Προς το περιεχόμενο

Απορία σε vba με access για ερώτημα μετά από ενημέρωση

jamespr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους σας. Έφτασε πάλι η στιγμή που θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι που πιστεύω για εσάς είναι απλό για μένα μου έχει σπάσει το μυαλό που είναι το λάθος.

Λοιπόν έχω δύο πίνακες όπου στον έναν κρατουνται τα στοιχεία των χειριστών και στον άλλο θέλω συμπληρώνοντας το ένα στοιχείο να μου βγάζει τα υπόλοιπα ψάχνοντας στον πρώτο πίνακα. Όλα αυτά θέλω να τα κάνω μέσα από μία φόρμα και τον κώδικα τον βάζω στην επιλογή After update

Πίνακας Χειριστές που θα κρατούνται τα στοιχεία (πεδία: θέση, Όροφος, Ονοματεπώνυμο, κ.α.)

Πίνακας Στοιχεία που κρατούνται τα πάντα (πεδία: θέση_Χειριστή, Όροφος_Χειριστή, Ονοματεπώνυμο_Χειριστή, κ.α.)

Private Sub Ονοματεπώνυμο_Χειριστή_AfterUpdate()

Me.θέση_Χειριστή = DLookup("[θέση]", "Χειριστές", "[Ονοματεπώνυμο]= " & Me.Ονοματεπώνυμο_Χειριστή)

Me.Όροφος_Χειριστή = DLookup("[Όροφος]", "Χειριστές", "[Όροφος]= " & Me.Όροφος_Χειριστή)

End Sub

Το σφάλμα που βγάζει είναι στην πρώτη γραμμή και φαντάζομαι το ίδιο κάνω και στη δεύτερη είναι Run-time error 3075 -- Σφάλμα σύνταξης (λείπει τελεστής) στη έκφραση ερωτήματος '[Όροφος]= Πρώτος'

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας εκ των προτέρων

Δημοσ.

Οι παράμετροι σου είναι κείμενο, άρα πρέπει να μπουν σε εισαγωγικά. Δοκίμασε:

>
Private Sub Ονοματεπώνυμο_Χειριστή_AfterUpdate()

Me.θέση_Χειριστή = DLookup("[θέση]", "Χειριστές", "[Ονοματεπώνυμο]= """ & Me.Ονοματεπώνυμο_Χειριστή & """")
 Me.Όροφος_Χειριστή = DLookup("[Όροφος]", "Χειριστές", "[Όροφος]= """ & Me.Όροφος_Χειριστή & """")

End Sub

Δημοσ.

Όπως είπα και στο αρχικό μήνυμα για εσάς ήταν κάτι απλό. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σας. Δούλεψε κατευθείαν και είμαι πολύ χαρούμενος.

Να περνάτε καλά!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...