daino92 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Θα ήθελα να μου πείτε όσοι γνωρίζετε έναν τρόπο να στήσω ένα vpn δίκτυο στο mac. Τι πρόγραμμα χρησιμοποιείτε κ αν είναι εφικτό την διαδικασία. Έψαξα λίγο το θέμα αλλά στα περισσότερα sites είτε είναι συνδρομητικά είτε είναι περιορισμένα. Βρήκα το openvpn. Τώρα δε ξερω τι παίζεται. Διαφωτίστε με Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caasi70 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Θα ήθελα να μου πείτε όσοι γνωρίζετε έναν τρόπο να στήσω ένα vpn δίκτυο στο mac. Τι πρόγραμμα χρησιμοποιείτε κ αν είναι εφικτό την διαδικασία. Έψαξα λίγο το θέμα αλλά στα περισσότερα sites είτε είναι συνδρομητικά είτε είναι περιορισμένα. Βρήκα το openvpn. Τώρα δε ξερω τι παίζεται. Διαφωτίστε με Αν θέλεις να το στήσεις σε ένα Mac πρέπει να τον κάνεις server, δηλαδή να τον έχεις συνέχεια ανοικτό. Δε μπορείς να το στήσεις στο router; Αν ναι, το MacOSX έχει από μόνο του VPN client (racoon) που υποστηρίζει τα πιο διαδεδομένα VPN και δε χρειάζεται εγκατάσταση κανενός software. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daino92 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Άμα γίνεται περισσότερες πληροφορίες μιας που δεν ξέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caasi70 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Άμα γίνεται περισσότερες πληροφορίες μιας που δεν ξέρω. Θέλεις να στήσεις δικό σου vpn ή να μπεις σε ένα υπάρχον; Υποθέτοντας πως θέλεις να στήσεις δικό σου, τότε πρέπει να βρεις ένα μηχανάκι που να είναι μόνιμα ανοικτό (πχ. mac, pc, server, router, nas) και συνδεδεμένο στο δίκτυο-internet. Σε αυτό πρέπει να τρέξεις το server-κομμάτι του vpn σου (όπως σωστά είδες μπορείς σε mac ή pc να βάλεις το openvpn ή κάποιο firewall πακέτο που το περιέχει) και από ένα άλλο μηχανάκι (πχ. mac, pc, κινητό) να τρέξεις το client κομμάτι του vpn (που μπορεί να είναι ήδη ενσωματωμένο στο λειτουργικό), ώστε να δημιουργηθεί η ασφαλής σύνδεση (tunnel) μεταξύ server-client. Αν αποφασίσεις ο vpn server σου είναι να είναι ένας mac, και έχεις MacOSX Server λειτουργικό υπάρχει ένα παλιό αλλά απλό tutorial. Αν δεν έχεις MacOSX Server λειτουργικό, υπάρχει ένα tutorial για στήσιμο openvpn server στο mac σου. Ο απλούστερος τρόπος να ασφαλίσεις το vpn σου είναι με ένα password-preshared key, οπότε δε μπλέκεις με certificates. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daino92 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Όντως άφησα κάποια κενά. Έχω mac (όχι server) κ θέλω να στήσω από την αρχή vpn δικό μου, και ο mac μου τον θέλω σαν vpn server. Να ακολουθήσω το 2ο tutorial μιας που δεν έχω mac os x server? Σε προηγούμενο ποστ τι εννοούσες με το να το στήσω στο router? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caasi70 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Όντως άφησα κάποια κενά. Έχω mac (όχι server) κ θέλω να στήσω από την αρχή vpn δικό μου, και ο mac μου τον θέλω σαν vpn server. Να ακολουθήσω το 2ο tutorial μιας που δεν έχω mac os x server? Σε προηγούμενο ποστ τι εννοούσες με το να το στήσω στο router? Ναι, το 2o link πρέπει να δεις. Υπάρχουν router που υποστηρίζουν vpn, πρέπει να ψάξεις στο δικό σου αν έχει αυτή τη δυνατότητα. Για πρακτικούς λόγους είναι προτιμότερο να το στήσεις εκεί μια και το router είναι συνήθως ανοικτό χωρίς να καταναλώνει πολύ ρεύμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daino92 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δεν έχω δει καμιά ρύθμιση ανάλογη, (fritzbox έχω, ξέρεις άμα έχει?). Από τη μεριά του client τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν αφού θα έχει στηθεί ο vpn server? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caasi70 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Ποιό μοντέλο fritz; Ποιό μοντέλο fritz; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daino92 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Έχω το Fritz!Boz Fon WLAN 7140 (Annex A) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caasi70 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Λοιπόν είσαι τυχερός-ή και άτυχος-η μαζί. Το 7140 δεν έχει δυνατότητα vpn, αλλά μπορείς να το αναβαθμίσεις τζάμπα σε 7170 που έχει. ΠΡΟΣΟΧΗ αν έχεις hol και χρησιμοποιείς το voip μπορεί να μη δουλεύει το voip. To internet θα δουλεύει κανονικά. Θέλει διάβασμα και προσπάθεια. Για την αναβάθμιση δες σε αυτό το (μεγάλο) thread και συγκεκριμένα αυτό το post. Για VPN στο mac πρέπει να προσαρμόσεις το vpn config αρχείο από αυτό και μετά να ακολουθήσεις τις οδηγίες στο τέλος αυτού του post. Καλή τύχη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daino92 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μάλιστα, μ φαίνεται κάπως ριψοκίνδυνο. Δεν θέλω να μ μείνει στο χέρι κ δεν έχω internet μετά, κ δε γουστάρω τα καινούργια ρουτερ της hol. Θα δοκιμάσω εξαρχής με το στήσιμο στο mac. Αργότερα όταν θα γίνει η πολυπόθητη αναβάθμιση στο Lion (το οποίο όπως ξέρω συμπεριλαμβάνει και το server μέσα) λες να το στήσω πάνω στο mac os x server? Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caasi70 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μάλιστα, μ φαίνεται κάπως ριψοκίνδυνο. Δεν θέλω να μ μείνει στο χέρι κ δεν έχω internet μετά, κ δε γουστάρω τα καινούργια ρουτερ της hol. Θα δοκιμάσω εξαρχής με το στήσιμο στο mac. Αργότερα όταν θα γίνει η πολυπόθητη αναβάθμιση στο Lion (το οποίο όπως ξέρω συμπεριλαμβάνει και το server μέσα) λες να το στήσω πάνω στο mac os x server? Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες. Δεν κάνει τίποτα. Τυχαίνει να έχω ακριβώς το ίδιο ρουτεράκι και έκανα την αναβάθμιση σε 7170, μια και το χρησιμοποιώ μόνο για internet και όχι για τηλεφωνία. Αξίζει να διαβάσεις το thread, θα δεις ότι ακόμη και αν δε τα καταφέρεις μπορείς εύκολα να το γυρίσεις στο αρχικό λογισμικό. Για το Lion άν είναι server δε γνωρίζω, google it. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 http://www.apple.com/macosx/lion/ Lion Server is now part of Mac OS X Lion. !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.