eu@ Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 57 λεπτά πριν, archer100 είπε Ξερει κανεις ποιο ειναι το κοστος+φόροι για μεταβιβαση ψιλης κυριοτητας ακινητου (αξιας περιπου 40-50.000 ευρω) από θείο σε ανιψιά; Πολλά τετραγωνικά;
archer100 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 11 λεπτά πριν, eu@ είπε Πολλά τετραγωνικά; περιπου 70
eu@ Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, archer100 είπε περιπου 70 Εμάς που είναι λίγα παραπάνω,πριν μερικά χρόνια, με συμβολαιογράφο,κτηματολόγια,υποθήκοφυλ πήγε γύρω στα 2χιλ. Αν κάποιος έχει διαφορετική εμπειρια βέβαια, ας μας πει. Σ εμάς κόστισε τόσο πάνω κάτω να έχεις στο μυαλό δηλαδή ένα ποσό 1
GREGORYMO Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, archer100 είπε Ξερει κανεις ποιο ειναι το κοστος+φόροι για μεταβιβαση ψιλης κυριοτητας ακινητου (αξιας περιπου 40-50.000 ευρω) από θείο σε ανιψιά; 1 ώρα πριν, archer100 είπε Τα 30.000€ είναι αφορολογητα και μετά πάει 5%. Μιλάμε για αντικειμενική τιμή. 25 λεπτά πριν, eu@ είπε Πολλά τετραγωνικά; Δεν έχουν σημασία τα τετραγωνικα. 1
Mofa Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολους, Εκανα λογαριασμο αποκλειστικα για αυτο το ζητημα που με καιει αυτη την στιγμη και θα μπω στο ψητο κατευθειαν. Ειμαι ψιλος κυριος στο 100% της κατοικιας που μενω. Η μανα μου λογω ανοιας εχει φυγει απο την κατοικια και με την συνταξη της φυτοζωει η οικογενεια της αδελφης μου (διαχειριονται ολα της τα οικονομικα και την εχουν στρεψει εναντιον εμου και του πατερα μου) και δεν εχουμε επικοινωνια πλεον. Η ερωτηση μου ειναι η εξης με βαση και τα προειπωθεντα: Στην περιπτωση που δεν πληρωνει τα φορολογικα του σπιτιου, μπορω εγω να το μαθω με καποιον τροπο και αν σε περιπτωση που δεν τα πληρωνει μπορω να κανω κατι εγω ωστε το σπιτι να μην βγει στο σφυρι; Υ.Γ. Συγχωρεστε με αν η ερωτηση ειναι χαζη, απλως δεν ειχα καπου αλλου να απευθυνθω, σας ευχαριστω. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2021 από Mofa
GREGORYMO Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 7 ώρες πριν, Mofa είπε Καλησπερα σε ολους, Εκανα λογαριασμο αποκλειστικα για αυτο το ζητημα που με καιει αυτη την στιγμη και θα μπω στο ψητο κατευθειαν. Ειμαι ψιλος κυριος στο 100% της κατοικιας που μενω. Η μανα μου λογω ανοιας εχει φυγει απο την κατοικια και με την συνταξη της φυτοζωει η οικογενεια της αδελφης μου (διαχειριονται ολα της τα οικονομικα και την εχουν στρεψει εναντιον εμου και του πατερα μου) και δεν εχουμε επικοινωνια πλεον. Η ερωτηση μου ειναι η εξης με βαση και τα προειπωθεντα: Στην περιπτωση που δεν πληρωνει τα φορολογικα του σπιτιου, μπορω εγω να το μαθω με καποιον τροπο και αν σε περιπτωση που δεν τα πληρωνει μπορω να κανω κατι εγω ωστε το σπιτι να μην βγει στο σφυρι; Υ.Γ. Συγχωρεστε με αν η ερωτηση ειναι χαζη, απλως δεν ειχα καπου αλλου να απευθυνθω, σας ευχαριστω. Τι εννοείς φορολογικα του σπιτιού ? Τον ΕΝΦΙΑ ?
onelonelystar Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δεν παίρνεις καλύτερα τηλέφωνο κάποιο λογιστή/συμβολαιογράφο?
Joshua21 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Mofa είπε Καλησπερα σε ολους, Εκανα λογαριασμο αποκλειστικα για αυτο το ζητημα που με καιει αυτη την στιγμη και θα μπω στο ψητο κατευθειαν. Ειμαι ψιλος κυριος στο 100% της κατοικιας που μενω. Η μανα μου λογω ανοιας εχει φυγει απο την κατοικια και με την συνταξη της φυτοζωει η οικογενεια της αδελφης μου (διαχειριονται ολα της τα οικονομικα και την εχουν στρεψει εναντιον εμου και του πατερα μου) και δεν εχουμε επικοινωνια πλεον. Η ερωτηση μου ειναι η εξης με βαση και τα προειπωθεντα: Στην περιπτωση που δεν πληρωνει τα φορολογικα του σπιτιου, μπορω εγω να το μαθω με καποιον τροπο και αν σε περιπτωση που δεν τα πληρωνει μπορω να κανω κατι εγω ωστε το σπιτι να μην βγει στο σφυρι; Υ.Γ. Συγχωρεστε με αν η ερωτηση ειναι χαζη, απλως δεν ειχα καπου αλλου να απευθυνθω, σας ευχαριστω. Πρώτα από όλα η μητέρα σου είναι η επικαρπώτρια? Τον επικαρπωτή τον επιβαρύνει μόνο ένα μικρό ποσοστό από τα φορολογικά βάρη του ακινήτου, τα υπόλοιπα επιβαρύνουν εσένα, και φυσικά είσαι υποχρεωμένος να τα πληρώνεις. Επίσης όχι, δεν μπορείς να μάθεις αν ο επικαρπωτής πληρώνει τα χρέη του, άλλωστε ούτε σε ενδιαφέρει ούτε σε αφορά. Και τέλος, εφόσον εσύ πληρώνεις τους φόρους που σου αναλογούν δεν θα μπορέσει κανένας να πάρεις αυτό που έχεις, δλδ την ψιλή κυριότητα. Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθύνσου σε συμβολαιογράφο με το συμβόλαιο της ψιλής κυριότητας που διαθέτεις. Υ.Γ. Ξέχασα, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις το δικαίωμα της ψιλής κυριότητας ΔΕΝ σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς το ακίνητο, σε αυτό το σπίτι μένεις επειδή στο επιτρέπει ο επικαρπωτής. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2021 από Joshua21 1 1
GREGORYMO Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Mofa είπε Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2021 από GREGORYMO Λαθος
Joshua21 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 25 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Στο σπίτι τώρα, μένει κάποιος η είναι άδειο ? Ως συνήθως δεν διαβάζεις αυτά που κάνεις quote, απαντάς μόνο και μόνο για να γράψεις κάτι: 8 ώρες πριν, Mofa είπε Ειμαι ψιλος κυριος στο 100% της κατοικιας που μενω. 1
GREGORYMO Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ως συνήθως δεν διαβάζεις αυτά που κάνεις quote, απαντάς μόνο και μόνο για να γράψεις κάτι: Έχεις δίκιο ! Άρα, πρέπει να δίνει ενοίκιο στην μάνα. 9 ώρες πριν, Mofa είπε Καλησπερα σε ολους, Εκανα λογαριασμο αποκλειστικα για αυτο το ζητημα που με καιει αυτη την στιγμη και θα μπω στο ψητο κατευθειαν. Ειμαι ψιλος κυριος στο 100% της κατοικιας που μενω. Η μανα μου λογω ανοιας εχει φυγει απο την κατοικια και με την συνταξη της φυτοζωει η οικογενεια της αδελφης μου (διαχειριονται ολα της τα οικονομικα και την εχουν στρεψει εναντιον εμου και του πατερα μου) και δεν εχουμε επικοινωνια πλεον. Η ερωτηση μου ειναι η εξης με βαση και τα προειπωθεντα: Στην περιπτωση που δεν πληρωνει τα φορολογικα του σπιτιου, μπορω εγω να το μαθω με καποιον τροπο και αν σε περιπτωση που δεν τα πληρωνει μπορω να κανω κατι εγω ωστε το σπιτι να μην βγει στο σφυρι; Υ.Γ. Συγχωρεστε με αν η ερωτηση ειναι χαζη, απλως δεν ειχα καπου αλλου να απευθυνθω, σας ευχαριστω. Αφού έφυγε, σου εφεξε !!!! Ενοίκιο, της δίνεις ?
Mofa Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 5 ώρες πριν, Joshua21 είπε Πρώτα από όλα η μητέρα σου είναι η επικαρπώτρια? Τον επικαρπωτή τον επιβαρύνει μόνο ένα μικρό ποσοστό από τα φορολογικά βάρη του ακινήτου, τα υπόλοιπα επιβαρύνουν εσένα, και φυσικά είσαι υποχρεωμένος να τα πληρώνεις. Επίσης όχι, δεν μπορείς να μάθεις αν ο επικαρπωτής πληρώνει τα χρέη του, άλλωστε ούτε σε ενδιαφέρει ούτε σε αφορά. Και τέλος, εφόσον εσύ πληρώνεις τους φόρους που σου αναλογούν δεν θα μπορέσει κανένας να πάρεις αυτό που έχεις, δλδ την ψιλή κυριότητα. Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθύνσου σε συμβολαιογράφο με το συμβόλαιο της ψιλής κυριότητας που διαθέτεις. Υ.Γ. Ξέχασα, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις το δικαίωμα της ψιλής κυριότητας ΔΕΝ σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς το ακίνητο, σε αυτό το σπίτι μένεις επειδή στο επιτρέπει ο επικαρπωτής. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση, το μονο που με ανησυχουσε ηταν αν υπαρχει προβλημα στην περιπτωση που δεν πληρωνει η μανα μου. Τα δικα μου χρεη ως ψιλος κυριος ειναι πληρωμενα και στο σπιτι μενω ουσιαστικα λογω του πατερα μου που με φιλοξενει, νομιζω επομενη κινηση ειναι να απευθυνθω σε συμβολαιογραφο. Σας ευχαριστω ολους
Joshua21 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, Mofa είπε Ευχαριστω πολυ για την απαντηση, το μονο που με ανησυχουσε ηταν αν υπαρχει προβλημα στην περιπτωση που δεν πληρωνει η μανα μου. Τα δικα μου χρεη ως ψιλος κυριος ειναι πληρωμενα και στο σπιτι μενω ουσιαστικα λογω του πατερα μου που με φιλοξενει, νομιζω επομενη κινηση ειναι να απευθυνθω σε συμβολαιογραφο. Σας ευχαριστω ολους Κάτσε, πρόβλημα μπορεί και να υπάρξει, όχι όμως αυτό που νόμιζες δλδ να "βγει το σπιτι στο σφυρι". Πάντως κανένας δεν θα μπορέσει να σου πει περισσότερα αν δεν δώσεις περισσότερες πληροφορίες, ούτε καν ο συμβολαιογράφος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα