξε εγώ να σου πω την αλήθεια νομίζω ότι η μουσική παιδεία εξαρτάται από το επίπεδο και την ποιότητα του ανθρώπου , από την ευρύτητα των ενδιαφερόντων και τα ακούσματα που έχει από το περιβάλλον του. Κι εγώ πιστεύω ότι η πλειονότητα ακούει μη δημιουργική και "original' μουσική , αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική μου άποψη , διότι η ποιότητα της μουσικής είναι για τον καθένα κάτι υποκειμενικό ! Επομένως , δε μπορώ να κατηγορήσω τους συνομήλικους μου που ακούνε πχ Πλούταρχο (συγγνώμη στους φανς) Φυσικά εγώ που τυχαίνει να ακούω έντεχνο και κλασική (+ ακόμη 4 είδη : oldies , new age , instrumental rock , ιταλικά , tangos+salsa ) χαρακτηρίζομαι ελιτίστρια , ακριβώς αυτό το σημείο είναι που μου τη δίνει και όχι οι διαφορετικές επιλογές , γιατί η μάζα (παρέες κλπ) όταν εκφράζεις έτερες απόψεις προσπαθεί να σε ομογενοποιήσει ( σοβαρά τώρα με κάθε τρόπο) προβάλλοντας τις δικές σου ιδιαίτερες μουσικές επιλογές ως παρωχημένες και οπισθοδρομικές , ενώ τις δικές τους ως μοντέρνες και in , που τις περισσότερες φορές στην ουσία δεν είναι παρά ευτελή πρότυπα του mtv ! ( και πάλι προσωπική θέση , μην παρεξηγείστε όσοι διαφωνείτε).

σορυ, το οτι ολος αυτος ο προβληματισμος ξεκινησε απο το Κωσταντινου και Ελενης και το συγγραμα του κατακουζινου δεν θα το σχολιασει κανεις;

Χαχα έχεις ένα point σε αυτό , τέτοιος προβληματισμός από σίριαλ !

Δημοσ.

To MTV όμως κάποτε έβανε Sonic Youth για παράδειγμα, τι σε κάνει να το ρίξεις στο καναβάτσο των κακών προτύπων τόσο γρήγορα, έναντι των new age, salsa και tango για παράδειγμα;

Δεν είναι ντροπή να πεις παρωχημένη μουσική, πχ τα έντεχνα, τα new age και salsatangosklp Είναι ξεκάθαρα παρωχημένες μουσικές, αλλά αντίστοιχα είναι ντροπή να λες παρωχημένο τον άνθρωπο που ακούει -και- παρωχημένες μουσικές. Οι ιδιαίτερες επιλογές σου δεν γίνονται *επειδή* δεν είναι παρωχημένες, γίνονται επειδή σου αρέσουν, και θα ήταν άσχημο αν ο κύριος λόγος που σου άρεσαν ήταν *επειδή* δεν είναι παρωχημένες. Δεν μιλώ για σένα αυστηρά, μην παρεξηγηθείς και συ

Δημοσ.

To MTV όμως κάποτε έβανε Sonic Youth για παράδειγμα, τι σε κάνει να το ρίξεις στο καναβάτσο των κακών προτύπων τόσο γρήγορα, έναντι των new age, salsa και tango για παράδειγμα;

Δεν είναι ντροπή να πεις παρωχημένη μουσική, πχ τα έντεχνα, τα new age και salsatangosklp Είναι ξεκάθαρα παρωχημένες μουσικές, αλλά αντίστοιχα είναι ντροπή να λες παρωχημένο τον άνθρωπο που ακούει -και- παρωχημένες μουσικές. Οι ιδιαίτερες επιλογές σου δεν γίνονται *επειδή* δεν είναι παρωχημένες, γίνονται επειδή σου αρέσουν, και θα ήταν άσχημο αν ο κύριος λόγος που σου άρεσαν ήταν *επειδή* δεν είναι παρωχημένες. Δεν μιλώ για σένα αυστηρά, μην παρεξηγηθείς και συ

Δεν παρεξηγούμαι όπως σου είπα απλώς έχω ήδη κάποιες παγιωμένες -ας το πούμε απόψεις-. Καταλαβαίνω τι λες στο mtv εμφανίζονται και βιντεάκια των Beatles , όμως δε σημαίνει αυτό ότι κι αυτοί δεν είχαν λαϊκιστικά τραγούδια για τη μάζα πχ i wanna hold your hand , έγραψαν όμως και κομματάρες ! Όταν λέω κακά πρότυπα αναφέρομαι σε Lady gaga και παρεμφερή , η οποία βάζει ένα μπιτάτο πιασάρικο ρυθμό και στίχους παιδιάστικους που μιλάνε μόνο για σεξ (δε με ενοχλεί το θέμα απλώς το ότι παρουσιάζεται με χυδαίο τρόπο και απευθύνεται σε νεαρά άτομα) , χρήματα , φήμη - εδώ μπαίνει η υποκουλτούρα και τα 'εφέ+πρότυπα' του hollywood ( με τα γνωστά επακόλουθα στα παιδιά -όχι να εκτιμούν απλώς τις ικανότητες ενός καλλιτέχνη αλλά να ενστερνίζονται ο,τιδήποτε σχετίζεται με αυτούς πχ τρόπο ζωής , συνήθειες , ενδυμασία κλπ κλπ - και μετά θεωρείται και εκτελέστρια- κυριολεκτικά - κακοποιώντας στη σκηνή ένα πιάνο πχ (με τις πολλές παρενθέσεις σε μπέρδεψα , επέστρεψα στο θέμα της gaga).

Όσον αφορά τα λάτιν , τα 60's tangos + salsa δε συγκρίνονται με τα σημερινά που ακούγονται στα clubs σε νεωτεριστικομοντέρνες μεν αλλοιωμένες δε εκδοχές , για τις οποίες συμφωνώ πώς δεν είναι ό,τι καλύτερο !

Φυσικά και δεν είναι ντροπή , όπως δεν είναι ντροπή να πω τις house , electronic , trance , dj music κλπ νταμπαντούμπα απλώς ρυθμούς και όχι δημιουργική μουσική ! Το θέμα είναι επειδή θεωρητικά ορισμένα είδη -ειδικά στην ηλικία μου- ακούγονται από σχετικά ένα μικρό ποσοστό , εάν ανήκεις σε αυτό θεωρείσαι πασέ ενώ οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ισχυρίζοντας ότι that rocks , you suck ! Και όποιος δεν τα ακούει είναι από άλλο πλανήτη ή ψευδοκουλτουριάρης !

Όμως κι εσύ σκέψου λίγο παρωχημένες μουσικές ? Ειδικά αυτές που γράφτηκαν προ 20ετίας και είναι και σήμερα απολύτως διαχρονικές και επίκαιρες , μιλώντας για σημεία των καιρών !

Πόσο παρωχημένη θα χαρακτήριζες δηλαδή τη new age μουσική της Καραϊνδρου ?

Δημοσ.

ναι, παρωχημένες μουσικές, δεν το παίρνω πίσω. Ο καθένας έχει τον ορισμό του άλλωστε για το τι είναι παρωχημένο

αλλά αυτό :

Φυσικά και δεν είναι ντροπή , όπως δεν είναι ντροπή να πω τις house , electronic , trance , dj music κλπ νταμπαντούμπα απλώς ρυθμούς και όχι δημιουργική μουσική!

μου φανερώνει μερικούς κακούς ορισμούς, και το λέω εν πλήρει συνειδήσει

τι είναι "δημιουργική μουσική" για παράδειγμα; πως ορίζεται;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι, παρωχημένες μουσικές, δεν το παίρνω πίσω. Ο καθένας έχει τον ορισμό του άλλωστε για το τι είναι παρωχημένο

αλλά αυτό :

μου φανερώνει μερικούς κακούς ορισμούς, και το λέω εν πλήρει συνειδήσει

τι είναι "δημιουργική μουσική" για παράδειγμα; πως ορίζεται;

Είδες που τελικά παρεξηγήθηκες κι εσύ επειδή χαρακτήρισα κάποια είδη αρνητικά _που πολύ πιθανόν να σου αρέσουν- ! Παρεπιπτόντως κι εγώ δεν παίρνω πίσω τους κακούς για σένα ορισμούς !

Συμφωνώ στο ότι όλοι έχουμε διαφορετικά γούστα και επομένως ο εγωϊσμός μας κάνει να επιζητούμε και οι υπόλοιποι να ενστερνίζονται τις απόψεις μας.

Ο ορισμός του παρωχημένου αφορά το γεγονός ότι κάτι πλέον δεν ανταποκρίνεται στις κοινωνικές , πολιτικές κλπ ανάγκες , στα τεκταινόμενα και τη σημερινή πραγματικότητα , κάτι ξεπερασμένο και θαμπό .Κάνω λάθος ?

Πάρε παράδειγμα την παράδοση , η οποία έχει δυναμογόνα -δημιουργικά στοιχεία που μπορεί να αξοποιηθούν και να προσαρμοστούν στις σύγχρονες ανάγκες και νεκρά -μη δημιουργικά στοιχεία , που μόνο στον οπισθοδρομισμό , το ναρκισισμό , την πολιτιστική απομόνωση ,το συντηρητισμό μπορούν να οδηγήσουν.

Όσο για τη "δημιουργική' μουσική θεωρώ ότι πρόκειται για εκείνη που προσπαθεί και έχει ως πρωταρχικό στόχο όχι μόνο την τέρψη-όχι ψυχαγωγία - αλλά και την περιαγωγή , που κρύβει μια κάποια ποιητικότητα μέσα της -και για τους εκτελεστές να μπορούν να πιάσουν και μία σωστή νότα- να έχει ένα επιμύθιο , όχι απλώς να στοχεύει στην ενδυνάμωση της τσέπης του καλλιτέχνη με οποιοδήποτε μέσο -θεωρητικά και 'αθέμιτο' .

(-Μη με παρεξηγήσεις δε θεωρώ 'ποιοτικό' ας το πούμε , αν και δε μου αρέσει ο όρος ό,τιδήποτε ανήκει στα δικά μου γούστα.Δημιουργικά θεωρώ και κομμάτια της jazz , soul , avantgarde κλπ μουσικής σκηνής , παρ' όλα αυτά δεν εντάσσονται στα είδη που ακούω.-)

Ποια όμως κατ'εμέ είναι η διαφορά που κάνει ένα τραγούδι να διαφέρει και να ξεχωρίζει;

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι τα περισσότερα τραγούδια σήμερα είναι προϊόντα και κατασκευάσματα της διεθνούς βιομηχανίας της μουσικής. Τα δημιουργούν δηλαδή άνθρωποι οι οποίοι χωρίς κανένα συναίσθημα, χωρίς κανένα βίωμα προσωπικό, σαν ρομποτικές μηχανές εργοστασίου βασιζόμενοι πάνω σε κάποια κοινωνικά μοντέλα, τα οποία τείνουν να γίνουν παγκοσμίως τα ίδια, κατασκευάζουν τα τραγούδια που ακούγονται σήμερα. Όπως, λοιπόν, και σε ένα εργοστάσιο παραγωγής, για παράδειγμα αυτοκινήτων, το αντικείμενο περνάει από διάφορες φάσεις κατασκευής μέχρι να ολοκληρωθεί και να βγει στην αγορά, έτσι κατασκευάζονται και τα τραγούδια. Ο στιχουργός πρώτα θα "εφεύρει" τους στίχους του τραγουδιού. Θα σκεφτεί ποιες είναι αυτές οι έννοιες που έχουν πέραση (αγάπη, έρωτας, φιλία κτλ), θα κάνει μια ωραία ομοιοκαταληξία και με ένα "πιασάρικο" ρεφρέν οι στίχοι μας είναι έτοιμοι και προπαντός εύκολοι. Κατόπιν, σειρά παίρνει η μουσική. Κάποιος που γνωρίζει από νότες θα πάρει τους στίχους, θα σκεφτεί την μελωδία και τον ρυθμό του τραγουδιού και θα γράψει τη μουσική του κομματιού. Μετά θα γίνει και η ενορχήστρωση ώστε να πάρει πνοή το τραγούδι. Τέλος, το κερασάκι στην τούρτα θα το βάλει ο χορογράφος, όπως συνηθίζεται τελευταία, ο οποίος θα προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει το αυτί μας να να κρατήσει σε εγρήγορση το μάτι μας.

Έτσι γίνονται τα περισσότερα τραγούδια σήμερα. Και

αυτή η βιομηχανία τρέφεται δυστυχώς από εμάς γιατί τη συντηρούμε επειδή μας βολεύει να καθόμαστε να ακούμε ότι μας πασάρουν και να μην αναζητούμε κάποια πράγματα περισσότερο.

Μη μου πεις ότι δεν το βλέπεις αυτό και σε άλλους τομείς της ζωής , επανάσταση από τον καναπέ έχουμε φτάσει να κάνουμε εξού και η χαώδης σημερινή πολιτική κατάσταση.

Αυτά μας πασάρουν σήμερα και ο φτωχός και δίχως μουσική παιδεία εγκέφαλός μας τις τρώει μονομιάς( (και για να μη λες περιλαμβάνω και μένα σην κατηγορία). Θα πρέπει να καταλάβουμε τι πάει να πει μοντερνιά στο τραγούδι και τι τραγούδι που μιλάει μέσα μας.

Το γνήσιο αυθεντικό τραγούδι βγαίνει μέσα από την ψυχή του καλλιτέχνη. Οι στίχοι του είναι βγαλμένοι μέσα από τη ζωή του, τις δυσκολίες της, τα εμπόδια, τους έρωτες, τις αγάπες, τις παρέες του αλλά και τα ερεθίσματα που παίρνει από την κοινωνία στην οποία ζει. Το ίδιο συμβαίνει, βέβαια, και με την μουσική. Η έκφραση συναισθημάτων, η προσπάθεια μετάδοσης των σκέψεων και του τρόπου με τον οποίο βλέπει και βιώνει τον κόσμο ο μουσικός και η ανάγκη να εξωτερικεύσει των ψυχικό του κόσμο γίνονται μέσα από την μουσική. Σε ποιον δεν έχει συμβεί να ακούσει ένα τραγούδι με ξενόγλωσσο στίχο, από τον οποίο δεν καταλαβαίνει λέξη, αλλά η μουσική του να τον μαγέψει και μαζί της να ταξιδεύει και το μυαλό δημιουργώντας μέσα του τους δικού του στίχους . Για αυτό κατατάσσω πχ την κλασική μουσική στα δημιουργικά είδη

Άλλωστε η μουσική υποτίθεται ότι ενώνει τους ανθρώπους , αυτό όμως δεν το πολυβλέπω στην πράξη , μάλλον διελκυστίνδα έχει καταντήσει όπως μπορούμε να δούμε επιμένω και σε άλλους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας πχ όρνια παρατάξεων κλπ κλπ έχοντας κακώς χωρίσει στίχους και μελωδίες σε αριστερές και δεξιές

Πάντοτε φιλικά και σκέφτομαι να μη γράψω κι άλλο τέτοιο φλύαρο (για εμένα μιλώ) μονόλογο μπλέκοντας με σε έναν ανούσιο διαπληκτισμό σε φόρουμ που δε θα μας οδηγήσει σε κάποιο συμπέρασμα.

Επεξ/σία από aworldinagrainofsand
Δημοσ.
Φυσικά και δεν είναι ντροπή , όπως δεν είναι ντροπή να πω τις house , electronic , trance , dj music κλπ νταμπαντούμπα απλώς ρυθμούς και όχι δημιουργική μουσική

Παρτο αλλιως! Σε δικαιολογω επειδη τα περισσοτερα του ειδους που προβαλλονται σε clubs και οχι μονο, ειναι ευτελης μουσικη αλλα υπαρχουν απειρα διαμαντια απο ambient-techno μεχρι goa trance μεχρι IDM και Drum&bass. Βεβαια ειπες κατι πολυ σωστο παραπανω περι υποκειμενικοτητων και συμφωνω 100%

Ηλεκτρονικη που δεν θα ακουσεις συχνα:

Παραδειγματα απειρα

Φιλικα =]

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και εγώ στο άσχετο να πω τον πόνο μου, πραγματικά σιχαίνομαι τον ήχο που βγάζει το μπουζούκι !

Δεν σιχαίνεσαι τον ήχο του μπουζουκιού.. αυτό λόγο των αξιωμάτων της μουσικής, των ηχητικών κυμάτων και της αρμονίας είναι αδύνατο να συμβεί.. εκτος αν έχει πρόβλημα το αφτί σου...

Δυστυχώς πάσχεις από μια ψυχολογική πάθηση που πάσχουν παρα πολλοί και μάλιστα με διαφορετικά γούστα (υπάρχουν άνθρωποι που σιχαίνονται τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας του πιάνου η και ολόκληρα μουσικά ήδη όπως οπερα, rap, ρεμπέτικα, metal κτλ)

Σιχαίνεσαι αυτό που κατά εσένα αντιπροσωπεύει το μπουζούκι, τους ανθρώπους -έτσι όπως τους εικονίζει το μυαλό σου- και την ευρύτερη κολτούρα που είναι από πίσω από το μπουζούκι -έτσι όπως την φαντάζεσαι-

Αυτό είναι που σε κάνει να λες ότι το σιχαίνεσαι.

Και αυτό απαντάει στο "γιατί δεν νιώθουν κάποιοι άνθρωποι"

δεν νιώθουν γιατί η μουσική πέρα από ηχητικά κύματα είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο δεν είναι ότι σιχαίνονται τα κύματα (ότι δεν μπορούν να "χωνέψουν" κάποιες εντάσεις και συχνότητες και κάποια χρώματα.. ) μια χαρά ο εγκέφαλος τους αντιλαμβάνεται ότι είναι ωραίο.

αυτό που τα χαλάει όλα είναι το επόμενο βήμα -γιατί δεν είμαστε ασυνείδητα οντα- ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται το εύηχο.. μετά η πληροφορία περνάει στο υποσυνείδητο και στο συνειδητό...

εκεί γίνετε το μπάχαλο φιλτράρεται μέσα από όλες τις φοβίες και τα κόμπλεξ μας και βγάζουμε το συμπέρασμα..

οποτε ο καθένας αναλογως με το πως μεγάλωσε κτλ έχει και διαφορετική άποψη.

Όλα τα ήδη μουσικής είναι όμορφα!

απλά το κάθε είδος προσπαθεί να "ακουμπήσει" μια διαφορετική "χορδή της ψυχής μας" κάποιοι από εμάς λοιπόν είτε έχουμε τυλίξει με τεφλόν κάποιες από αυτές τις χορδές και έτσι δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τα ήδη μουσικής που απευθύνονται σε αυτές (τις χορδές) είτε τις κόψαμε εντελώς.. (εχουμε φτασει σε παθολογικό σημειο και σιχαινόμαστε φανατικά)

λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να εκτιμήσουν την ομορφιά όλων των ειδών μουσικής.

