35apontos Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Έχω ένα smartάκι.Στην αρχή (πριν από 6 χρόνια) έκαιγε τη βουλίτσα στα 130km.Μετά από κάτι μήνες κατέβηκε στα 85 και τελικά καρφώθηκε στα 70 με διακυμάνσεις προς τα κάτω,γύρω στα 65 δηλαδή.Αυτό μεταφράζεται έως και 8.5 l ανά 100km και έχει άμεση εξάρτηση απ' την απαξίωση του υγιούς εμπορίου σε σχέση με τις χρονολογίες που παραθέτω. Όσο και καβλόγκαζος να είμαι,είναι αδύνατον να πάει πάνω από 8/100.Και έχω γκάζια για ξεκάπνισμα μόνος μου,δεν φυστικώνω το δυστυχούλι το smartάκι,ιδίως που το χρησιμοποιώ με human κόφτη δίπλα μου,πάντα.(Οι πολύ παντρεμμένοι με αντιλαμβάνονται). Έχει ακουστεί ότι ορισμένα "πρόσθετα" μεγαλώνουν τον όγκο και αυτός επιμερίζεται σε όλη την διάρκεια της κατανάλωσης,δηλαδή δεν πέφτει με τη μία απ' τα πρώτα χιλιόμετρα. Το κακό είναι ότι πρέπει να βρεις τίμιο βενζινάδικο για να μπορέσεις να κάνεις συγκρίσεις,που στην Αθήνα είναι αδύνατον πια. Πήγα επαρχία χτες και γέμισα σε κάποιον καινούργιο στην περιοχή μου,με αποτέλεσμα να φτάσω το εξωπραγματικό νούμερο των 195km στη βουλίτσα.Κανονικά πρέπει να πάω στον ίδιο να ξαναφουλάρω και να μετρήσω στα σίγουρα,γιατί σε όποιον τοπικό εδώ τριγύρω να πάω,θα με κλέψει,όπως με κλέβουν όλοι τόσα χρόνια. Πού στο πέος πάμε και πώς μπορούμε να αμυνθούμε σ' αυτή τη λαίλαπα; Εντάξει,ελεύθερη αγορά,εντάξει προχώ τεχνολογία,εντάξει άμα μ΄αρέσει,αλλοιώς πάω με ποδήλατο ας πούμε...
NickTG Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δε μετράμε την κατανάλωση με τις βουλιτσες. Γεμιζεις, κάνεις τα χιλιόμετρα σου, ξαναγεμιζεις και τότε μετράς κατανάλωση.
35apontos Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Οδηγώ απ' το 1976,από δε το 1978 έχω ερασιστεχνικό Α! (παλιάς "κοπής") και απ' το 1981 επαγγελματικό Γ!,με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο ενεργητικό μου,σε όλες τις κατηγορίες που καλύπτει το δίπλωμά μου (και σε δύο ρόδες,btw). *Στο inso προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιό απλός,γιατί πάρα πολλές φορές δεν με καταλαβαίνουν. Γι αυτό και η κατανάλωση που περιγράφω αντιστοιχεί σε βουλίτσες... ...αν κοίταγες προσεκτικά,θάβλεπες ότι κάπου γράφω την κατανάλωση σε σχέση με τα χιλιόμετρα.... *κι απ' ότι βλέπω απ' την απάντησή σου,μάλλον έπεσα διάνα.
NickTG Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Ναι διανα επεσες. Πες μας τότε κανονική κατανάλωση έτσι όπως σου έγραψα και ασε τις βουλιτσες και τα χιλιόμετρα. Αδιάφορα όλα αυτά που εγραψες. Το ότι οδηγας απο τότε και το ποσά χιλομετρα έχεις κάνει δε σημαίνει ότι γνωρίζεις κάτι παραπάνω.
NickTG Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Αυτό το είδα. Αν όμως το μετρησες με τη μέθοδο της βουλιτσας δε λέει κάτι. Αν το μετρησες έτσι όπως το γράφω τότε ναι, είναι πολυ για smart.
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 8.5L/100,στο έγραψα παραπάνω..... Κατι τρεχει...Τοσο μου καιει το civic 1.8 με 140 αλογακια και αυτοματο κιβωτιο μεσα στην πολη.Εξω πεφτει στα 7.5
35apontos Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Γιάννη,έχει όλα του τα servicάκια στη "μαμά" (Λαϊνόπουλος...),γιατί η Αναστασία είναι γκρινιάρα...
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Φουλαρε το μεχρι να ξεχειλισει που λεει ο λογος , τραβα μια βολτουλα μεχρι ...Ωρωπο και γυρνα και βαλε βενζινη στο ιδιο πρατηριο Κοιτα ποσα λιτρα εβαλες και διαιρεσε με τα χλμ. Λογω ηλικιας παω να ξαπλωσω λιγουλακι.
35apontos Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Λέω λοιπόν ότι δεν υπάρχει αξιόπιστο βενζινάδικο/σημείο αναφοράς για συγκριτικές μελέτες.Όλοι κλέβουν με τη μέθοδο της "ογκοποίησης".
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Εγω σε ταξιδι Αθηνα Κοζανη πριν 3 -4 μηνες συγκρινα τον υπολογιστη του αυτοκινητου για καταναλωση με τον τροπο που ειπα πιο πανω και η διαφορα ηταν μονο 0,1 λιτρα /100χλμ.
35apontos Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Εγω σε ταξιδι Αθηνα Κοζανη πριν 3 -4 μηνες συγκρινα τον υπολογιστη του αυτοκινητου για καταναλωση με τον τροπο που ειπα πιο πανω και η διαφορα ηταν μονο 0,1 λιτρα /100χλμ. Το ερώτημά μου είναι:Πού έβαλες βενζίνη και πού συμπλήρωσες μετά το καταναλωθέν καύσιμο;Ήταν στο δρόμο;Ήταν ένα γέμισμα πήγαιν' έλα και πήγες στον "τοπικό σου"; Δεν μπορώ να σας δώσω να καταλάβετε,βάζω τριάντα λίτρα (ας πούμε...),το ρεζερβουάρ τα δέχεται,ο μετρητής του βενζινάδικου τα δείχνει σαν τριάντα,στο ταμπλώ φαίνεται σαν φουλ και κάνω λιγώτερα χιλιόμετρα απ' όσαν αν θα έβαζα πραγματικά τα λίτρα που λέει και το βενζινάδικο και το αμάξι μου,σε σχέση με τις συνθήκες οδήγησης. Στην αρχή δεν υπήρχε αυτή η καταφανέστατη κλεψιά,ήταν άλλες οι καταστάσεις της αγοράς το 2006 και άλλες αργότερα,όλοι κοιτάνε να σε φάνε πια.Αν δε στη πορεία φανεί κάποιος έντιμος (είτε για να πιάσει πελατεία στην αρχή,είτε γιατί δεν έχει πάρει χαμπάρι ακόμα τί παίζεται στα καύσιμα,είτε γιατί είναι δονκιχώτης...),τότε και μόνο τότε αρχίζει κανείς και σκέφτεται. Λέω ότι μέχρι τώρα μου τρώει μέχρι και 8.5 στα εκατό και παραθέτω ότι το αμάξι είναι σχετικά καινούργιο,έχω κάνει μια ζωή εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα σε σαράντα χρόνια,το αμάξι δεν πηδιέται στο γκάζι (έχω μηχανάκι για "ξεκάπνισμα"),πάει ευλαβικά και προσκυνάει σε όλα του τα servicάκια στην αντιπροσωπεία και μου απαντάει ο άλλος ότι δεν έχει σημασία πόσα χρόνια οδηγώ ή πόσα χιλιόμετρα έχω κάνει,αλλά να γεμίσω και μετά αφού τα καταναλώσω,να ξαναγεμίσω και να μετρήσω κατανάλωση... Πώς να μετρήσω κατανάλωση,αφού και σε δοσομετρητή να βάλω ξεχωριστά τη βενζίνη,πάλι το λίτρο για λίτρο θα το δείχνει,αφού τα χημικά πρόσθετα επιμερίζονται ογκομετρικά στην κατανάλωση,το έχω αναφέρει αυτό στο αρχικό μου post,ακόμα και με βουλίτσες το είπα,μπας και την ανθιστεί κάποιος,μην το πάμε με φυσική ή χημεία και δεν χωράει στο μυαλό (το σημερινό....)lol.
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Πηγαινε ελα Κοζανη με γεμισμα στο τοπικο μου δεν γινεται εκτος και ειχα... τρειλερ με μπιτονια. Εβαλα στην γειτονια μου και ξαναβαλα μολις μπηκα στην Κοζανη.Οχι πανω στην Εθνικη. Δεν μπορώ να σας δώσω να καταλάβετε,βάζω τριάντα λίτρα (ας πούμε...),το ρεζερβουάρ τα δέχεται,ο μετρητής του βενζινάδικου τα δείχνει σαν τριάντα,στο ταμπλώ φαίνεται σαν φουλ και κάνω λιγώτερα χιλιόμετρα απ' όσαν αν θα έβαζα πραγματικά τα λίτρα που λέει και το βενζινάδικο και το αμάξι μου,σε σχέση με τις συνθήκες οδήγησης. Στο bold που εκανα εχω ενσταση.Ακομα και 28-29 λιτρα να ειχες βαλει ο μετρητης του ταμπλω αν ειναι με κλασικη βελονα ή κατι παρεμφερες παλι γεματο θα εδειχνε οποτε δεν εισαι σιγουρος οτι ειναι 100% φουλ.
35apontos Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Γιάννη: Έχει βρεθεί τρόπος να φουσκώνει πλασματικά η βενζίνη και να καταλαμβάνει τον ίδιο όγκο,ας είναι λιγώτερη βενζίνη...
35apontos Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Και τέλος,διάβασα στον ημερήσιο τύπο ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στις προμήθειες του δημοσίου σε καύσιμα,λόγω ακριβώς των πρόσθετων της βενζίνης... Με διαβάζουν στα υπουργεία (γαμώ τα υπουργεία σας). Έχουν όμως διϋλιστήρια να υπολογίσουν τη δολιοφθορά (ενώ εγώ έχω μόνο την τεσσαρακονταετή εμπειρία μου και μόνο),αλλά δεν έχουν @@ να εφαρμόσουν το νόμο σ' αυτή τη κάστα. Όπως διαφαίνεται απ' τα πράγματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.