cb_papi Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Όταν λες στην χρηματιστηριακή "αγοράστε μου 100 μετοχές τάδε και 200 τάδε" σου δίνουν ένα χαρτί που λέει τι αγόρασες/πούλησες, πόσο το αγόρασες και τι ποσότητα. Αυτό είναι το πινακίδιο. Δηλ. αν αγοράσεις 1000 μετοχές της εταιρίας Φι και 500 της Ψι για €6000, το πινακίδιο θα γράφει €6000(και συνεπώς η προμήθεια θα υπολογιστεί από τις 6000),
viper2005 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 (επεξεργασμένο) οκ δλδ αν αγορασω 1000ευρω μετοχες θα πρεπει να πλωρωσω 7ευρω για πινακιδιο και 1% (10ευρω)? και αν τις πουλησω την επομενη θα πρεπει να πληρωσω παλι 7ευρω για πινακιδιο και 1% του τζιρου σωστα? καμια ποιο φθηνη πλατφορμα? Επεξ/σία 19 Μαΐου 2011 από viper2005
kuzko21 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 να που ο Στρος Καν , εκανε μεχρι και τα μελη των φορα , να ψαχνονται για το πως θα κανουν αρμπιτραζ (αυτο) ατιμο IMF...
papajo_r Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Όπως τα λέει ο cb_papi είναι. Απλά δεν ανελυσε επακριβώς τον τρόπο αγοράς, οπότε προσθέτω. Η αγορά γίνεται απο χρηματιστηριακες εταιρίες (δεν προσλαμβάνεις κανα χρηματιστή) στις οποίες "γράφεσαι" πελάτης υπογράφοντας κάποια χαρτιά ωστε να εκτελούν εκ μέρους σου εντολές αγορας ή πώλησης. Οι αγορες μπορει να γίνουν και απο αντιστοιχες χρηματιστηριακές υπηρεσίες των τραπεζών. Η προμήθεια αγορας/πώλησης είναι περι το 1% αλλα γενικά θελει ερευνα αγοράς. Για παραδειγμα μπορεις να βρεις και με 0,4%. Εξαρταται απο τη χρηματιστηριακή. Απο εκει και πέρα πληρώνεις το φόρο σου αν έχεις πάρει μέρισμα, αναλογα τη φορολογική κλίμακα στην οποία βρισκεσαι. Αλλα εντάξει, για να πάρεις σοβαρο μέρισμα πρέπει να έχεις επενδυσει πολλα λεφτά...επομένως οι χρεώσεις που προανέφερα δεν αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα συμμετοχής στο χρηματιστήριο. Να συμπληρώσω πως δεν είναι πάντα απαραίτητο να εγγραφείς σε χρηματιστηριακές εταιρίες.. πολλές επιχειρήσεις/εταιρίες προσφέρουν από μονες τους την δυνατότητα σε ενδιαφερομενους επενδυτες να αγοράσουν μετοχές (φυσικά μονο δικες τους η των θυγατρικών τους.. πχ από την hol να αγοράσεις μετοχές της hol κτλ) Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις το feedback και το support που θα έχεις με μια χρηματιστηριακή + το τι γίνετε αν αποφασίσεις να τις ρευστοποιήσεις Αλλα από την άλλη γλιτώνεις προμήθειες και περιττά έξοδα
Praetorianos Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Αυτο που θελεις να κανεις ονομαζεται "αρμπιτραζ" στα οικονομικα.υπαρχει διμερες αλλα και τριμερες.δλδ παιζεις ειτε με δυο ισοτιμιες ειτε με τρεις.οι πιθανοτητες να βγαλεις κερδος ειναι μεγαλες αλλα χρειαζονται μεγαλα ποσα για να κερδισεις κατι αξιολογο.ψαξτο καλα πριν το δοκιμασεις.googlare την λεξη "αρμπιτραζ" Αυτό που θες να κάνεις λέγεται arbitrage. Arbitrage με μικροποσά; Cool story bro! Του χρόνου θα μπορείς να αγοράσεις ένα (ίσως μεγάλο) γλειφιτζούρι. Indeed. Εκτός αυτού οι πιθανότητες να βγάλεις κέρδος από το arbitrage είναι από μηδέν έως απίθανο. Οπότε ναι μεν μάθε πως γίνεται για εκπαιδευτικούς λόγους, αλλά καλύτερα ακολούθησε τις συμβουλές των υπόλοιπων χρηστών για "ορθολογικό" παιχνίδι και άσε τα τριμερή και τα πολυμερή αρμπιτραζ κατά μέρος.
