Προς το περιεχόμενο

Bad sectors + ανάκτηση = ??

Questioner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.

Ας μπω κατευθείαν στο ζουμί. Το laptop μου έφαγε τις προάλλες BSOD και δεν πρόλαβα να δω τον κωδικό σφάλματος. Με την επανεκκίνηση μου ζήτησαν τα Windows 7 να κάνουν επιδιόρθωση του δίσκου και εγώ το άφησα. Η επιδιόρθωση δεν τελείωσε ποτέ και μετά από 2 ώρες του κάνω restart. Μετά δεν μπορούσα να μπω ούτε στα Windows ούτε στο μενού επιδιόρθωσης. Αργούσε τραγικά και στις 2 περιπτώσεις.

Σκέφτηκα να δοκιμάσω να κάνω repair ή να βγω σε γραμμή εντολών να κάνω chckdsk μέσω του CD αλλά απ' ότι είδα αργούσε και εκεί στο scanning για το λειτουργικό. Υποψιάστηκα χτύπημα σοβαρό στο partition του λειτουργικού και έβαλα το hiren's να το τσεκάρω. Τον τσέκαρα με το HDAT2 [μόνο checking και όχι επιδιόρθωση] και μου έβγαλε 30 bad sectors:

post-219783-0-04467100-1305630833_thumb.jpg

Έπειτα έτρεξα το HD Sentinel από το ίδιο bootCD και μου έβγαλε τα ίδια χάλια:

post-219783-0-37073900-1305630853_thumb.jpg

Δοκίμασα με την τελευταία έκδοση του LiveCD του Ubuntu να δω μήπως κάνει mount το partition του λειτουργικού αλλά τίποτα. Να σημειώσω εδώ ότι το MBR νομίζω και το recovery partition του σκληρού τα κάνει mount κανονικά. Επίσης έκανα και κάποιες ώρες memtest και δεν βρήκα errors.

Τι μπορώ να κάνω τουλάχιστον για την ανάκτηση δεδομένων; Τι μου προτείνετε να δοκιμάσω; Να δοκιμάσω να διορθώσω τα bad sectors με κάποιο πρόγραμμα πριν από την προσπάθεια ανάκτησης;

Το μόνο που μ' ενδιαφέρει είναι να σωθούν ελάχιστα δεδομένα που χρειάζομαι.

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Να μπεις με το live xp enviroment του hirens, να το δικτυωσεις με ενα αλλο pc με windows και να στειλεις εκει τα αρχεια σου.

Δημοσ.

Να μπεις με το live xp enviroment του hirens, να το δικτυωσεις με ενα αλλο pc με windows και να στειλεις εκει τα αρχεια σου.

Μπήκα στο mini XP environment αλλά ούτε εκεί μου εμφανίζει σκληρό [ο υπολογιστής μου]. Πως ακριβώς θα τον κάνω shared ώστε να τα περάσω πάνω από το δίκτυο;

Δημοσ.

Δοκίμασα να δημιουργήσω ένα live CD των XP με το BarPE και να περάσω μέσα προεγκατεστημένο το getdataback (μέσω του plugin για το BartPE) αλλά δεν υποστηρίζεται από τα 7 x64 και όταν δοκίμασα με το XPmode πάλι δεν το υποστηρίζει.

Επειδή σίγουρα πάω για καινούριο σκληρό, αν πάρω μια φθηνή εξωτερική θήκη sata 2,5 και βάλω τον προβληματικό θα μπορέσω με κάποιο πρόγραμμα (πχ. το getdataback που ανέφερα) μέσω της φρέσκιας εγκατάστασης των Windows 7 να δω τον εξωτερικό σκληρό και να ανακτήσω ότι μπορώ;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δοκίμασε απλά ανάκτηση με κάποιο απ' τα σχετικά προγράμματα που έχει το Hiren's (καλύτερα το Active File Recovery, αν το έχει).

* και άλλαξε avatar :eek:

Δημοσ.

Δεν το έχει. Ούτε κάτι αντίστοιχο δεν βρήκα στην λίστα του Hiren's.

Κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης σε liveCD που δεν απαιτεί Windows DE;

Το avatar το αγάπησα από την πρώτη στιγμή... :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...