Προς το περιεχόμενο

WordPress - ΜySQL - Web Hosting


lereb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

 

Τον τελευταίο καιρό "ψάχνομαι" για να φτιάξω ένα site μέσω του WordPress. Ψάχνοντας στο google είδα ότι για να αρχίσω να δημιουργώ κάτι μέσω του WordPress 3.0 (που κατέβασα από το WordPress.org), πρέπει να κατοχυρώσω ένα όνομα domain και να αγοράσω κάποιο πακέτο Web Hosting. Μετά από αυτά τα πρώτα βήματα μπορώ να ξεκινήσω να δημιουργήσω και να παραμετροποιήσω το site.

Τα πρώτα μου ερωτήματα είναι : Τι βασικές αρχές χρειάζομαι για να δημιουργήσω ένα site μέσω του WordPress; Τι δυνατότητες έχω; Μέχρι που μπορώ να το φτάσω και τι βαθμό δυσκολίας μπορεί να έχει;

Έχοντας τελειώσει με το αρχικό θέμα, αυτό του WP (WordPress), θα ήθελα να αναφερθώ στην αναζήτηση ενός Hoster για να φιλοξενήσει το site. Ψάχνοντας πάλι στο google έπεσε το μάτι μου κυρίως σε 2 εταιρείες οι οποίες είναι αδερφικές: TopHost.gr και Papaki.gr.Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζω ποίο πακέτο να αγοράσω και ποίο θα μπορέσει να καλύψει τις "ανάγκες" του site. Οι "ανάγκες" του site είναι κάποια άρθρα που θα αναρτώνται σε πολύ συχνή βάση,κάποιες φωτογραφίες ή ακόμα και βίντεο και ένα newsletter.

Τέλος, θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς είναι το MySQL και σε τι ακριβώς χρησιμεύει; Για παράδειγμα 5 MySQL που δίνει μια εταιρεία Hosting είναι αρκετά;

Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!

  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η mysql ειναι η βαση δεδομενων. Χωρις αυτη δεν μπορεις να τρεξεις το blog σου. Το wordpress χρειαζεται μονο μια στη δικη σου περιπτωση. Ο hoster σου δινει 5.

 

Οι δυνατοτητες πλεον του wordpress ειναι τεραστιες. Εαν εχεις χρονο,υπομονη και ορεξη για μαθηση μπορεις να το κανεις πραγματικα οτι θελεις.

Δημοσ.

Και όλα αυτά μαζί τα καταχωρώ σε μια βάση δεδομένων ή αναγκαστικά θα χρειαστώ μια βάση για κάθε θέμα?

Δημοσ.

Η βαση εχει πινακες, μεσα σε αυτους τους πινακες θα καταχωρουνται τα παντα.

 

Μη σε ανησυχει αυτο, τις αρχικες ρυθμισεις τις κανει μονο του το wordpress και στη συνεχεια οτι γινεται μεσα στο blog σου, ανεβασμα αρθρων,σχολίων,νεοι χρηστες θα προστιθονται μονοι τους στη βαση μεσω του wordpress.

 

Εσυ θες μια βαση, μεσα σε αυτη τη βαση θα δημιουργηθουν αυτοματα πινακες απο το wordpress, και μεσα σε αυτους τους πινακες θα αποθηκευονται τα παντα.

Δημοσ.

Οπότε δεν παίζει ρόλο ο αριθμός των βάσεων! Απλά το ότι υπάρχει έστω και μια βάση!Έτσι; Και ένα site σαν και αυτό http://www.nethall.gr πόσα GB χρειάζεται για τον δίσκο?

Δημοσ.

...πόσα GB χρειάζεται για τον δίσκο?

 

Αυτό είναι σχετικό, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Τον περισσότερο χώρο συνήθως τον καταλαμβάνουν οι εικόνες, καθώς πολλοί δεν τις βελτιστοποιούν για το web (png-8, gif κλπ).

Μία εικόνα σε png-24 μπορεί να έχει το 5πλάσιο μέγεθος (σε ΚΒ) από ότι μία σε png-8.

Μία αρχική εγκατάσταση του Wordpress μπορεί να πιάνει 10-40 Gb.

Όσο για τις 5 βάσεις δεδομένων, μπορείς να εγκαταστήσεις και κάτι άλλο στον ιστοχώρο σου και να χρησιμοποιήσεις ξεχωριστή βάση δεδομένων. Για παράδειγμα ένα φόρουμ με τη δική του βάση δεδομένων.

Δημοσ.

Όταν μιλάω για χώρο στον δίσκο μιλάω πάντα για κάποιο πακέτο web hosting! Δεν εννοώ στον σκληρό μου δίσκο! Ένας hoster δίνει κάποιο χώρο για να ανεβάζεις τα αρχεία και μετά το μηνιαίο traffic που είναι για να αποθηκεύονται στοιχεία των χρηστών που επισκέπτονται το site! Έτσι δεν είναι?

Δημοσ.

Εξαρτάται για τι είδους χρήση θες το site σου, εάν δεν θες να μπλέξεις και θες απλά να φτιάξεις ένα blog μπορείς να το κάνεις στο wordpress.com δωρεάν. Στην συνέχεια σου προσφέρει αρκετές δυνατότητες αλλά με πολύ υψηλό κόστος κατά την γνώμη μου. Εάν θέλεις να έχεις πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης καλύτερα να το κάνεις σε κάποιον host όπως αρχικά ανέφερες. Τώρα στην sql οι πίνακες δημιουργούνται αυτόματα με την εγκατάσταση του wp το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις δημιουργήσει την βάση δεδομένων και να την υποδείξεις κατά την εγκατάσταση. Πολλά plugin επίσης δημιουργούν από μόνα τους πίνακες στην βάση σου ώστε να αποθηκεύουν διάφορα δεδομένα σχετικά με την λειτουργία τους. Το μέγεθος όπως ανέφεραν και τα παιδιά παραπάνω είναι σχετικό, υπάρχουν κάποιες εταιρείες παροχής web hosting οι οποίες προσφέρουν απεριόριστο χώρο στον δίσκο(τουλάχιστον έτσι λένε). Αυτά από την προσωπική μου ενασχόληση με την κατασκευή του site μου. Ελπίζω να βοήθησα κάπως. :)

Δημοσ.

Όταν μιλάω για χώρο στον δίσκο μιλάω πάντα για κάποιο πακέτο web hosting!

Και εγώ το ίδιο εννοώ...! Χώρο στο δίσκο του σέρβερ.

Σκέψου ότι ένα τυπικό site σε Joomla μπορεί να έχει συνολικά και 7.000 αρχεία (μπορεί και λιγότερα...)

Εγώ θέλω πλήρη παραμετροποίηση και την δυνατότητα του δικού μου domain!

Αυτό είναι αυτονόητο και μπορεί να γίνει μόνο με φιλοξενία επί πληρωμή, καθώς τα δωρεάν προγράμματα έχουν περιορισμούς (δεν έχεις δυνατότητα backup, δεν έχεις βάσεις δεδομένων, κλπ.)

Δημοσ.

Μία αρχική εγκατάσταση του Wordpress μπορεί να πιάνει 10-40 Gb.

Αυτό είναι αυτονόητο και μπορεί να γίνει μόνο με φιλοξενία επί πληρωμή, καθώς τα δωρεάν προγράμματα έχουν περιορισμούς (δεν έχεις δυνατότητα backup, δεν έχεις βάσεις δεδομένων, κλπ.)

Μήπως τα παραλές λιγάκι;

 

Εγώ θέλω πλήρη παραμετροποίηση και την δυνατότητα του δικού μου domain!

Τι εννοείς "πλήρη παραμετροποίηση"; Και το domain δεν είναι απαραίτητο να το αγοράσεις από αυτόν που θα σου κάνει τη φιλοξενία της σελίδας

Δημοσ.

Εγώ θα ασου πρότεινα να κατεβάσεις ένα εκ των WAMP/XAMP και να δοκιμάσεις το wordpress τοπικά στο υπολογιστή σου. Αφου το εγκαταστήσεις και παίξεις καμια βδομάδα με την εμφάνιση, τα άρθρα και τα plug-in, αγόρασε όνομα και host. Τότε θα σου φαίνονται όλα πιο εύκολα και κατανοητά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...