Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με 5850?

Nemesis_rds

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το BIOS το εχω κανει update με το τελευταιο, εδω και πολυυυυ καιρο. το μηχανημα ειναι γενικως updated σε drivers-bios. τα ενημερωνω μολις βγαινει κατι νεο.

instant boot δεν το χρησιμοποιω,το ειχα δοκιμασει και δεν εχει κανενα νοημα.

επισης το τροφοδοτικο αλλαχτηκε την προηγουμενη εβδομαδα, και δεν αλλαξε κατι. οτι εκανε με το προηγουμενο, κανει και με αυτο......!!!

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τότε 2 είναι οι περίπτώσεις.

Ή είναι θέμα της μητρικής ή της κάρτας.

Δοκίμασε τη κάρτα στον άλλο τον υπολογιστή σου.

Φυσικά μιλάμε πάντα για το θέμα της εκκίνησης και όχι τα BSOD.

Δημοσ.

θα ξαναβαλω την 4850 πανω, να δω πως συμπεριφερεται. πριν αλλαξω την καρτα δεν ειχα κανενα προβλημα....!!!

Δημοσ.

Mε τη 4850 δεν θα έχεις πρόβλημα και ας είναι το θέμα της μητρικής.

Αυτό το λέω γιατί υπάρχουν μερικές μητρικές που παρουσιάζουν πρόβλημα εκκίνησης με την 5850.

Ορίστε το τόπικ ενός συμφορουμίτη μας πρίν λίγο καιρό:

Αγορασα σημερα την 5850 και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα...Πατωντας το κουμπι του power μου εμφανιζει εικονα στην οθονη μετα απο 1 λεπτο...Το τροφοδοτικο μου ειναι silverstone 750αρι...Τι μπορει να φταιει; Μου δινει την εντυπωση οτι προσπαθει να παρει ρευμα η καρτα αλλα καπου κολλαει..Πριν ειχα μια 4870

Και ο φίλος πρίν είχε την 4870 χωρίς κανένα πρόβλημα και το θέμα ήταν της μητρικής.

http://www.insomnia.gr/topic/405083-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-5850/

Αυτά για να μή νομίζει ο lucifer ότι μιλάμε από προσωπικές εμπειρίες και μόνο (όπως κάνει εκείνος) :P

UPDATE: Όπως είπα και πρίν, παρα πολύ πιθανό το πρόβλημα να είναι της μητρικής. Ορίστε ένα link για όμοιες περιπτώσεις.

http://superuser.com/questions/59473/power-supply-issue-new-radeon5850s-fan-runs-at-full-speed-and-pc-doesnt-boot

Sometimes when doing a cold boot the 5850's fan will run at full speed and the PC will not boot. Powering off by holding down the power button and powering back on sometimes remedies the situation and everything boots normally. Warm reboots also never seem to have problems. For some reason though cold boots almost always do. Another issue I notice is that when the PC does boot normally it takes longer (+30 secs) to POST than with my last video card. I flashed the mobo with the latest available BIOS but it had no effect.

Ειδικά στις ASUS μητρικές γνωρίζουμε ότι το θέμα λύθηκε με BIOS update.

Σου προτείνω να εποικινωνήσεις με την ASROCK και να τους πείς το πρόβλημα.

Δημοσ.

Περυσι ειχα και εγω μια 5770 και καθε 3 και λιγο μου πεταγε ασπρες και γκριζες οθονες!!! Εννοηται οτι κολλαγε ολο το συστημα και ειμαι σιγουρος οτι ειναι θεμα drivers γιατι πολλες φορες κολλαγε και κατα την εγκατασταση τους!!!!! Οποτε την πουλησα και πηρα μια nvidia και τελος μπλε, ασπρες και γκριζες οθονες!!!! ΑΤΙ μακρυα και αγαπημενοι!!!!! Δεν ξανα παω σε ΑΤΙ!!! Ειχα δοκιμασει τα παντα θυμαμαι, μεχρι και πειραγμενους drivers απο την ιδια την amd, αλλα τζιφος, εννοηται οτι τα windows 7 ηταν παντα πληρως ενημερωμενα και ειχα και επεξεργαστη της amd.

Δημοσ.

Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με την 5850 μου ένα χρόνο πρίν.

Φώναζα και τσίριζα για 2 εβδομάδες και μετά το πρόβλημα λύθηκε οριστικά με τους νέους drivers.

Αυτό δεν λέει και πολλά. Τουλάχιστον δεν βγάλαν drivers που καίνε τη κάρτα (βλέπε Nvidia), ούτε κάρτες των 700 ευρώ που καίγονται μόνες τους μόλις ζοριστούνε (βλέπε Nvidia), ούτε κάρτες που κοστίζουν πολύ περισσότερο από αυτό που προσφέρουν (βλεπε Nvidia).

Όπως καταλαβαίνεις, παραδείγματα τέτοια μπορούμε να βρούμε πάρα πολλά, αλλά στη τελική τίποτε από αυτό που έγραψες ή αυτό που γράφω εγώ τώρα βοηθάνε με τον οποιοδήποτε τρόπο τα παιδιά που αναφέραν το πρόβλημά τους.

Δημοσ.

Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με την 5850 μου ένα χρόνο πρίν.

Φώναζα και τσίριζα για 2 εβδομάδες και μετά το πρόβλημα λύθηκε οριστικά με τους νέους drivers.

Αυτό δεν λέει και πολλά. Τουλάχιστον δεν βγάλαν drivers που καίνε τη κάρτα (βλέπε Nvidia), ούτε κάρτες των 700 ευρώ που καίγονται μόνες τους μόλις ζοριστούνε (βλέπε Nvidia), ούτε κάρτες που κοστίζουν πολύ περισσότερο από αυτό που προσφέρουν (βλεπε Nvidia).

Όπως καταλαβαίνεις, παραδείγματα τέτοια μπορούμε να βρούμε πάρα πολλά, αλλά στη τελική τίποτε από αυτό που έγραψες ή αυτό που γράφω εγώ τώρα βοηθάνε με τον οποιοδήποτε τρόπο τα παιδιά που αναφέραν το πρόβλημά τους.

+1000

Εχω βαρεθεί να διαβάζω καθε τρεις και λίγο μηνυματα μεσα στην υπερβολή και στην παραπληροφόρηση!

Δημοσ.

Περυσι ειχα και εγω μια 5770 και καθε 3 και λιγο μου πεταγε ασπρες και γκριζες οθονες!!! Εννοηται οτι κολλαγε ολο το συστημα και ειμαι σιγουρος οτι ειναι θεμα drivers γιατι πολλες φορες κολλαγε και κατα την εγκατασταση τους!!!!! Οποτε την πουλησα και πηρα μια nvidia και τελος μπλε, ασπρες και γκριζες οθονες!!!! ΑΤΙ μακρυα και αγαπημενοι!!!!! Δεν ξανα παω σε ΑΤΙ!!! Ειχα δοκιμασει τα παντα θυμαμαι, μεχρι και πειραγμενους drivers απο την ιδια την amd, αλλα τζιφος, εννοηται οτι τα windows 7 ηταν παντα πληρως ενημερωμενα και ειχα και επεξεργαστη της amd.

Καλα τα υπολοιπα δεν τα σχολιαζω αλλα πειραγμενοι drivers μεσα απο την AMD? :huh:

Δηλαδη πηρε η AMD τον driver που η ιδια βγαζει και τον πειραξε να πετυχει τι?Τεσπα.

Δημοσ.

Επειδή απ' όσο διάβασα δεν αναφέρθηκε. Τα PSU σας τα ελέγξατε? Γιατί δεν αναφέρεις πουθενά τι τροφοδοτικό έχεις. Η 5850 έχει κάποιες απαιτήσεις σε ρεύμα, αρκετές περισσότερο από την 4850. Κι όχι τόσο σε WATT αλλά σε VA στην 12+. Και τα BSOD είναι κλασσικά παραδείγματα αν ζορίζεται ένα μέτριο τροφοδοτικό

Edit: @cabdik Εσύ είδα ότι άλλαξες το τροφοδοτικό και από το signature βλέπω έχεις ένα Chieftec 500αρι. Δείχνει να είσαι ΟΚ αλλά και πάλι θα το δοκίμαζα με κάτι καλύτερο (όχι ότι τα chieftec δεν είναι καλά, απεναντίας...). Έτσι για το γαμώτο...

Κι όπως είπε παραπάνω ο Panther μην έχεις τίποτα OCed. Όλα stock

Δημοσ.

ΕΙΧΑ ενα chieftec 500w, το οποιο εδω και μια εβδομαδα αλλαχτηκε με ενα Silverstone ST60F 600W. απλα δεν το αλλαξα στην υπογραφη μου ακομα!

και μπορω να σου πω οτι τζαμπα το αλλαξα, γιατι εμενα τουλαχιστον, μου κανει τα ιδια κολπα που εκανε και με το chieftec. αρα δε νομιζω να εφταιγε το chieftec!! εχω αλλαξει καποια πραγματα, αλλα δεν εχω βρει ακομα χρονο να το δοκιμασω, να δω αν συνεχισει τα ιδια κολπα. BSOD κυριως! αλλα η ανωμαλια του cold boot, δεν διορθωθηκε!

τα εβαλα ολα default, μπας και... αλλα δεν βλεπω να βελτιωθηκε κατι. θα δουμε.

οπως προειπα σε προηγουμενο ποστ, εχω στειλει και mail σε asrock - spphire να δω τι θα απαντησουν!

Δημοσ.

Επειδή απ' όσο διάβασα δεν αναφέρθηκε. Τα PSU σας τα ελέγξατε? Γιατί δεν αναφέρεις πουθενά τι τροφοδοτικό έχεις. Η 5850 έχει κάποιες απαιτήσεις σε ρεύμα, αρκετές περισσότερο από την 4850. Κι όχι τόσο σε WATT αλλά σε VA στην 12+. Και τα BSOD είναι κλασσικά παραδείγματα αν ζορίζεται ένα μέτριο τροφοδοτικό

Φίλε ninos30 ήθελα να στο πώ και την προηγούμενη φορά αλλά δεν το συνέχισα,μου φαίνεται ότι έχεις μπερδευτεί λίγο με τις μονάδες μέτρησης http://whatis.techtarget.com/definition/0,,sid9_gci539345,00.html

Δημοσ.

ΕΙΧΑ ενα chieftec 500w, το οποιο εδω και μια εβδομαδα αλλαχτηκε με ενα Silverstone ST60F 600W. απλα δεν το αλλαξα στην υπογραφη μου ακομα!

και μπορω να σου πω οτι τζαμπα το αλλαξα, γιατι εμενα τουλαχιστον, μου κανει τα ιδια κολπα που εκανε και με το chieftec. αρα δε νομιζω να εφταιγε το chieftec!! εχω αλλαξει καποια πραγματα, αλλα δεν εχω βρει ακομα χρονο να το δοκιμασω, να δω αν συνεχισει τα ιδια κολπα. BSOD κυριως! αλλα η ανωμαλια του cold boot, δεν διορθωθηκε!

τα εβαλα ολα default, μπας και... αλλα δεν βλεπω να βελτιωθηκε κατι. θα δουμε.

οπως προειπα σε προηγουμενο ποστ, εχω στειλει και mail σε asrock - spphire να δω τι θα απαντησουν!

Δίκιο έχεις. Δεν έχεις πρόβλημα στο PSU. Σε εμένα 5 τέτοιες περάσαν από τα χέρια μου τις τελευταίες μέρες/βδομάδες και όλες παίξαν αέρα χωρίς πρόβλημα. Μακάρι να βρεις γρήγορα λύση...

Φίλε ninos30 ήθελα να στο πώ και την προηγούμενη φορά αλλά δεν το συνέχισα,μου φαίνεται ότι έχεις μπερδευτεί λίγο με τις μονάδες μέτρησης http://whatis.techtarget.com/definition/0,,sid9_gci539345,00.html

Εντάξει έχεις δίκιο :X

Ampere (A) στην 12V+ εννοούσα και έγραψα VA ο μ...ς!!! (γίναμε ρεζίλι...)

Δημοσ.

ειναι πολυ απλο βγαλε την καρτα και βαλτην σε ενα φιλο σου για να τσεκαρεις οτι δεν φταιει κατι στο συστημα σου... Αν το προβλημα εξακολουθει να υπαρχει και στο φιλο σου τοτε δυο πραγματα παίζουν η προβληματικη καρτα η καποιο προβλημα με τους drivers .... Αν τα υπολοιπα παιδια με την ιδια ακριβος καρτα με σενα (ιδια εταιρια δηλαδη ιδια παρτιδα )δεν εχουν προβλημα η καρτα σου παει για rma και αντικατασταση .... Ειναι μαλακια να ταλαπαιρωρησε αδικα .....

Δημοσ.

συμφωνω, coldfusion. εχω δικο μου δευτερο πισι να τη δοκιμασω! απλα δεν εχω βρει το χρονο. καιγομαστε στη δουλεια τωρα και δεν προλαβαινω. πιστευω αυριο, κυριακατικα, να βρω λιγο χρονο να τη δοκιμασω!!! εαν κανει κι εκει τα ιδια, φυσικα παει πισω..!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...