Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με 5850?

Nemesis_rds

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες. Ειμαι κι εγω ενας απο τα δισεκατομμυρια των Ελληνων που αγορασαν την 5850 με τα 129Ε απο το Πλαισιο. Απο τη μερα που την εβαλα εχω τουλαχιστον ενα blue screen crash τη μερα, ενω παιζω. Το ιδιο θεμα εχει κι ενας αλλος φιλος μου που την πηραμε μαζι. Εχει αναφερθει τπτ τετοια απο καποιον αλλον? Μου φαινεται περιεργο γτ τα BS αρχισαν να εμφανιζονται απο τη μερα που εβαλα την καρτα.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Update όλους τους drivers του συστήματός σου.

Επίσης τσέκαρε μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα συμβατότητας με τη μητρική.

Και τσέκαρε ότι έχεις τους τελευταίους catalyst επάνω.

Δημοσ.

Οχι, δεν προλαβαινω να διαβασω τι λεει το BS. Τα drivers ειναι update ολα αφοτου ξεκινησαν τα errors. Η μητρικη ειναι η ASUS M4A87TD/USB3. Πως ελεγχω ασυμβατοτητα? Γιατι ομως αρχισαν απο τοτε που μπηκε η καρτα πανω? Μεχρι τοτε δεν ειχα ποτε BS με αυτο το συστημα.

Δημοσ.

ειναι κι αλλες περιπτωσεις, απο οτι φαινεται....!!!

κι εμενα τα ιδια μου κανει! εδω και 1 βδομαδα, εχω φαει τοσα BSOD, οσα δεν ειχα φαει 2+ χρονια με την 4850...!!! κατι συμβαινει με αυτες τις παρτιδες. κι αλλα παιδια εχουν παρομοια προβληματα..!!

Δημοσ.

Μήν προτρέχεις σε ελλατωματικές παρτίδες. Είστε πάρα πολλοί αυτοί που πήρατε τη συγκεκριμένη κάρτα. Επόμενο είναι κάποιοι να συναντήσουν κάποιο πρόβλημα.

Και πρίν μερικές μέρες άλλος συμφορουμίτης είχε συνέχεια GSOD και το πρώτο που του είπαν ήταν ότι η κάρτα έχει πρόβλημα. Εμ δεν είχε όμως. Το έλυσε το πρόβλημά του και τώρα χαίρεται τη κάρτα του.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τσεκάρετε ότι όλοι οι drivers του συστήματός σας είναι up to date.

Εν συνεχεία και εφόσον συνεχίζετε να έχετε BSOD, να βγάλετε οποιοδήποτε overclocking έχετε στο σύστημά σας, είτε είναι επεξεργαστής είτε είναι RAM. Επίσης αν η μητρική έχει ενσωματωμένη VGA, τσεκάρετε στο BIOS ότι την έχετε απενεργοποιημένη!

Αφού το τσεκάρετε και έτσι και συνεχίσετε να έχετε πρόβλημα και εφόσον είστε 100% σίγουροι ότι έχετε βάλει τους τελευταίους drivers της κάρτας χωρίς conflicts με προηγούμενους, να κάνετε uninstall τους ATI catalyst, εν συνεχεία safe mode και αφαίρεση των ίχνων με driver sweeper και μετά με κανονική εκκίνηση των windows να βάλετε ΜΟΝΟ τον display driver και όχι το Catalyst Control Center, στο οποίο οφείλονται αρκετές περιπτώσεις αστάθειας σε διάφορα συστήματα.

Και εγώ το πρώτο καιρό με την 5850 πριν ένα χρόνο και το παλικάρι που ανέφερα με τα GSOD, λύσαμε το πρόβλημα με τη τελευταία μέθοδο που έγραψα ( εγκατάσταση μόνο του display driver και όχι του CCC )

Καλή επιτυχία!

Δημοσ.

Αν και δε μου αρέσει που το προτείνω…. Καλό θα ήταν να δοκιμάσεις και σε μια καινούρια εγκατάσταση windows.

Αλλά μιας και η 5850 αναγκαστικά ανεβάζει και τη θερμοκρασία του συστήματος, δοκίμασε καλύτερο εξαερισμό. Πλαϊνό ανεμιστήρα στο κουτί, ενίσχυση του μπροστά ανεμιστήρα του κουτιού και γενικά προσοχή στην κυκλοφορία του αέρα.

Απλά πράγματα δηλαδή πριν να καταλήξεις στο τι μπορεί να φταίει.

Δημοσ.

panther_512, δεν ειπα οτι ειναι ελλατωματικη η παρτιδα ολοκληρη! ειπα απλως οτι κατι συμβαινει! δεν μπορει να εχουν προβληματα τοσα παιδια. ισως εχει μεγαλυτερες ευαισθησιες αυτη η καρτουλα......!!!! στο δικο μου συστημα δεν αλλαξα απολυτως τπτ, περαν των drivers που εκανα απεγκατασταση πριν βαλω την 5850, και περασα τους 11,4 μολις την εβαλα. και το συστημα ειναι πληρως up to date! απο bios, ethernet, sound και οτι αλλο υπαρχει! με την 4850, δεν εβγαζε κιχ. ακριβως το ιδιο συστημα.

ωστοσο, δεν εχω δοκιμασει 2 πραγματα απο αυτα που αναφερεις. disable onboard vga και εγκατασταση μονο DD. θα τα δοκιμασω και αυτα. οπως επισης σκεφτομαι να βαλω την καρτα και στο αλλο μου πισι, να δω αν θα κανει τα ιδια!!

tmjuju.., αν εχει προβλημα θερμοκρασιων σε stacker 831SE, τοτε τι να πω!! idle 40-41β ειναι και μετα απο κανα μισαωρο crysis 2 ειναι στους ~60~!

Δημοσ.

Δεν έχει πρόβλημα.

Μήν ξεκινήσετε μόνο τα format και τις δοκιμές σε άλλα PCs ακόμα. Είναι πολύ νωρίς για να καταφύγετε σε τέτοιες προσπάθειες.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε τα βήματα που έγραψα πρίν.

- Τσεκάρουμε ότι όλοι οι drivers είναι up to date και δεν υπάρχουν conflicts με παλιότερους drivers

- Τσεκάρουμε στο site της μητρικής μας αν υπάρχει ασυμβατότητα με την 5850

- Αν έχουμε overclocked επεξεργαστή ή RAM, τα απενεργοποιούμε οπωσδήποτε

- Αν έχει η μητρική ενσωματωμένη VGA, οπωσδήποτε την απενεργοποιούμε

- Αν μετά από όλα αυτά ακόμα έχουμε BSOD, τότε βγάζουμε τους ΑΤΙ drivers, βγάζουμε και όλα τα ίχνη με το driver sweeper και μετά εγκαθιστούμε μόνο τον display driver και όχι το Catalyst Control Center.

Δημοσ.

Επειδη ειχα και εγω παρομοια εμπειρια με 5770,θα διαφωνησω (οπως εχω κανει και αλλη φορα με τον panther_512 για το συγκεκριμενο θεμα).Πρωτον δεν χρειαζεται να απενεργοποιησεις την onboard (εννοω οτι το κανει η μητρικη μονη της),η ASRock (επειδη τετοια μητρικη εχω και εγω) με το που βαλεις καρτα στη PCI Express απενεργοποιει αυτοματα την onboard,και να θελεις να παιξουν μαζι δεν γινεται.Επισεις για το κλοκαρισμα του επεξεργαστη δεν νομιζω να ηταν σταθερος 2 χρονια με την 4850 και μολις ο cabdik εβαλε την 5850 να εχασε το συστημα την σταθεροτητα.Μου ακουγεται καπως απιθανο.Ασυμβατοτητα με τη συγκεκριμενη μητρικη δεν παιζει.Αφηνω μια ελπιδα σε drivers (μονο display drivers δλδ και οχι ccc) αλλα και παλι δυσκολο.Βεβαια μονο καλο θα σου κανουν οι δοκιμες cabdik και καλα εκανε και ο pnther_512 και τις επισημανε.Απλα επειδη παιρνω παραδειγμα απο τον εαυτο μου,1,5 χρονο περιπου με κλοκαρισμενο συστημα,5850 με αλλο bios και ρολογια 9200/1200 και κρασαρισμα δεν ξερω τι θα πει.Αντιθετα με την 5770 οτι και να ειχα δοκιμασει,1 μηνα που την ειχα,δεν ειχε πιασει τπτ.Βεβαια τοτε η 5χχχ σειρα ηταν πολυ καινουργια αλλα και με φιλους που μιλαγα και ειχαν 5770-5850 με παρομοια προβληματα,στο τελος τις δωσαν.

Δημοσ.

Καλό είναι να μή λέμε τέτοια πράγματα με βάση τη προσωπική μας εμπειρία και μόνο φίλε μου, γιατί αντί να βοηθήσουμε, τα πράγματα τα κάνουμε χειρότερα.

Όπως το να υποθέσει το άτομο που έχει το πρόβλημα ότι δεν φταίει η onboard VGA, ή ότι δεν φταίει το overclocking που έκανε στη RAM ή κάτι άλλο.

Όλοι οι παραπάνω έλεγχοι είναι υπόθεση μισής ώρας και είναι καλύτερο να τους κάνει και να έχει το κεφάλι του ήσυχο, παρά να παιδεύεται επειδή εσφαλμένα υπέθεσε ότι δεν ήταν εκεί το πρόβλημα.

Και για του λόγου το αληθές φίλε μου ορίστε:

http://www.overclock.net/amd-ati/1007866-sapphire-radeon-hd-5850-problem.html

Το παλικάρι αγόρασε την 5850 Extreme και είχε BSOD επειδή η onboard VGA ήθελε απενεργοποίηση από το BIOS.

Επίσης στο άτομο που πούλησα εγώ την 5850 μου, το παλικάρι είχε πρόβλημα και δεν έβρισκε το πώς και το γιατί αφού όλα φαίνονταν εντάξει. Έπρεπε να ανακαλύψουμε στο FAQ section της εταιρίας της motherboard, ότι η μητρική δεν υποστηρίζει την 5850, παρ'όλο που έχει PCI-E 2.0 16X.

Δημοσ.

Και εσυ βαση προσωπικης εμπειριας μιλας,αφου σου ελυσε το προβλημα η εγκατασταση μονο του display driver μαλλον σε ολους αυτο ειναι το προβλημα.Εγω δεν ειπα να μην τα κανει αυτα που προτεινεις,να τα κανει ειπα αλλα η γνωμη μου ειναι οτι ειναι αλλου το προβλημα.Βεβαια δεν μπορεις να ξερεις τι ακριβως συμβαινει στο συστημα του καθενος,μπορει να ειναι παρα πολλες αιτιες.Τεσπα,ας δοκιμασει το παιδι αυτα που προταθηκαν και βλεπουμε.

Για ποια μητρικη μιλας οτι δεν υποστηριζε την 5850 συγκεκριμενα?

Δημοσ.

Tα παιδιά που είχαν τα προβλήματα δεν ξανααπαντήσαν, οπότε άγνωστο αν λύσαν το ζήτημα ή όχι. Καλό θα ήταν να μας έδιναν λίγο feedback.

Η μητρική είναι η ECS GS7610 και το FAQ της μητρικής θα το δείς εδώ:

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=846&CategoryID=1&MenuID=22&LanID=0

Δημοσ.

λοιπον χθες το απογευμα που βρηκα μια ωριτσα, ασχοληθηκα οσο προλαβαινα. εβαλα default ρυθμισεις στο BIOS, οποτε απενεργοποιηθηκε και η onboard VGA, επισης εκανα -ξανα- καθαρισμο drivers με unistall CCC και driver cleaner pro σε safe mode. περασα μονο display driver 11.5.

τραβηξα κι ενα 3DMark11 και το εβγαλε. δεν ασχοληθηκα παραπανω λογω χρονου, θα το δοκιμασω σημερα αυριο να δω πως θα παει.

παρ'ολα, ομως, το προβλημα της εκκινησης, παραμενει....! εξακολουθει, μετα απο τερματισμο - οχι restart- στην εκκινηση να μην δινει εικονα και να δουλευει το ανεμιστηρι της καρτας στο φουλ!! οταν κλεισω τροφοδοτικο, αποφορτισω και ξανανοιξω, ανοιγει κανονικα! αυτο μαλλον δεν προκειται να διορθωθει....!!! φοβαμαι μηπως ειναι καποιο κολλημα τροφοδοσιας της καρτας!!

Δημοσ.

Παρόμοιο θέμα είχε αναφερθεί και με μητρική ASUS και ήθελε update το BIOS της.

Τα τελευταία BIOS της μητρικής της υπογραφής σου αλλάζουν το instant boot.

Μπορεί να παίζει ρόλο.

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=AOD790GX/128M&o=BIOS

Πρόσεξε, πρίν επειχηρήσεις οποιοδήποτε update στο BIOS, πρέπει να βεβαιωθείς ότι είναι το αντίστοιχο της μητρικής σου, ενώ παράλληλα το υπάρχων BIOS πρέπει να είναι σε default settings.

Βέβαια πολύ πιθανό να είναι και θέμα τροφοδοτικού, εφόσον ξεκινάει κανονικά όταν το έχεις αποφορτίσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...