Προς το περιεχόμενο

Γεννήτρια Ισοτιμίας(πίνακας αλήθειας+χάρτης καρνώ+διάγραμμα)

billys19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελπίζω να έχω ανοίξει το θέμα σε σωστή ενότητα! :/ Έχω μια απορία σχετικά με το μάθημα της Ψηφιακής Σχεδίασης! Υπάρχει μια άσκηση σχετικά με Γεννήτρια Ισοτιμίας και βασικά δεν ξέρω τι να κάνω...

Να τονίσω εδώ πως ξέρω οτι δεν λύνετε ασκήσεις κτλ κτλ κτλ! ;)

Λοιπόν, πρέπει να κατασκευάσουμε ένα κύκλωμα που παράγει ένα bit άρτιας ισοτιμίας για 4-μπιτο μήνυμα. Χρειάζομαι πίνακα αλήθειας και χάρτη καρνώ. Η υλοποίηση γίνεται μόνο με πύλες XoR.

Λύση:

Έχω κάνει τον πίνακα αλήθειας και τον χάρτη μας. Σε αυτό το σημείο(αν και απο ότι είδα απο Google έτσι είναι) θα ήθελα να μου πείτε αν όντως οι μονάδες είναι μόνες τους και δεν μπορούν να φτιάξουν κάποια ομάδα???

Επίσης απο εδώ και κάτω πως να συνεχίσω? Να φτιάξω την συνάρτηση παίρνοντας όλες τις μονάδες μόνες τους? ...και το δεύτερο κόλλημά μου είαι ότι κάνοντας το διάγραμμα, έχω πύλες OR , AND πως αλλάζουν σε XOR? Θυμάται κανείς?

...σας ευχαριστώ πολύ!!! ;)

Δημοσ.

Έχω κάνει τον πίνακα αλήθειας και τον χάρτη μας. Σε αυτό το σημείο(αν και απο ότι είδα απο Google έτσι είναι) θα ήθελα να μου πείτε αν όντως οι μονάδες είναι μόνες τους και δεν μπορούν να φτιάξουν κάποια ομάδα???

Επίσης απο εδώ και κάτω πως να συνεχίσω? Να φτιάξω την συνάρτηση παίρνοντας όλες τις μονάδες μόνες τους?

Αν έχεις φτιάξει τον πίνακα αληθείας (όχι αλήθειας!) από εκεί και πέρα θα βγάλεις τους πίνακες Karnaugh. Τώρα το τι ελαχιστοποίηση (sum-of-product ή product-of-sums) θες να κάνεις το επιλέγεις εσύ. Λογικά θες το πρώτο οπότε κάνεις group τους άσσους (και πιθανα don't cares Χ αν έχεις). Το grouparisma έχει κάποιους βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις (π.χ., μόνο δυνάμεις του 2, μόνο κάθετα ή οριζόντια, κλπ, που θα τα βρεις σχεδόν παντού, π.χ., Morris Mano - Digital Design).

...και το δεύτερο κόλλημά μου είαι ότι κάνοντας το διάγραμμα, έχω πύλες OR , AND πως αλλάζουν σε XOR? Θυμάται κανείς?

H XOR δεν είναι primitive πύλη αλλά συνδυασμός πυλών. Φτιάχνοντας τον πίνακα αληθείας της XOR, μπορείς πολύ εύκολα να βρεις το ισοδύναμο κύκλωμα της με OR-AND.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...