Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία Κυκλώματος (Εύκολο ή Δύσκολο?)

kate23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγαινε σε ενα ηλεκτρονικάδικο και ρώτα. Είναι πολύ καλή εμπειρία να σχεδιάσεις το κύκλωμα σε ενα pcb πρόγραμμα, να το τυπώσεις σε μiα διαφάνεια και στη συνέχεια πάνω σε φωτοευαίσθητη πλακέτα. Κατόπιν με καυστική σοδα καις το αχρείαστο κομμάτι της πλακέτας και είσαι έτοιμος. Δεν είναι δύσκολο, ρώτα στο μαγαζί. Καποτε εφτιαχνα κυκλώματα του ελεκτορ έτσι.

Δημοσ.

Χμμ... Ελπίζω να τα καταφέρω. Αυτό το μπρεινμπορντ τι διαφορά έχει απο την πλακέτα που λέει? Κάποιο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη που μπορώ να τα αγοράσω?

Ευχαριστώ :)

Παλιότερα στη Δωδεκανήσου, κατεβαίνοντας στο δεξί σου χέρι είχε 2 μαγαζιά με ηλεκτρονικά το ένα δίπλα στο άλλο. Δε θυμάμαι ονόματα. Μιλάω για 5-6 χρόνια πριν. Λογικά ακόμα υπάρχουν γιατί είχαν μονίμως μέσα πελάτες (φοιτητές κυρίως)

Δημοσ.

τα πυκνωτάκια

έχουν πολικότητα (+ , -)

το 555 έχει(;) κι άλλη συσκευασία, νομίζω

http://en.wikipedia.org/wiki/555_timer_IC

http://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=555+ne&ie=utf-8&oe=utf-8

Δεν είναι δύσκολο, ρώτα στο μαγαζί. Καποτε εφτιαχνα κυκλώματα του ελεκτορ έτσι.

καλύτερα το έτοιμο με τις τρύπες, δεν θα μπλέξει με άλλες τεχνικές, παρά μόνο με το κολλητήρι :mrgreen:

πάρε και μιά βάση για το 555

μπορείς να κάνεις όλο το κύκλωμα

πάνω σε χοντρό εύκαμπτο ημιδιαφανές πλαστικό

που έχουν τα βιβλιοπολεία σε φύλλα ως ανταλλακτικό για ντοσιέ-τετράδια

κόβεται εύκολα με κοπίδι και τρυπιέται με καρφίτσα !

.

post-74848-0-95623000-1305755254_thumb.jpg

Δημοσ.

Χμμ... Ελπίζω να τα καταφέρω. Αυτό το μπρεινμπορντ τι διαφορά έχει απο την πλακέτα που λέει? Κάποιο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη που μπορώ να τα αγοράσω?

Ευχαριστώ :)

Λοιπόν Σαλαμίνος 10(συνέχεια της Δωδεκανήσου προς λιμάνι) Mar Electronics (τους προτείνω πολυ καλή εξυπηρέτηση) και συνήθως λιγότερη συμφόρηση από τους άλλους 2 στη δωδεκανήσου.

Λίγο πρωτύτερα ενώ κατεβαίνεις τη Δωδεκανήσου στο δεξί σου χέρι ακριβώς μετά την στάση λεωφορείου Μουτσιούλης κ Γεωργιάδης. Θα σου πρότεινα να την κάνεις την κατασκευή πρώτα στο breadboard και μετά να μπλέξεις με κολλητήρια.

μπορείς να κάνεις όλο το κύκλωμα

πάνω σε χοντρό εύκαμπτο ημιδιαφανές πλαστικό

που έχουν τα βιβλιοπολεία σε φύλλα ως ανταλλακτικό για ντοσιέ-τετράδια

κόβεται εύκολα με κοπίδι και τρυπιέται με καρφίτσα !

.

Kludger anonymous. No offence :-D

Δημοσ.

εγώ το έχω βρει γύρω στα 6-8 ευρώ το μικρό breadboard. Καλή φάση για δοκιμή αλλά δεν νομίζω να αξίζει για 1 φορά. τσαμπα λεφτά.

Όσο για τα εξαρτήματα το ποιο ακριβό θα σου πάει η διάτρητη πλακέτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...