FilipposMD Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Ρώτησα ένα ψυχίατρο στη γειτονιά μου και μου λέει ότι δέν μπορεί να αναγκάσει κανέναν να εξεταστεί.. Το μονο που μπορεί να κάνει είναι να μου δώσει μια συνταγή με ηρεμιστικά να τα πάρει κρυφά στο φαί το οποίο είναι δύσκολο γιατι δέν μένουμε μαζί ούτε πιστεύω να καταφέρω να βάλω στο φαί τα φάρμακα. Δηλαδή ο γιατρός σου πρότεινε να του βάλεις κρυφά φάρμακο στο φαγητό του; Πάμε καλά (ρητορική ερώτηση); Κατά τα άλλα, καλό είναι να ενδιαφέρεσαι για τους συγγενείς σου, αλλά μήπως να το συζητούσες με τους γονείς του ή κάποιον άλλο που δεν σχεδιάζει να του καταστρέψει την καριέρα;
Tsino Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Κοιτα μην τα πάρει και σου χυμήξει με το μαχαίρι και σε ψάχνουμε... Ο τύπος δεν φαίνεται να στέκει ιδιαίτερα καλά. Το μπράφ μπορεί να γίνει πολύ εύκολα όταν ο άλλος είναι υπό πίεση. Πρόσεξε πως θα το χειριστείς.
papajo_r Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Εγώ προτείνω να του φτιάχνεις την διάθεση απλά χωρίς γκρίνιες και να βγαίνετε καμια μπαρότσαρκα για γκομενάκια της μιας βραδιάς.. τέλος να του υπενθυμίζεις ότι υπάρχουν πάντα χειρότερα και ότι ο άντρας φαίνεται στα δύσκολα έτσι ίσως τον πεισμώσεις να ξαναβρεί τις ισορροπίες του από μονος του. Βάλτου και κανέναν μηλιώκα για το καλο μου (προτιμώ την εκτέλεση του ρόκκου ) κανένα πανούση σουζάνα και τέτοια να φαίνεται ότι πας με το βιολί του αλλα παράλληλα να περνάς μηνύματα.. Τέλος μην βάλεις τώρα οργανισμούς επισημους να τον κυνηγάνε σκέψου και την καριέρα του!!!
orotoi Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Κρυφά φάρμακα.. καταγγελίες στο τσμεδε... σίγουρα θες να βοηθήσεις ρε συ? Δυστυχώς έχω υπόψιν μου κάποιο περιστάτικο που δίναν κρυφά φάρμακα στο φαι (με εντολή προφανώς γιατρού).. Τα ψυχοφάρμακα δε θα βοηθήσουν τη κατάσταση.. το πιθανότερο είναι να τη χειροτερέψουν. Για αρχή, αν ο ίδιος δεν αποδεχτεί/συνειδητοποιήσει οτι υπάρχει κάποιο θέμα και πιθανόν να χρειάζεται βοήθεια.. δε γίνεται κάτι. Σα φίλος του το καλλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να συζητήσεις μαζί του (οχι να τον ανακρίνεις ή να τον κρίνεις για πράξεις του κτλ) για τα θέματα που τον απασχολούν.. Πως νιώθει, τι σκέφτεται να κάνει.. ξέρεις.. ανθρώπινα πράγματα.. όχι κρυφές καταγγελίες. Βέβαια και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο αν δε ξέρεις πως να το προσεγγίσεις (χωρίς να το κάνεις να φαίνεται ενα απέραντο/άλυτο θέμα) και χωρίς να ξέρεις πως να χειριστείς τυχόν αντιδράσεις του πχ αρχίζει να κλαίει.. τι κάνεις? Πάω στοίχημα οτι το πιθανότερο είναι να προσπαθείς να τον ηρεμήσεις, να του λες να μη κλαίει, να τον αγκαλιάζεις/ακουμπάς στον ώμο πχ και τα σχετικά.. Αυτομάτως αυτό είναι λάθος. Χρειάζεται να τον αφήσεις να το 'ξεσπάσει' αυτό.. αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται να έχει δημιουργηθεί ενα ασφαλές περιβάλλον (ψυχικά και σωματικά), στο οποίο δε θα νιώθει ευάλωτος ή δε θα πάει να κουτουλήσει το τοίχο με το κεφάλι.. Κάτι απλό που μπορείς να κάνεις είναι να πηγαίνετε μαζί για κάποιες ενεργές δραστηριότητες.. πχ τρέξιμο, μπάσκετ.. Απέφυγε το "πάμε να πιούμε ενα μπουκάλι τζόνυ να τα ξεχάσουμε όλα".. Με το τελευταίο απλώς καταπιέζονται και πάνε βαθύτερα τα συναισθήματα (και οι αιτίες).. Με το πρώτο τρόπο, γίνεται με φυσικό τρόπο μια αλλαγή. Εκτονώνει το θυμό που έχει, το οποίο είναι το πρώτο βήμα.. υγ.. με το τίτλο πάντως και γω νόμιζα θα σου χτισε το σπίτι ανάποδα ξερω γω... Αν το αναφέρεις ωστέ να καταλήξεις στην απορία σχετικά με το τσμεδε οκ.. αλλά αν τον βλέπεις όπως λέει ο μαστρογιαννης σαν ενα πτυχιούχο μηχανικό.. υπάρχει και κει θέμα.
papajo_r Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Συμφωνώ απλά να επισημάνω όταν μίλησα για μπαρότσαρκα δεν εννοούσα να τον μεθύσεις ένα δυο ποτακια χαλαρωτικά από εκεί και πέρα απλά να ξεδώσει με καμια κοπέλα...
Stockholm4ever Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Το γεγονός ότι δέν έχω αναφέρει κάν το φύλο του συγγενή μου στο αρχικό πόστ δέν λέει κάτι σε μερικούς που απάντησαν με γελοιότητες σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και τους αξίζει καμια μπουνιά στα μούτρα ώς καλύτερη απάντηση σε αυτά που γράφουν.. Παράλληλα υποτιμούν και την νοημοσύνη μου παρακινόντας με να κάτσω και να γράψω λεπτομέριες απο την προσωπική ζωή του συγγενή μου για τους γονείς του, την περιουσία του και δεν ξέρω γώ τί άλλο.. για να κάτσουν σάν τις κυράδες της φτωχογειτονιάς να κουτσομπολεύσουν πίνοντας το καφεδάκι τους.. ΤΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ! Αν δέν ξέρεις να απαντήσεις σε μια ερώτηση το καλύτερο είναι να σωπαίνεις.. Εγω ρώτησα σήμερα στο ΤΣΜΕΔΕ κάποιο γιατρό και μου είπε τι πρέπει να κάνω απο πρώτο χέρι επομένως κλειδώστε το θέμα και τέλος..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.