zevage Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Γειά σας φίλοι, Ο φορητός του γιού μου, ACER ASPIRE 5920G, παρουσίασε το παρακάτω πρόβλημα: Ανοίγει, αλλά η οθόνη είναι λευκή με κάποια ίχνη απροσδιόριστα και ανεπαίσθητα αρχικά. Κάτι σαν βρωμιά ή δαχτυλιές μαύρες ή γκρί σε λευκό φόντο. Οσο περνάει η ώρα η οθόνη χωρίζεται σε δύο ίσα τμήματα με το αριστερό τμήμα λευκό και το δεξί γκρί. Τα παραπάνω ίχνη εξακολουθούν να υπάρχουν και είναι λίγο περισσότερα και λίγο πιό έντονα (και στα δύο τμήματα). Καμία παραπάνω απόκριση και δεν μπαίνει σε περιβάλλον bios setup. Τι να συμβαίνει άραγε?
ice25 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 μαλών κάρτα γραφικών...το παθαίνουν μετά από υπερθέρμανση... δημιουργούνται ψύχρες κολλήσεις και να τα αποτελέσματα παντο σε κάνα μαγαζί να ζεστάνουν το chip των γραφικών μπας και στρώσει αρκεί να ξέρουν
nikos903 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Καμενη κάρτα γραφικών κατα 99% Αλλιώς δοκίμασε με εξωτερική οθόνη και πες μας τι εμφανίζει εκεί (αν εμφανίζει...). Άνοιξε και καθάρισε για αρχή μέσα το λάπτοπ αμα θες αλλά ότι ήταν να γίνει έγεινε... Έπαιζες βαριά παιγνίδια; 8400 είχες; Απο οτι ξέρω είναι αποσπόμενη σε αυτό το μοντέλο η κάρτα. MXM II Άρα 3 είναι οι επιλογές... 1 Reflow (μην πας εκεί για κανένα λόγο...) Κόστος 100Ε??? Διάρκεια 6μήνες??? 2 Reballing(άμα βρεις φτηνό και δεν έχεις ebay κάνε το) Κόστος 120Ε??? Διάρκεια σαν καινούργιας κάρτας απο οτι ξέρω. 3 Πάρε μια 3450 απο το ebay στα 50Ε. Ουσιαστικά καινούργια θα είναι αλλα πρέπει να συνενοηθείς με τον πωλητή να βάλει στην τιμή χαμηλότερη απο 40Ε για να μην πας τελωνείο. Καλή τύχη....
ektor7 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Για ενσωματομενη καρτα γραφικων,η λυση ειναι μονο το Reflow?
nikos903 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Για ενσωματομενη καρτα γραφικων,η λυση ειναι μονο το Reflow? Όχι, μπορεί να γίνει reflow που λες (με την κλασική μικρή διάρκεια ζωής και για αυτό τον λόγο δεν το προτείνω για κανένα λόγο...). Μετά μπορείς να κάνεις reballing αλλά άντε βρες μαγαζί που κάνει πραγματικά reballing και μην είναι reflow στην πραγματικότητα... Είναι παράξενη διαδικασία αυτή βασικά και απαιτεί ειδικά μηχανήματα αλλα η κάρτα μετά είναι σαν καινούργια. Τιμή σχεδόν ίδια με του reflow "νομίζω"!!!. Μετά μπορείς να αλλάξεις και την μητρική αμα βρεις, αλλα είναι ακριβή ανάλογα το μοντέλο... Άμα την βρεις (και δεν είναι επισκευασμένη) αλλάζει εύκολα...
zevage Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 μαλών κάρτα γραφικών...το παθαίνουν μετά από υπερθέρμανση... δημιουργούνται ψύχρες κολλήσεις και να τα αποτελέσματα παντο σε κάνα μαγαζί να ζεστάνουν το chip των γραφικών μπας και στρώσει αρκεί να ξέρουν Τι εννοείς: "να ζεστάνουν το chip"? Πώς ακριβώς γίνεται?
