Mirlogria Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Καλησπέρα παίδες,έχω την εξής απορία... Θέλω να δηλώσω συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus για Αγγλία,δυστυχώς όμως διαπιστώνω ότι το τμήμα μου δεν έχει υπογράψει "συμφωνία" με κανένα αντίστοιχο τμήμα στη χώρα αυτή! Μου είπαν έπειτα στο γραφείο ότι,μπορώ να συννενοηθώ προσωπικά με το τμήμα που επιθυμώ κι εφόσον μπορούν να με δεχτούν,να παραπέμψω τον υπεύθυνο Erasmus του τμήματος του Εξωτερικού για να "συμφωνήσουν" με το δικό μου... Ξέρετε αν υπάρχει δυνατότητα για κάτι τέτοιο;Μπορώ να κάνω προσωπικά κάτι γι'αυτό ή είναι καμιά ανοησία απ'αυτές που σου πετάει ένας Δ.Υ. για να σε ξεφορτωθεί;
tsifotis Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Υποτιθεται πρεπει να εχετε παρεμφερη μαθηματα ωστε να αναγνωριστουνε... Ποιος θα κανει εκτιμηση και αντιστοιχισεις μαθηματων στους οδηγους σπουδων; Εμενα, πανε χροοονια βεβαια μου 'χανε πει εκει συνεργαζομαστε μονο αμα θες πας , (και ηθελα - και αξιζε ) *Εκτος αν εννοεις για πρακτικη που αλλαζει το πραγμα!
Lucifer Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Γίνεται σίγουρα. Βρίσκεις αντίστοιχη σχολή στο μέρος που σε ενδιαφέρει, επικοινωνείς μαζί τους και τους εξηγείς τι θες. Θα σου ζητήσουν αριθμό ετών σπουδών, αντικείμενο, μια λίστα με μαθήματα κοκ. Αν υπάρχει αντιστοιχία και δεχτούν, θα σου ζητήσουν τα περαιτέρω, βεβαίωση σπουδών, ένα σύντομο CV, βαθμολογίες, τέτοια πράγματα. Άπαξ και σε δεχτούν, συγχαρητήρια, είσαι υπεύθυνος για ακόμα μια σχολή εξωτερικού με την οποία η σχολή σου έχει συνάψει διμερείς σχέσεις. Κατά την πρώτη επικοινωνία, τονίζεις πάντα (αν πρόκειται για πρακτική και το πρόγραμμα Placement) πως ΔΕΝ απαιτείται χρηματοδότηση εκ μέρους τους και πως όλα τα έξοδα καλύπτονται από εδώ καθώς και πως αν σε δεχτούν, φυσικά βάσει της διμερούς συμφωνίας μπορούν να στέλνουν και αυτοί άτομα στην Ελλάδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.