FedonasP Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Παιδιά έστειλα το συγκεκριμένο ερώτημα σε ένα πιο σχετικό με το θέμα forum άλλης σελίδας αλλα μάλλον λόγο μικρού traffic δεν μου δώσανε ακόμη απάντηση.. γιαυτο σκέφτηκα να το θέσω και το θέμα σε εσάς γιατί θέλω να κάνω παράπονα στον διαχειριστή μου αλλα επειδή είμαι "πρωτάρης" στο ζήτημα είπα πρώτα να πάρω μια άποψη γενικότερα για την κατάσταση και από άλλους για να σιγουρέψω ότι μου φαίνονται όλα αυτά που συμβαίνουν απάτη επειδή είναι και όχι επειδή εγώ είμαι άσχετος επειδή έχω κάνει 2,3 post σχετικά μεγάλα θα τα κάνω copy paste απλά Λοιπόν μένω σε μια πολυκατοικία ενα στενό πίσω από την μεσογείων (Δεν μένω δηλαδή σε καμια high class πολυκατοικία η γειτονιά.. ) Η πολυκατοικία είναι του 60... και είναι με φυσικό αέριο (εγώ δεν έχω κουζίνα με αέριο.. δεν ξέρω τώρα οι γείτονες τι κάνουν... ).. ο φωτισμός της υποδοχής είναι αυτόματος ανοίγει μονο μια συγκεκριμένη ώρα το βραδυ. Εγώ μένω σε ένα σπίτι στον 1 όροφο ουσιαστικά 2 μετρα το πολύ πάνω από το έδαφος μιας και το ισόγειο της πολυκατοικίας είναι "υπόγειο" το σπίτι είναι 58 τετραγωνικά.. Είναι λογικό να χρωστάω για 3 μήνες κοινόχρηστα (φεβρουάριο μάρτιο απρίλιο) 320 euro??? (έχοντας πληρώσει ουκ ολίγα τον χειμώνα που μας πέρασε...) μάλιστα στην απόδειξη απριλίου έχει χρέωση φυσικού αεριου της τάξεως των 3700 euro.. και η πολυκατοικία είναι 5οροφη.. και έχει 4 σπίτια από 50- 60 τετραγωνικά περίπου κάθε όροφος... είναι λογικά όλα αυτά? έχει καταντήσει να πληρώνω δεύτερο νοικι με αυτά τα κοινόχρηστα.. δεν τα έχω υπολογίσει ακόμη αλλα ίσως και να βγαίνει τετραψήφιος αριθμός κάθε χρόνο!!! Τέλος καμια δεκαρια σκαλάκια είναι από την υποδοχή της πολυκατοικίας στο σπίτι μου δεν χρησιμοποιώ καθόλου ανσανσέρ πρέπει να το πληρώνω? επίσης το μπαλκόνι μου είναι στον πρώτο όροφο (Δεδομένου ότι ο "κήπος" (δηλαδή λίγος κισσός και 2 τριανταφυλλιές) είναι στο υπόγειο πρέπει να πληρωνω τον κηπουρό -που είναι 100 euro και μου αναλογεί κανένα 10αρικο -? Επίσης το σπίτι θερμαίνεται μια φορα την ημερα και μια φορα το βραδυ (ακούω το νερό να περνάει στα σώματα και αυτά να τρίζουν) άντε να περνάει και άλλη μια φορα ενδιάμεσα και να μην το έχω παρατηρήσει.. Πάντως εγώ δεν μπορώ να ελέγξω ούτε θερμοκρασία ούτε για πόση ώρα θα κάνει ζέστη.. και γενικά δεν είναι πολύ ζεστό το σπίτι.. Είμαι παράλογος που θεωρώ ότι χρεώνομαι πολλά? ---- Λοιπόν τώρα κοίταξα τις καρτέλες μου.. τον φεβρουάριο η πολυκατοικία έβαλε αέριο 3400 και τον μάρτιο πάλι 3600... δηλαδή μπορει μέσα σε ένα μηνα μονο να κάψει μια πολυκατοικία 3000 euro αέριο?? Μπας και έχουν οι άλλοι κουζίνες με αέριo και τους τις πληρώνω εγώ? --- 23 άτομα και κανένας δεν σχολίασε τίποτα... πείτε μου κάτι ρε παιδιά μήπως είμαι παράλογος? δηλαδή είναι σωστό σε ένα σπίτι με το μέγεθος του δικού μου να πληρώνω κοινόχρηστα τόσο μεγάλα? και δεν είναι μια και έξω ας πούμε είδα μερικές άλλες καρτέλες και έχουν βάλει περιστασιακά αέριο (κάτω από 1000 euro) και ιούλιο και δεκέβμριο ίσως και άλλος μήνες.. Εγω δεν έχω αυτόνομη θέρμανση ανάβει από μονη της 2 φορες την ημερα όχι για πολύ ώρα... γενικά είμαι σίγουρος ότι τον χρόνο πληρώνω 600 με περίπου 1000euro κοινόχρηστα... είναι λογικό αυτό? είμαι σε μαύρο σκοτάδι βοηθήστε με... μπορω να ζητήσω μετρητή η κάτι τέλος πάντων γιατί είμαι πεπεισμένος ότι δεν "καίει" το σπίτι μου τόσα λεφτά σε αέριο.... ---- Νέες εξελίξεις!!!! Λοιπόν δεν ξέρω πως ακριβώς υπολογίζονται τα "χιλιοστά" σε μια πολυκατοικία και σε τι ακριβώς αναφέρονται από τεχνικής άποψης.. Για εμενα (μπορεί να κάνω και λάθος) ο γενικός ορισμός είναι ότι επιδεικνύουν το αναλογικό μέρισμα της οικίας μου στις δαπάνες της πολυκατοικίας. Λοιπόν στην καρτέλα μου λέει πως εγώ έχω 37 χιλιοστά σε σύνολο 1.000 Σήμερα μου ήρθε ένα γράμμα (άσχετο με την περίσταση) και στο σημείο που είναι τα "ραφακια" για την αλληλογραφία των ενοίκων (δεν είναι με πορτούλες είναι ανοιχτά απλά ραφακια) πρόσεξα ότι υπήρχαν 2,3 ακόμη κάρτες από κοινόχρηστα και μιας και είμαι προβληματισμένος με το θέμα έκανα την αμαρτία μου και τους εριξα μια ματια.. Για τον ίδιο μηνα λοιπόν κάποιος ένοικος σε ψηλότερο όροφο από εμενα με 47 χιλιοστά καλείται να πληρώσει από τα 3600 euro μονο 64 και ένας άλλος (δεν γνωρίζω όροφο) με 37 χιλιοστά -ιδια δηλαδη με εμενα- καλείται να πληρώσει 51 euro!!!!! Γιατί λοιπόν εμενα μου βάζει με 37 χιλιοστά να πληρώσω 163 euro!!! οεο??? οποτε και οι χρεώσεις είναι (με τα λίγα που καταλαβαίνω μιας και δεν ξέρω τους μαθηματικούς τύπους με τους οποιους βγαίνουν τα χιλιοστά τι ακριβώς είναι κτλ - διορθώστε με αν σφάλλω) δυσανάλογες στην καλύτερη περίπτωση ! Και η πολιτική ανεφοδιασμού ύποπτη.. (μου φαίνεται περίεργο μια μικρή 5οροφη πολυκατοικία να εφοδιάζεται μέσα σε 2 μήνες 7.500 euro φυσικό αέριο -που είναι και φτηνότερο από το πετρέλαιο... - ) έχω δει που και που κάτι χρώσεις για φυσικό αέριο της τάξεως των 600 - 700euro και μαλιστα στα ΜΕΣΑ του καλοκαιριού πχ ιούλιο....
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δύο πράγματα έχω να σου προτείνω: Πρώτον, εφόσον τα κοινόχρηστα τα βγάζει κάποια εταιρία, επικοινώνησε απευθείας με αυτούς για να σου εξηγήσουν τον καταμερισμό των χιλιοστών. Δεν ξέρω τι ισχύει με το φυσικό αέριο, αλλά με το πετρέλαιο έχεις επιβάρρυνση από πάγια (απώλειες) ακόμη και αν δεν άναψες καλοριφέρ ένα μήνα, ας πούμε (εφόσον είναι μέσα στο διάστημα λειτουργείας του λέβητα). Το αυτό ισχύει και για το ασανσέρ, εφόσον υπάρχει ασανσέρ στον όροφό σου, επιβαρρύνεσαι, και ας μην το χρησιμοποιείς ποτέ. Δεύτερον, απευθύνσου στο διαχειριστή να δεις τα παραστατικά για τις χρεώσεις που αναγράφονται στον αναλυτικό πίνακα.
