Προς το περιεχόμενο

Συχνό crashαρισμα -> Άσχετος<- :P

Gilmaru

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Έχω ένα λάπτοπ εδώ και περίπου 1,5 χρόνο και κάτι.

Γενικά το χρησιμοποιώ πολλές ώρες.

Τις τελευταίες βδομάδες άρχισε να κρασάρει στα καλά του καθουμένου χωρίς λόγο, ενώ μέχρι πριν μερικούς μήνες δεν μου είχε κρασάρει ούτε μία φορά. Eννοώ ξέρετε, η μπλε οθόνη που γράφει κάτι για crash.. και σε συχνότητα περίπου 2 φορές την εβδομάδα. Άρχισε να κρασάρει 1-2 δύο φορές μέσα σε 1-2 μήνες και τώρα έχει φτάσει να κρασάρει γύρω στις 7-8 φορές τον τελευταίο μήνα και οι τρεις τελευταίες είναι την τελευταία εβδομάδα. Επίσης, όταν κρασάρει συνήθως, αν όχι πάντα (δεν θυμάμαι), απλώς σερφάρω χρησιμοποιώντας το Mozilla και δεν έχω κάτι άλλο ανοιχτό να πεις ότι ζορίζεται. Άντε κανά Word.

Χρειάζεται να ανησυχώ? Υπάρχει περίπτωση να φταίει το Mozilla?

Υ.Γ. Έχω Pentium Dual Core CPU 2GHz, 3GB RAM με Windows Vista

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπορεί να φταίει το software μπορεί και το hardware.

1.Έλεγξε το σύστημά σου με κάποιο antivirus (υπάρχουν πολλά δωρεάν στο ίντερνετ αν ψάξεις)

2.Καθάρισε το registry

3.Κάνε έλεγχο στην μνήμη

4.Κάνε έλεγχο στον σκληρό σου δίσκο.

5.An κάνεις format και το πρόβλημα συνεχίσει τότε αποκλείεις το software.

6.Μπορεί και απο βραχυκύκλωμα στην mobo να κρασάρει

7.Μπορεί και από driver που δεν είναι σωστός για κάποια συσκευή να κρασάρει.

8.Μπορεί να κρασάρει από βραχυκύκλωμα μέχρι και σε inverter

Μπορεί μπορεί.... καλύτερα πήγαινέ το σε έναν ειδικό να το δεί για να σου πεί ακριβώς τι φταίει.

Γιατί από εδώ μόνο εικασίες κάνουμε αυτή τη στιγμή. Τουλάχιστον με τα δεδομένα που μας έδωσες. Ας μας έδειχνες σε photo τη μπλέ οθόνη να σου πούμε περισσότερα.

Δημοσ.

Ας μας έδειχνες σε photo τη μπλέ οθόνη να σου πούμε περισσότερα.

Μήπως αποθηκεύεται κάπου σαν αναφορά προβλημάτων ή κάτι τέτοιο και μπορώ να το βρώ?

Δημοσ.

Ναι αποθηκεύεται.

Υπολογιστής μου > δεξί κλίκ > διαχείριση > απο κεί πας αναφορές προβλημάτων > και δες την τελευταία

Ή εναλλακτικά όταν σου ξαναβγάλει βγάλε μια photo με το κινητό σου και πέρασέ την στο insomnia μέσω link p.x imagebin imageshak κλπ...

Δημοσ.

Έκανα εκκαθάριση πριν ρωτήσω και πρέπει να σβήστηκαν.. την επόμενη φορά! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις πάντως! :)

Δημοσ.

Μου κράσαρε μόλις, η αναφορά γράφει αυτά:

Υπογραφή προβλήματος

Όνομα συμβάντος προβλήματος: BlueScreen

Έκδοση λειτουργικού συστήματος: 6.0.6002.2.2.0.768.3

Αναγνωριστικό τοπικών ρυθμίσεων: 1032

Αρχεία για την περιγραφή του προβλήματος (μερικά αρχεία ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα πλέον)

Mini051611-01.dmp

sysdata.xml

Version.txt

Προβολή ενός προσωρινού αντιγράφου αυτών των αρχείων

Προειδοποίηση: Εάν το πρόβλημα προκλήθηκε από έναν ιό ή άλλη απειλή ασφαλείας, το άνοιγμα εντός αντιγράφου των αρχείων θα μπορούσε να βλάψει τον υπολογιστή σας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημα

BCCode: 1000008e

BCP1: C0000005

BCP2: 826F7E7B

BCP3: A486B3EC

BCP4: 00000000

OS Version: 6_0_6002

Service Pack: 2_0

Product: 768_1

• Moderators
Δημοσ.

@Gilmaru

Κάνε όλαααα τα παραπάνω..

Εγιναν ολα τα παραπανω? Εκτος απο το format που ειναι ιδιαιτερα δραστικη, 'λαχειο' λυση και τον 'καθαρισμο' της registry που σπανια (εώς ποτέ δεν) βοηθαει επι του θεματος.

Η μεγαλη συχνοτητα που παιρνεις BSOD ισως να σημαινει hardware προβλημα.

Αν δεν κανεις τα test τωρα, κανε εστω ενα boot με καποιο linux live cd για να παρεις μια ιδεα εαν το pc λειτουργει τουλαχιστον μεσω αυτου.

edited:ορθογραφικο

Δημοσ.

Έκανα εκκαθάριση και full scan με το Avast (αυτά πριν κρασάρει ξανά), όταν λέτε έλεγχο στο σκληρό εννοείτε έλεγχο για σφάλματα? Θα κάνω τώρα άμα είναι έναν. :unsure: Έλεγχο στην μνήμη πως κάνω?

• Moderators
Δημοσ.

Αφου τελειωσεις με τον σκληρο, κατεβαζεις το memtest απο εδω, το καις σε ενα δισκακι, κανεις boot απο αυτο και το αφηνεις να κανει τον ελεγχο για τουλαχιστον 4 ωρες.

Αν δεις καποιο error (θα το καταλαβεις, θα κοκκινησει η οθονη), δεν υπαρχει λογος να συνεχισεις το τεστ, μπορεις να το σταματησεις πατωντας Esc.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...