Lucifer Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 ενα αλλο ερώτημα είναι αυτός που έχει την επικαρπία μπορεί να σου αφαιρεσει την ψιλή κυριότητα; Όχι. 1
gigisoni Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 ενα αλλο ερώτημα είναι αυτός που έχει την επικαρπία μπορεί να σου αφαιρεσει την ψιλή κυριότητα; μήπως αντίστροφα; οτι αυτός με την ψιλή κυριότητα είναι το έρμαιο αυτου με την επικαρπία; Ναι, τα μπέρδεψα με κάτι άλλο βέλγικο. Λοιπόν, το ξαναπαίρνουμε από την αρχή. Αυτός που έχει την ψιλή κυριότητα είναι έρμαιο του επικαρπωτή, ξαναπαίρνω το παράδειγμα, αν δεν τον κοιτάξεις, μπορεί να πουλήσει την ψιλή κυριότητα σε άλλον. Ο επικαρπωτής θα παραμείνει στο οίκημα, αλλά όταν πεθάνει ο πρώην ψιλός κύριος, το ακίνητο θα πάει εξ ολοκλήρου πια 100% στον νεο ψιλό κύριο που αγόρασε την ψιλή κυριότητα και μετά τον θάνατο του πρώην παίρνει και την επικαρπία. Αυτός που έχει την επικαρπία δεν μπορεί να σου αφαιρέσει την ψιλή κυριότητα.
patrickdrd Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Αυτό το είχα ξεχάσει τελείως. Ναι, γίνεται τελικά αν νοιάζει ακόμα κανέναν. Γίνεται ακόμα και να είναι 3 άτομα ανακατεμένα, φάση ένα σπίτι χωρισμένο σε 4 νοητά κομμάτια: 25% πλήρη κυριότητα ο Α, 25% πλήρη κυριότητα ο Β, 50% που απομένει επικαρπία ο Γ και 25% ψιλή κυριότητα ο κάθε ένας από τους Α και Β. Αυτό συμβαίνει πχ αν οι επικαρπωτές είναι 2 και 2 είναι και οι ψιλοί κύριοι σε ένα σπίτι (πχ 2 γονείς με επικαρπία και 2 παιδιά με ψιλή) και πεθάνει ο ένας επικαρπωτής. ναι, αλλα εγω αλλο ρωτησα, αν ειναι σωστη η δηλωση, δλδ 50% εγω δηλωνω ψιλη, 50% πληρη κ η μανα μου 50% επικαρπια, εγω τα δηλωσα ετσι, αφου ρωτησα λογιστη βεβαια, σου βγαζουν νοημα; εχει βαση;
Lucifer Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Ναι, το μισό είναι εντελώς δικό σου και στο άλλο μισό είσαι ψιλός κύριος εσύ και επικαρπώτρια η μητέρα σου. 1
DrLo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Αν ισχύει αυτό, πρέπει να βρεις κάποιον έμπιστο τρίτο να του μεταβιβάσεις την ψιλή κυριότητα ώστε να μην πάει χαμένο το σπίτι. Μα είναι προσημειωμένο αφού ? Γίνεται ?
Lucifer Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Γι' αυτό ρωτάω πώς ακριβώς έγινε η φάση, με τι σειρά κτλ. Αν πήρε ψιλή μετά το δάνειο/εγγύηση ή ήταν ήδη.
leftermann Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 χειρότερα από κινέζικα: Ελληνικά είναι. Είναι δυνατοί όλοι ο πιθανοί συνδυασμοί με επικαρπίες και ψιλές κυριότητες Ξέρω παράδειγμα γονέα που παραχώρησε ένα οικόπεδο στα δυο παιδιά του, στο ένα παιδί που ήταν έμπιστο έδωσε πλήρη κυριότητα του 50%, στο άλλο παιδί που ήταν ψιλοαλάνι έδωσε την ψιλή κυριότητα του υπόλοιπου 50%. Έτσι, ένας έχει πλήρη κυριότητα στο 50%, ένας ψιλή στο 50% και ένας επικαρπία στο 50%. Μπερδεγουέη. Επίσης, στην επαγγελματική μου στέγη έχω την ψιλή κυριότητα, και την επικαρπία ο πατήρ μου. Κάναμε ενοικιαστήριο συμβόλαιο για να μπορέσω να χρησιμοποιήσω το ακίνητο (!!!). Θεωρητικά θα έπρεπε να του πληρώνω και νοίκι δηλαδή, και χαλαρά με πετάει έξω αν θέλει.
patrickdrd Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 σ αυτη την τελευταια περιπτωση που γραφεις ποιος εχει την πληρη; κανείς;
leftermann Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 κανένας. Πλήρη έχεις αν έχεις ψιλή + επικαρπία.
patrickdrd Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 αντε παλι... εγω δλδ γιατι δηλωνω συμφωνα με τον Lucifer, αλλα κ το δικο σου 1ο παραδειγμα, 50% ψιλη κ 50% πληρη (και 50% της επικαρπιας στην μανα; ) μλκιες δηλωνω;
leftermann Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 τα έχεις κάνει σαλάτα. Η πλήρης κυριότητα περιλαμβάνει την ψιλή κυριότητα και την επικαρπία. Μπορεί να έχεις μόνο το ένα ή μόνο το άλλο. Αν τα έχεις και τα δύο, έχεις πλήρη κυριότητα. στο δικό σου, στο μισό σπίτι έχεις πλήρη κυριότητα (ψιλή + επικαρπία) εσύ. Στο άλλο μισό σπίτι έχει επικαρπία η μάνα και ψιλή εσύ.
patrickdrd Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 χαχα, κατσε ρε, σιγουρα; αφου στο μισό σπίτι έχεις πλήρη κυριότητα = μιση πληρη μισό σπίτι έχει επικαρπία η μάνα και ψιλή εσύ = την μιση ψιλη εγω κ την μιση πληρη η μανα, τι να σε πω, η λογιστρια μου τα ειπε ετσι κ ετσι τα δηλωσα κ στο e9 κ στο κτηματολογιο
leftermann Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 στο Ε9 καλά τα έχεις, στο μυαλό σου τα έχεις κάνει σαλάτα δεν είναι "μισή πλήρης", είναι "πλήρης στο μισό". Αν θες ξέχνα το "πλήρης" και σκέψου το σαν "ψιλή + επικαρπία". Έχεις ψιλή + επικαρπία στο Α μισό και ψιλή στο Β μισό. Η μάνα έχει επικαρπία στο Β μισό. Δηλαδής, έχεις ψιλή σε όλο το σπίτι, και επικαρπία στο μισό. Δεν περιγράφω άλλο. 3
Lucifer Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 χαχα, κατσε ρε, σιγουρα; αφου στο μισό σπίτι έχεις πλήρη κυριότητα = μιση πληρη μισό σπίτι έχει επικαρπία η μάνα και ψιλή εσύ = την μιση ψιλη εγω κ την μιση πληρη η μανα, τι να σε πω, η λογιστρια μου τα ειπε ετσι κ ετσι τα δηλωσα κ στο e9 κ στο κτηματολογιο Χώρισε το σπίτι σε 2 νοητά μέρη, όπως θες. Το ένα μέρος απ' αυτά, δλδ το μισό σπίτι, το κάνεις ό,τι γουστάρεις. Γιατί; Γιατί έχεις την πλήρη κυριότητα γι αυτό το κομμάτι. Το άλλο μέρος, δλδ το άλλο μισό σπίτι, το έχετε από κοινού: ψιλή κυριότητα εσύ, επικαρπία η μητέρα σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα