Προς το περιεχόμενο

Προφυλακίστηκε γιατί του φόρτωσαν τσάντα με μολοτοφ

-nick-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

btw αναρχια/=ιεραρχια

Στον (λίγο fail ) ορισμό στάθηκα, η αναρχια δεν είναι το αντίθετο ή διαφορο της ιεραρχίας αλλά της αρχής (=εξουσίας) γι' αυτό και αντιεξουσιαστές.

Γενικά δε διαφωνώ στα της ιεραρχίας, παρόλα αυτά οι οργανωμένες ομάδες δεν μπορεί παρά να έχουν μια μορφή ιεραρχίας.

• Απαντ. 241
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εσύ που το ξέρεις ότι του φορτώσανε τις μολότοφ? Εμένα δέν μου έχει τύχει να μου φορτώσουν κάτι πάντως

Αγορι μου εχεις παει σε πολλες πορειες εσυ, ετσι;

Και δλδ αυτοι που τα κανουν αν δεν ειναι αναρχικοι, τι ειναι ρα μαγκες; Απλοι κακομοιροι πολιτες; Θα με τρελανετε; Καλως ή κακως, αναρχικοι αυτοαποκαλουνται, και αυτοι και ολοι στο indymedia και οσοι ειναι σε τρομοκρατικες οργανωσεις. Οι παλιοι καλοι αναρχικοι ( σιγουρα δεν υπηρξαν τετοιοι στην Ελλαδα ), εχουν πεθανει.. Τους πατησε το τρενο. Ή ζουν στα βουνα με ρουχα απο δερματα ζωων, απο τη στιγμη που δε πιστευουν στην εξουσια και στο κρατος. Αλλα οχι.. Ολοι ειναι γονοι πλουσιων οικογενειων. Ειρωνια, ε;

Δημοσ.

αναρχία \= αρχή (=εξουσία)

Οι αναρχικοί έχουν ιεραρχία

lolwut? Μήπως υπάρχει και πρόεδρος αναρχικών; :P

Αγορι μου εχεις παει σε πολλες πορειες εσυ, ετσι;

Και δλδ αυτοι που τα κανουν αν δεν ειναι αναρχικοι, τι ειναι ρα μαγκες; Απλοι κακομοιροι πολιτες; Θα με τρελανετε; Καλως ή κακως, αναρχικοι αυτοαποκαλουνται, και αυτοι και ολοι στο indymedia και οσοι ειναι σε τρομοκρατικες οργανωσεις. Οι παλιοι καλοι αναρχικοι ( σιγουρα δεν υπηρξαν τετοιοι στην Ελλαδα ), εχουν πεθανει.. Τους πατησε το τρενο. Ή ζουν στα βουνα με ρουχα απο δερματα ζωων, απο τη στιγμη που δε πιστευουν στην εξουσια και στο κρατος. Αλλα οχι.. Ολοι ειναι γονοι πλουσιων οικογενειων. Ειρωνια, ε;

Μπορεί να αυτοαποκαλούνται και ολυμπιακοί, παναθηναϊκοί ή παοκτζήδες. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι οπαδοί πετάνε μολότωφ;

Και άσχετα με αυτό, αφού το μόνο μέρος που έψαξες να βρεις αναρχικούς είναι σε επεισόδια κατά τη διάρκεια πορειών, δεν είναι λίγο προφανές ότι μόνο μπάχαλους θα βρεις;

Δημοσ.

Luxx, τρολλάρεις, έτσι;

Θα αναγνωρίσω σαν σωστό εντούτοις ότι για να είσαι σωστός αναρχικός πρέπει να είσαι στο βουνό. Είναι οι ιδεαλιστές, όχι οι μαχητές. Υπάρχουν και αυτοί όμως. Τώρα πως θα γίνει μάχη χωρίς αρχή, δεν το έχω καταλάβει βέβαια.

Έχετε πιάσει καίριο θέμα με το ορισμό της αναρχίας. (Εννοείται ότι είναι χωρίς αρχές. Η ιεραρχία εμπεριέχει αρχές. Άρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Τώρα το τι γίνεται... είναι ανάλογο με το ποιοι είναι αναρχικοί.)

Είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο είναι ανεφάρμοστο το σύστημα σε large scale (μεγάλους πληθυσμούς). Απλά δεν γίνεται να μην υπάρχει αρχηγός. Και αυτό συμβαίνει διότι πρέπει να υπάρχουν "εργάτες". Για να δουλεύουν, να ευημερεί το σύστημα. Για φανταστείτε ένα κόσμο που θα έπρεπε να πάρεις όλες τις αποφάσεις που σε αφορούν μόνος σου και μετά να φροντίσεις να είναι συμβατές και με αυτούς που είναι κοντά σου. No go.

Εδώ που τα λέμε δεν δουλεύει εν γένει και σε small scale. Γιατί δυστυχώς έχει προαπαίτηση (κατ' εμέ) την παιδεία όλων των εμπλεκόμενων. Και άντε να έχεις παιδεία, πρέπει και να είναι διαφοροποιημένη από αυτή που σου έδωσε το ιεραρχικό σύστημα. Δεν παίζει λέμε. (Έχω απογοητευτεί, φαίνεται; )

Δημοσ.

Είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο είναι ανεφάρμοστο το σύστημα σε large scale (μεγάλους πληθυσμούς). Απλά δεν γίνεται να μην υπάρχει αρχηγός. Και αυτό συμβαίνει διότι πρέπει να υπάρχουν "εργάτες". Για να δουλεύουν, να ευημερεί το σύστημα. Για φανταστείτε ένα κόσμο που θα έπρεπε να πάρεις όλες τις αποφάσεις που σε αφορούν μόνος σου και μετά να φροντίσεις να είναι συμβατές και με αυτούς που είναι κοντά σου. No go.

Εδώ που τα λέμε δεν δουλεύει εν γένει και σε small scale. Γιατί δυστυχώς έχει προαπαίτηση (κατ' εμέ) την παιδεία όλων των εμπλεκόμενων. Και άντε να έχεις παιδεία, πρέπει και να είναι διαφοροποιημένη από αυτή που σου έδωσε το ιεραρχικό σύστημα. Δεν παίζει λέμε. (Έχω απογοητευτεί, φαίνεται; )

Εχει δουλεψει : στα εβραικα κιμπουτζ, στην ισπανια για συντομο διαστημα μεχρι να νικησουν οι φασιστες, και στην Χριστιανια της Δανιας. Δεν ειναι τοσο θεμα παιδειας και μορφωσης, οσο το να εχεις μαθει την αλληλεγγυη, το κοινο συμφερον, και να σεβεσαι τον τοπο που ζεις.

Δημοσ.

Δύσκολο να πειστεί ο μέσος ανθρωπος να τα εγκαταλείψει τα υλικά αγαθά και τις πολυτέλειες που έχει για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο σύστημα.

Γενικά όποιοδήποτε σύστημα και να εφαρμοστεί χρειάζεται να έχει μαζική εφαρμογή. Καπιταλισμός με 2-3 χώρες γίνεται; Με τίποτα :mrgreen:

Δημοσ.

Εχει δουλεψει : στα εβραικα κιμπουτζ, στην ισπανια για συντομο διαστημα μεχρι να νικησουν οι φασιστες, και στην Χριστιανια της Δανιας. Δεν ειναι τοσο θεμα παιδειας και μορφωσης, οσο το να εχεις μαθει την αλληλεγγυη, το κοινο συμφερον, και να σεβεσαι τον τοπο που ζεις.

Σε τι αριθμο ατομων και σε τι μεγεθος χωρου;

Δημοσ.

^ Γενικα μικρος αριθμος. Λιγες χιλιαδες το περισσοτερο, αν δεν κανω λαθος.

Ον τοπικ :

Βγήκαν χθες τα δαχτυλικά αποτυπώματα από τις μολότοφ! Αρνητικά!! Ο Φώτης και επίσημα δεν είχε καμία επαφή μαζί τους!! Περιμένουμε και τα υπόλοιπα..

Για να δουμε αν θα ανακαλεσουν οσοι βιαστηκαν να κατηγορησουν, για να δουμε πως θα εξελιχθει η φαση.

Δημοσ.

^ Γενικα μικρος αριθμος. Λιγες χιλιαδες το περισσοτερο, αν δεν κανω λαθος.

Ον τοπικ :

Για να δουμε αν θα ανακαλεσουν οσοι βιαστηκαν να κατηγορησουν, για να δουμε πως θα εξελιχθει η φαση.

Η πηγη?

Δημοσ.

Η πηγη?

Δεν υπάρχει κάποια πηγή ακόμα.. Χθες το είπαν στην Ελληνοφρένεια για τα αποτυπώματα.. Την Τρίτη θα το πει και ο Λαζόπουλος όπου πιθανόν να παρεβρεθούμε με συμφοιτητές και φίλους του Φώτη και θα διαβαστεί και γράμμα του Φώτη που έγραψε από τη φυλακή... Σύντομα θα το πουν και εδώ http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=86

Σε αυτούς πάντως που σου ζητούν πηγές γιατί δεν δέχονται πως αυτά που λέμε είναι γεγονότα να πεις πως από τη στιγμή που βγαίνουμε στα μέσα και το λέμε υπάρχουν στοιχεία απλώς δεν γίνεται να δημοσιευθούν στοιχεία της δικογραφίας πρωτού καταθέσουν τα ματ για ευνόητους λόγους.. Πίστεψε με όταν βγει το παιδί και αθωωθεί θα σου δώσω εγώ στοιχεία τρανταχτά που θα τα περνάς για στημένα!! smile.gif

Μας πήρε τηλέφωνο και το "παιδί με τα πράσινα παπούτσια" και ζήτησε να δώσουμε το τηλέφωνο του στο Φώτη να του μιλήσει..

Δημοσ.

@Luxx

Εδω και 9 χρονια που μπαινω στο φορουμ..

Φοβερός είσαι. Γραμμένος από το 2005, μας κάνει 6 χρόνια, χαρίζω και λίγο. Εκτός και αν τρολάρεις και μόνο με την ανάγνωση εσύ. Δεν γνωρίζω τέτοιο επίπεδο troll. :confused:

nick, ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Εντύπωση μου κάνει, πως οι ίδιοι που του τις φόρτωσαν, έδειξαν ότι δεν είχαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα επάνω τους. Δεν υπάρχει καμία οργάνωση στην Αλεξάνδρας μου φαίνεται.

Δημοσ.

Οταν λες οι ιδιοι εννοεις τα ιδια ακριβως προσωπα (οι 2(?) ματατζηδες) ή την αστυνομια γενικοτερα σαν συνολο ?

Δημοσ.

Εεεε, δεν νομίζω ότι οι Ματατζήδες είναι και στη σήμανση. Μάλλον θέλει λίγο μόρφωση αυτό. Προφανώς το 2ο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...