Lucifer Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Αυτό που λέει ο γκίγκι παραπάνω: δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα, ούτε αυτές, ούτε εσύ, κανείς δε μπορεί να διώξει κανέναν. Αποφεύγεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την επικαρπία τουλάχιστον για ένα σπίτι, γιατί ο επικαρπωτής σε διώχνει με άνεση αν είσαι απλώς ψιλός κύριος. Καλό θα ήταν να έχεις έναν δικηγόρο να δει τα όποια συμβόλαια πριν πατήσεις υπογραφή. Τέλος, να θυμάσαι πως ο επικαρπωτής χρεώνεται χαράτσια και έξοδα για οτιδήποτε στο σπίτι οπότε ίσως σε συμφέρει να πάρουν την επικαρπία στα σπίτια που δε σκοπεύεις ούτως ή αλλιώς να μείνεις, απλώς όχι χαριστικά. Αυτά πρακτικά, ρεαλιστικά είναι η μάνα σου και η αδερφή σου και θέλουν να σε διώξουν, 100% έχεις κάνει κάποια μαλακία στο παρελθόν, δόκιμο θα ήταν να κάνετε μια αυτοκριτική παρέα, δεν είναι μέρες να ανοίγεις δικαστικά μέτωπα και να καις γέφυρες με οικογένεια. 3
Valerie_ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 γιατί δεν επισκέπτεσαι τον δικηγορικό σύλλογο της περιοχής σου να το συζητήσεις μήπως βρεις κάποια άκρη;
defacer Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Aλλος ενας προσθετος λογος που δεν θελω την επικαρπια ειναι και αυτος.Ουσιαστικα η Υψ.κυριοτητα ειναι για τα σκουπιδια.Τυπικη γραφειοκρατια,ενα χαρτι που ακομα και σε μπελαδες μπορει να σε βαλει.Πες οτι ο Επικαρπιωτης κανει του κεφαλιου του με το ακινητο,σε περιπτωση αδυναμιας του να πληρωσει πχ (βαλει υποθηκη το ακινητο για δανειο,η χρωστα χρηματα στην εφορια δικα του,η εφορια διεκδικει το ακινητο η ακομα μπορει να κυνηγησει και αυτον πουχει την υψ κυριοτητα).Οχι μονο ενα απλο τυπικο χαρτι ειναι,οχι μονο σε πετα απο σπιτι αν το θελει ο επικαρπιωτης αλλα πλεον εισαι και στο ελεος του επικαρπιωτη αναλογα με τα κεφια του και στο πως θα διαχειριστει το ακινητο.Ειναι λες και βαζεις υπογραφη ως εγγυητης σε δανειο. Είσαι σίγουρος ότι κατάλαβες τι λένε σε όλο το thread οι υπόλοιποι; Αν είσαι επικαρπωτής δε μπορείς να βάλεις το ακίνητο υποθήκη επειδή δεν είναι δικό σου. Δε μπορείς να διαχειριστείς το ακίνητο ανάλογα με τα κέφια σου (π.χ. να γκρεμίσεις τοίχους) επειδή δεν είναι δικό σου. Η εφορία δε μπορεί να το πάρει επειδή δεν είναι δικό σου. Δεν έχω ιδέα τι έχεις στο μυαλό σου και λες αυτά που λες.
gigisoni Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Απο την αλλη σκεφτομαι να μην κανω τιποτα,ουτε υπογραφες ουτε τιποτα,μετα απο 6 μηνες θεωρουμε βαση νομου αυτοματα δικαιουχος.Το μονο που φοβαμε ειναι μηπως γινει καμια πλαστογραφια και τρεχουμε.Διαβαζα καπου στο ιντερνετ οτι γινονται και τετοια. Μετά το πέρας 6 μηνών θεωρείται πια ότι έχεις κάνει αποδοχή κληρονομιάς.Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δηλωθούν στην εφορία (που ίσως σε φορολογήσει, ανάλογα) να γίνει συμβολαιογραφική πράξη αποδοχής κληρονομιάς και μετά τα οριστικά συμβόλαια για να είναι δικά σου. Και για να γίνουν τα οριστικά συμβόλαια θα πρέπει το οίκημα να είναι καθαρό και νόμιμο, δηλαδή ίσως πχ χρειαστεί να πληρώσεις μηχανικό ή να γίνουν εργασίες πριν τα οριστικά συμβόλαια. Υπόψιν πως μαζί με τα κληρονομικά κληρονομείς και χρωστούμενα. Αν ο πατέρας σου χρωστά κάπου, με την αποδοχή κληρονομιάς κληρονομείς και τα χρέη του, το μερίδιο που σου αναλογεί. Όλα μαζί πάνε, είτε τα αποδέχεσαι όλα, χρέη και μη, είτε τίποτα. Για υπογραφή δεν παίζει, αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να προσκομίσουν πλαστή διαθήκη του πατέρα σου, που μετά εσύ θα πρέπει να τρέχεις δικαστικώς να αποδειχτεί η νομιμότητά της ή όχι. Αλλά είναι διακινδυνευμένη κίνηση να την κάνουν, συνήθως πλαστή διαθήκη παρουσιάζεται όταν συμφωνούν όλοι οι κληρονόμοι για να γλιτώσουν έξτρα κερατιάτικα στα συμβολαιογραφικά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
malvinan Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Γίνεται να μεταβιβάσει γονέας με γον. παροχή ή δωρεά σε δύο τέκνα εξ αδιαιρέτου το σπίτι του όταν είναι προσημειωμένο ή υποθηκευμένο για στεγαστικό και τα παιδιά να αναλάβουν τις υποχρεώσεις του δανείου. Επίσης, σε ότι αφορά στην ασφαλιστική ενημερότητα, είναι απαραίτητη ή μόνο αν είχες κάποτε εργαζόμενους στο ΙΚΑ; Ο πατέρας μου είναι ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ και χρωστάει 8-9 χιλ.
froyto Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 για σας ηθελα να ρωτισω ο παππους μου πεθανε πριν αρκετα χρονια δεν ειχε αφησει διαθηκη οποτε γυναικα ο πατερασ μου και ο θειος μου κληρονομουν μεριδιο και απο τα δυο σπιτια που υπαρχουν τρ θελουν τουλαχιστον το ενα σπιτι να μου το γραψουν σε εμενα αλλα ο πατερασμου χρωσταει σε εφορια και τεβε και μπορει να χρωσταει και ο θειος μου αν μου γραψουν εμενα το ενα σπιτι θα κληρονομισω και τα χρεη αν μπορει ας απαντησει καποιος ευχαριστω εκ των προτερων..
AbaxNetwork Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα, ΑΝ ο επικαρπωτής έχει 6-7 σπιτια και γω την ψιλή κυριότητα στα 3 από αυτά, με πετάει έξω και μένω στον δρόμο αν γουστάρει;
Lucifer Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Στην ουσία, ο επικαρπωτής έχει όλα τα δικαιώματα με κάποιον που έχει πλήρη κυριότητα, με δύο (σημαντικές) εξαιρέσεις: δε μπορεί να προβεί σε αλλαγές (ανακαίνιση, γκρέμισμα κτλ) και δε μπορεί να το πουλήσει.Μπορεί να διώξει όποιον γουστάρει από μέσα, μπορεί να το νοικιάσει και μπορεί να ιδιοκατοικήσει. Ο έχων την ψιλή κυριότητα, δεν έχει κανένα δικαίωμα πέραν φυσικά της "συμφωνίας" για αλλαγές στο ακίνητο.
Backpacker Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, ΑΝ ο επικαρπωτής έχει 6-7 σπιτια και γω την ψιλή κυριότητα στα 3 από αυτά, με πετάει έξω και μένω στον δρόμο αν γουστάρει; Αν έχεις μόνο ψιλή κυριότητα και κανένα ποσοστό επικαρπίας ή πλήρης κυριότητας σε αυτά τα ακίνητα ναι μπορεί να σε πετάξει έξω. Το πόσα ακίνητα έχει ο άλλος δεν παίζει τον παραμικρό ρόλο..δεν πα να έχει 30 πολυκατοικίες δικές του. Στα ακίνητα που αφορούν εσένα αν έχεις μόνο ψιλή κυριότητα τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αν δεν θέλει ο επικαρπωτής. Εκτός του να τα πουλήσεις φυσικά.Αλλα κανεις δεν θα θέλει να αγορασει σκέτη ψιλή κυριότητα. Ο επικαρπωτής αν θέλει μένει μέσα..αν θέλει τα νοικιάζει..αν θέλει τα έχει άδεια να αερίζονται...δεν μπορεί μόνο να τα πουλήσει,να τα βάλει υποθήκη και να τα αλλάξει μορφή (να γκρεμίσει τοίχους δλδ και αν αλλάξει την κατάσταση τους) Απλά όταν πεθάνει επιστρέφεις σαν τον Άραγκορν στην Γκόντορ! Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2015 από Backpacker 2
Andy Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 καλησπερα παιδια.εγω εχω την ψιλη κυριοτητα σε ενα σπιτι που μου εχει γραψει ο πατερας μου στην διαθηκη του,και την επικαρπια την εχει η μητερα του η οποια ζει ακομα.οταν πεθανει,το σπιτι περναει αυτοματα σε μενα η πρεπει να κανω καποιος διαδικασιες με πιστοποιητικα θανατου και τα λοιπα?
Backpacker Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δεν χρειάζεται να κάνεις το παραμικρό. Η ψιλή κυριότητα γίνεται αυτόματα πλήρη με τον θάνατο του επικαρπωτή. Ο λογιστής σου απλά θα πρέπει να αλλάξει λιγο το Ε9 γιατί πλέον θα βαραίνει εσένα φορολογικά.
Andy Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 επισης επειδη παιζει θεμα με την υπολοιπη οικογενεια εκει περα.μπορω να αλλαξω αμεσα κλειδαριες κτλπ?δηλαδη δεν χρειαζεται απολυτως κανενα χαρτι?μου φαινεται λιγακι καπως
Backpacker Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 επισης επειδη παιζει θεμα με την υπολοιπη οικογενεια εκει περα.μπορω να αλλαξω αμεσα κλειδαριες κτλπ?δηλαδη δεν χρειαζεται απολυτως κανενα χαρτι?μου φαινεται λιγακι καπως Ναι κατευθείαν μετά τον θάνατο του επικαρπωτή κάνεις ότι θέλεις. Αλλάζεις κλειδαριές και μένεις ή το νοικιάζεις ή το πουλάς ή το βάζεις φωτιά και το καις! 1
Andy Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 και κατι τελευταιο.τα πραγματα που βρισκονται μεσα στο σπιτι μετα τον θανατο του επικαρπωτη σε ποιον ανηκουν?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα