Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aλλος ενας προσθετος λογος που δεν θελω την επικαρπια ειναι και αυτος.Ουσιαστικα η Υψ.κυριοτητα ειναι για τα σκουπιδια.Τυπικη γραφειοκρατια,ενα χαρτι που ακομα και σε μπελαδες μπορει να σε βαλει.Πες οτι ο Επικαρπιωτης κανει του κεφαλιου του με το ακινητο,σε περιπτωση αδυναμιας του να πληρωσει πχ (βαλει υποθηκη το ακινητο για δανειο,η χρωστα χρηματα στην εφορια δικα του,η εφορια διεκδικει το ακινητο η ακομα μπορει να κυνηγησει και αυτον πουχει την υψ κυριοτητα).Οχι μονο ενα απλο τυπικο χαρτι ειναι,οχι μονο σε πετα απο σπιτι αν το θελει ο επικαρπιωτης αλλα πλεον εισαι και στο ελεος του επικαρπιωτη αναλογα με τα κεφια του και στο πως θα διαχειριστει το ακινητο.Ειναι λες και βαζεις υπογραφη ως εγγυητης σε δανειο.

Θα το κανω αυτο,βασικα ψαχνω να βρω αν παρεχουν σε ανεργους (για να μην πω σε απορους-σε λιγο καιρο) δωρεαν δικηγορο το κρατος η καπου αλλου.Αν τυχον γνωριζει καποιος καπου που μπορω να απευθηνθω ας στηλει ενα μυνημα.

Απο την αλλη σκεφτομαι να μην κανω τιποτα,ουτε υπογραφες ουτε τιποτα,μετα απο 6 μηνες θεωρουμε βαση νομου αυτοματα δικαιουχος.Το μονο που φοβαμε ειναι μηπως γινει καμια πλαστογραφια και τρεχουμε.Διαβαζα καπου στο ιντερνετ οτι γινονται και τετοια.

Δεν εχει γινει τιποτα στο παρελθον.Θελουν το βασικο σπιτι που μενουμε για να παντρευτει η αδερφη μου (δεκτο απο εμενα).Το εξοχικο τους να πηγενουν τις διακοπουλες τους (αν αυτο ειναι λογικο ενω εγω μενω ακομα στο παιδικο μου δωματιο τι να πω),καθως θελουν και το αλλο εξοχικο να το νοικιαζουν και να περνουν το νοικι.Κοινως τα θελουν ΟΛΑ!!!Δεν συζητιουνται,ειδικα η μητερα μου που κανει κουμαντο.Μολις πας να της πεις 2 κουβεντες αρχιζει γκρινιαζει και οτι θυμαται χαιρεται,ασχετα επι ασχετων,δεν βγαινει ακρη.Συνεχως οσο καλα και να της μιλας και ηρεμα το παει σε τσακωμο,με τσακωμο δε βγαινει ακρη ποτε,αραγε μονο με δικηγορο καταλαβενουν (δυστηχως) αλλα αντε τωρα βρες δικηγορο που ειμαι ανεργος και δεν εχω μια.

Φίλε μου τώρα είδα εγώ το thread (λίγο καθυστερημένα) και ελπίζω να έχει λυθει το πρόβλημά σου. Δυστυχώς υπάρχουν και χειρότερα, εμένα μάνα και αδερφή έκαναν πλαστογραφία με τη διαθήκη του πατέρα μου, με στόχο να μην πάρω τίποτε αξίας.

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και κατι τελευταιο.τα πραγματα που βρισκονται μεσα στο σπιτι μετα τον θανατο του επικαρπωτη σε ποιον ανηκουν?

Σε σένα ντε.

Και οι γλάστρες δικές σου θα είναι, μη ρωτήσεις.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα σας,

Ειμαι κατοχος ψιλης κυριοτητας 8 μικρων διαμερισματων μαζι με το οικοπεδο που υπαρχουν με επικαρπία του πατερα μου. Πριν κανα 2χρονο απο το διαμερισμα που εμενα μου εβγαλε τα πραγματα μου απο μεσα αλλαξε κλειδαρια (απουσιαζα απτο οίκημα εκεινο το διαστημα και δεν ειχαμε την καλυτερη επικοινωνία) και εβαλε μεσα τη κορη της νεας γυναικας του. Μετα απο συζητησεις συμφωνησαμε οποτε χρειαζομαι το σπίτι μπορώ να μενω και η κορη να πηγαινει αλλου. Καθε φορα που το χρειαζομουν παντα εφερνε δυσκολιες η γυναικα του και πλεον με διαφορες προφασεις δε με αφήνει να μεινω. Τι μπορω να κανω;

Σας ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλησπερα σας,

Ειμαι κατοχος ψιλης κυριοτητας 8 μικρων διαμερισματων μαζι με το οικοπεδο που υπαρχουν με επικαρπία του πατερα μου. Πριν κανα 2χρονο απο το διαμερισμα που εμενα μου εβγαλε τα πραγματα μου απο μεσα αλλαξε κλειδαρια (απουσιαζα απτο οίκημα εκεινο το διαστημα και δεν ειχαμε την καλυτερη επικοινωνία) και εβαλε μεσα τη κορη της νεας γυναικας του. Μετα απο συζητησεις συμφωνησαμε οποτε χρειαζομαι το σπίτι μπορώ να μενω και η κορη να πηγαινει αλλου. Καθε φορα που το χρειαζομουν παντα εφερνε δυσκολιες η γυναικα του και πλεον με διαφορες προφασεις δε με αφήνει να μεινω. Τι μπορω να κανω;

Σας ευχαριστώ

Τίποτα. Εφόσον δεν έχεις ούτε καν το παραμικρο ποσοστο επικαρπίας ή πλήρης κυριότητας σε καποιο σπιτι αν δεν θελει ο πατερας σου να μεινεις σε καποιο τοτε δεν μπορεις να κανεις τπτ εκτος απ'το να του μιλήσεις και να βρειτε μια άκρη.

Καλα 8 σπιτια και δεν μπορει να σου δωσει ενα να μεινεις? Τοσο ασχημες σχεσεις εχετε?Δεν μιλαμε 1-2 σπιτια μιλαμε για 8!! 

Αλλιως οταν αποβιώσει γυρνάς σαν τον Αραγκορν στην Γκοντορ και σου ανηκουν 100% ολα (εφοσον εχεις 100% ψιλη κυριοτητα σε αυτα όπως καταλαβα απτα λεγομενα σου τότε αυτή μετά το θανατο του γίνεται 100% πληρη κυριότητα αυτόματα) χωρις να χρειαστει να κανεις τίποτα και δεν μπορει να σε πειραξει κανεις...ούτε η γυναικα του ούτε τα παιδια αυτηνης ούτε ο θεός ο ίδιος.

• Like 1
Δημοσ.

Καταλαβα απολυτα,ναι εχω 100% ψιλη κυριοτητα. Εχει 1 δικο του,1 υποτίθεται δικο μου(που μενει η κορη της γυναικας του) και τα υπολοιπα τα νοικιαζει. Τοτε που μου εβγαλε τα πραγματα χωρις να με ενημερώσει δεν ειχαμε επικοινωνία, τωρα εχουμε μου λεει να μη νοικιαζει το ενα να μενω εγω ομως πρώτον θα μου κανει ζημια μελλοντικα γιατι αυτο το σπιτι που λεει το εκμεταλλεύεται με τη μερα φετος με δικες μου κρατησεις με σκοπο στο μελλον να τα νοικιαζουμε ολα με τη μερα(ειναι σε νησι) και να εχω όφελος και γω. Κάθετε και ακούει τη γυναικα του(ανατολικου μπλοκ) που πάντα μας δημιουργει προβλήματα στη σχεση μας αντι να κοιτάξει το μελλον και συμφερον του παιδιου του. Και δευτερον δεν δεχομαι με τιποτα να μενει η κορη της στα σπίτια που βοηθησα και γω και συγγενεις μας να φτιαχτουν. Εχω στεναχωρεθει πολυ.

Σε ευχαριστώ πολυ

• Like 1
Δημοσ.

Ο πατέρας σου, ειναι ενήλικας και λογικά έχει πλήρη συναίσθηση των πράξεών του και το τι συνέπειες έχουν οπότε όσο και να σε ζορίζει το ότι κάποιος άκυρος μένει στα σπίτια που βοήθησες εσύ να φτιαχτούν λίγη σημασία έχει.

Και στην τελική, χωρίς να ξέρω τι παίζει, ο πατέρας σου λογικά ξαναπαντρεύτηκε και αντί να χαρείς με τη χαρά του κάθεσαι και ζορίζεσαι για το σπίτι που έχασες και τα λεφτά που χάνετε μακροπρόθεσμα κλπ. Κριμα, τόσο κρίμα.

ΜΑλλον θα φαει διαγραφή το ποστ, αλλα γιολο λεμε

Δημοσ.

Ο πατέρας σου, ειναι ενήλικας και λογικά έχει πλήρη συναίσθηση των πράξεών του και το τι συνέπειες έχουν οπότε όσο και να σε ζορίζει το ότι κάποιος άκυρος μένει στα σπίτια που βοήθησες εσύ να φτιαχτούν λίγη σημασία έχει.

Και στην τελική, χωρίς να ξέρω τι παίζει, ο πατέρας σου λογικά ξαναπαντρεύτηκε και αντί να χαρείς με τη χαρά του κάθεσαι και ζορίζεσαι για το σπίτι που έχασες και τα λεφτά που χάνετε μακροπρόθεσμα κλπ. Κριμα, τόσο κρίμα.

ΜΑλλον θα φαει διαγραφή το ποστ, αλλα γιολο λεμε

Ε ναι γιατί σιγά το πράγμα μωρέ που δεν έχει ο άνθρωπος ένα σπίτι να μένει και μένουν άτομα (η κορη της δευτερης γυναικας του πατερα του) μέσα στο ίδιο του το σπίτι ενώ αυτός τρώει άκυρο. Τι περίεργος άνθρωπος που δεν χαίρεται με αυτό! #epic_fail_logic 

• Like 3
Δημοσ.

Καταλαβαινω ετσι οπως τα εγραψα να δημιουργουντε λαθος εντυπώσεις. Δεν εγινε τωρα αυτο ειναι πανω απο 10 χρονια που ειναι μαζι και ειχα χαρα που ειχε αποκατασταθει ο πατερας μου ομως πλεον του κανει και μας κανει τη ζωη δυσκολη και λόγω ηλικιας του δε μπορει να τη διωξει.αυτο και αλλα που εχουν γινει ειναι εκτος θεματος γιαυτο δε τ ανεφερα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα.

ο λογος που εγινα μελος ειναι γιατι εμπλεξα και εγω λιγο με τους ορους που αναγραφονται στο ποστ και ψαχνω απαντησεις.

Ειχα λοιπον και εγω την ψιλη κυριοτητα στο  σπιτι των γονιων μου και αυτοι την επικαρπια.

Η γονικη παροχη εγινε απο τους γονεις μου 50-50%, καθοσον η κυριοτητα του σπιτιου ηταν μιση μιση.

Πριν καμποσο καιρο εχασα τη μητερα μου. Παρ΄αυτα δεν ασχοληθηκα καθολου με το θεμα, γιατι δεν το θεωρουσα μειζον, ειδικα μετα το θανατο της μητερας μου.

Προσφατα εμαθα, επειδη δεν κατοικω στο τοπο που εδρευει  το πατρικο μου, οτι ο πατερας μου αλλαξε κλειδαρια χωρις να με ενημερωσει και επιπλεον μου λεει οτι δεν δικαιουμαι ουτε κλειδι!!!

Πριν 2 μερες ανακαλυψα οτι εχει ακομα και ο γειτονας κλειδι τωρα που λειπει για καλοκαιρι(!!!) για να συντηρει το σπιτι κατα την απουσια του.

Μπορει να μου πει καποιος συμφωνα με τη κατασταση που περιεγραψα, ποια ειναι τα δικαιωματα μου επι της οικιας?

Απο τη στιγμη που η μητερα μου εφυγε, δεν εχω την πληρη κυριοτητα του 50%?

Επιπλεον για το αλλο 50%, διατηρω την ψιλη κυριοτητα και ο πατερας μου την επικαρπια?

Εχω το δικαιωμα να εχω κλειδι και λογο για το σπιτι σε ενδεχομενες αλλαγες?

Εχω το δικαιωμα να αποφασιζω και εγω για το ποιος θα μπαινοβγαινει εκει μεσα με σκοπο να προστατεψω την περιουσια αυτου του σπιτιου?

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας.

Δημοσ.

Καλησπερα.

ο λογος που εγινα μελος ειναι γιατι εμπλεξα και εγω λιγο με τους ορους που αναγραφονται στο ποστ και ψαχνω απαντησεις.

Ειχα λοιπον και εγω την ψιλη κυριοτητα στο σπιτι των γονιων μου και αυτοι την επικαρπια.

Η γονικη παροχη εγινε απο τους γονεις μου 50-50%, καθοσον η κυριοτητα του σπιτιου ηταν μιση μιση.

Πριν καμποσο καιρο εχασα τη μητερα μου. Παρ΄αυτα δεν ασχοληθηκα καθολου με το θεμα, γιατι δεν το θεωρουσα μειζον, ειδικα μετα το θανατο της μητερας μου.

Προσφατα εμαθα, επειδη δεν κατοικω στο τοπο που εδρευει το πατρικο μου, οτι ο πατερας μου αλλαξε κλειδαρια χωρις να με ενημερωσει και επιπλεον μου λεει οτι δεν δικαιουμαι ουτε κλειδι!!!

Πριν 2 μερες ανακαλυψα οτι εχει ακομα και ο γειτονας κλειδι τωρα που λειπει για καλοκαιρι(!!!) για να συντηρει το σπιτι κατα την απουσια του.

Μπορει να μου πει καποιος συμφωνα με τη κατασταση που περιεγραψα, ποια ειναι τα δικαιωματα μου επι της οικιας?

Απο τη στιγμη που η μητερα μου εφυγε, δεν εχω την πληρη κυριοτητα του 50%?

Επιπλεον για το αλλο 50%, διατηρω την ψιλη κυριοτητα και ο πατερας μου την επικαρπια?

Εχω το δικαιωμα να εχω κλειδι και λογο για το σπιτι σε ενδεχομενες αλλαγες?

Εχω το δικαιωμα να αποφασιζω και εγω για το ποιος θα μπαινοβγαινει εκει μεσα με σκοπο να προστατεψω την περιουσια αυτου του σπιτιου?

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας.

Σύμφωνα με αυτά που γράφεις κανείς δεν μπορεί να σου πει τι συμβαίνει γιατί δεν μας λες τι γράφει επ'ακριβώς το συμβόλαιο.

Συνήθως όμως όταν οι γονείς κάνουν γονική παροχή, δίνουν την ψιλή κυριότητα στο παιδί και κρατούν την επικαρπία εφ όρου ζωής, ανεξάρτητα αν πεθάνει ο ένας από τους δύο επικαρπωτές ή αν το οίκημα/κτίριο ανήκει κατά 100% μόνο στον έναν.

Πολύ δύσκολο να βρέθηκε συμβολαιογράφος να συντάξει συμβόλαιο λέγοντας ότι με τον θάνατο του ενός επικαρπωτή η επικαρπία πάει κατά 50% στον εν ζωή γονέα και κατά 50% στον ψιλό κύριο, ή ακόμα και να βρέθηκε συμβολαιογράφος να το προτείνει/γράψει αυτό, να το δέχτηκαν οι γονείς. Αν ήταν να δεχτούν κάτι τέτοιο, για ποιον λόγο να κρατήσουν την επικαρπία εξ αρχής;

• Super Moderators
Δημοσ.

Συνήθως όμως όταν οι γονείς κάνουν γονική παροχή, δίνουν την ψιλή κυριότητα στο παιδί και κρατούν την επικαρπία εφ όρου ζωής, ανεξάρτητα αν πεθάνει ο ένας από τους δύο επικαρπωτές ή αν το οίκημα/κτίριο ανήκει κατά 100% μόνο στον έναν.

Πολύ δύσκολο να βρέθηκε συμβολαιογράφος να συντάξει συμβόλαιο λέγοντας ότι με τον θάνατο του ενός επικαρπωτή η επικαρπία πάει κατά 50% στον εν ζωή γονέα και κατά 50% στον ψιλό κύριο, ή ακόμα και να βρέθηκε συμβολαιογράφος να το προτείνει/γράψει αυτό, να το δέχτηκαν οι γονείς. Αν ήταν να δεχτούν κάτι τέτοιο, για ποιον λόγο να κρατήσουν την επικαρπία εξ αρχής;

Σε μένα πάντως δεν έγιναν όπως τα λες...

Στο σπίτι που είχα την κυριότητα, το 50% της επικαρπίας που είχε ο πατέρας μου πήγε σε μένα ολόκληρο. Στο άλλο σπίτι που δεν είχα κυριότητα, πήγε το 75% του 50% σε μένα και το υπόλοιπο 25% στη μάνα μου...

Χωρίς διαθήκη ή άλλα παιδιά...

Δημοσ.

Σε μένα πάντως δεν έγιναν όπως τα λες...

Στο σπίτι που είχα την ψιλή κυριότητα το 50% της επικαρπίας που είχε ο πατέρας μου πήγε σε μένα ολόκληρο. Στο άλλο σπίτι πήγε το 75% του 50% σε μένα και το υπόλοιπο 25% στη μάνα μου...

Γι'αυτό είπα συνήθως και γι'αυτό ανάφερα το συμβόλαιο και το τι γράφει μέσα.

Χωρίς το συμβόλαιο υποθέσεις κάνουμε, και όπως έγραψα ΣΥΝΗΘΩΣ στις γονικές παροχές η επικαρπία παραμένει όλη στους γονείς, κατ'επέκταση γονέα, μέχρι τον θάνατο και των δύο.

Τα μπερδέματα της ελληνικής φαεινής ιδέας της ψιλής κυριότητας/επικαρπίας έρχονται όταν η περιουσία είναι μεγαλύτερη από 1-2 σπίτια (+ εισόδημα) και κάνουν μαεστρίες προσπαθώντας να πετύχουν καλύτερη φορολόγηση.

Χωρίς διαθήκη ή άλλα παιδιά...

Καλό θα ήταν να έβλεπες τι έγραφαν τα συμβόλαια, να δεις ότι ανάφεραν τι γίνεται στην περίπτωση θανάτου, και ότι άλλα έγραφε το ένα, άλλα το άλλο.

:)

• Super Moderators
Δημοσ.

Περισσότερες λεπτομέρειες από αυτές που έγραψα (μετά το edit) δεν γνωρίζω, θα πρέπει να ψάξω τα συμβόλαια όπως είπες...

Δημοσ.

Έχεις πλέον το 50% πλήρη κυριότητα και 50% ψιλή κυριότητα. Πρέπει να αλλάξεις το Ε9 σου με τον λογιστή σου καθώς πλεον θα πληρώνεις το 50% του ΕΝΦΙΑ του σπιτιού και φυσικά έχεις πλεον ΟΛΑ τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις που εχει και ο πατερας σου σε αυτο. Δεν γινεται τπτ χωρις την συγκαταθεση και των δύο σας.

Εννοείται οτι ΔΕΝ νοείται να μην εχεις κλειδιά στο σπιτι σου,ο πατέρας σου σου λέει και σου κάνει λαλακίες! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...