Προς το περιεχόμενο

Ασφαλιση Αυτοκινητου. Μικτη Η κανονικη ;;;

Thess35

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια. Για καινουριο αυτοκινητο ποια ειναι η καλυτερη επιλογη ;

Μικτη ασφαλεια η κανονικη ;;

Δεν εχω ιδεα απο ασφαλιστικα κτλ. οποτε αν θελει καποιος ας βοηθησει.

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται από το πως οδηγείς... εγώ είμαι της άποψης ότι αν μαζέψεις τα λεφτά που ζητάει η μεικτή, υπερκαλύπτουν την οποιαδήποτε ζημιά σε βάθος 1-2 χρόνων.

Αν βάλεις και τις απαλλαγές στο παιχνίδι όπου για μικρογρατσουνιές <200€ δεν σε καλύπτουν, η ψαλίδα ανοίγει πολύ υπέρ της "απλής" ασφάλειας.

Ενταξει ΝΟΡΜΑΛ οδηγω. Ας πουμε στα 18χρονια οδηγησης εσπασα μια μετωπη και γραντζουνισα το φτερο.

Και εγω για "απλη" λεω. Απλως επειδη ειναι καινουριο λεω για τα 2 πρωτα εξαμηνα να το κανω ΜΙΚΤΗ.

Στον γιο μου που ειναι νεος οδηγος εκανα μικτη για ευνοητους λογους.Εγω ειχα μικτη αλλα πολλα τα λεφτα και την εκοψα.

Στον γιο μου που ειναι νεος οδηγος εκανα μικτη για ευνοητους λογους.Εγω ειχα μικτη αλλα πολλα τα λεφτα και την εκοψα.

Και καλα εκανες ! Ενταξει εγω οδηγω 18 χρονια + εχω επαγγελματικο αλλα ΠΟΤΕ δεν ξερεις τι γινεται.

Ας πουμε το παρκαρω και μου το κανει καποιος ασχετος ΧΑΛΙΑ.

Εκει ειναι το προβλημα.

Και καλα εκανες ! Ενταξει εγω οδηγω 18 χρονια + εχω επαγγελματικο αλλα ΠΟΤΕ δεν ξερεις τι γινεται.

Ας πουμε το παρκαρω και μου το κανει καποιος ασχετος ΧΑΛΙΑ.

Εκει ειναι το προβλημα.

Αυτος ο κινδυνος υπαρχει σε ολους μας απο την πρωτη μεχρι την τελευταια στιγμη.

να πω κι εγω... εγω ημουν που λετε αντιθετος να συνεχισει να εχει ο παππους μου μεικτη στο αυτοκινητο του και του ελεγα να κανει απλη αφου ποσα χρονια δεν του ειχε χρειαστει στο παραμικρο. δεν με ακουσε και συνεχισε με μεικτη...μετα απο 1 μηνα κανει γερο τρακο που εφταιγε και η ζημια στο δικο του πηγε καπου 1800 ευρω. ευτυχως που την ειχε συνεχισει. απο τοτε συμφωνησα...μεγαλοι σε ηλικια ανθρωποι με μειωμενα αντανακλαστικα κτλ κτλ...καλο ειναι να εχουν μεικτη. οχι οτι δεν μπορει να συμβει στον καθενα μας, απλα οσο αυξανονται οι παραγοντες επικινδυνοτητας, καλο ειναι να συνυπολογιζονται στο κανω/δεν κανω μεικτη. ενας νευρικος, γκαζοφονιας οδηγος επισης θα επρεπε να εχει μεικτη κατα τη γνωμη μου, γιατι αργα η γρηγορα θα του κατσει το ''τζοκερ''.

Παιζουν πολλα ρολο, γενικα η μεικτη θα σε σωσει σε μεγαλη σχετικα ζημια.

Αν φοβασαι για γρατζουνιες κτλ πιστευω οτι δεν αξιζει, πολυ δυσκολα γρατζουνιες θα ξεπερασουν τα 500 ευρω που ειναι περιπου η συνηθης απαλαγη.

Παντως οπωσδηποτε βαλε συγκεκριμενες καλυψεις που γενικα νομιζω ειναι εξτρα, αλλα δεν κοστιζουν πολυ παραπανω οπως πχ θραυση κρυσταλων, η οποια με εχει σωσει 2 φορες απο το 500ευρω που κανει το μπαρμπριζ (απο χαλικακι μικρα ραγισματα αλλα σε σημεια που δεν επισκευαζονταν). Επισης για καιρικα φαινομενα (αν μενεις σε περιοχη που υπαρχει περιπτωση για χαλαζι).

Παντως ολα εξαρτωνται απο εσενα, η στραβη παντα μπορει να κατσει το θεμα ειναι αν νιωθεις οτι τα εξτρα λεφτα που θελει η μεικτη αντισταθμιζουν τον κινδυνο για σοβαρη ζημια, για μικροζημιες δεν πιστευω οτι αξιζει (παιζει βεβαια ρολο το αν εχεις παρκινγκ κτλ)

να πω κι εγω... εγω ημουν που λετε αντιθετος να συνεχισει να εχει ο παππους μου μεικτη στο αυτοκινητο του και του ελεγα να κανει απλη αφου ποσα χρονια δεν του ειχε χρειαστει στο παραμικρο. δεν με ακουσε και συνεχισε με μεικτη...μετα απο 1 μηνα κανει γερο τρακο που εφταιγε και η ζημια στο δικο του πηγε καπου 1800 ευρω. ευτυχως που την ειχε συνεχισει.

Τα 1800€ ήταν παραπάνω από τη διαφορά που έδωσε τόσα χρόνια για τη μεικτή ασφάλεια; ;)

Ήταν περίπου πατσι, αν και λίγο παραπάνω (η απαλλαγή του είναι μόνο 130 ευρώ...με εθνική την έχει) ...αλλά αν του κάτσει άλλο ένα τέτοιο μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια..τι γίνεται; είπαμε, όσο αυξάνεται η επικινδυνότητα για πρόκληση ατυχήματος, ίσως είναι καλό να υπαρχει η μεικτή.

android.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...