Προς το περιεχόμενο

Σοβαρό θέμα με μηχανικό

Stockholm4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας συγγενής μου εχει τελειώσει μηχανικός σε ελληνικό πανεπιστήμιο και είναι μέλος του ΤΕΕ κανονικά με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος..

Το θέμα είναι ότι εχει σοβαρά προσωπικά προβλήματα οπως ότι χωρίζουν οι γονείς και βγάζουν το πατρικό σε πλειστηριασμό.. χαλασε τη σχέση που είχε 2 χρόνια πρόσφατα και πηγαίνανε για σοβαρά.. η δουλειά πάει απο το κακό στο χειρότερο.. κτλ

Την τελευταία φορά που τα είπαμε ήταν σε μαύρα χάλια.. δηλαδή τραγουδούσε υστερικά, τη μιά εκλαιγε και την άλλη γελούσε.. μιλούσε με φανταστικά άτομα.. Το σπίτι που μένει έχει τα μαύρα του χάλια.. Οι τοίχοι είναι σημαδεμένοι απο σπασίματα πραγμάτων.. Τα πόμολα κρέμονταν σπασμένα στις πόρτες.. και το χειρότερο είναι ότι αισθάνεται ότι απειλείται και κρατάει πάνω του ένα μικρό μαχαίρι οπου και να είναι..

Προφανώς πρέπει να επισκεφτεί ένα ψυχίατρο για να βοηθηθεί.. χωρίς δεύτερη σκέψη.. Το θέμα είναι ότι δέν πάει και λέει ότι έιναι μιά χαρα και σύντομα θα συνέλθει.. Ρώτησα ένα ψυχίατρο στη γειτονιά μου και μου λέει ότι δέν μπορεί να αναγκάσει κανέναν να εξεταστεί.. Το μονο που μπορεί να κάνει είναι να μου δώσει μια συνταγή με ηρεμιστικά να τα πάρει κρυφά στο φαί το οποίο είναι δύσκολο γιατι δέν μένουμε μαζί ούτε πιστεύω να καταφέρω να βάλω στο φαί τα φάρμακα.. Στο πρωτοδικείο που ρώτησα λένε ότι μπορούν να έρθουν για εξέταση αλλα πρέπει να είναι και η αστυνομία μαζί και θα γίνει λιγο πολύ ένα φρίκ σόου και στο τέλος θα με μισήσει κιολας..

Μήπως ξέρει κάποιος άν μέσω της δουλειάς, δηλαδή του ΤΣΜΕΔΕ που έχει γιατρούς μπορεί να αναγκαστεί να εξεταστεί? Ισως με πρόσχημα ότι δέν ασκεί ικανοποιητικά τα καθηκοντά του ώς μηχανικός.. Με κάποιο τρόπο δηλαδή διακριτικό..

Δημοσ.

Με την δουλειά που διάλεξε μου φαίνονται λογικά όλα αυτά.

Κι εγώ σε λίγο έτσι θα γίνω.

X2

Οι μηχανικοι δεν ειναι πιλοτοι να πληρουν καποια προσοντα οποτε μην την ψαχνεις, με το ζορι δυσκολα να φερεις γιατρο.Η ασφαλεια του καλυπτει νομιζω ψυχιατρο αλλα αμα δεν θελει ο ιδιος.....

Και ετσι οπως πανε τα πραγματα, καλυτερα καντου δωρο ενα εισιτηριο για εξω (κινα κατα προτιμηση) μπας και βρει δουλεια γιατι εδω φως δεν υπαρχει...

Δημοσ.

Δεν πιστεύω πως οι γιατροί και τα φάρμακα θα βοηθήσουν και πολύ τον φίλο σου.

Αντιθέτως, υπάρχει κίνδυνος να τον στείλουν, μια και καλή, στον πάτο της αβύσσου απ' την οποία προσπαθεί να βγεί.

Κατά τη γνώμη μου, λέει αλήθεια, ότι, είναι καλά και θα του περάσει.

Εκείνο που εσύ οφείλεις, είναι να του παρέχεις το απαραίτητο ψυχολογικό καταφύγιο, χωρίς να τον κρίνεις για αυτά που δεν είναι αλλά να εκτιμάς αυτό που πραγματικά είναι.

Έτσι κι αυτός θα έχει την ευκαιρία ν' ανακαλύψει τον πραγματικό του εαυτό και τότε θ' αποβάλει τις ενοχές και τις ευθύνες που άδικα έχει υιοθετήσει, και, του καταστρέφουν την ψυχολογική υγεία.

Στα προσωπικά προβλήματα που αναφέρεις, δεν βλέπω να είναι άμεσα υπεύθυνος.

Ειδικά τα συγκεκριμένα, είναι κλασικές περιπτώσεις αποτυχίας, στην προσπάθειά μας να βγούμε νικητές σ' ένα εξαρχής αποτυχημένο παιχνίδι.

Και σ' αυτό το παιχνίδι, ο χαμένος τα παίρνει όλα! B)

Δημοσ.

Ετσι πως διαβασα το θεμα νομιζω ητανε νομικης/οικονομικης φυσης.

Δηλαδη ενας συγγενης σου αντιμετωπιζει ψυχολογικες καταστασεις που προσωπικα σε κανουνε να ανησυχεις και δεν ξερεις πώς μπορείς να βοηθήσεις .

Εχεις την οικειοτητα να μιλησεις με δικους του για το πως να τον βοηθησετε με τροπο και να τον στηριξετε αν χρειαστει; Ο ψυχιατρος οντως δεν μπορει να εξετασει καποιον με το ζορι μονο και μονο επειδη ανησυχεις.

Μηπως να προτεινε λυση καποιος ψυχολογος;

Σορυ αλλα αληθεια παντως βρισκω περιεργο τον τιτλο, το επαγγελμα/πτυχιο τι σημασια εχει για καποιον που περναει δυσκολα; :huh:

Ενας συγγενής μου εχει τελειώσει μηχανικός σε ελληνικό πανεπιστήμιο και είναι μέλος του ΤΕΕ κανονικά με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος..

Το θέμα είναι ότι εχει σοβαρά προσωπικά προβλήματα οπως ότι χωρίζουν οι γονείς και βγάζουν το πατρικό σε πλειστηριασμό.. χαλασε τη σχέση που είχε 2 χρόνια πρόσφατα και πηγαίνανε για σοβαρά.. η δουλειά πάει απο το κακό στο χειρότερο.. κτλ

Την τελευταία φορά που τα είπαμε ήταν σε μαύρα χάλια.. δηλαδή τραγουδούσε υστερικά, τη μιά εκλαιγε και την άλλη γελούσε.. μιλούσε με φανταστικά άτομα.. Το σπίτι που μένει έχει τα μαύρα του χάλια.. Οι τοίχοι είναι σημαδεμένοι απο σπασίματα πραγμάτων.. Τα πόμολα κρέμονταν σπασμένα στις πόρτες.. και το χειρότερο είναι ότι αισθάνεται ότι απειλείται και κρατάει πάνω του ένα μικρό μαχαίρι οπου και να είναι..

Προφανώς πρέπει να επισκεφτεί ένα ψυχίατρο για να βοηθηθεί.. χωρίς δεύτερη σκέψη.. Το θέμα είναι ότι δέν πάει και λέει ότι έιναι μιά χαρα και σύντομα θα συνέλθει.. Ρώτησα ένα ψυχίατρο στη γειτονιά μου και μου λέει ότι δέν μπορεί να αναγκάσει κανέναν να εξεταστεί.. Το μονο που μπορεί να κάνει είναι να μου δώσει μια συνταγή με ηρεμιστικά να τα πάρει κρυφά στο φαί το οποίο είναι δύσκολο γιατι δέν μένουμε μαζί ούτε πιστεύω να καταφέρω να βάλω στο φαί τα φάρμακα.. Στο πρωτοδικείο που ρώτησα λένε ότι μπορούν να έρθουν για εξέταση αλλα πρέπει να είναι και η αστυνομία μαζί και θα γίνει λιγο πολύ ένα φρίκ σόου και στο τέλος θα με μισήσει κιολας..

Μήπως ξέρει κάποιος άν μέσω της δουλειάς, δηλαδή του ΤΣΜΕΔΕ που έχει γιατρούς μπορεί να αναγκαστεί να εξεταστεί? Ισως με πρόσχημα ότι δέν ασκεί ικανοποιητικά τα καθηκοντά του ώς μηχανικός.. Με κάποιο τρόπο δηλαδή διακριτικό..

Δημοσ.

Σορυ αλλα αληθεια παντως βρισκω περιεργο τον τιτλο, το επαγγελμα/πτυχιο τι σημασια εχει για καποιον που περναει δυσκολα; :huh:

Προσωπικά διακρίνω πως από εκεί πηγάζει και το πραγματικό πρόβλημα: δεν αντιμετωπίζεται ως φίλος, σύντροφος και γιος, αλλά, ως πτυχιούχος μηχανικός.

Δημοσ.

ρε stockholm το ζήτημα να γίνουν χειρότερα τα πράγματα αν πας μέσω ΤΣΜΕΔΕ κτλ δεν το σκέφτηκες? Ο άνθρωπος μπορεί να είναι απλά πολύ φορτισμένος/στα όρια του κτλ. και με το να γίνει γνωστό στο εργασιακό του περιβάλλον ότι "είναι παλαβός" δεν νομίζω να του κάνει και πολυ καλό και για την μετέπειτα εξέλιξη του

(Δεν ξέρω πως λειτουργούν στο ΤΣΜΕΔΕ αλλά φαντάσου πχ. να περάσει από καμμία επιτροπή και να του πάρουν και την αδεια (αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο)).

Και εγώ θα σου ελέγα να προσπαθήσεις να του σταθείς σαν άνθρωπος με το μαλακό και με κατανόηση (αλλά και πάλι ειδικός δεν είμαι, απλά εγώ αν ημουν σε αντίστοιχη φάση κατι τέτοιο θα ζητούσα)....

Δημοσ.

Θα πάω αυριο στο ΤΣΜΕΔΕ να βρώ τον ψυχίατρο και θα τον ρωτήσω face to face τί μπορεί να γίνει μπάς και βγάλουμε άκρη.. Στην χειρότερη να του κάνω καμια καταγγελία να αναγκαστούν να τον εξετάσουν..

Ανέφερα την ιδιότητα του σάν μηχανικός μπάς και έχουν κάτι σάν ελεκτικό σώμα που τους τσεκάρει άν γίνει τίποτα.. Με την έννοια ότι δέν μπορεί ένας δικηγόρος να υπερασπιστεί έναν κατηγορούμενο όταν υποφέρει απο κατάθλιψη και η δουλειά του τον θέλει τσίτα.. ουτε ένας γιατρός μπορεί να χειρουργήσει άν τα χέρια του τρέμουν απο νέυρα και άγχος.. Αμα δείτε το άτομο που σας λέω θα τον λυπηθείτε..

Παρεπιπτόντως πριν λίγες μέρες πήγα σε ενα οδοντίατρο για ενα σφράγισμα που άκουγε ραδιοφωνο και δέν ξέρω τί παιζόταν με αυτόν και του φεύγει ο τροχός μια δοση και περνάει ξυστά και μου έσκισε το χείλος στην άκρη.. ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δημοσ.

προσωπικά (επειδή είμαι πρόσφατος από χωρισμό):

Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμουν μετά απο 6 χρόνια σχέσης, ψάξιμο για σπίτι, μετακόμιση, οικονομικά, κατάθλιψη κτλ. ήταν να χάσω και την δουλειά μου

Δημοσ.

το σπιτι το βγαλαν σε πλειστηριασμο επειδη το χρωστουσαν ή οτι δεν εβρισκαν λυση στο μοιρασμα περιουσιας?εννοεις οτι ταυτοχρονα βγαινει στον δρομο?παρολα αυτα τωρα εχει δουλεια?any drugs?

σου ειπε απο ποιον θεωρει οτι απειλειτε?κωλοκατασταση τα ψυχιατρικα προβληματα.

μου φαινετε οτι δεν σε εμπιστευετε και τοσο για να σου ανοιχτει..

απο τον τιτλο νομιζα πως ηθελες να γραψεις οτι εχεις προβλημα με μηχανικο γιατι σου κανε μλκ καπου σε σπιτι,αδεια κατι τετοιο..

Δημοσ.

Έλα ντε, τι έλλειψη εμπιστοσύνης είναι αυτή, να πεις πως ήταν και κανένας τύπος ο stockholm που θα εισέβαλλε στην ιδιωτική ζωή του.

Ευτυχώς μετά την καταγγελία στο ΤΣΜΕΔΕ θα νοιώθει πολύ χαζός που ένοιωθε να απειλείται.

Δημοσ.

Θα πάω αυριο στο ΤΣΜΕΔΕ να βρώ τον ψυχίατρο και θα τον ρωτήσω face to face τί μπορεί να γίνει μπάς και βγάλουμε άκρη.. Στην χειρότερη να του κάνω καμια καταγγελία να αναγκαστούν να τον εξετάσουν..

[...]

Παρεπιπτόντως πριν λίγες μέρες πήγα σε ενα οδοντίατρο για ενα σφράγισμα που άκουγε ραδιοφωνο και δέν ξέρω τί παιζόταν με αυτόν και του φεύγει ο τροχός μια δοση και περνάει ξυστά και μου έσκισε το χείλος στην άκρη.. ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Νομίζω πως αρχίζουν να γίνονται ορατοί οι λόγοι της ανησυχίας σου.

Μήπως του έχεις αναθέσει την άδεια οικοδομής του σπιτιού σου; :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...