cabdik Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 παιδες, μου ηρθε μια εκλαμψη-ιδεα για το προβλημα μου την οποια θα δοκιμασω το μεσημερι που θα παω σπιτι. η μητρικη μου (main PC υπογραφης) εχει μια πριζα 4pin onboard για τα pcie. αν και λεει στο manual οτι ειναι για Xfire, κι εγω εχω μονο μια καρτα, θα την συνδεσω να δω μπας και.......!! edit.., τελικα τζιφος. ουτε κι ετσι δουλεψε. εξακολουθει να μην εκκινει στο cold boot. κατα τα αλλα μια χαρα! πολλες αποψεις λενε οτι μαλλον φταιει το BIOS της μητρικης. αν και δεν ξερω κατα ποσο στεκει, αφου συμβαινει σε διαφορετικες μητρικες.
ikaruga24 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Το ιδιο συμβαινει και σε εμενα που εχω GTX 570. Αν κανω ενα καθαρο boot θα φαω -σιγουρα- καποιο κολλημα, καποια μπλε οθονη ή κατι αναλογο που να μην προχωραει το PC και να θελει οπως και δηποτε επανεκινηση. Δεν εχω virus, δεν εχω spyware, εχω καθαρη registry, γενικα το μηχανακι μου ειναι καθαρο περα για περα. Κατι αλλο ειναι το προβλημα καθως τα ιδια αντιμετωπιζει και φιλαρακι μου που εχει νεο νεο μηχανημα με i5-2500k και 6950 πανω. Μυριζω απο αλλου το προβλημα αλλα δεν μπορω να του βρω ακριβως απο που. Μου μπηκε στο μυαλο οτι προερχεται απο καποιο update ή add-on απο Firefox/ Explorer/ Chrome και γινεται αυτο που γινεται. Οταν θα εχω χρονο θα το ψαξω περισσοτερο. Παντως μου φενεται απιθανο να ειναι προβλημα του hardware μιας και αυτο το προβλημα το συναντησα σε υπερβολικα πολλα μηχανακια του κυκλου μου ως τωρα, ακομα και σε laptop.
SPANK Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δοκιμάστε ενα memtest και για τις ram και καινούργιο bios αν υπάρχει. Επίσης αφήνουμε μονο τον δίσκο με το λειτουργικό επάνω cd drives και αλλους δίσκους τους βγάζουμε
panther_512 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 edit.., τελικα τζιφος. ουτε κι ετσι δουλεψε. εξακολουθει να μην εκκινει στο cold boot. κατα τα αλλα μια χαρα! πολλες αποψεις λενε οτι μαλλον φταιει το BIOS της μητρικης. αν και δεν ξερω κατα ποσο στεκει, αφου συμβαινει σε διαφορετικες μητρικες. Έτσι είναι, όπως σου τα είχα πεί. Υπάρχουν αρκετές μητρικές που έχουν πρόβλημα με την 5850 στο bootάρισμα, το οποίο όπου επιλύθηκε έγινε με έκδοση νέου BIOS από την εταιρία. Για να μήν έβγαλε νέο BIOS τόσο καιρό η ASROCK, μήν περιμένεις να βγάλει. Οπότε το θέμα είναι αν σε ενοχλεί αυτή τη συμπεριφορά του συστήματος ή όχι. Oι εταιρίες δεν σου απάντησαν?
cabdik Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 οι εταιριες οχι, δεν απαντησαν ακομα..! μονο επιβεβαιωτικο mail, οτι πηραν το μηνυμα μου και θα το επεξεργαστουν, πηρα απο την Sapphire. το προβλημα ειναι μονο στο cold boot, που πρεπει να κλεισω το διακοπτη του τροφοδοτικου, να κανω αποφορτιση και μετα ανοιγει κανονικα. στις επανεκκινησεις δεν κανει κολπα, ανοιγει κανονικα! απο κει και περα ουτε BSOD, ουτε κολληματα.. τπτ, τουλαχιστον μεχρι τωρα!! θα δουμε..! τουλαχιστον οταν ανοιξει δουλευει κανονικα και δεν μου κανει αυτα που διαβαζω σε διαφορα θεματα!
panther_512 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Αν θυμάμαι καλά είχες πρόβλημα με τα BSOD. Τελικά ποιά ενέργεια σε βοήθησε? - Τσεκάρουμε ότι όλοι οι drivers είναι up to date και δεν υπάρχουν conflicts με παλιότερους drivers- Τσεκάρουμε στο site της μητρικής μας αν υπάρχει ασυμβατότητα με την 5850 - Αν έχουμε overclocked επεξεργαστή ή RAM, τα απενεργοποιούμε οπωσδήποτε - Αν έχει η μητρική ενσωματωμένη VGA, οπωσδήποτε την απενεργοποιούμε - Αν μετά από όλα αυτά ακόμα έχουμε BSOD, τότε βγάζουμε τους ΑΤΙ drivers, βγάζουμε και όλα τα ίχνη με το driver sweeper και μετά εγκαθιστούμε μόνο τον display driver και όχι το Catalyst Control Center.
cabdik Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 εχω βαλει μονο τον dd 11.5, χωρις CCC. και μεχρι πριν λιγο ειχα το πισι σε default ρυθμισεις. τωρα το ξανακανα 4πυρηνο στα 3,0ghz και θα το δουλεψω λιγες μερες ετσι να δω αν ξανακανει κολπα με BSOD. αν και ηδη εφαγα ενα, αλλα μαλλον εφταιγε που πηγα να το βαλω απο τα 2,8 στα 3,2 απ'ευθειας, χωρις να ανεβασω κι ενα κλικ τα volt!!
panther_512 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 OK. Το σημαντικό είναι να έχεις μία αφετηρία, όπου γνωρίζεις ότι το σύστημα δεν σου βγάζει ΒSOD. Από κεί αρχίζεις να κάνεις αλλαγές ώς εκεί που σε παίρνει. Για το cold boot που έχεις πρόβλημα, δεν θα έχεις προβλήματα αποδόσεων της κάρτας. Το θέμα έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το μπουτάρισμα.
cabdik Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 μεχρι στιγμης αυτο δειχνει. το ξερω οτι δεν υπαρχει θεμα αποδοσης. τωρα επαιζα κανα 2ωρο crysis 2 (ειπα να το προχωρησω λιγο...γιατι με αυτα και με αυτα δεν το'χω ευχαριστηθει καθολου!!),χωρις το παραμικρο κολλημα! θα τη δουλεψω ετσι και βλεπω!!
cabdik Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 εχω πρωτη απαντηση απο ASROCK Dear Sir, Thank you for contacting ASRock. Here are some suggests for you: 1. Clear CMOS to try. 2. Please kindly try latest VGA driver from AMD website. http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/downloads.aspx 3. Try attached BIOS L1.91. To update BIOS, please refer to below links: http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=AOD790GX/128M&o=BIOS 4. If possible, check if the VGA card works on other system. Good Day, ASRock TSD αν και στο site τους -ακομα τουλαχιστον- δεν βλεπω το νεο BIOS που αναφερουν!!! edit: λαθος μου..!! το BIOS που αναφερεται, το εστειλαν σε συννημενο αρχειο με το mail!! αλλα δεν ειναι .exe οπως συνηθως ηταν τα υπολοιπα BIOS. πως θα το περασω?
Erashep Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δεν έχει κάποιο πρόγραμμα για update η Asrock , μέσα από το οποίο να διαβάζει το rom ? κάποιο toolbox εννοώ ...
LouCi4er Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2011 edit: λαθος μου..!! το BIOS που αναφερεται, το εστειλαν σε συννημενο αρχειο με το mail!! αλλα δεν ειναι .exe οπως συνηθως ηταν τα υπολοιπα BIOS. πως θα το περασω? Δοκιμασες με τον κλασικο τροπο,φλασακι και Instant Flash και δεν δουλευει?
cabdik Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 οχι δεν εχω δοκιμασει με το instant flash. εγω οσες φορες εχω κανει update, κατεβαζα την εκδοση των win, οχι του DOS. πως ακριβως γινεται με αυτο? μην κανω και καμμια πατατα...!
LouCi4er Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 οχι δεν εχω δοκιμασει με το instant flash. εγω οσες φορες εχω κανει update, κατεβαζα την εκδοση των win, οχι του DOS. πως ακριβως γινεται με αυτο? μην κανω και καμμια πατατα...! Καλα ειναι σε τετοια θεματα να μην εμπιστευεσαι windows tools.Εγω παντα απο dos κανω bios update.Βαζεις το αρχειο που σου στειλανε σε ενα φλασακι (FAT32 format),μπαινεις bios και πατας Instant Flash.Θα βρει μονο του το φλασακι και το αρχειο και μετα θα πατησεις ok και σε μερικα δευτερολεπτα εισαι ετοιμος.Ειναι πολυ απλο και γρηγορο.
panther_512 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2011 Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος ( USB στικάκι, update BIOS μέσα σπό το ίδιο το BIOS). Προσοχή όμως!!! Πρίν κάνεις το update οπωσδήποτε έχεις το υπάρχων BIOS σε default ρυθμίσεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.