SpirtouLisS Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μου καρφωθηκε η ιδεα σημερα το πρωι βλεποντας αυτο το γραφημα και εχοντας ακουσει οτι και με το θεμα ΔΝΤ ΣΤρος Καν επεσε πολύ το ευρώ... http://www.ecb.int/stats/exchange/eurofxref/html/eurofxref-graph-usd.en.html αν μεταφέρω πχ 1000 ευρω στην paypal και τα μετατρεψω σε δολλαρια με την σημερινη ισοτιμια....και τα ξανακανω ευρω με μια συμφερουσα ισοτιμια για μενα πχ αν τωρα μετατρεψω με την ισοτιμια usd/eur=0,71 θα παρω 1408 δολλαρια στην paypal. αν περιμενω οπως αναμενω την ισοτιμια να παει 0.76 ξαναμετατρεπω σε ευρω με τη νεα ισοτιμια...και 1408*0.76=1070 ευρω. αρα κερδος 70 ευρω χωρις πολυ κοπο. .αλλα στεκει η λογική μου? μεσω paypal δηλαδη να αρχισω να παιζω με την ισοτιμια? απλα μεσω paypal η μετατροπη γινεται με ενα κλικ και χωρις πολλα πολλα και συνναλαγες με τραπεζες. Ναι μπορει να χασω κιολας αλλα πιστευω οτι εννοειται τα περιθωρια χασουρας ειναι λιγα οπως και του κερδους. για ισοτιμια ευρω δολλαριου μιλαμε οχι για μετοχες του φουρνου της Κυρα Κούλας.. Θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες σας. Δε θελω να σας δινω ιδεες και να το κανει καποιος και να χασει κατι εννοειται μη σας παρω στο λαιμο μου.
agent_smith Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μου καρφωθηκε η ιδεα σημερα το πρωι βλεποντας αυτο το γραφημα και εχοντας ακουσει οτι και με το θεμα ΔΝΤ ΣΤρος Καν επεσε πολύ το ευρώ... http://www.ecb.int/stats/exchange/eurofxref/html/eurofxref-graph-usd.en.html αν μεταφέρω πχ 1000 ευρω στην paypal και τα μετατρεψω σε δολλαρια με την σημερινη ισοτιμια....και τα ξανακανω ευρω με μια συμφερουσα ισοτιμια για μενα πχ αν τωρα μετατρεψω με την ισοτιμια usd/eur=0,71 θα παρω 1408 δολλαρια στην paypal. αν περιμενω οπως αναμενω την ισοτιμια να παει 0.76 ξαναμετατρεπω σε ευρω με τη νεα ισοτιμια...και 1408*0.76=1070 ευρω. αρα κερδος 70 ευρω χωρις πολυ κοπο. .αλλα στεκει η λογική μου? μεσω paypal δηλαδη να αρχισω να παιζω με την ισοτιμια? απλα μεσω paypal η μετατροπη γινεται με ενα κλικ και χωρις πολλα πολλα και συνναλαγες με τραπεζες. Ναι μπορει να χασω κιολας αλλα πιστευω οτι εννοειται τα περιθωρια χασουρας ειναι λιγα οπως και του κερδους. για ισοτιμια ευρω δολλαριου μιλαμε οχι για μετοχες του φουρνου της Κυρα Κούλας.. Θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες σας. Δε θελω να σας δινω ιδεες και να το κανει καποιος και να χασει κατι εννοειται μη σας παρω στο λαιμο μου. με paypal οχι γιατι εχει αλλη ισοτιμια κραταει και πολλους φορους. για αυτο ψαξε στο google foreign exchange δες και εδω www.forex.com
cb_papi Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Αυτό που θες να κάνεις υπάρχει με την ονομασία FOREX. Υπάρχουν εταιρίες στο internet που δημιουργείς λογαριασμό και αγοράζεις-πουλάς ενώ σου δείχνουν live και τις τιμές (με αρκετά δεκαδικά ψηφία), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα leverage (μόχλευσης). Τώρα αυτό με το paypal που λες δεν το γνωρίζω αλλά πιθανόν να γίνεται. Προσωπικά δεν στο συστήνω, γιατί τέτοιου είδους πληροφόρηση (εχοντας ακουσει οτι και με το θεμα ΔΝΤ ΣΤρος Καν επεσε πολύ το ευρώ...) δεν πρόκειται να είναι πάντα ούτε έγκυρη ούτε πραγματική. Αυτοί που ασχολούνται περισσότερο, είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά χρησιμοποιούν την τεχνική και θεμελιώδη ανάλυση για τις κινήσεις τους, και πάλι αρκετά συχνά χάνουν χρήματα.
SpirtouLisS Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 δηλαδη η paypal εχει φορο στη μετατροπη? δε το ηξερα. παντως απο λιγο που την εχω παρατηρησει ακολουθει ο συντελεστης μετατροπης τον πραγματικο οσον αφορα τη μετατροπη ευρω-δολλαριου. Σε ευχαριστω για τα λινκ να εισαι καλα θα το ψαξω
cb_papi Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Αν θες να το ψάξεις λίγο παραπάνω, μπορείς να δημιουργήσεις έναν demo λογαριασμό σε κάποια εταιρία και να αγοράσεις-πουλήσεις με εικονικά χρήματα δωρεάν, για παράδειγμα εδώ http://www.fxcm.com/ (είναι μία από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες εταιρίες του χώρου). Επίσης αν είσαι καλός με τα αγγλικά, μπορείς να πας εδώ http://www.babypips.com/, εκεί που λέει school και να διαβάσεις 2-3 πράγματα για το FOREX, πως λειτουργεί, λίγα πράγματα για την τεχνική ανάλυση κλπ.
SpirtouLisS Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Αν θες να το ψάξεις λίγο παραπάνω, μπορείς να δημιουργήσεις έναν demo λογαριασμό σε κάποια εταιρία και να αγοράσεις-πουλήσεις με εικονικά χρήματα δωρεάν, για παράδειγμα εδώ http://www.fxcm.com/ (είναι μία από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες εταιρίες του χώρου). Επίσης αν είσαι καλός με τα αγγλικά, μπορείς να πας εδώ http://www.babypips.com/, εκεί που λέει school και να διαβάσεις 2-3 πράγματα για το FOREX, πως λειτουργεί, λίγα πράγματα για την τεχνική ανάλυση κλπ. σε ευχαριστω. αυτοι βεβαια θα θελουν μεγαλη επενδυση και εκει απευθυνονται πιστευω. οχι σε εμενα με τα ψωρο 1000-1500 ευρω (για αυτους γιατι για μενα....) παντως θα προσπαθησω να κανω ενα εικονικο λογαριασμο να παιξω και να μαθω. αφου δεν εχω να χασω κατι. ηδη ηδη μερικα πραγματα στο λινκ του agent_smith. ευχαριστω πολυ παιδια για τη βοηθεια και τις πληροφοριες. αν και δεν ηξερα πως λεγεται φαινεται ενδιαφερον το FOREX.
kage Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 αλλιως κοιτας site τραπεζων στις ισοτιμιες. βλεπεις ποια εχει την καλυτερη και πας και κανεις τα ευρω δολαρια.(δεν νομιζω να κρατανε προμηθεια γιατι την εχουν συμπεριλαβει στην τιμη) τα παραπανω σιτε δεν κρατανε fees? @papi εισαι κερδισμενος?
cb_papi Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δεν έχω παίξει ποτέ μου με πραγματικά χρήματα, αν και εικονικά πολλές φορές κερδίζω (φυσικά υπάρχουν περιπτώσεις που έχω χάσει ακόμα και μετά από ανάλυση). Γι' αυτό και δεν προτείνω σε κανέναν να αρχίσει να παίζει με πραγματικά χρήματα κατ' ευθείαν, όχι μόνο Forex αλλά οτιδήποτε έχει σχέση με χρήμα.
papajo_r Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Αυτό που λες γίνετε εδώ και δεκαετίες... μάλιστα πριν έρθει στο internet γινόταν μέσω τραπεζών και ακόμη υπάρχει (η εθνική -αλλα και οι άλλες τράπεζες είμαι βέβαιος- έχουν λογαριασμούς ειδικά για συνάλλαγμα) Κάτι τέτοιο όμως θέλει ΠΟΛΥ προσοχή έχεις ΠΟΛΟΥΣ κινδύνους και θέλει ΠΟΛΥ κόπο για να κερδοφορισεις... αλλιώς δεν έχει νόημα να ασχοληθείς ειδικά αν δεν μπορείς να διαθέσεις πάνω από 10.000 euro... Γιατί εκ των υστερων είναι ωραία να λες ότι ΘΑ έβγαζες 70 euro ΑΝ ήξερες πως πήγε η αγορά μέχρι τώρα (αλλα από πριν) Για να βγάλεις όμως τα επόμενα θεωρητικά 70 euro.. θα πρέπει κάθε μέρα να παρατηρείς την αγορά και όταν λέω να παρατηρείς την αγορά εννοώ όχι μονο τoν δείκτη αλλα και γενικά τι συμβαίνει στον κόσμο... αν η αμερική κάνει πόλεμο με ποιον και πως τα πάει αν ο obama έχει γκόμενα αν η microsoft έκλεισε το deal με τον FB αν η BMW θα ανοίξει τελικά το τάδε εργοστάσιο η θα κλείσει το δείνα κτλ... αλλιώς δεν μπορείς να προβλέψεις ποτε ακριβώς να επενδύσεις και ποτε να κανεις ανάληψη.. δηλαδη αν δεν συλλέγεις τα δεδομένα της αγοράς και αν δεν ξέρεις πως να τα μεταφράσεις δεν κανεις τίποτα άλλο από το να τζογάρεις.. όσο εύκολα θα τύχει να βγείς σωστός και να πάρεις μερικά δεκάρικα τόσο και ακόμη πιο εύκολα θα χάσεις.. τέλος οι αλλαγές γίνονται σε δευτερόλεπτα 3 λεπτά να αργήσεις μπορεί να βγείς χαμένος για αρκετά euro... μετά μπορεί μια ισοτιμία να μην αλλάξει για καιρό (σε ακρίβεια εκατοστού μιλάω) οποτε να έχεις τα λεφτά τζάμπα να κάθονται... Γενικά όπως είπα πιο πριν αν δεν είσαι έτοιμος να ξοδέψεις χρόνο και κόπο και κυρίως να επενδύσεις ένα σοβαρό ποσο αστο καλύτερα για άλλους.. τα forex είναι για τους γνώστες με λεφτά και για τους άσχετους που χάνουν το χαρτζιλίκι ή τις οικονομίες τους.. ο πρώτος βασικός νομος για να βγάλεις πολλά λεφτά πρέπει κάποιος να χάσει μεγαλύτερο η ισο ποσο με αυτό που κέρδισες... Οποτε όταν μπαίνεις σε ένα κόλπο που κάποιοι βγάζουν τρελα χρήματα να ξέρεις ότι πολλοί περισσότεροι σε αυτό το κόλπο τα χάνουν...
viper2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 το καλοκαιρι ανεβαινει η ισοτιμια δλδ 1.5$/Ε το χειμωνα θα πεσει ας πουμε 1.25$/Ε 1.000 * 1,5 = 1500$ 1500 / 1.25 = 1200Ε 1200-1000 = 200E profit το θεμα ειναι αν παω στην εθνικη μπορει να τα παρει τα 1000ε απο το λογαριασμο και να τα μετατρεψει σε δολλαρια και να το αφησει στο βιβλιαριο η θελει εχτρα διαδικασιες...?
SpirtouLisS Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 papajo_r συμφωνω απολυτα με οσα λες και τα θεωρω λογικα. οπως προειπα μαλλον δεν ενδικνυται για ψιλικατζηδες το σπορ. αν και ψιλα θεωρω ποσα και πολυ μεγαλυτερα αυτου που μπορω εγω να διαθεσω. οποτε μαλλον δεν ενδικνυται καθολου να ασχοληθω και κακως το σκεφτηκα καν. και φυσικα για ψιλικατζηδες οπως εμενα και ασχετους με τα οικονομικα ακομα χειροτερα... αλλα παλι αν πχ καποιος ασχοληθει και δεν λαβει τα απαραιτητα? μηπως τα χρηματα μας και στο καταθετικο λογαριασμο μας στη τραπεζα δε καθονται? ή μηπως θεωρουμε οτι περνουμε κατι με το 0.8% του επιτοκιου ενος καταθετικου λογαριασμο. βασανα μας και με τους κλειστους λογαριασμους και το 4%...σιγα τα ωα. σε λιγο θα πληρωνουμε και φυλακτρα απο πανω και στους κλειστους λογαριασμους. βεβαια απο την αλλη πολυ μπακαλιστικα. τι ειναι χειροτερο. να βαλεις 1500 ευρω και να τα μετατρεπεις απο εδω και απο εκει σε διαφορα νομισματα αναμενοντας να βγαλεις λιγα ψιχουλα με κινδυνο να χασεις 10 ή 20 ή 30% της επενδυσης σου? ή να βαλεις 1500 ευρω στον ασσο της μπαρτσελονα με αποδοση 1.05 με κινδυνο να σκονταψει ο Μεσσι σε καμια μυρμιγκοτρυπα και να τα χασεις ολα στο 91???? αυτο πολυ μπακαλιστικα. συγκρινω ανομια πραγματα το ξερω αλλα απο την αλλη καθε δραση εχει το ρισκο της. δε πιστευω οτι τα περιθωρια με το FOREX να χασεις ολο το κεφαλαιο σου ειναι μεγαλα. εχω αδικο?
papajo_r Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Καταρχήν να ξέρεις ότι και αυτή την στιγμή που μιλάμε χάνεις λεφτά... τα χρήματα σου χάνουν την αξια τους εξαιτίας του πληθωρισμού οποιος έχει ξεπεράσει το 6% ... όταν βλέπεις πχ τις τιμές στο supermarket να ανεβαίνουν.. δεν ανεβαίνουν οι τιμές η αξια των χρημάτων μίκρυνε και οι επιχειρήσεις θέλουν να διατηρήσουν ίδιο κέρδος.. Στην τράπεζα σου αν αφήσεις πχ τα λεφτά σου σε έναν λογαριασμό με 4% επιτόκιο δεν σημαίνει ότι σε ένα χρόνο θα έχεις περισσότερο χρήματα κατά 4% σημαίνει ότι θα χάσεις λιγότερα κατά 4% Για να έχεις κέρδος πρέπει ο τόκος που θα πάρεις να είναι μεγαλύτερος από τον πληθωρισμό.. Τώρα όσο για τον υπολογισμό του φίλου μας πιο πάνω.. 1 δεν ξέρεις ποτε ακριβώς το καλοκαίρι γίνεται αυτό και δεν ξέρεις ποτε ανεβαίνει ενδιάμεσα (γιατί ανεβαίνει και κατεβαίνει η ισοτιμία ) επισης δεν ξερεις ΑΝ θα γινει! γιατι οκ μεχρι σημερα ετσι γινοταν φετος θα ξαναγινει? τέλος από τα 200 $ πρέπει να βγάζεις πάντα και την προμήθεια από το κέρδος.. + την προμήθεια της ισοτιμίας.. Δηλαδή αυτός που θα σου αλλάζει τα χρήματα (πχ εθνική) δεν θα το κάνει τζάμπα και τέλος η εθνική αν πχ το δολάριο κοστίζει 72 λεπτα η εθνική θα στο πουλήσει 73 λεπτα... Επίσης τα ποσα που αναφέρεις δεν υπήρξαν (δεν θυμάμαι εγώ τουλάχιστον) δεν θυμάμαι πρόσφατα το δολάριο να πήγε κάτω από 68 λεπτά... (για να μπορείς με 1000 euro να πάρεις 1500$ )
viper2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 το αναμενουνε αλλα αν θελεις μπορεις να κοιταξεις τις προσεσμιακες τωρα αν σου παιρνει εχτρα προμηθεια η τραπεζα αυτο δε το γνωριζω γιαυτο και ρωτησα...
Critter Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Εγω θα συνιστούσα. προσοχή με το Forex. Είναι παιχνιδάκι να χάσεις τα λεφτα σου αν δεν εχείς μελέτησει ώρες επι ωρών τεχνική ανάλυση. Δωσε βάση σε αυτό που γράφω γιατί φαίνεται εκπληκτικά εύκολο να κέρδισεις αλλα δεν μπορεις να φανταστείς ποσο εύκολο ειναι να χάσεις αν δεν έχεις για παραδειγμα σωστες τακτικές μοχλευσης, stop loss και take profit. Ασε που κάθε ζευγαρι έχει και διαφορετική συμπεριφορα στην απορρόφηση των νέων. Επίσης πολύ σημαντικο είναι οτι πρέπει να έχεις και την καταλληλη ψυχολογία να αντιμετωπισεις τη διακύμανση των τιμων, που μεσα σε μια μέρα μπορει να ειναι απο 200-400 pips (ψαξε για το term). Μπορεί δηλαδη εσύ να "πονταρεις" στην πτώση του ευρώ σε ένα χρονικο φάσμα, που έχεις ορίσει και όντως να επιτευχθεί. Όμως απο τη διακύμανση μπορεί να χάσεις τα χρήματα σου πολύ νωρίτερα. Αν λοιπον έχεις όρεξη για πολύ διάβασμα και κανα 2μηνο πονταρίσματος με fake money, go for it. Απλα να ξέρεις οτι πολλοι κερδιζουν στο fake money αλλα όταν παίζουν δικά τους λεφτά, η ψυχολογία τους κάνει να τα χάνουν όλα. Simple behavioral finance.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα