Gilmaru Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Αφου τελειωσεις με τον σκληρο, κατεβαζεις το memtest απο εδω, το καις σε ενα δισκακι, κανεις boot απο αυτο και το αφηνεις να κανει τον ελεγχο για τουλαχιστον 4 ωρες. Αν δεις καποιο error (θα το καταλαβεις, θα κοκκινησει η οθονη), δεν υπαρχει λογος να συνεχισεις το τεστ, μπορεις να το σταματησεις πατωντας Esc. Σόρρυ πάλι, πως κάνω boot? Πατάω το boot και το memtest δεν γίνεται κάτι (το έκανα mount image με deamon tools). Το memtest δεν μου το αναγνωρίζει, χρειάζομαι κάποιο άλλο πρόγραμμα για να το ανοίξω? Btw έκανα έλεγχο στον δίσκο. Δεν ξέρω αν έκανε κάτι, μέχρι στιγμής δεν έχω κρασάρει, αλλά όχι ότι μου κράσαρε και κάθε μέρα ούτως ή άλλως.
karmen1983 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Σόρρυ πάλι, πως κάνω boot? Πατάω το boot και το memtest δεν γίνεται κάτι (το έκανα mount image με deamon tools). Το memtest δεν μου το αναγνωρίζει, χρειάζομαι κάποιο άλλο πρόγραμμα για να το ανοίξω? Btw έκανα έλεγχο στον δίσκο. Δεν ξέρω αν έκανε κάτι, μέχρι στιγμής δεν έχω κρασάρει, αλλά όχι ότι μου κράσαρε και κάθε μέρα ούτως ή άλλως. Το iso Θα το γράψεις σε ένα cd (αν δεν ξέρεις πως πες το). Θα μπεις στο Bios και θα του ορίσεις first boot device το cd/dvd σου, μετά "save and quit" λες yes. Μόλις σου πει "press any key to boot from cd" πάτα πουχου enter. Το αφήνεις ένα τετράωρο όπως είπε ο Gi0 και βλέπεις... Το δίσκο με τι τον τσεκάρεις;
xristoforos89 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 http://download.cnet.com/ImgBurn/3000-2646_4-11673524.html Χρησιμοοπιησε αυτο για να το καψεις!
pc_expert Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Είδα το περιεχόμενο της BSOD σου φιλε που αναφέρεις παραπάνω και σου λέω κατηγορηματικά ότι το πρόβλημα στον υπολογιστή σου είναι software και όχι hardware. Υπάρχουν 2 τρόποι να το λύσεις το θέμα σου. Α)Format B)Nα τρέξεις με CD windows xp SP2 το repair . Κάνεις boot kai τρέχεις το Repair.Αυτό σε βγάζει σε CMD περιβάλλον (ΜS-DOS) ή command prompt .Εκεί υπάρχει 1 τεχνική να επιστρέψεις τα χαλασμένα αρχεία του λειτουργικού σου πίσω ώστε να bootarei πάλι normal. To πρόβλημα όμως λύνεται προσωρινά ειδικά άν σου έχουν χαλάσει από virus. Γι αυτό προτείνω τον Α τρόπο. Εάν όμως θέλεις πές μου να σου γράψω όλο το κατεβατό εντολών που πρέπει να δώσεις από CMD.
karmen1983 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Είδα το περιεχόμενο της BSOD σου φιλε που αναφέρεις παραπάνω και σου λέω κατηγορηματικά ότι το πρόβλημα στον υπολογιστή σου είναι software και όχι hardware. Υπάρχουν 2 τρόποι να το λύσεις το θέμα σου. Από απλή περιέργεια και εμπλουτισμό γνώσεων, μπορείς να μου πεις από που το κατάλαβες ότι είναι 100% software; Μπορείς να το αναλύσεις όσο θες θα καταλάβω αρκετά και ότι δεν καταλάβω θα σε ρωτήσω...
Gilmaru Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Το iso Θα το γράψεις σε ένα cd (αν δεν ξέρεις πως πες το). Θα μπεις στο Bios και θα του ορίσεις first boot device το cd/dvd σου, μετά "save and quit" λες yes. Μόλις σου πει "press any key to boot from cd" πάτα πουχου enter. Το αφήνεις ένα τετράωρο όπως είπε ο Gi0 και βλέπεις... Το δίσκο με τι τον τσεκάρεις; Εχμ.. εργαλεία --> έλεγχος σφαλμάτων , μετά την επόμενη φορά που τον άνοιξα έκανε υποτίθεται έλεγχο και επιδιόρθωση, πήρε κανά 2ωρο τουλάχιστον, μπορεί και παραπάνω. Είδα το περιεχόμενο της BSOD σου φιλε που αναφέρεις παραπάνω και σου λέω κατηγορηματικά ότι το πρόβλημα στον υπολογιστή σου είναι software και όχι hardware. Υπάρχουν 2 τρόποι να το λύσεις το θέμα σου. Α)Format B)Nα τρέξεις με CD windows xp SP2 το repair . Κάνεις boot kai τρέχεις το Repair.Αυτό σε βγάζει σε CMD περιβάλλον (ΜS-DOS) ή command prompt .Εκεί υπάρχει 1 τεχνική να επιστρέψεις τα χαλασμένα αρχεία του λειτουργικού σου πίσω ώστε να bootarei πάλι normal. To πρόβλημα όμως λύνεται προσωρινά ειδικά άν σου έχουν χαλάσει από virus. Γι αυτό προτείνω τον Α τρόπο. Εάν όμως θέλεις πές μου να σου γράψω όλο το κατεβατό εντολών που πρέπει να δώσεις από CMD. Αχα, καλό αυτό να υποθέσω. Θα κάνω άμα είναι και έλεγχο στην μνήμη μιας που κατέβασα αυτά που είπε ο Gio και ο xristoforos και μετά.. εεεεε πως κάνω Format?
karmen1983 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Εχμ.. εργαλεία --> έλεγχος σφαλμάτων , μετά την επόμενη φορά που τον άνοιξα έκανε υποτίθεται έλεγχο και επιδιόρθωση, πήρε κανά 2ωρο τουλάχιστον, μπορεί και παραπάνω. Το δίσκο θα τον ελέγξεις από το διαγνωστικό της εταιρίας.... Αχα, καλό αυτό να υποθέσω. Θα κάνω άμα είναι και έλεγχο στην μνήμη μιας που κατέβασα αυτά που είπε ο Gio και ο xristoforos και μετά.. εεεεε πως κάνω Format? Προς το παρόν άσε το φορμάτ Που είσαι βρε Guru?
Gilmaru Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Το δίσκο θα τον ελέγξεις από το διαγνωστικό της εταιρίας.... Προς το παρόν άσε το φορμάτ Oκ! Εχμμ.. γίνομαι εκνευριστικός, αλλά.. το διαγνωστικό της εταιρίας??
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Ελεγξε το hardware σου. Η λυση του pc_expert μονο λυση δεν ειναι. @Karmen Απο καπου το πηρες το +1
karmen1983 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Oκ! Εχμμ.. γίνομαι εκνευριστικός, αλλά.. το διαγνωστικό της εταιρίας?? Πες μου ποιος είναι ο δίσκος σου (αν το έχεις πει sorry αλλά δεν το παρακολουθούσα από την αρχή το θέμα σου)... Αλλά επειδή νυχτώνει καλό είναι να βάλεις το Memtest να κάνει δουλειά και το πρωί το διαγνωστικό του δίσκου. Εκτός αν έχεις σκοπό να το ξημερώσεις... @Karmen Απο καπου το πηρες το +1
Gilmaru Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 WDC WD5000BEVT-22ZATO αυτό είναι? Το βρήκα από την διαχείριση συσκευών --> μονάδες δίσκων
karmen1983 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 WDC WD5000BEVT-22ZATO αυτό είναι? Το βρήκα από την διαχείριση συσκευών --> μονάδες δίσκων laptop είναι; Εδώ είσαι http://support.wdc.com/product/download.asp?wdc_lang=en&fid=wdsfScorpioBlue
karmen1983 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Ναι! Ευχαριστώ πολύ!! Επίσης μπορείς να γράψεις iso σε cd; Κατάλαβες την διαδικασία πριν; Σε ξαναρωτάω επειδή σε βλέπω και δυσκολεύεσαι λίγο. Είναι προτιμότερο να ρωτήσεις αν δεν καταλάβεις κάτι, παρά να χάσουμε χρόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.