thanocaster Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Για κηπουρό και ασανσέρ πληρώνεις, εκτός αν συμφωνήσετε κάτι διαφορετικό στη συνέλευση (αν συμμετέχεις εσύ κι όχι ο ιδιοκτήτης, μιας και είσαι με ενοίκιο). Αλλιώς, ό,τι γράφει το καταστατικό (που σίγουρα δεν θα σε εξαιρεί από το ασανσέρ, εφόσον είσαι στον κύριο χώρο της πολυκατοικίας). Για το αέριο, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Ο σπιτονοικοκύρης σου μένει στην ίδια πολυκατοικία; Μήπως έχει κι άλλα διαμερίσματα;
FedonasP Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Ευχαριστώ έχω υπόψιν να τα κάνω αυτά αλλα θέλω να έχω και μια μικρή έστω αυτοπεποίθηση.. γιατί ίσως να έχω και άδικο όπως είπες μπορεί οι χρεώσεις να προκύπτουν λόγο απωλειών.. Αλλα γίνετε οι άλλοι να χρεώνονται 50 περίπου (με μεγαλύτερα χιλιοστά ή και με ίδια) και εγώ να χρεώνομε 163 λόγο απωλειών? Μπορούν οι απώλειες σε ένα σπίτι (που δεν έχει τρυπα στον τοίχο ούτε καμια ζημια ) να δικαιολογήσουν τριπλάσια εισφορά στα κοινόχρηστα?? Για κηπουρό και ασανσέρ πληρώνεις, εκτός αν συμφωνήσετε κάτι διαφορετικό στη συνέλευση (αν συμμετέχεις εσύ κι όχι ο ιδιοκτήτης, μιας και είσαι με ενοίκιο). Αλλιώς, ό,τι γράφει το καταστατικό (που σίγουρα δεν θα σε εξαιρεί από το ασανσέρ, εφόσον είσαι στον κύριο χώρο της πολυκατοικίας). Για το αέριο, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Ο σπιτονοικοκύρης σου μένει στην ίδια πολυκατοικία; Μήπως έχει κι άλλα διαμερίσματα; Η σπιτονοικοκυρά μου μένει σε άλλη πολυκατοικία αλλα την διαχείριση σε αυτή που μένω εγώ την έχει ένας που μένει στην ίδια πολυκατοικία σε πιο πάνω όροφο (αν είναι δικό του το σπίτι η νοικιάζει δεν ξέρω επειδή είναι ηλικιωμένος σχετικά με παιδιά μεγάλα που και αυτά μένουν εκεί υποθέτω πως είναι δικό του )
pournaras Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δε χρειαζεσαι ιδιαιτερη αυτοπεποιθηση, απλα κοιτα στο χαρτι των κοινοχρηστων ποια εταιρια τα βγαζει και πηγαινε εκει να συννενοηθεις. Απο εκει θα ξεκινησεις, ωστε να σου εξηγησουν και να καταλαβεις τι ακριβως σου χρεωνουν αναλυτικα. Κανε οσες πιο πολλες και "χαζες" ερωτησεις μπορεις εκει, μη μασας, με τα λεφτα σου παιζουν, ρωτα πως μετραται αν ο αλλος εχει κουζινα με αεριο, η αν εχει και ψυγειο η η και θερμοσυφωνα με αεριο κλπ, ενω εσυ δεν εχεις, και πως γινεται ο διαχωρισμος, τι λεβητας θερμανσης υπαρχει (και αν βρεις και τι μαρκα και μοντελο, μπορεις να βρεις τι καταναλωσε εχει) κλπ. Οσες πιο πολλες ερωτησεις τοσο καλυτερα.
Haldol Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Κάτι βρωμάει σίγουρα. Τόσα το μήνα για θέρμανση δεν πληρώνουμε ούτε εμείς στο πατρικό μου με πετρέλαιο, όχι αέριο, και ένα σπίτι 300+ τετραγωνικών, με δύο ορόφους, σοφίτα, γκαράζ, κλπ.
insomniaK Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Κάτι βρωμάει σίγουρα. Τόσα το μήνα για θέρμανση δεν πληρώνουμε ούτε εμείς στο πατρικό μου με πετρέλαιο, όχι αέριο, και ένα σπίτι 300+ τετραγωνικών, με δύο ορόφους, σοφίτα, γκαράζ, κλπ. άτσα αρχιτεκτονική τα igloo...
nicoc89 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Και εγώ νομίζω πως συμβαίνει κάτι τέτοιο , μου θυμίζει την περίπτωση ενός γνωστού που η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας που έμενε είχε κάνει συμφωνία με αυτόν που τους έφερνε πετρέλαιο να της κόβει μεγαλύτερες αποδείξεις και τις παρουσίαζε σαν αληθινές και πλήρωναν τα κορόιδα. Μέχρι που έγινε αυτός διαχειριστής και είδε από πρώτο χέρι τι γινόταν και ποσα τους είχε φάει τόσο καιρό.
kage Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 το αεριο χλωμο να αποθηκευετε σε δεξαμενη.υπαρχει συνδεση με τον αγωγο... το να εχουν αυτονομη θερμαναση οι αλλοι εκτος απο σενα και αυτο χλωμο(οπως και κουζινες,θερμοσιφωνες κτλ). σε μια παλια πολ/κια που δεν ειχε ηδη αυτονομη θερμανση .το θεωρω απιθανο να κατσαν και να βαλαν τοσους σωληνες εξωτερικα για να αυτονομηθει καθε διαμερισμα(αλλωστε θα φαινοντουσαν οι κιτρινοι σωληνες) μηπως το ποσο που σου λενε για το αεριο ειναι καποια χρωστουμενα του ιδιοκτητη για το μεριδιο του για την αλλαγη καυστηρα/λεβητα απο πετρελαιο σε αεριο? τωρα για τον κηπο ή βρισκεις αλλον ή λες βαλτε λιγο γκαζον ή κατι τετοιο ωστε να πιανουν τοπο και τα λεφτα σας...
FedonasP Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Ο αγωγός λογικά δεν θα έχει κάποιον μετρητή? αλλα από την άλλη δεν είχε εξαρχής αέριο μετά βάλανε -ολα αυτα αρχες 2010- αλλα δεν είδα να σκάβουνε πουθενά στην είσοδο κτλ της πολυκατοικίας... οποτε σίγουρα αποκλείουμε το να έχει δεξαμενή? (θα τσεκάρω βεβαια εγώ σήμερα το βραδυ για να μην με δει κανένας ) Μετά ok κουζίνα με αέριο όπως λες ίσως φαινόταν από σωληνώσεις .. αλλα δεν μπορούνε να βάλουν έξτρα σώματα η οι ιδιοκτητες διαμερισμάτων (μιας και εκεί θα ζουν) να έκαναν λαμογιά πχ να βάλανε σωλήνα που να παίρνει νερό από τα σώματα και να ζεσταίνει τον θερμοσίφωνα?? Τέλος δεν ξέρω αν χρωστάει τίποτα η σπιτονοικοκυρά μου.. αλλα στις καρτέλες των άλλων ενοίκων είδα ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράμα.. Δηλαδή αεριο: 3600euro χιλιοστά x37 συνολικά 1000.00 53 euro.. σε εμενα ήταν ακριβώς το ίδιο ( 3600 euro κτλ ) μονο που αντί για 53 έλεγε 163euro και αν εξαιρέσουμε αυτά τα 3 κοινόχρηστα που χρωστάω (Φεβρουάριος μάρτιος απρίλιος) με τα 2 εκ των οποιον να φτάνουν σύνολο 320 euro δεν χρωστάω τίποτα άλλο.. Σήμερα μάλιστα μου έριξε ραβασάκι δεν μου μίλησε.. που έλεγε να πληρώσω τα 350 euro μέχρι 19 του μηνα γιατί λέει χρωστάει η πολυκατοικία στην ΔΕΗ 590 euro!! Γίνετε η πολυκατοικία (με φωτάκια φθοριου στους διάδρομος τα οποια ανοίγουν για λίγη ώρα αν πατισεις το κουμπάκι .. με ένα μικρό ασανσέρ που κάθε μηνα πληρώνουμε συνολικά 50 euro και με φώτα στην είσοδο που ανάβουν μονο το βραδυ από μονα τους και αποτελούνται από 2 λάμπες να κάνει 600 euro κοντά λογαριασμό? ) Ρε τι δούλεμα πέφτει...
kage Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 -σιγουρα υπαρχει μετρητης αεριου.τωρα για δεξαμενη δεν το χω ακουσει αλλωστε το θεωρω επικινδυνο. -αυτο που λες με τα σωματα ναι γινετε αλλα δεν θα φανει σε χρεωσεις.ισως να ειχε μειωμενη αποδοση η θερμανση,εκτος και αν υπολογισαν τις νεες θερμιδες απο τα εξτρα σωματα.Στο αεριο η θερμανση νερου γινετε με ατομικο boiler. -αν εννοεις οτι η 5οροφη πολ/κια εχει οροφοδιαμερισματα 50-60τμ ειναι σχετικα λογικο να εχεις αυξημενα κοινοχρηστα σε αντιθεση με αλλες πολ/κιες αλλα οχι και με τα αλλα διαμερισματα. -νομιζω επιβαλεται να υπαρχει αναρτημενος ο πινακας με τα κοινοχρηστα των ενοικων.οπως και να χει λες δωσμου να δω ποσο πληρωνουν οι αλλοι... -μηπως τα 600ε της δεη ειναι αυτα που χρωστανε(απο προηγ.μηνες) και οχι οτι κανουν καθε μηνα?αλλιως καποιος κλεβει ρευμα -τουλ.για τα φωτα εισοδου υπαρχει η λυση led ή εξοικονομησης ενεργειας αν δεν ειναι ηδη!κανα 10ε ειναι σιγα.
Ntinaras Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 η δεη δε βαραει στη καταναλωση,αλλα στα παγια δες τον λογαριασμο ποσο ειναι ερτ,δημοτικα τελη και παγια και παω στοιχημα οτι θα κοψεις το ρευμα και θα αγοραζεις μπαταριες λιθιου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.