DepiGiannis Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 καλησπερα σας! εχω δει και εχω ακουσει παρα πολλα πάνω σε αυτο το θεμα. άλλος λεει ότι ο βακελίτης είναι πιο ανθεκτικός σε νερό, σε γρατζουνιές, είναι πιο εύκολος στο καθάρισμα.....άλλος λέει ότι μακρυα από βακελίτη, το μόνο καλό του είναι η τιμή. Εχω μια προσφορά για κουζίνα 8τ.μ με τιμή 2.500ευρω Δρύινη. Εαν ο βακελίτης ειναι καλύτερος και πιο φτηνός να το συζητήσω το θέμα με τον κουζινά! Το θέμα είναι η αντοχή γιατί δεν είναι για να αλλάζουμε κουζίνα σε 6 χρόνια. Ευχαριστω!! Δέσποινα.
nicoc89 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Κουζίνα εννοείς το δωμάτιο η την συσκευή με τις εστίες? Αν εννοείς το δεύτερο μου φαίνονται πολλά 2500 ευρώ.
pournaras Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Κουζίνα εννοείς το δωμάτιο η την συσκευή με τις εστίες? Αν εννοείς το δεύτερο μου φαίνονται πολλά 2500 ευρώ. "Εχω μια προσφορά για κουζίνα 8τ.μ με τιμή 2.500ευρω Δρύινη." Δρυινη 8 τετραγωνικα, η συσκευη με τις εστιες;
nicoc89 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 "Εχω μια προσφορά για κουζίνα 8τ.μ με τιμή 2.500ευρω Δρύινη." Δρυινη 8 τετραγωνικα, η συσκευη με τις εστιες; A δεν το πρόσεξα , δίκιο έχεις.
bluesattack Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Απο την (καθολου ) εμπειρια μου σε κουζινες εχω την εντυπωση οτι τα πραγματα ειναι ψιλοσχετικα, δηλαδη εξαρτωνται απο την ποιοτητα του βακελιτη-ξυλου που θα χρησιμοποιηθει ,πιθανοτατα απο το λουστρο κλπ.Ο παγκος επισης ο οποιος τρωει ολο το ζορι μπορει να ειναι και απο αλλα υλικα, μαρμαρο , γρανιτη ..Ολα παντως ειναι και θεμα κοστους αλλα και αισθητικης.Δηλαδη καποιος μπορει να προτιμησει το ξυλο , επειδη δειχνει πιο κομψο.Να αντεξει (στην χειροτερη ) και ενα φουσκωμα μετα απο πολλα χρονια (ολα επιδιορθωνονται ,αλλαζουν στην αναγκη ) Για ρωτα και κανα δικο σου κουζινα-μαραγκο και πες μας.Μας ενδιαφερει το θεμα.
Thanos1972 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Καλυτερα βακελιτη.η δρυς θα σου φουσκωσει υστερα απο καποιο καιρο.οπως ολοι οι καπλαμαδες. Μπορεις φυσικα να βαλεις βακελιτη μονο επανω στον παγκο και τα ντουλαπια και τα υπολοιπα να ειναι δρυινα. Φυσικα μιλαμε για καπλαμα ετσι.
μαφαλντα Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Ο βακελίτης είναι πιο οικονομικός Τα ντουλάπια στο σπίτι μου είναι από βελανιδιά(η κορνίζα)και ο πάγκος από μάρμαρο.10 χρόνια ,δεν έχουν πάθει τίποτα. Είναι βασικά θέμα γούστου.Προσωπικά μου αρέσουν τα φυσικά υλικά.
Critter Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Επειδη έχω εμπειρια καθως πρόσφατα γκρεμισα κυριολεκτικα την κουζινα, μη πας με τιποτα σε ξυλο και ιδιαίτερα αν εισαι σε νησι. Όπως είπε και ενας φίλος πιο πάνω, το ξύλο φουσκώνει και οσο πιο πολύ υγρασία, τοσο πιο χάλια θα σου γίνει. Υπάρχουν και οι υδρατμοί στην κουζίνα μην ξεχνάς. Ο βακελίτης είναι super, φθηνός και μπορεις να τον βάψεις οτι χρώμα θες είτε γυαλιστερο είτε ματ. Αυτο που εγω θα σου πω να προσεξεις οπωσδήποτε στο σχέδιο, που θα σου δώσει ο κουζινάς, είναι να μην υπάρχουν τυφλά "ντουλάπια" στην κουζινα σου. Μιλάω για κομμάτια της κουζινας που μενουν ανεκμετάλευτα καθώς οι περισσοτέτροι κουζινάδες αγοράζουν έτοιμα τα κασόνια και τα πορτακια (οι διαστάσεις του εμπορίου ειναι fixed) και επειδή μένουν κενά, τα καλύπτουν με πηχάκια (απο 5 εως ακόμα και 20+ πόντους.. Δηλαδη δεν ειναι στην πραγματικότητα κουζινάδες αλλα απλοί τοποθετητές. Ο πραγματικος κουζινάς - ξυλουργός σου φτιαχνει την κουζίνα εκμετελευόμενος κάθε πόντο της κουζίνας σου. Προσοχη λοιπόν. Υ.Γ : Έχε υποψη σου οτι ο βακελίτης είναι πολύ φθηνότερος. Μην σου πει τπτ 2300. απο 2000 και κάτω.
pournaras Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 καλησπερα σας! εχω δει και εχω ακουσει παρα πολλα πάνω σε αυτο το θεμα. άλλος λεει ότι ο βακελίτης είναι πιο ανθεκτικός σε νερό, σε γρατζουνιές, είναι πιο εύκολος στο καθάρισμα.....άλλος λέει ότι μακρυα από βακελίτη, το μόνο καλό του είναι η τιμή. Εχω μια προσφορά για κουζίνα 8τ.μ με τιμή 2.500ευρω Δρύινη. Εαν ο βακελίτης ειναι καλύτερος και πιο φτηνός να το συζητήσω το θέμα με τον κουζινά! Το θέμα είναι η αντοχή γιατί δεν είναι για να αλλάζουμε κουζίνα σε 6 χρόνια. Ευχαριστω!! Δέσποινα. Δεσποινα, ποσα μετρα ειναι η κουζινα στην προσφορα; Εννοω ευθεια, ποσα μετρα ειναι απο κατω οι παγκοι (μαζι με τη θεση της ηλ. κουζινας) συν τα ντουλαπια απο πανω (συν αυτο που ειναι πανω απο το ψυγειο, αν εχει).
kfyros Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 ο βακελίτης συνθετικός δεν είναι; άρα δε φουσκώνει. Και σίγουρα πιο φτηνός. τώρα από εμφάνιση δεν ξέρω.. εκτός αν είναι όλα συνθετικά και έχουν απόχρωση δρυς.. μόνο ο γρανίτης δε μασάει, όλα τα υπόλοιπα έχουν τις φθορές τους αν τα κάψεις - χαράξεις, ποτίσεις με διάφορα υγρά της κουζίνας..
Thanos1972 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Ο βακελιτης,ναι δεν φουσκωνει και ειναι και πιο φθηνος. ειναι συμπιεσμενο πριονιδι απο κατω και απο πανω κολλημενο ενα φυλο με την οψη και τα νερα (<--της γραμμες) του ξυλου. Τωρα για τα συνθετικα που λες,ναι μπορεις να πεις οτι ειναι συνθετικος ο καπλαμας γιατι σιγα μην βαλει μασιφ δρυ στην κουζινα.κοινος αληθινο ξυλο. Αμα βαλει μασιφ ξυλο θα του βγει ο κουκος αηδονι και φυσικα αμα βρεις μαστορα να κατσει να σου φτιαξει κουζινα τετοια. Μασιφ ξυλο (οξυα) αμα ειναι ο σκελετος μονο παλι καλα να λες.....
DepiGiannis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δεσποινα, ποσα μετρα ειναι η κουζινα στην προσφορα; Εννοω ευθεια, ποσα μετρα ειναι απο κατω οι παγκοι (μαζι με τη θεση της ηλ. κουζινας) συν τα ντουλαπια απο πανω (συν αυτο που ειναι πανω απο το ψυγειο, αν εχει) Φίλε μου καλημέρα , είναι συνολικά 10 τμ πάνω κάτω ντουλάπια τελικά .αλλαξα το σχέδιο της.
DepiGiannis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Πω πω βρε παιδιά τι μπλεξημο είναι αυτό . Είπα να καταλήξω σε βακελιτι αναγληφο για τις πόρτες τις κουζίνας πήγα σε τοποθετητες κ όχι σε κουζιναδες προφανος κ εκεί γίνετε ο μεγάλος ο χαμός . 200€ το τετραγωνικό ο ένας , 300 ο άλλος χωρίς τον πάγκο κ χωρίς στοπ στα συρτάρια - ντουλάπια ( μα για όνομα εν έτη 2011) , 400 ο άλλος ( είναι ιταλική ) ουφ στο τέλος για ικεα .....Με βλέπω. Έχουν κ 25 χρόνια εγγύηση .
apd453 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Βακελίτη με χίλια. Του ΙΚΕΑ δε με πείθουν και δεν είναι και πολύ φθηνές (και σε κουζινά θα βρεις παρόμοιες τιμές). Μου αρέσουν όμως αρκετά οι μηχανισμοί που έχουνε στα ΙΚΕΑ. Πρόσεξε ότι ο κουζίνας θα σου φέρει τη κουζίνα ακριβώς στα μέτρα σου ενώ κάτι Ιταλικές και κάτι ΙΚΕΑ έχουν τυποποιημένες διαστάσεις και μπορεί να μη σου κάθονται καλά ή να περισσεύει χώρος. Πρόσεξε ΠΧ αν υπάρχει κάποιο "σπάσιμο" στο τοίχο ή κάποια υδρορροή και ρώτα τους τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.