not87not Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Θα σου πω απλά 2 τρόπους με τους οποίους έχεις ελπίδα να βγάλεις λεφτά. Θα στα πω μεν απλουστευμένα αλλά τα πράματα δεν ειναι καθόλου απλά. Τρόπος Α αν θες να κάνεις κατι ουσιαστικό και να αφιερώσεις χρόνο 1)Διαβάζεις πολύ (το babypips υπάρχει και μεταφρασμένο στα ελληνικά αλλά δεν είναι αρκετό, θέλει και κάποια βιβλία. Οσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. 2)Αποφασίζεις ποια ακριβώς entry , exit και money management strategy θα ακολουθήσεις χρησιμοποιώντας τεχνική ή/ και fundamental ανάλυση ( Εαν έχεις κάποιες γνώσεις προγραμματισμού καλό θα είναι να προγραμματίσεις την στρατηγική σου και να την ελέγξεις με backtesting , καθώς και να την κάνεις κάποιο optimize) 3)Φτιάχνεις demo account με το ακριβές ποσό που θες να κάνεις trade 4)Εκτελείς επακριβώς την στρατηγική σου. 5)Αν το demo account το σβήσεις ξαναπάς στο βήμα 1 και ψάχνεις να βρεις τι κάνεις λάθος. 6)Αν το demo account σου βγάλει λεφτά το κλείνεις και ανοίγεις ένα καινούριο demo και ξαναεκτελείς την στρατηγική σου. Αν το σβήσεις ξαναγυρνάς στο (1) 7)Αφού ξεπεράσεις το βήμα 6 ανοίγεις real account και εκτελείς ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ την στρατηγική σου. Ίσως βγάλεις λεφτά ίσως όχι (για να μην γίνω πιο ρεαλιστικός). Ας πούμε ότι διάλεξες μια από τις πιο δύσκολες δουλειές που υπάρχουν. Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο για 1000 ευρώ. Στο τέλος θα έχεις μάθει κάτι και μπορεί να ... δεν έχει νόημα τώρα να πω παραπάνω θα βρεις το δρόμο σου. Τρόπος Β χώρις να αφιερώσεις πολύ χρόνο. 1)Κάνεις μια ανάλυση σαν αυτή που έκανες. 2)Βαζεις τα λεφτά σε ενα real account 3)Παίρνεις μια θέση (Long η short) και βάζεις μόνο take profit χωρίς stop loss. (απλά υπολόγισε σε πιο επίπεδο ισοτιμίας θα σβήσει το account σου πόσο θες να κερδίσεις για το ρίσκο που βάζεις κτλ πρέπει τουλάχιστον να διαβάσεις ένα babtpips για να καταλάβεις τι take profit θα βάλεις) 4)Περιμένεις να χτυπήσει το take profit η να χάσεις τα λεφτά σου Το έκανες , οκ . Κέρδισες έχασες δεν εχει σημασία , μην το ξανακάνεις. Πάρε/χάσε τα λεφτά και ξέχασε τα πάντα για το forex. Μπορείς να συνεχίσεις να το κάνεις μεχρι να σβήσεις το account σου αν θες its up to you. Συμφωνω μαζι σου εκτος απο το πιο σημαντικο. ΜΗ ΔΙΑΝΝΟΗΘΕΙ ποτε μα ποτε κανενας να ανοιξει θεση χωρις stop loss! Oταν ανοιγουμε θεση πρωτα βαζουμε stop loss και μετα profit stop! Ενα παραδειγμα. Πριν κανα μηνα ειχα ανοιξει θεση πωλησης στον γερμανικο δεικτη. Η ωρα περνουσε και ο δεικτης επεφτε, ωραια ελεγα σε λιγο θα χτυπησει το profit stop και εβγαλα καλα λεφτα. Ομως μολις βγηκε μια αναληθης ειδηση οτι η Κινα θα βοηθησει στην κριση χρεους της Ευρωπης, ο Γερμανικος δεικτης ανεβηκε 400 μοναδες. Φανταζεσαι να ειχα φυγει ξενοιαστος απο το σπιτι χωρις stop loss? Eνω τωρα εκλεισε η θεση μου με μια μικρη ζημια, σε αντιθετη περιπτωση θα τα ειχα χασει ολα.
παπι Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 οκ δλδ αν αγορασω 1000ευρω μετοχες θα πρεπει να πλωρωσω 7ευρω για πινακιδιο και 1% (10ευρω)? και αν τις πουλησω την επομενη θα πρεπει να πληρωσω παλι 7ευρω για πινακιδιο και 1% του τζιρου σωστα? καμια ποιο φθηνη πλατφορμα? Αγορα για 1000ευρω Προμηθεια 1000 * 1% = 10 ευρω Εξωδα χαα 1000 * 0.0125% + 0.06 = 0.131 Μεταβιβαστηκα 1000 * 0.055% = 0.55 Συνολο 10.68 Αρα θες 1010.68 ευρω για να αγορασεις μετοχες αξιας 1000 ευρω Πωληση των παραπανω μετοχων στην ιδια τιμη Π 1000 * 1% = 10 ΧΑΑ 1000* 0.0125% + 0.06= 0.131 Μ 1000* 0.055% + 0.06 = 0.55 Φορος 1000 * 0.20% = 2 Συνολο 12.68 Αρα εδωσες 1010.68 πηρες 987.32 Τωρα τα ιδιαιτερα Ελαχιστη προμηθεια: Οταν η προμηθεια του πινακιδιου ειναι κατω απο 7 ευρω τοτε μετρας 7. Πχ αγοραζεις 100 ευρω μετοχες η προμηθεια κανονικα ειναι 100 * 1% = 1 ευρω αλλα εσυ θα δωσεις 7 ευρω 0-3000 / 3000- 9000 / > 9000 "κυμαινομενες προμηθειες" Εστω πινακιδιο 20,000 ευρω Η τελικη προμηθεια θα ειναι 3000 * 1% = 30 6000 * .75% = 45 11,000 * .5% = 55 Π = 130 intraday αν αγορασει και πουλησεις την ιδια μερα τοτε η προμηθεια ειναι 0.30%
viper2005 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Αγορα για 1000ευρω Προμηθεια 1000 * 1% = 10 ευρω Εξωδα χαα 1000 * 0.0125% + 0.06 = 0.131 Μεταβιβαστηκα 1000 * 0.055% = 0.55 Συνολο 10.68 Αρα θες 1010.68 ευρω για να αγορασεις μετοχες αξιας 1000 ευρω Πωληση των παραπανω μετοχων στην ιδια τιμη Π 1000 * 1% = 10 ΧΑΑ 1000* 0.0125% + 0.06= 0.131 Μ 1000* 0.055% + 0.06 = 0.55 Φορος 1000 * 0.20% = 2 Συνολο 12.68 Αρα εδωσες 1010.68 πηρες 987.32 Τωρα τα ιδιαιτερα Ελαχιστη προμηθεια: Οταν η προμηθεια του πινακιδιου ειναι κατω απο 7 ευρω τοτε μετρας 7. Πχ αγοραζεις 100 ευρω μετοχες η προμηθεια κανονικα ειναι 100 * 1% = 1 ευρω αλλα εσυ θα δωσεις 7 ευρω 0-3000 / 3000- 9000 / > 9000 "κυμαινομενες προμηθειες" Εστω πινακιδιο 20,000 ευρω Η τελικη προμηθεια θα ειναι 3000 * 1% = 30 6000 * .75% = 45 11,000 * .5% = 55 Π = 130 intraday αν αγορασει και πουλησεις την ιδια μερα τοτε η προμηθεια ειναι 0.30% σταματησα με τις ελληνικες χρηματηστηριακες επειδη ειναι κλεφτες και πηγα σε αλλη πλατηφορμα
stefa_1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Απο το Paypal δεν κερδιζεις ή αν κερδισεις θα ειναι ψιχουλα. Οταν η ισοτιμια του δολαριου/ευρω ειναι 0.773 (Τωρα δηλαδη) στο Paypal ειναι 0.751. Το Paypal μαλλον χαιρεται οταν εσυ κανεις τετοιες μετατροπες.
