Προς το περιεχόμενο

Ενδιαφέρον Insomniacs για υπηρεσία υλικού επί πληρωμή  

245 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Θα πληρώνατε για μία ελληνική υπηρεσία επιπέδου Netflix και πόσο;

• Ναι. Μέχρι 6€ το μήνα, θα τα έδινα
      87
    • Ναι. Μέχρι 9€ το μήνα, θα τα έδινα
      70
    • Ναι. Μέχρι 12€ το μήνα, θα τα έδινα
      35
    • Ναι. Και πάνω από 12€ το μήνα, μπορεί να τα έδινα
      10
    • ΑΑΑΡΡΡΡΡΡΓΚ!
      40
    • Δεν κατεβάζω πειρατικό υλικό, αλλά δε θα με ενδιέφερε μία τέτοια υπηρεσία, ασχέτως κόστους
      3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στους "αμερικάνικους" προβληματισμούς μου αρέσει να δίνω "αμερικάνικες" απαντήσεις :)

+10000000000000

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μόνο το κόστος των εξωτερικών δίσκων που αγοράζουν όσοι κατεβάζουν ταινίες να βάλεις....

Πιο κόστος?Ένας 2άρις που έχει 80 ευρό είναι κόστος?Πόσες ταινίες hd θα βάλεις εκεί μέσα και θα μπορείς να τις βλέπεις όσες φορές θέλεις χωρίς να σε νοιάζει αν σέρνετε ο ote η όχι?Εγώ με 2mb που μας έχει ο οτέ εδώ που να κάνω streaming σε ταινία τον 6-8gb?Χίλιες φορές να έχω 1000 ταινίες σε 3 σκληρούς εξωτερικούς 2αριδες(240 euro) παρά να κάθομαι να παρακαλάω να γίνει σωστό streaming.Η έλα παίξε psn με 150 ping.Η Αμερική έχει το netfix γιατί μπορεί να το στηρίξει με τις γραμμές της.Στην Ελλάδα είμαστε 100 χρόνια πίσω και κάθε μέρα μας πάνε ακόμα πιο πίσω.

Δημοσ.

Ωραία η δημοσκόπηση, για αυτήν βασικά απαντάω.

Εγώ είμαι από τα θύματα που θα έδιναν 6 εουρα για να έχουν netflix.

Γιατί βαριέμαι πλέον να τρέχω.

Και εγώ "ξέρω" κιόλας. Αν δεν "ήξερα", θα έκανα πάρτι με αυτή την υπηρεσία. Λυπάμαι βέβαια τους βιντεοκλαμπάδες, αλλά τι να κάνουμε.

Το πιο σημαντικό όμως είναι αυτό που είπε ο thrylos7 σε τρεις γραμμή και ο digekas σε ένα σεντόνι.

Αν δεν υπήρχαν οι πειρατές, δεν θα υπήρχε netflix.

Οπότε εγώ ναι μεν θα πλήρωνα, αλλά αν έβλεπα ότι η βάρκα γέρνει πάλι πολύ υπέρ των paid services, θα γυρνούσα στα torrents.

Πρέπει πάντα να υπάρχει μια πίεση. Για να δράσει σωστά ο καπιταλισμός. Αυτό δεν είχε προβλέψει ο φίλος Adam (ο Σμιθ, ε;)): την προβατοποίηση. Τεσπά, ξεφεύγω πάλι και λέω τον πόνο μου.

Επίσης papajo_r, ενδιαφέρον αυτό που θεωρητικά λες, αλλά δεν νομίζω ότι οι αμερικάνικες σειρές και οι περισσότερες ταινίες είναι τέχνη, αφενός και αφετέρου, τι θα τρώει ο καλλιτέχνης είπαμε;

Λογικό να μη θέλουμε να γίνονται κάποιοι Κροίσοι υπέρ-κοστολογώντας κάτι, αλλά το δωρεάν είναι το άλλο εξίσου ισοπεδωτικό άκρο, μη σου πω και περισσότερο, λόγω του ότι αν πηγαίναμε σε αυτό το άκρο, δεν θα υπήρχε προϊόν να αποφασίσουμε πως θα διαμοιραστεί.

Εν κατακλείδι, ζήτω το αντίπαλο δέος που έφερε μια κάποια ισορροπία.

Δημοσ.

Καταρχην υπηρεσια τυπου Netflix σε αυτη την τιμη που το δινουν στις ΗΠΑ δεν προκειται να δειτε στην Ελλαδα, γιατι το Netflix εχει 23,6 εκατομμυρια συνδρομητες, γι' αυτο και μπορει να διαπραγματευεται καλυτερες τιμες με τα μεγαλα Studios.

Επισης πριν σπευσετε να πειτε οτι μια τετοια υπηρεσια σε μια τετοια τιμη θα εξαφανισει το παρανομο κατεβασμα ταινιων, δειτε πρωτα τις πιο προσφατες (Latest) ταινιες του, δεν ειναι και πολυ "προσφατες" σε σχεση με οτι κυκλοφορει στο ιντερνετ (αυτο που λεει και ο guido παραπανω).

Έχει δίκαιο σε αυτό που λέει ο gpapadakis. Είναι τελείως άσκοπο να "ονειρευόμαστε" τέτοιες τιμές στην τόσο μικρή ελληνική αγορά.

Δεύτερον, το περιεχόμενο που προσφέρει το Netflix, ο μέσος χρήστης το βρίσκει από τα τορρεντάδικα. Δεν ασχολείται με rapidshare κτλ. Ειδικά για σειρές, υπάρχουν τορρεντάδικα που κατεβάζεις σχεδόν με το μέγιστο της ταχύτητας σου.

Τρίτον, κάτι τέτοιο δεν θα λειτουργούσε ποτέ στην ελληνική επικράτεια λόγω κακής ποιότητας συνδέσεων. Εδώ ένα YouTube θέλουμε να δούμε και πολλές φορές κάνει 10 ώρες να το φορτώσει ή τρώει σκαλώματα στα μισά του βιντεο.

Αν ποτέ ερχόταν αντίστοιχη υπηρεσία στην Ελλάδα, πιστεύω το κόστος θα κυμαινόταν γύρω στα 25€-29€.

Δημοσ.

Αν ποτέ ερχόταν αντίστοιχη υπηρεσία στην Ελλάδα, πιστεύω το κόστος θα κυμαινόταν γύρω στα 25€-29€.

Ναι αλλά το δίλημμα δεν είναι δικό μας! 6Ε ή τορρεντ, διαλέγουν και παίρνουν :P

Δημοσ.

Tigran πανευρωπαϊκά το προσεγγίζουν το θέμα: http://ec.europa.eu/information_society/digital-agenda/index_en.htm και αναφερόμαστε στους μέσους χρήστες που έπαψαν να είναι πελάτες τους και στράφηκαν στο παράνομο δημόσιο file-sharing. To πως μπορεί να διανεμηθεί αυτό το υλικό (πχ με p2p streaming) ή το θέμα του network neutrality, αν και σχετικά με το θέμα, ξεφεύγουν από την συζήτηση ως καθαρά τεχνικά θέματα.

Η ουσία είναι τι σου παρέχουν σαν υλικό και σε ποια τιμή και στην Αμερική ο κόσμος στράφηκε στο Neflix, που εκεί όπως πλέον και εδώ οι χρήστες μπορούν να δουν τις σειρές τους μέσω των site των καναλιών τους.

Αν δεν έχετε δει και αυτή την σχετική είδηση, δείτε την: http://www.insomnia.gr/topic/404102-%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-software-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9/

Δημοσ.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ότι θα ήταν μικρή η αγορά. Τα δικαιώματα των ταινιών είναι ανάλογα με το μέγεθος του πληθυσμού. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει (συνήθως) κατανόηση των νέων μέσων, όπως φαίνεται και στο ηλεκτρονικό βιβλίο. Το στοίχημα θα ήταν για μια τέτοια υπηρεσία στην Ελλάδα να βάλει χαμηλές τιμές και να επιδειώξει να έχει μεγάλο όγκο συνδρομητών, όχι να πάει με τη λογική να πολλά από λίγους, γιατί αυτό δε θα δουλέψει. Κατά Steve Jobs, που αναφερόταν στο iTunes βέβαια, "price it aggressively and go for volume" - όχι βγάλε από τη μύγα ξύγκι.

Υπάρχουν και οι άλλοι περιορισμοί που αναφέρθηκαν. Δηλαδή το περιεχόμενο να είναι διαθέσιμο σύντομα μετά την προβολή του στις κινηματογραφικές αίθουσες, να υπάρχει καλή ποιότητα εικόνας και καλές ταχύτητες και να μην υπάρχουν οι (ξεπερασμένοι) γεωγραφικοί περιορισμοί. Αλλά στην Ελλάδα πρώτα και κύρια στην τιμή θα κόλλαγε η ιστορία.

Το κόστος της "πειρατείας" για τους χρήστες δεν είναι μηδέν. Απαιτεί καταρχήν χρόνο και (κάποιες) γνώσεις. Απαιτεί ενδεχομένως συνδρομές σε file-sharing υπηρεσίες. Και τα αποθηκευτικά μέσα έχουν κόστος. Είναι λάθος να λέει κανείς έχω τόσες ταινίες και οι εξωτερικοί σκληροί μου κάνουν τόσο κλπ - γιατί απλά στις σημερινές συνθήκες τα κατεβασμένα αρχεία είναι συχνά πράγματα που οι περισσότεροι τα κατεβάζουν για να τα κατεβάζουν (δεν μπορώ να σκεφτώ π.χ. ότι κάποιος πράγματι έχει δει 200 ή παραπάνω ταινίες σε ένα χρόνο). Και τελικά είναι θέμα και convenience.

Δημοσ.

εννοείται ότι η πειρατεία έφτιαξε το netflix αλλιώς θα ήμασταν ακόμα στα 3ε το dvd για μια μέρα. Ο ανταγωνισμός είναι πάντα χρήσιμος. Και η πειρατεία θα είναι πάντα εκεί στο μυαλό των εταιριών πλέον ως φόβητρο.

Αλλά:

Και τελικά είναι θέμα και convenience.

μετά από κάμποσα χρόνια ασχολίας με torrents, έχοντας αφήσει το pc μερόνυχτα να ανεβάζει

γιατί είχα τη νοοτροπία όλα free από το νετ πέρασα σε file sharing sites και δέχθηκα να δίνω ένα μικρό ποσό το μήνα για την ευκολία που μου πρόσφερε πλέον έχω ξεπεράσει το σύνδρομο όλα τζάμπα. Ναι αναζητώ το free αλλά αν υπάρχει μια υπηρεσία που να με καλύπτει καλύτερα σε δίκαιη τιμή πλέον θα την αγοράσω..

και αφήστε εμάς, εμείς θα την βρούμε την άκρη...

εγώ σκέφτομαι ως παράδειγμα την μητέρα μου, που όλο παραπονιέται ότι τα κανάλια δεν έχουν τίποτα να δει..από pc ξέρει να το ανοίγει,πασιέντζα και λίγο ίντερνετ..αν υπήρχε το netflix δεν θα ήταν τέλειο για αυτήν?διαλέγει ταινία-σειρά και βλέπει..με ένα κόστος 8-9 ευρώ...δεν θα πλήρωνε νομίζετε?από το να βλέπει Κωνσταντίνου και Ελένης για 20 σαιζόν θα έβαζε μια ταινία το μεσημέρι.

και αν είναι αποδεκτό το netflix νομίζω φαίνεται από αυτό: 26εκ χρήστες...

ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστεί το netflix...αυτό διαφημίζει και στο site του: ευκολία με μικρή τιμή...πατάς Play και ξεκινάς, αυτό διαφημίζει...

Δημοσ.

μετά από κάμποσα χρόνια ασχολίας με torrents, έχοντας αφήσει το pc μερόνυχτα να ανεβάζει

γιατί είχα τη νοοτροπία όλα free από το νετ πέρασα σε file sharing sites και δέχθηκα να δίνω ένα μικρό ποσό το μήνα για την ευκολία που μου πρόσφερε πλέον έχω ξεπεράσει το σύνδρομο όλα τζάμπα.

Αυτό είναι το χειρότερο απ' όλα για εμένα. Και είσαι παράνομος και πληρώνεις και λεφτά σε τρίτους νταβάδες. Αίσχος και τραγωδία.

Το λέω αυτό με αφορμή το post σου. Όχι σε εσένα συγκεκριμένα, αλλά σε όλους αυτούς που το κάνουν.

Δημοσ.

Αυτό είναι το χειρότερο απ' όλα για εμένα. Και είσαι παράνομος και πληρώνεις και λεφτά σε τρίτους νταβάδες. Αίσχος και τραγωδία.

Το λέω αυτό με αφορμή το post σου. Όχι σε εσένα συγκεκριμένα, αλλά σε όλους αυτούς που το κάνουν.

το καταλαβαίνω και είχα την ίδια άποψη, ειδικά για αυτούς που πληρώνουν για "VIP" σε τόρεντ sites έχω ακόμα χειρότερη άποψη.

απλά κάποια στιγμή βαριέσαι να μπλέκεις με όλα αυτά και ψάχνεις κάτι πιο εύκολο, για αυτό λέω ναι σε μια υπηρεσία netflix.

Δημοσ.

Κι εγώ ψήφισα,να κόστιζε 6€ το απεριόριστο d/l,άσχετα αν δεν επρόκειτο να κατεβάσω παραπάνω απ' ότι μπορώ να δω.

Και φυσικά,ό,τι μου γυάλιζε απ' τα warezίστικα θα το κατέβαζα,πάλι,άσχετα αν δεν επρόκειτο να το χρησιμοποιήσω κάπου,ούτε θα με πείραζε που θα ήταν εκτός νόμιμων καναλιών διακίνησης.

Θάδινα απλά τα 6€μου ενσωματωμένα σε κάποια υπηρεσία που τα μαζεύει και τα αποδίδει εκεί που χρειάζεται,μόνο και μόνο να μη μου ζαλίζουν τα @@,κάτι σαν τους φόρους μου δηλαδή.Που ναι μεν μου τα παίρνουν απ' όλες τις μεριές,ναι μεν δεν έχω ανταποδοτικά τέλη και ανθεί η λεγόμενη διασπάθιση δημόσιου χρήματος,αλλά περπατάω (ακόμα...) στο πεζοδρόμιο,εντάξει,κάνοντας slalom,παίρνω ακόμη το μετρό ή τον ηλεκτρικό (όποτε δεν έχουν στάσεις ή δεν φτιάχνουν για χιλιοστή φορά τις γραμμές...

Δημοσ.

Ρε παιδια δεν υπαρχει κατι εστς αντιστοιχο που να ειναι διαθεσιμο εστω και για ελλαδα...γιατι μου φαινεται θα μας χτυπησουν και εμας καμια μερα την πορτα και θα κλαιμε :(

Δημοσ.

6ευρώ/μήνα.. άντε 9 αν πρόσφεραν κάποιες υπηρεσίες. Αν το βάλουν πχ στα 25-29ευρώ που λέει κάποιος.. απλώς δε θα πιάσει. Αν είναι έτσι βάζει νοβα ο άλλος.. Το δίλλημα όπως ενας άλλος φίλος λέει, είναι δικό τους. Ή 6ευρώ ή torrents.. διαλιέχτε..

Το θέμα του τι θα φάει ο καλλιτέχνης αν τα βγάζουν φτηνότερα (χωρίς την κάφρικη εμπορευματοποίηση δηλαδή) δεν παίζει, αφού ελάχιστοι απο τους συντελλεστές της ταινίας παίρνουν πολλά ντόλαρζ.. μόνο κάποια μεγάλα ονόματα. Αλλά και πάλι σε σχέση με το τι συνολικά βγάζει το studio/παραγωγος απο τη ταινία, δεν είναι πολλά. Μη παρεξηγηθώ, δεν εννοώ οτι βγάζουν λίγα ο μπράντ, o τομ και ο τζόνυ. Πήρε όμως για κάποιο pirates, 70μύρια σε μια παραγωγή που κόστιε συνολικά 300 και έχει μέχρι στιγμής περίπου 1δις έσοδα..

Άλλο παράδειγμα.. lord of the rings... http://boxofficemojo.com/movies/?id=returnoftheking.htm

95millions παραγωγή.. 1+ δις έσοδα.....

Δημοσ.

το καταλαβαίνω και είχα την ίδια άποψη, ειδικά για αυτούς που πληρώνουν για "VIP" σε τόρεντ sites έχω ακόμα χειρότερη άποψη.

απλά κάποια στιγμή βαριέσαι να μπλέκεις με όλα αυτά και ψάχνεις κάτι πιο εύκολο, για αυτό λέω ναι σε μια υπηρεσία netflix.

Καλά όποιος πληρώνει VIP είναι τρομερό κορόϊδο...

Το τραγικό είναι οτι έχω πετύχει σε forum ειδικό section με συνδρομή VIP με τίτλο: video xxx με ανήλικα...

Απορώ ακόμα πως δεν τους έχουν μαζέψει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...