Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Notepad

xanoumi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είμαι σε σωστή κατηγορία για αυτό το θέμα και ισχύει κάτι τέτοιο συγγνώμη εκ των προτέρων.

Άλλαξα PC αλλά έβαλα τα ίδια windows που είχα και πριν αλλά πλέον όταν πάω να δω ταινία με οποιοδήποτε πρόγγραμα(BsPlayer,KMPlayer) και αρκετά ακόμα οι υπότιτλοι βγαίνουν "κινέζικα". Άνοιξα το αρχείο .srt με Notepad είδα πως με κωδικοποίηση ANSI είναι όλα κινέζικα. Έκανα και αποθήκευση ως.. αλλάζοντας την κωδικοποίηση σε UTF-8 & Unicode αλλά εξακολουθούσε να μην βγάζει σωστά. Μόνο αν το ανοίξω με Word μπορώ να δω κανονικά στα Ελληνικά τους υπότιτλους. Αλλά και πάλι κάνοντας ένα copy-paste σε notepad αρχείο και σώζοντάς το ως unicode όταν το "σέρνω" στο BSPlayer μου βγάζει πλέον Ελληνικούς υπότιτλους αλλά κομμένους στα δεξιά. Ξέρει κανείς τι γίνεται?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια.

Δημοσ.

Δηλαδή το πρόβλημα που έχεις με το notepad είναι ότι το BSPlayer δεν σου βγάζει σωστά

τους υπότιτλους;;

facepalm.jpg

Θέμα για την κατηγορία Video και Audio Software είναι,αλλά ανέβασε και μια φωτογραφία για να δούμε τη εννοείς.

Δημοσ.

Και εδώ βάζω απο τυχαία ταινία 2 screenshots. Το ένα είναι με το .srt κατευθείαν και το άλλο ενώ έχω κάνει copy-paste σε notepad

unledlxc.th.png

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

unled2qk.th.png

Δημοσ.

Εκεί που είναι το 2 δες να είναι επιλεγμένο,επίσης μπορείς στο Subtitle margins width (%) να το μεγαλώσεις λίγο.

preferences.gif

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την βοήθεια σου. Αν και το είχα ψάξει και σε αυτό το σημείο, δεν είχα πειράξει το margin %. Τουλάχιστον τώρα θα μπορώ να βλέπω καμμιά ταινία. Απλά θα πρέπει copy+paste απο Word σε Notepad.

Και πάλι ευχαριστώ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...