pc_expert Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Για ενσωματομένη μπορείς και να αντικαταστήσεις όλη την MOBO! Πείτε μου κάνα μαγαζί στην Ελλάδα που να κάνει Reballing . Πείτε μου έστω κι ένα ! Οδό αριθμό πόλη και περιοχή. Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει ούτε 1!
nikos903 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Τι εννοείς: "να ζεστάνουν το chip"? Πώς ακριβώς γίνεται? Αυτό είναι το Reflow, την ζεσταίνουν την κάρτα στος 230 βαθμούς για να στρώσουν οι κολλήσεις εκεί που χάλασαν και μετά κρυώνει σιγά σιγά και κολλάνε σωστά (συνήθως) αλλα πρέπει να έχει υπόψιν την διάρκεια ζωής της κάρτας μετά απο αυτό.... Με αυτόν τον τρόπο συνήθως ξαναχαλάει... Υπάρχουν πολλά Video σε youtube για να δεις "περίπου" και πολλά άρθρα στο internet που επεξηγούν την όλη διαδικασία, πολλοί βάζουν την κάρτα στον φούρνο και σιγά σιγά (υπάρχει διάγραμμα με τις θερμοκρασίες) πάνε τον φούρνο στους 230, άλλοι πάνε με το σεσουάρ-blower-λάμπα στους 230... Βέβαια το σωστό είναι με σταθμό αέρα που είναι πιο ελεγχόμενη η θερμοκρασία και θερμόμετρο στην πλακέτα της κάρτας γραφικών... Για ενσωματομένη μπορείς και να αντικαταστήσεις όλη την MOBO! Πείτε μου κάνα μαγαζί στην Ελλάδα που να κάνει Reballing . Πείτε μου έστω κι ένα ! Οδό αριθμό πόλη και περιοχή. Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει ούτε 1! Μαζί σου και εγώ Δυστυχώς..... Πάντως υπάρχει ένα μαγαζί στην Θεσσαλονίκη που λέει οτι κάνει....
ektor7 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Όχι, μπορεί να γίνει reflow που λες (με την κλασική μικρή διάρκεια ζωής και για αυτό τον λόγο δεν το προτείνω για κανένα λόγο...). Μετά μπορείς να κάνεις reballing αλλά άντε βρες μαγαζί που κάνει πραγματικά reballing και μην είναι reflow στην πραγματικότητα... Είναι παράξενη διαδικασία αυτή βασικά και απαιτεί ειδικά μηχανήματα αλλα η κάρτα μετά είναι σαν καινούργια. Τιμή σχεδόν ίδια με του reflow "νομίζω"!!!. Μετά μπορείς να αλλάξεις και την μητρική αμα βρεις, αλλα είναι ακριβή ανάλογα το μοντέλο... Άμα την βρεις (και δεν είναι επισκευασμένη) αλλάζει εύκολα... Η μητρικη δε παιζει,γιατι ειναι ελαττωματικη ολη η γραμμη και το ποσοστο να το ξαναπαθει ειναι 70-90%! Reflow εκανα,εφταξε για λιγο αλλα πρεπει να βρω πιο χοντρο κοματι χαλκου γιατι τωρα δε παταει καλα το cooler στην καρτα και στις 2εβδομαδες χαλαει ξανα! Για να γινει reballing δε πρεπει να βγει η καρτα?Και αφου ειναι κολλημενη στην μητρικη,πως μπορουν να την βγαλουν?
nikos903 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Η μητρικη δε παιζει,γιατι ειναι ελαττωματικη ολη η γραμμη και το ποσοστο να το ξαναπαθει ειναι 70-90%! 8400 ε; Όλες πρόβλημα έχουν τελικά;;;;; Χαμός γίνεται... Βασικά αμα το φτοιάξεις πρέπει να κάνεις μόντα για καλύτερη ψύξη. Reflow εκανα,εφταξε για λιγο αλλα πρεπει να βρω πιο χοντρο κοματι χαλκου γιατι τωρα δε παταει καλα το cooler στην καρτα και στις 2εβδομαδες χαλαει ξανα! Άμα δεν κάτσει το πρώτο reflow μετά δεν αντέχουν τα επόμενα... Χαλάει για τα καλά... Για χαλκό βάλε 5cents ανάλογα βέβαια και την διάμετρο του πυρήνα... Τρίψε το με γυαλόχαρτο για να γίνει πιο λείο... Για να γινει reballing δε πρεπει να βγει η καρτα?Και αφου ειναι κολλημενη στην μητρικη,πως μπορουν να την βγαλουν? Ουσιαστικά το reballing βγάζεις το chip της κάρτας γραφικών απο όπου και να είναι και του αλλάζεις το καλάι απο κάτω ... Δες εδώ.
ektor7 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 8400 ε; Όλες πρόβλημα έχουν τελικά;;;;; Χαμός γίνεται... Βασικά αμα το φτοιάξεις πρέπει να κάνεις μόντα για καλύτερη ψύξη. HP TX2- με την ATI HD 3200,αλλα και τα μοντελα TX1*** με την NVIDIA GeForce Go 6150! Ιδια σειρα, διαφορετικα μοντελα, διαφορετικες καρτες, ιδιο προβλημα, ιδιο ποσοστο αστοχιας, και η συνηθησμενη σταση της HP=καμια παραδοχη,για το πρoβλημα! Άμα δεν κάτσει το πρώτο reflow μετά δεν αντέχουν τα επόμενα... Χαλάει για τα καλά... Για χαλκό βάλε 5cents ανάλογα βέβαια και την διάμετρο του πυρήνα... Τρίψε το με γυαλόχαρτο για να γίνει πιο λείο... Το πρωτο,μας κρατησε 2μερες και μολις εβαλα πιο χοντρο χαλκο(αλλα παλι εχει το μισο παχος του κερματος-5cents),μας κρατησε 20 και κατι μερες!!!Τωρα παραγγειλα αυτο και αν δε κατσει ουτε αυτο,θα ψαξω για αλλη λυση! Ουσιαστικά το reballing βγάζεις το chip της κάρτας γραφικών απο όπου και να είναι και του αλλάζεις το καλάι απο κάτω ...Δες εδώ. Ειδα πολλα βιντεακια για reballing,αλλα πως βγαινει η ενσωματομενη καρτα,απο την μητρικη,για να εχω προσβαση στα chips? Ξεχασα να αναφερω οτι το εκανα με λαμπα και οχι με το heat gun!Σκεφτομε να το αγορασω,αλλα πρωτα ασε να δω τι θα γινει με το πιο χοντρο χαλκο!
nikos903 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 HP TX2- με την ATI HD 3200,αλλα και τα μοντελα TX1*** με την nvidia! Cr@p... Πληθαίνουν η άχρηστες κάρτες που βγάζουν προβλήματα... Κάποιος να κάνει κανένα thread να τις γράφουμε μπας και την γλυτώσει κανένας απο κανένα τέτοιο... Το πρωτο,μας κρατησε 2μερες και μολις εβαλα πιο χοντρο χαλκο(αλλα παλι εχει το μισο παχος του κερματος-5cents),μας κρατησε 20 και κατι μερες!!!Τωρα παραγγειλα αυτο και αν δε κατσει ουτε αυτο,θα ψαξω για αλλη λυση! Βάλε και ανεμιστηράκι απο πάνω να χτυπάει, υπάρχουν κάτι μικρά που λογικά θα χωράνε, το πολύ πολύ τρυπάς τα πλαστικά... Πάντως "νομίζω" οτι αμα δεν κάτσει το πρώτο reflow δεν αξίζει να συνεχίσεις... Μετά πρέπει να χαλάει συνέχεια... Δεν είμαι σίγουρος όμως... Ειδα πολλα βιντεακια για reballing,αλλα πως βγαινει η ενσωματομενη καρτα,απο την μητρικη,για να εχω προσβαση στα chips? Η κάρτα γραφικών έχει ένα τσίπ, άμα το θερμάνεις με ζεστό αέρα στους 230-240 (στους 250 καίγεται νομίζω) και το τραβήξεις θα ξεκολλήσει και τότε κάνεις το reballing και το ξαναγυρίζεις στην θέση του. Ξεχασα να αναφερω οτι το εκανα με λαμπα και οχι με το heat gun!Σκεφτομε να το αγορασω,αλλα πρωτα ασε να δω τι θα γινει με το πιο χοντρο χαλκο! Άμα έχεις κανένα γνωστό με σταθμό ζεστού αέρα θα ήταν πολύ καλύτερα... Βρές το διάγραμμα με την θερμοκρασία που πρέπει να έχει ανα χρονική στιγμή και προσπάθησε να το ακολουθήσεις κατα το reflow που θα κάνεις... Μετά θερμόμετρο για 250 εύκολα βρίσκεις, το βάζεις απάνω στο chip και ελέγχεις ανα πάσα στιγμή την θερμοκρασία... Πάντως με ένα reballing πρέπει να στρώνει το πράμα, το θέμα είναι μετά να βελτιώσεις την ψύξη για να μην ξανα καεί... Υ.Γ Thread overtaken... Θα μας πλακώσει ο topicstarter... Άνοιξε ένα νέο topic να γράψεις εκεί για το λάπτοπ να σου απαντήσουν και άλλοι που μπορεί να είχαν το ίδιο πρόβλημα.
ektor7 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δε φταινε οι καρτες,αλλα ο αχρηστος σχεδιασμος του συστηματος ψυξης! Γινεται η μπαρα χαλκου που φεγει απο τον cpu να περνα και απο την gpu,μεταφεροντας ολη τη θερμοτητα του επεξεργαστη στην καρτα γραφικων? Και με την λαμπα το μαξιμουμ που θα εφτασε σε θερμοτητα ειναι 120-130βαθμους,δε πιστευω να του εχει κανει καποια ζημια,αλλα ουτε να το εφτιαξε κανονικα! Αν δε πετυχει ξανα,θα ψαξω για reballing!
zevage Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Επανέρχομαι για να σας ενημερώσω: Εβαλα την κάρτα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς (συσκευή σε ένα εργαστήριο) και την άφησα για 10 λεπτά. Μετά την άφησα να κρυώσει εντελώς. Την τοποθέτησα στον υπολογιστή την άλλη μέρα (αυτό δε νομίζω να παίζει ρόλο) και ΝΑΙ φίλοι μου ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!!!!!!!! Για πόσο βέβαια θα λειτουργήσει δεν ξέρω αλλά αν προκύψει κάτι θα σας ενημερώσω. Σας ευχαριστώ πολύ!!
zevage Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Επανέρχομαι για να σας ενημερώσω: Εβαλα την κάρτα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς (συσκευή σε ένα εργαστήριο) και την άφησα για 10 λεπτά. Μετά την άφησα να κρυώσει εντελώς. Την τοποθέτησα στον υπολογιστή την άλλη μέρα (αυτό δε νομίζω να παίζει ρόλο) και ΝΑΙ φίλοι μου ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!!!!!!!! Για πόσο βέβαια θα λειτουργήσει δεν ξέρω αλλά αν προκύψει κάτι θα σας ενημερώσω. Σας ευχαριστώ πολύ!! Επανέρχομαι για να σας ενημερώσω. Η κάρτα ξαναχάλασε!!! Την "ξαναέψησα" όπως προηγουμένως (αυτή τη φορά στην ηλεκτρική κουζίνα μας) και ώ του θαύματος!!!! ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ !!!! και πάλι!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.