not87not Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 σταματησα με τις ελληνικες χρηματηστηριακες επειδη ειναι κλεφτες και πηγα σε αλλη πλατηφορμα xaxa ωραιος! απλος και περιεκτικος. δεν ξερω την περιπτωση σου αλλα αν εκανες scalping και αυτο δε στο απετρεπε ο broker τοτε εχεις αδικο. Το λεω γιατι πολλοιτην πατησαν ετσι οπως την πατησα κι εγω οταν η plus500 μου εστειλε μηνυμα προειδοποιησης
viper2005 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 xaxa ωραιος! απλος και περιεκτικος. δεν ξερω την περιπτωση σου αλλα αν εκανες scalping και αυτο δε στο απετρεπε ο broker τοτε εχεις αδικο. Το λεω γιατι πολλοιτην πατησαν ετσι οπως την πατησα κι εγω οταν η plus500 μου εστειλε μηνυμα προειδοποιησης στο +500 ειμαι και δεν ειχα ποτε προβλημα στην εθνικη χρηματηστηριακη however...
not87not Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 στο +500 ειμαι και δεν ειχα ποτε προβλημα στην εθνικη χρηματηστηριακη however... την plus500 την χρησιμοποιουσα οταν ξεκινησα το trading. Ποτε μα ποτε δεν ειχα προβλημα ασχετα με οτι ακουγεται. Στις αναληψεις παντα σε 2 μερες τα λεφτα εμπαιναν στην καρτα μου. Εχω δοκιμασει τουλαχιστον 15 πλατφορμες σε demo και προσωπικα την προτεινω σε οποιονδηποτε θελει να κανει τα πρωτα του βηματα στο trading.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2012 την plus500 την χρησιμοποιουσα οταν ξεκινησα το trading. Ποτε μα ποτε δεν ειχα προβλημα ασχετα με οτι ακουγεται. Στις αναληψεις παντα σε 2 μερες τα λεφτα εμπαιναν στην καρτα μου. Εχω δοκιμασει τουλαχιστον 15 πλατφορμες σε demo και προσωπικα την προτεινω σε οποιονδηποτε θελει να κανει τα πρωτα του βηματα στο trading. Πρώτο σου μήνυμα στο Insomnia και διάλεξες ένα τόσο σημαντικό θέμα να διαθέσεις την εμπειρία σου; Σίγουρα μέσα μου γεννιούνται κάποιες ατίθασες φλόγες αφμιβολίας... (Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!) Για να είμαι όμως δίκαιος, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν εχω καμία προσωπική εμπειρία με την plus500. Υ.Γ. Δεν θα μπω σε διάλογο αντιλογίας και ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά αν οι αμφιβολίες μου είναι άδικες.
not87not Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Πρώτο σου μήνυμα στο Insomnia και διάλεξες ένα τόσο σημαντικό θέμα να διαθέσεις την εμπειρία σου; Σίγουρα μέσα μου γεννιούνται κάποιες ατίθασες φλόγες αφμιβολίας... (Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!) Για να είμαι όμως δίκαιος, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν εχω καμία προσωπική εμπειρία με την plus500. Υ.Γ. Δεν θα μπω σε διάλογο αντιλογίας και ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά αν οι αμφιβολίες μου είναι άδικες. Ξερω ξερω τι εννοεις! ΔΕΝ διαφημιζω την εταιρια χαχα! Εξαλλου οπως εγραψα την χρησιμοποιουσα, δεν την χρησιμοποιω.Εχω γραψει αρκετα μηνυματα στο ινσομνια, αυτες τις μερες μαλιστα εγραφα σε ενα θεμα με τιτλο "τιμη χρυσου" αλλα συνεχεια φαινεται οτι εγραψα ενα μηνυμα. Γιατι συμβαινει αυτο? ειμαι και πιο παλιο μελος απο σενα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα