Προς το περιεχόμενο

bad sectors σε laptop hdd


z@xos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλημερα, αντιμετοπίζω ενα προβλημα με τον δευτερο σκληρο που εχω στο laptop μου (acer aspire 7520g) τον οποιο τον εβαλα πριν περιπου 6 μηνες αλλα μεχρι στιγμης δουλευε απροβληματιστα. Τον σκληρο αυτον τον εχω μονο για storage.

Στο δια ταύτα λοιπον, πριν 4 μερες οταν ανοιξα το μηχανημα τα win7 32bit ξεκίνησαν εναν ελεγχο σε αυτον τον δισκο αλλα επειδη δεν μπορουσα να περιμενω το αφησα και εφυγα. Γυρνώντας μετα απο μια μερα στο σπιτι και ενω ειχε τελιωσει ο ελεγχος εκλεισα το pc (hard sutdown γιατι δεν εδειχνε τπτ στην οθονη) και το ξανανοιξα με αποτελεσμα να μου βγαζει ενα μνμ για backup το οποιο και εκανα. Αφου τελιωσε το backup δοκιμασα να τρεξω μια φορα το Ηdd regenerator μεσω του hirrens bootable disk που ειχα δοκιμασει καποτε στο παρελθον. Το προγραμμα βρηκε περιπου 2000 bad sectors τα οποια "regenerate" ολα. Με το που τελειωσε ομως, μου εδειξε το εξης μνμ:

"Hard drive is not ready! Switch off your computer, then switch it on to reset the system. After the system is reset, start the process again. Ιf your SATA controller works in ACHI mode, change it to compatible IDE mode(in the system BIOS)". Κλεινω παλι το pc (με hard sutdown γιατι δεν μπορουσα να βρω πως κλεινει μεσα απο το menu του hirens), ξανανοιγω και δοκιμαζω να μπω ΒΙΟS για να αλλαξω την ρύθμιση που ζητησε αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο (ειμαι και κοματακι ασχετος), βγαινω απο το bios και αντι να bootαρει απο το cd μπαινει στα windows οπου και μου βγαζει ξανα μνμ για backup (το οποιο ειχα κανει νωριτερα) και προβλημα στο δισκο ο οποιος πρεπει να αλλαχτει κτλ...Κανω restart και αυτη τη φορα bootαρει απο το cd. Ξανατρεχω το hdd regenerator και αφου τελειώνει μου εμφανίζει το ιδιο μνμ που εδειξε και την πρωτη φορα.

Εχει κανεις να προτινει κατι? Δεν αντεχω να περιμενω αλλο τοσο χωρις αποτελεσμα! Να σημειωσω οτι καθε φορα απο τις δυο που το ετρεξα η διαδικασια κρατησε πανω απο 8 ωρες (και συγκεκρημενα φτανει μεχρι το 95% σχετικα γρηγορα και μετα αρχιζει να βρισκει και να διoρθωνει bad sectors).

 

Y.Γ.(1): Tι ακριβως εννοεί οταν λεει "to reset the system"?

Y.Γ.(2): Oποιος καταφέρει να διαβασει ολο το post κερδιζει γλειφιτζούρι! ΒΤW sorry για την μακρηγορία μου.

Δημοσ.
Y.Γ.(1): Tι ακριβως εννοεί οταν λεει "to reset the system"?

reset= επανεκκίνηση αυτό που λες εσύ hard sutdown

 

Y.Γ.(2): Oποιος καταφέρει να διαβασει ολο το post κερδιζει γλειφιτζούρι! ΒΤW sorry για την μακρηγορία μου.

Περιμένω!Waiting.gif

 

Για το πρόβλημά σου,ο δίσκος σου δεν έχει κάποιο πρόβλημα(99% )και κακός(χωρίς λόγο) των κούρασες με τα chekdisk και το regenerator,το μήνυμα με το bakup το βγάζει σαν στάνταρ σε όποιο πρόβλημα βγάλει ο δίσκος οπότε αφού το έκανες μια φορά μην δίνεις σημασία.

 

Για να λύσεις το πρόβλημά σου άνοιξε την καταπακτή που περιέχει τον δίσκο και σπρώξε τον απαλά προς την μεριά των επαφών(αν θες καθάρισε της κι΄όλα),το πρόβλημα είναι καθαρά ότι χάνει την επαφή με τον δίσκο,για αυτό και τα μηνύματα «Hard drive is not ready!« και «disk not ready».

Δημοσ.

Να ανοιξει την καταπακτη;; χμμ συνηθως οι HD στα λαπτοπ εχουν βιδουλες που τους κρατάνε σταθερους ωστε να μην ξεκουμπωνουν τοσο ευκολα.

Παρ' ολα αυτα τσεκαρε το κ εχε το μπακ απ παραμασχαλα για καθε ενδεχομενο..

 

android.png

Δημοσ.

Να ανοιξει την καταπακτη;; χμμ συνηθως οι HD στα λαπτοπ εχουν βιδουλες που τους κρατάνε σταθερους ωστε να μην ξεκουμπωνουν τοσο ευκολα.

Παρ' ολα αυτα τσεκαρε το κ εχε το μπακ απ παραμασχαλα για καθε ενδεχομενο..

 

android.png

(καταπακτή καπάκι,όπως θες πες το)

Δεν είναι όλα τα laptop ίδια, ιδίως για δεύτερο δίσκο,μπορεί να μιλάει ακόμα και για usb δίσκο δεν μας λέει, σύμφωνα με τα συμπτώματα πάντως είναι από κακή επαφή.

Δημοσ.

Εχει κανεις να προτινει κατι?

 

...ναι, τρέξε το διαγνωστικό της μάνας του, κι αν βγάλει πρόβλημα εκφράσου ελεύθερα γι' αυτήν, και δωσ' τον στο σημείο αγοράς για αντικατάσταση (που καλώς εχόντων θα πραγματωθεί χωρίς να χρειαστεί να πιάσεις και τις δικές τους στο στόμα σου).

 

 

 

 

 

Oποιος καταφέρει να διαβασει ολο το post κερδιζει γλειφιτζούρι!

 

...χαλάς την πιάτσα :mad:

 

(....αλλά τεσπα, από που τα παίρνουμε, οι καταφέροντες; )

Δημοσ.

Eυχαριστώ για την ανταπόκριση παιδιά και συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλα ημουν ΤΕΙ.

Αρχικα να αναφερω οτι ο δίσκος στον οποιο εμφανίζεται το προβλημα ειναι ιδιος με αυτον που εχει το

laptop απο την εταιρια (δίδυμα:P) και ακουει στο ονομα :WD2500BEVS-22UST0. Είναι συνδεμενος παράλληλα με τον bootable δισκο, μεσα στο laptop με SATA αν δεν κανω λαθος. Δεν ειναι αγορασμένος αλλα χαρισμένος απο ενα φίλο του οποιου το laptop εκαψε την onboard gpu και το εκανε κοματια με αποτέλεσμα εγω να παρω την μερίδα του λέοντος.

 

Φίλε TheElf, μαλλον δεν ειναι αυτο που ανεφερες γιατι ανοιξα την "καταπακτη", αποσύνδεσα το σκληρό και φύσηξα για τυχόν σκόνες αλλα ξαναμπουταρωντας μου εβγαλε το ιδιο μνμ το οποιο, αφου πατησω cancel, μου το ξαναβγαζει ανα τακτα χρονικα διαστήματα και ειναι το εξής:

:D . Kαι παλυ thnks για τον χρόνο σας.

 

EDIT: Moυ έβγαλε το εξής μνμ την τρίτη φορα:

:devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...