Προς το περιεχόμενο

Απορία για κλιματιστικό.

agent_smith

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά.

Μιας και παντελώς άσχετος στον τομέα για κλιματιστικό σπιτιού (από ντουλάπες για computer rooms κάτι ξέρω :lol: ) Θέλω να μου προτείνετε κάτι σχετικά φτηνό και καλό. Έχω κάνει μια έρευνα αγοράς και έχω βρει κάποια μοντέλα αλά δεν καταλαβαίνω ακριβός τις διαφορές τους η την αξιοπιστία τους.

Ο χώρος που θέλω να καλύψω είναι περίπου 15-18 τετραγωνικά και προτιμώ να βρω κάτι σε δαπέδου εκτός αν υπάρχει κάτι καλό από τα κλασικά.

Χωρίς να ξέρω τι παίζει έχει πέσει το μάτι μου σε ένα ελκυστικά όσο αφορά την τιμή τα χαρακτηριστικά και την κατανάλωση.

Δεν σκοπεύω να έχω ένα μηχάνημα να δουλεύει 24/7 γενικά το θέλω περιστασιακά δηλαδή να δουλεύει το καλοκαίρι 2-8 ώρες την μέρα και να είναι σχετικά οικονομικό.

Το max που διαθέτω είναι 420€

http://www.apothema.gr/Product/5-1-172-73547/Haier/HFU-12HA03-R2_DB__inverter.html

Ακούω γνώμες.

Υ.Γ.

Haier εχω συναντήσει πολλές φορές σε computer room αλά εκεί συνήθως δεν ενδιαφέρει κανέναν η κατανάλωση κτλπ από θέμα αξιοπιστίας στις ντουλάπες δεν έχω δει να έχουν προβλήματα όσο για τα οικιακής χρήσης δεν ξέρω τι παίζει γιαυτο και περιμένω γνώμες.

Δημοσ.

κοιταξε τα Midea (εδω για παραδειγμα)

εγω εβαλα ενα περυσι πριν το καλοκαιρι, συγκεκριμενα το μοντελο με τον καθρευτη και μπορω να πω πως δεν εχω συναντησει κανενα προβλημα, μια χαρα χρηση γινεται χειμονα/καλοκαιρι.

επισης τα ψυκτικα υγρα ειναι ιδια με τα ''περισσοτερο'' γνωστα κλιματιστικα* και ειναι σιγουρα οικολογικα και νεου τυπου.(το αναφερω επειδη αυτο ειναι βασικο οταν επιλεγεις κλιματιστικο)

*αν και δεν θεωρειται αγνωστη μαρκα στο χωρο του κλιματισμου.

Α! επισης το επιλεξαμε μεσο γνωστου-φιλου ψυκτικου οποτε ειναι σχεδον απιθανο να το πουλησε ελαφρα τη καρδια...

Δημοσ.

κοιταξε τα Midea (εδω για παραδειγμα)

εγω εβαλα ενα περυσι πριν το καλοκαιρι, συγκεκριμενα το μοντελο με τον καθρευτη και μπορω να πω πως δεν εχω συναντησει κανενα προβλημα, μια χαρα χρηση γινεται χειμονα/καλοκαιρι.

επισης τα ψυκτικα υγρα ειναι ιδια με τα ''περισσοτερο'' γνωστα κλιματιστικα* και ειναι σιγουρα οικολογικα και νεου τυπου.(το αναφερω επειδη αυτο ειναι βασικο οταν επιλεγεις κλιματιστικο)

*αν και δεν θεωρειται αγνωστη μαρκα στο χωρο του κλιματισμου.

Α! επισης το επιλεξαμε μεσο γνωστου-φιλου ψυκτικου οποτε ειναι σχεδον απιθανο να το πουλησε ελαφρα τη καρδια...

Ενδιαφέρον φαίνονται και αυτά που λες. Κανένας άλλος για γνώμες;

Δημοσ.

Ενδιαφέρον φαίνονται και αυτά που λες. Κανένας άλλος για γνώμες;

Ναι, μην αγοράζεις φθηνά Inverter εκτός κι αν πάρεις παρέα κατάλληλο σταθεροποιητή τάσης. Δεν είναι ακριβοί, συνήθως κανα 80ρι ευρώ κάνουν οι 3000VA. Ο λόγος είναι ότι τα inverter γενικότερα έχουν πολύ ευαίσθητα ηλεκτρονικά μέρη τα οποία χαλάνε γρήγορα με τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό δίκτυο ηλεκτροδότητης (αυξομοιώσεις τάσης). Πόσο μάλλον τα φθηνά inverter που έχουν και ΦΘΗΝΑ ηλεκτρονικά μέσα. Πέρα από τις γνώσεις που έχω η τελευταία μου εμπειρία με έκανε και παθών και συγκεκριμένα με κλιματιστικό της Haier ακριβώς στα ίδια χρήματα. Με άφησε έπειτα από μια βδομάδα- προβλημάτικής- λειτουργίας, μέσα στα μεγάλα κρύα του χειμώνα. Το service και η αντιπροσωπεία επιεικώς απαράδεκτοι. Έστειλαν πλακέτα και τεχνικό έπειτα από 2! βδομάδες κι έπειτα βγήκε τελικά πόρισμα πως έφταιγε όλο το κλιμαστικό.Άλλες 2 βδομάδες μέχρι να έρθει το άλλο κλιματιστικό, και μερικές ακόμη μέρες μέχρι να τοποθετηθεί. Κοινώς πάνω από ένα μήνα και μέσα στο Δεκέμβριο ήμουν χωρίς κλιματιστικό και την έβγαλα με μια δανεική σόμπα υγραερίου αφού πρώτα το είχα δαγκώσει κανονικά με +5 βαθμούς για καμια βδομάδα. Αν θες ινβέρτερ πάρε πιο ακριβή μάρκα στα διπλάσια λεφτά. Αλλιώς πάρε ένα απλό κι ας μην είναι ινβέρτερ κ κλάσης A.

Προς το παρόν έχω παρέα το κλιματιστικό με ένα σταθεροποιητή τάσης, και δουλεύει κανονικά χωρίς πρόβλημα από τότε.

Δημοσ.

Ναι, μην αγοράζεις φθηνά Inverter εκτός κι αν πάρεις παρέα κατάλληλο σταθεροποιητή τάσης. Δεν είναι ακριβοί, συνήθως κανα 80ρι ευρώ κάνουν οι 3000VA. Ο λόγος είναι ότι τα inverter γενικότερα έχουν πολύ ευαίσθητα ηλεκτρονικά μέρη τα οποία χαλάνε γρήγορα με τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό δίκτυο ηλεκτροδότητης (αυξομοιώσεις τάσης). Πόσο μάλλον τα φθηνά inverter που έχουν και ΦΘΗΝΑ ηλεκτρονικά μέσα. Πέρα από τις γνώσεις που έχω η τελευταία μου εμπειρία με έκανε και παθών και συγκεκριμένα με κλιματιστικό της Haier ακριβώς στα ίδια χρήματα. Με άφησε έπειτα από μια βδομάδα- προβλημάτικής- λειτουργίας, μέσα στα μεγάλα κρύα του χειμώνα. Το service και η αντιπροσωπεία επιεικώς απαράδεκτοι. Έστειλαν πλακέτα και τεχνικό έπειτα από 2! βδομάδες κι έπειτα βγήκε τελικά πόρισμα πως έφταιγε όλο το κλιμαστικό.Άλλες 2 βδομάδες μέχρι να έρθει το άλλο κλιματιστικό, και μερικές ακόμη μέρες μέχρι να τοποθετηθεί. Κοινώς πάνω από ένα μήνα και μέσα στο Δεκέμβριο ήμουν χωρίς κλιματιστικό και την έβγαλα με μια δανεική σόμπα υγραερίου αφού πρώτα το είχα δαγκώσει κανονικά με +5 βαθμούς για καμια βδομάδα. Αν θες ινβέρτερ πάρε πιο ακριβή μάρκα στα διπλάσια λεφτά. Αλλιώς πάρε ένα απλό κι ας μην είναι ινβέρτερ κ κλάσης A.

Για τον σταθεροποιητή τάσης έχω μεριμνήσει ακόμα και αν δεν είναι inverter θα μπει πάραυτα. Το νέο Haier που σου έφεραν παίζει καλά;

Edit

Οκ ευχαριστώ πολύ. Είδα τώρα μόλις το Edit.

Επίσης επειδή και εγώ έχω βγει παθών πολλές φορές με επώνυμες εταιρείες έχω καταλάβει πλέων ότι είναι καθαρά Random τα ποσοστά να σου τύχει κάτι γενικά. Oπότε δεν θα είχα πρόβλημα να έδινα μια ευκαιρία ιδιαίτερα κιόλας από την στιγμή που δεν μπορώ να δώσω τα διπλάσια για κάτι που θα το χρησιμοποιώ περιστασιακά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...