Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για δικαστηριο!

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. · Κρυμμένο από Snoob, 17 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Snoob, 17 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Πολιτικός όρκος.

Και αν έχεις σιχαθεί τους πολιτικούς και δεν πιστεύεις ούτε σε αυτούς πλέον που ορκίζεσαι? :mellow:

ολοι?και ο μπαμπης ο σουγιας?

αμα εισαι αθεος ορκιζεσαι σε κανα αλλο περιοδικο η βιβλιο??

Στην εξέλιξη.

Πολιτικός Όρκος σημαίνει όρκος στην τιμή και την συνείδησή σου

Και αν ο άλλος είναι άτιμος και ασυνείδητος? :shock: :fear:

Και αν ο άλλος είναι άτιμος και ασυνείδητος? :shock: :fear:

Στα δικαστήρια μετράνε τα χαρτιά και οι υπογραφές.. Αμα ήταν ένας μάρτυρας μονο να μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την εξέλιξη μιας δίκης τότε θα είμασταν όλοι φυλακή..

Δημοσ.

Θα παω να καταθεσω σε ενα μηνα και δεν εχω ξαναπαει! Δε ξερω τι ακριβως πρεπει να κανω! Οταν με φωναξουν σηκωνομαι και που παω; Τι λεω οταν ορκιζομαι;

Εσύ μπορεί να είσαι ερασιτέχνης και πρωτάρης μάρτυς, αλλά ο πρόεδρος και οι λοιποί παρευρισκόμενοι λειτουργοί, είναι έμπειροι επαγγελματίες δικαστικοί. Οπότε don't worry, όταν ακούσεις "να προσέλθει ο μάρτυς Luxx", σήκω, πήγαινε προς την έδρα, πες "παρών", και από 'κει και πέρα αναλαμβάνουν αυτοί να σε καθοδηγήσουν και ν' απαντήσουν σε κάθε εύλογη απορία σου.

Θα παω να καταθεσω σε ενα μηνα και δεν εχω ξαναπαει! Δε ξερω τι ακριβως πρεπει να κανω! Οταν με φωναξουν σηκωνομαι και που παω; Τι λεω οταν ορκιζομαι;

Ρωτησε τον κ.Στρος Καν, εχει προσφατη εμπειρια απο δικαστηριο.

Ορκιζεται κανεις ανεξαρτητως θρησκευματος?

Δημοσ.

Εγινε, ευχαριστω παιδες! Με καλα ρουχα παω, ετσι; Καλα οχι και τιποτα πουκαμισο! Δεν ειμαι και δικηγορος. Απλα κανενα τζιν και καμμια μπλουζα.

Δημοσ.

Απλα κανενα τζιν και καμμια μπλουζα.

Αν δε θες να σε πιάσουν στα μονόστηλά τους οι γνωστές κουτσομπολίστικες φυλλάδες και στα μικρόφωνά τους τα μεσημεριανάδικα, φόρα ΚΑΙ παπούτσα.

Κατά τ' άλλα, δεν υπάρχει περίπτωση να φας πόρτα απ' τον πρόεδρα, και η αξιοπιστία σου ως μάρτυρα δε νομίζω να αμφισβητηθεί απ' τον αντίδικο, ακόμα και με βερμούδα/μακό/σαγιονάρες/ να σκάσεις στο εδώλιο.

Δημοσ.

Εγώ να ρωτήσω κάτι που απλά πέρασε από το μυαλό μου.. σημειώσεις επιτρέπεται να κρατάς εντός του χώρου? πχ όταν παρακολουθείς μια άσχετη με εσένα δικη? η παραβιάζει κάποιον θεσμό κανόνα αυτό το πράγμα?

Δημοσ.

Με αυτό που είπες μου γεννήθηκε μια απορία.. αν δεν είσαι χριστιανός που ορκίζεσαι? :mellow:

Kαπου διαβασα (δεν κανω πλακα)οτι στην αρχαια ρωμη,οι ρωμαιοι ορκιζοντουσαν στα @@ τους. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...