At0m0 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Απάντηση στο 1 Είναι νόμιμο να μπώ το σπίτι σου (κλειδωμένο ή ξεκλείδωτο), να πάω στην κουζίνα σου, να φτιάξω μια μακαρονάδα, να κάτσω να την φάω ( χμμ, παρέα με φίλους βλέποντας ποδόσφαιρο στην ολοκαίνουργια HD3DTV σου ) και μετά να σηκωθώ και να φύγω ; (είδες τι καλός που είμαι, δεν σου λέρωσα καν το μπάνιο !) Απάντηση στο 2 Όλα γίνονται φτάνει να υπάρχει καλή (!!!) θέληση. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να κρυφτείς αν ο άλλος στην έχει στημένη. Περι νομολογίας. Άν ψάχνεις για νομολογία, καλό θα ήταν να απαντήσει κάποιος που έχει μεγαλύτερη επαφή με την Ελληνική νομολογία ή να ρωτήσεις σε κάποιο forum νομικών. Εγώ θα έλεγα πάντως ότι σε γενικές γραμμές, νομολογία προκύπτει/δημιουργείται στο άψε σβήσε όταν υπάρχει οικονομικό όφελος/απώλεια από μια "παράνομη" πράξη (βλ. πνευματικά δικαιώματα, πορνογραφία στο internet, κ.λπ.). Προτάσεις. Εαν είναι "ανοικτό" το ασύρματο δίκτυο κάποιου γείτονα σου, εφόσον το χρησιμοποιείς, καλό είναι να κάνεις "λογική" χρήση (fair use) του δικτύου του, σεβόμενος τα δικαιωματά του και το γεγονός ότι κάνεις χρήση ενός "αγαθού" που δεν σου ανήκει και δεν έχεις πάρει την άδεια να το χρησιμοποιείς. Εάν το ασύρματο δίκτυο του γείτονα σου είναι κλειδωμένο και προσπαθήσεις (δεν είναι υποχρεωτικό να το καταφέρεις) να το σπάσεις, τότε αν είσαι πάνω από 18 χρονών απλά ψάχνεις για μπελάδεις. Άν είσαι πιτσιρικάς ελπίζω να σε αγαπάει πολύ ο μπαμπάς σου γιατί ενδέχεται να τον βάλεις σε μπελάδες Κατά την προσωπική μου άποψη, είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι όταν είσαι συνδεδεμένος σε "άγνωστο" δίκτυο που δεν ξέρεις ποιός και πώς το διαχειρίζεται ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ την χρήση προσωπικών στοιχείων η απώλεια/υποκλοπή των οποίων μπορεί να ... σου αδειασει τον τραπεζικό σου λογιασμό, ή να σε εκθέσει σε οποιονδήποτε άλλο κίνδυνο. Αυτά τα ολίγα
poulinos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 atomo αν και το ενα που εγραψες ειναι αρκετα διαφορετικο απο το ιντερνετ. β.δυσκολο καποιος να το τραβηξει τοσο πολυ επειδη του κλεβεις ιντερνετ ακομα και αν εσπασες το δικτυο.θα του κοστισει στην ελλαδα παραπανω απο αυτο που θα βγαλει πιστευω .θελει πολυ κοπο και δεν αξιζει εκτος αν ο αλλος ειναι καμια εταιρεια και εκανες ζημια κτλ.
At0m0 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Το 1 που έγραψα είναι το ίδιο με το internet. Απλά η "άυλη υπόσταση" του internet σε κάνει να νομίζεις ότι είναι κάτι διαφορετικό. Δεν είναι. Για το (β) Άν κάποιος μπεί στο ασύρματο δίκτυο μου και αρχίσει και κατεβάζει πορνογραφικό υλικό και έρθουν τίποτα αστυνομίες παρέα με τα ΜΜΕ στο σπιτι μου ή στην επιχείρησή μου ( άν είχα ) και υπάρξει περίπτωση να πάω φυλακή και να διαπομπευτώ στα ΜΜΕ ώς παιδόφιλος παιδεραστής κ.λπ., ΑΠΛΑ, θα το τραβήξω μέχρι εκεί που δεν πάει και άν τον βρώ θα τον φάει το μαύρο χώμα. Τουλάχιστον άν πάω φυλακή να αξίζει τον κόπο.
poulinos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Το 1 που έγραψα είναι το ίδιο με το internet. Απλά η "άυλη υπόσταση" του internet σε κάνει να νομίζεις ότι είναι κάτι διαφορετικό. Δεν είναι. Για το (β) Άν κάποιος μπεί στο ασύρματο δίκτυο μου και αρχίσει και κατεβάζει πορνογραφικό υλικό και έρθουν τίποτα αστυνομίες παρέα με τα ΜΜΕ στο σπιτι μου ή στην επιχείρησή μου ( άν είχα ) και υπάρξει περίπτωση να πάω φυλακή και να διαπομπευτώ στα ΜΜΕ ώς παιδόφιλος παιδεραστής κ.λπ., ΑΠΛΑ, θα το τραβήξω μέχρι εκεί που δεν πάει και άν τον βρώ θα τον φάει το μαύρο χώμα. Τουλάχιστον άν πάω φυλακή να αξίζει τον κόπο. το αυλο απο μονο του στην πραξη ειναι διαφορετικο.στην θεωρια οπως ειπες πραγματι οχι. β.ε ναι εκει θα το τραβηξεις.αλλα το 99 τις 100 (βεβαια οι εξαιρεσεις μας καινε) απλα δανειζονται ιντερνετ για κανα facebook καμια ταινια.
frieck Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Παντως ακομα και αυτο το ακραιο να συμβει δεν θα υποστεις εισαγγελικη διωξη (ακομα και σε περιπτωση αυτοφωρου) διοτι η ασφαλεια πρωτα θα "εξετασει" τον υπολογιστη σου για να διαπιστωσει αν οντως εισαι εσυ αυτος που διαπρατει το οποιο εγκλημα. Σας το λεω απο πρωτο χερι αυτο διοτι συνεβη σε γνωστο γνωστου μου. Τωρα κατα ποσο ευκολο η δυσκολο ειναι να βρεθει αυτος που μπηκε στο ιδιωτικο δυκτιο (ελευθερο ή μη) και εκανε την "λαδιά", αυτο δεν το γνωριζω. Ισως ο poulinos θα μπορουσε να μας πει δυο τρια πραγματακια περι αυτου! Ωστοσο ειχα διαβασει καπου πως ειχαν συλλαβει εναν τυπο που απλα σερφαριζε (στο δικο του δυκτιο) σε "παρανομες" ιστοσελιδες αλλα τελικα τον αφησαν ελευθερο διοτι δεν μπορουσαν να το αποδειξουν. Ψαχνω να βρω το σχετικο αρθρο για να το αναρτησω. Ελπιζω να το βρω. Αυτο που μου φαινεται παραξενο αε αυτη την περιπτωση ειναι πως ξεφυγε ο τυπος. Για Ελλάδα μιλαμε. Προφανως εκανε format ή με καποιο τροπο μπορεσε να διαγραψει ολα τα ιχνη του αλλά και παλι εφοσον γνωριζουμε πως υπαρχουν συγχρονα λογισμικα ανακτησης δεδομενων για αυτες τις περιπτωσεις, πως γινεται και δεν μπορεσαν να τα ανακτησουν? Καπως κουφο μου φαινεται. Αλλα και παλι η mac address δεν αρκει ως ενοχοποιητικο στοιχειο εφοσον εχει αποδειχτει με καποιον τροπο πως αυτος ειναι (ip & mac address) που εμπαινε οπου έμπαινε?? Και επανερχομαι στην αρχικη μου ερωτηση: Ποιες ειναι οι συνεπειες του νομου για καποιον που απλα κλεβει ιντερνετ? (διοτι εκτος απο πολυ κοσμο, αφορα κι εμενα η συγκεκριμενη περιπτωση).
poulinos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Παντως ακομα και αυτο το ακραιο να συμβει δεν θα υποστεις εισαγγελικη διωξη (ακομα και σε περιπτωση αυτοφωρου) διοτι η ασφαλεια πρωτα θα "εξετασει" τον υπολογιστη σου για να διαπιστωσει αν οντως εισαι εσυ αυτος που διαπρατει το οποιο εγκλημα. Σας το λεω απο πρωτο χερι αυτο διοτι συνεβη σε γνωστο γνωστου μου. Τωρα κατα ποσο ευκολο η δυσκολο ειναι να βρεθει αυτος που μπηκε στο ιδιωτικο δυκτιο (ελευθερο ή μη) και εκανε την "λαδιά", αυτο δεν το γνωριζω. Ισως ο poulinos θα μπορουσε να μας πει δυο τρια πραγματακια περι αυτου! Ωστοσο ειχα διαβασει καπου πως ειχαν συλλαβει εναν τυπο που απλα σερφαριζε (στο δικο του δυκτιο) σε "παρανομες" ιστοσελιδες αλλα τελικα τον αφησαν ελευθερο διοτι δεν μπορουσαν να το αποδειξουν. Ψαχνω να βρω το σχετικο αρθρο για να το αναρτησω. Ελπιζω να το βρω. Αυτο που μου φαινεται παραξενο αε αυτη την περιπτωση ειναι πως ξεφυγε ο τυπος. Για Ελλάδα μιλαμε. Προφανως εκανε format ή με καποιο τροπο μπορεσε να διαγραψει ολα τα ιχνη του αλλά και παλι εφοσον γνωριζουμε πως υπαρχουν συγχρονα λογισμικα ανακτησης δεδομενων για αυτες τις περιπτωσεις, πως γινεται και δεν μπορεσαν να τα ανακτησουν? Καπως κουφο μου φαινεται. Αλλα και παλι η mac address δεν αρκει ως ενοχοποιητικο στοιχειο εφοσον εχει αποδειχτει με καποιον τροπο πως αυτος ειναι (ip & mac address) που εμπαινε οπου έμπαινε?? ακομα και τα συγχρονα προγραμματα ειναι μεχρι καποιο οριο.αν εσυ εχεις καποιο προγραμμα shredder η εχεις ενα Pc για βιτρινα και πισω απο αυτο εχεις ενα λαπτοπ που το κρυβεις μετα δεν θα σε βρουν.ναι πρεπει να υπαρχουν αποδεικτικα διοτι μπορει πραγματι καποιος να hackare το δικτυο μου και να μπηκε και να μην εχω κανει εγω τιποτα.οποτε δεν πας και λες εσυ φυλακη γιατι εκανες αυτο.το να βρεις τον αλλον ειναι σχετικο.αν ο αλλος κανει την λαδια και κλεισει το Laptop δεν θα τον βρεις ξανα ποτε.απο εκει και περα οκ μπορεις να βρεις με βαση το σημα που ειναι καποιος στο περιπου αλλα φαντασου αν ειναι μια πολυκατοικια με 100 διαμερισματα.τι θα κανεις?σβαρνα ενα ενα να βρεις ποιο εκανε κατι?σιγουρα οταν εκμεμπει κατι το βρισκεις αλλα μεχρι να οριο ακριβειας ειδικα οταν υπαρχουν τοιχοι και τα διαμερισματα ειναι το ενα στα 2 μετρα απο το αλλο.η mac address γιατι να φτανει?αν εγω δω οτι μπενει ο ταδε χρηστης με την ταδε mac address και κανω spoof την δικια του mac address και φαινεται οτι μπαινει το computer του???
frieck Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Εισαι αρκετα ενημερωτικος φιλε poulinos. Ωστοσο υπαρχει μια υποθετικη ερωτηση ακομα. Η εξης: Τι προβλεπει η νομοθεσια για την ποινη (αν υπαρχει) οταν εγω κλεβω ιντερνετ? Δεν ειναι μονο δικη μου απορια αλλα και ενα σωρο αλλοι εχουν την ιδια αναζητηση διοτι καλο ειναι να προσεχουμε. Παραξενοι καιροι γαρ. George Orwell was right.
poulinos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 τι προβλεπει η νομοθεσια δεν ξερω.απλα εγω ειπα ποσο δυσκολο ειναι να σε βρουν ειδικα εδω στην ελλαδα .δεν θα ειναι δυσκολο σαν πραξη να σε βρουν αλλα το να περασεις τα παντα για να σου δωσουν το δικαιωμα και να αρχιζεις να ψαχνεις ειτε εσυ ειτε η αστυνομια κτλ.ξερεις θα σου πουν αν πας και πεις οτι με κλεβουν οτι οκ κλειδωσε το ρουτερ κτλ κτλ.θα ασχοληθει κανεις αμα ειναι κανα θεμα παιδεραστιας κτλ κτλ.που και εκει επειδη ξερουν οτι υπαρχουν ανοιχτα δικτυα κτλ θα πρεπει οπως ειπαν να βρουν και κατι στο pc σου.φαντασου να πεις σε εναν Isp να σου φτιαξει ενα Hot spot.βλεπε flo cafe Πχ που ειχαν απο την altec και να παει καποιος εκει και να μπει σε ενα παραξενο site και μετα να λενε του ιδιοκτητη εσυ το εκανες??:P/.θα πρεπει να βρουν κατι στο Pc του εφοσον πχ ειναι hotspot η εφοσον καποιος μπορει να το εχει σπασει.το ιδι οκαι για Net cafe.δεν γινεται να εισαι πανω απο τον πελατη.και οτι φιλτρα να μπουν κατι θα περασει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.