George b Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Καλησπέρα!Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την φιλοξενεία Εάν ανοίξω εγώ εναν webhost που να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε χρήστες θα πρέπει να πάρω άδεια απο κάπου?
JohnXarxas Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 νομίζω πως όχι... θα ξαναποστάρω ένα site που το έχω γράψει 100 φορές εδωμέσα και εξηγει αναλυτικά την δημιουργία ενός website makemoneyonline.gr δεν λέει κάτι για άδειες κλπ... βέβαια αν έχεις έσοδα, πιθανώς χρειαστείς άδεια γτ είναι επιχείρηση... και πρέπει να τα δηλώνεις στην εφορία ρώτα κάποιον δικηγόρο καλύτερα...
Themis-T Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Βασικά, το αν θα χρειαστείς κάποια άδεια, εξαρτάται από τις υπηρεσίες που θα προσφέρεις. Επίσης, εάν θα χρησιμοποιήσεις δικό σου σέρβερ θα έχεις περισσότερη ελευθερία μιας και θα μπορείς να κάνεις ότι θες.
fouros Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Καλησπέρα!Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την φιλοξενία Εάν ανοίξω εγώ εναν webhost που να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε χρήστες θα πρέπει να πάρω άδεια απο κάπου? Δωρεάν hosting θέλεις να προσφέρεις; Συμβουλή μου ΜΗΝ κάνεις τέτοια κίνηση
Xaralambos Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Καλησπέρα!Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την φιλοξενεία Εάν ανοίξω εγώ εναν webhost που να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε χρήστες θα πρέπει να πάρω άδεια απο κάπου? Δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάποια άδεια. Τώρα αν αρχίσεις να έχεις έσοδα απο αυτό που θέλεις να φτιάξεις τότε αλλάζει το πράγμα.
George b Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δωρεάν hosting θέλεις να προσφέρεις; Συμβουλή μου ΜΗΝ κάνεις τέτοια κίνηση Αν και δεν θα φτιάξω δωρεάν εάν έφτιαχνα γιατί να μην το έκανα δωρεάν?
fouros Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2011 Αν και δεν θα φτιάξω δωρεάν εάν έφτιαχνα γιατί να μην το έκανα δωρεάν? Έχεις γνώσεις system administration, linux , δίκτυα και γενικότερα από hosting; Eπειδή υποθέτω από τις ερωτήσεις σου πως όχι, ειδικά με τη διάθεση δωρεάν hosting είναι σίγουρο πως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα είχες στον server σοβαρά προβλήματα ασφάλειας, spam, spoofing, phishing κ.λ.π οπότε ή απλά θα πλήρωνες για τον server από την τσέπη σου μέχρι να στο κλείσουν ή ακόμη θα δεχόσουν κλήση να καταθέσεις σε κάποιο πρωτοδικείο για απάτες μέσω internet. Δεν μπορείς να παρέχεις δωρεάν υπηρεσίες σε τρίτους όταν εσύ πληρώνεις σε κάποιο datacenter,(εκτός αν θες να ξοδεύεις το χαρτζιλίκι σου έτσι).
George b Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Έχεις δίκιο σε αυτά που λες, ευτυχώς η ερώτηση που έκανα πιο πάνω ήταν μόνο για να ενημερωθώ
alexitsios Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 μπορείς βέβαια να γίνεις reseller κάποιας άλλης εταιρίας και να πουλάς υπηρεσίες. Αρκετοί το κάνουν αυτό στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, σκέψου ότι θα χρειαστείς κάποια χρήματα για να το στήσεις + γνώσεις και υπομονή για να διαχειρίζεσαι όλα αυτά τα sites. Μόνο το billing system κοστίζει κοντά στα 500 ευρώ και το cpanel το πληρώνεις κάθε μήνα (δεν θυμάμαι πόσο κοστίζει )
Themis-T Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Μόνο το billing system κοστίζει κοντά στα 500 ευρώ και το cpanel το πληρώνεις κάθε μήνα (δεν θυμάμαι πόσο κοστίζει ) Υπάρχουν και πιο φθηνά γύρω στα 150-170 Ευρώ (AWBS) και είναι επίσης πολύ καλά. Το DirectAdmin (αντίστοιχο του cpanel) έχει 5-10 Ευρώ/μήνα, ανάλογα με την εταιρεία.
alexitsios Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Απλά οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει στα παραπάνω. Είναι δύσκολο για παράδειγμα να συμβιβαστεί ο χρήστης σε κάτι άλλο εκτός από cpanel. Εγώ για παράδειγμα σε αυτό έμαθα και μου φάινεται δύσχρηστο οτιδήποτε άλλο. Δύσκολο επομένως να βάλεις κάτι που δεν το χρησιμοποιεί το ευρύ κοινό και να πετύχεις. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι καλύτερα... Απλά μιλάω για το τι θέλει ο μέσος χρήστης.
Themis-T Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Απλά οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει στα παραπάνω. Είναι δύσκολο για παράδειγμα να συμβιβαστεί ο χρήστης σε κάτι άλλο εκτός από cpanel. Εγώ για παράδειγμα σε αυτό έμαθα και μου φάινεται δύσχρηστο οτιδήποτε άλλο. Δύσκολο επομένως να βάλεις κάτι που δεν το χρησιμοποιεί το ευρύ κοινό και να πετύχεις. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι καλύτερα... Απλά μιλάω για το τι θέλει ο μέσος χρήστης. H αλήθεια είναι ότι πάνω κάτω τα πάνελ είναι ίδια (από άποψη λειτουργιών τουλάχιστον). Εκτός από το Plesk που έχω ακούσει -δεν το χρησιμοποίησα ποτέ μου- ότι δεν έχει τη λειτουργία αποσυμπίεσης (extract) για συμπιεσμένα αρχεία. Προσωπικά, χρησιμοποιώ το DirectAdmin και πραγματικά δεν παίζεται.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.