Λέγονται ελευθερα και ανοιχτόμυαλα άτομα :P

Επεξ/σία από papajo_r
Δημοσ.

Αυτο το θεμα κλεινει πολυ ευκολα γιατι το πραγμα ειναι αυτο. Δεν μπορεις να πεις ποιο ειδος μουσικης ειναι καλο και ποιο οχι. Πρωτα απ' ολα, ολα ειναι μουσικη ακομα και οταν αναβεις ενα σπιρτο, οποτε ολοι ξερουν να ακουν μουσικη. Και δευτερον σε καποιος αρεσουν τα ιδια με εσενα σε καποιους αρεσει κατι αλλο. ετσι ακομα και αν ολοι οι πχ. οι ροκαδες θελουν να σταματησει η Pop απλα δεν γινεται γιατι υπαρχουν και παντα θα υπαρχουν οι fans και των δυο ομαδων. Get your facts straight.

Δημοσ.

κρινοντας απο αυτο που συμβαινει τωρα στο Greek Idol,και εφοσων δεν ειναι στημενο,ειναι πολλοι μα παρα πολλοι ελληνες που ειναι τελειως ασχετοι απο μουσικη.

ΕΛΕΟΣ. :mad: :mad:

Σόρρυ που απαντάω τόσο αργά αλλά τώρα μπήκα στο thread.

Μια απορία έχω.Πώς μπορείς να είσαι άσχετος στην μουσική όταν είσαι απλός ακροατής?

Εκτός αν εννοείς πως κάποιος είναι άσχετος τεχνικά και δεν ξέρει να παίξει κάποιο όργανο ή δεν ξέρει νότες κλπ.

Βέβαια όπως καταλαβαίνεις δεν χρειάζεται να ξέρεις κάτι από τα παραπάνω για να ακούσεις κάποιο κομμάτι και να πεις αν σου αρέσει, αλλιώς δεν θα αγόραζε σχεδόν κανείς πίνακες ζωγραφικής μιας και δεν θα ήξερε να τους σχεδιάσει... you got my point.

Την μουσική την ακούς κάθε φορά για εντελώς διαφορετικούς λόγους αλλά πάντα την ακούς για να σου ξυπνήσει συναισθήματα(χαρά, λύπη, δέος, κλπ).

Τό ότι εσένα δεν σου έρχεται να κλάψεις με τα τραγούδια του χατζηγίαννη όπως κάνει ένα 15χρονο κοριτσάκι δε σημαίνει ότι το κοριτσάκι δεν ξέρει να ακούει μουσική ή κλαίει γιατί είναι τόσο χάλια το κομμάτι και λυπάται για τον άμοιρο χατζηγιάννη που δε ξέρει να γράφει μουσική.

Εν τέλη δεν υπάρχει αυτό που λένε "Ξέρω να ακούω μουσική" γιατί πολύ απλά δε μπορείς να μάθεις να ακούς, άρα την πιπίλα που λέει κάθε μεταλάς στον τύπο που ακούει ελληνικά "Ρε μάθε να ακούς μουσική" είναι εντελώς λάθος.

Στο μόνο που συμφωνώ είναι στην φάση που εκτιμάς κάποιο κομμάτι τεχνικά και σου αρέσει γι αυτό το λόγο ότι π.χ το θεωρείς πολύ δύσκολο το πως το έφτιαξε ή το σκέφτηκε.(αλλά εκεί χρειάζεται να έχεις τεχνικές γνώσεις οπότε αλλάζει το πράγμα)

p.s συχαίνομαι τα ελληνικά λαικά κομμάτια απλά είπα να δώσω δίκαιο σε αυτούς που τα ακούνε :P

Δημοσ.

Φυσικά και υπάρχει ξέρω να ακούω μουσική, δεν το έχεις εκ γενετής. Ακριβώς όπως υπάρχει δε μιλάω μια γλώσσα και σιγά σιγά τη μαθαίνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...