Προς το περιεχόμενο

βάση στήριξης GPS (στο ταμπλό ή στο παρμπρίζ;)

_chris_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θέλω να πάρω νέο GPS και έχω βάλει στο μάτι μερικές συσκευές.

εντωμεταξύ οι περισσότερες έχουν για στήριγμα τη γνωστή βεντούζα που κολλάει στο τζάμι.

1-2 που βρήκα όμως και μου αρέσανε σαν συσκευές αναφέρουν ότι έχουνε στήριγμα που κολλάει πάνω στο ταμπλό. ψάχνοντας (επειδή οι συγκεκριμένες δεν είχαν φωτογραφίες να δω) βρήκα στο νετ κάποιες τέτοιες βάσεις. οπτικά δεν με ενθουσιάζουνε.

στο ταμπλό

η ερώτηση μου είναι: αυτές οι βάσεις λένε τίποτα ή θα μου ξεκολλάνε συνέχεια;

τι πιστεύετε ότι θα είναι καλύτερο;

ας θεωρήσουμε για ευκολία ότι πρόκειται για τα ίδια GPS με μόνη διαφορά τη βάση.

τι θα επιλέγατε;

και μια γενική ερώτηση. υποθέτω πως σε όλες τις βάσεις-στηρίγματα παρέχεται η δυνατότητα να στίψεις δεξιά αριστερά το GPS (όπως τη φωτό που ανέβασα).

δηλαδή δεν πιστεύω να υπάρχει στήριγμα όπου το GPS "κοιτάει" μόνο μπροστά.

(το παλιό μου GPS κολλούσε στο τζάμι και μου άρεσε)

post-159612-0-75337300-1305465162_thumb.jpg

Δημοσ.

Η βάση είναι η ίδια είτε κολλάει στο ταμπλό είτε στο παρμπρίζ, απλά περιλαμβάνεται και μια εντελώς λεία επιφάνεια που από τη μια μεριά της έχει αυτοκόλλητο (στην άλλη μπαίνει η βεντούζα της βάσης). Με τα ταμπλό των περισσότερων αυτοκινήτων να είναι από λίγο έως πολύ καμπύλα, το πιο πιθανό είναι πως η βάση αυτή δε θα κολλήσει και πολύ σταθερά - συνυπολόγισε και το γεγονός ότι η κόλλα κάποια στιγμή θα ξεραθεί από τον ήλιο και το χρόνο και έχεις το τελικό συμπέρασμα (συν το γεγονός ότι, μόλις φύγει η βάση, πάνω στο ταμπλό θα μείνει λίγη από τη κόλλα και θα είναι τουλάχιστον αηδία)

Δημοσ.

αν κατάλαβα καλά δηλαδή αφού είναι ίδια βάση όπως λες αν πάρω ένα με βάση ταμπλού μπορώ να τη βάλω και στο τζάμι. ενώ αν πάρω ένα με βάση τζαμιού δε μπαίνει στο ταμπλό (χωρίς extra πατέντες)

δηλαδή γεμίζω με κόλλα το ταμπλό σε αυτό το σημείο;

και αν θέλω να βγάλω τη βάση για να τη βάλω σε άλλο αυτοκίνητο τι γίνεται; μπάχαλο;

ενώ αυτή που κολλάει στο τζάμι την έβγαζα και την έβαζα πολλές φορές σε άλλο αυτοκίνητο χωρίς πρόβλημα.

και το ίδιο θα χρειαστεί να κάνω και με το νέο GPS.

άρα το συμπέρασμα είναι ότι δε μας κάνει.

μήπως ξέρεις αν όλες οι βάσεις έχουν δυνατότητα περιστροφής.

υπάρχει περίπτωση να μην έχουν. το θεωρώ απίθανο βέβαια αλλά ποτέ δεν ξέρεις

Δημοσ.

Όλες οι βάσεις έχουν δυνατότητα περιστροφής.

Έχω δοκιμάσει πάρα πολλές βάσεις και σαν τη βεντούζα δεν υπάρχει τίποτα (εκτός από το ενσωματωμένο navi).

Δημοσ.

Όλες οι βάσεις έχουν δυνατότητα περιστροφής.

Έχω δοκιμάσει πάρα πολλές βάσεις και σαν τη βεντούζα δεν υπάρχει τίποτα (εκτός από το ενσωματωμένο navi).

ευχαριστώ για την απάντηση.

άρα κι εσύ είσαι της άποψης ότι καλύτερα στο τζάμι. αυτό πιστεύω κι εγώ αν και δεν έχω δει την άλλη βάση. τα περισσότερα GPS πάντως βλέπω έχουν βεντούζα στο τζάμι.

όσο για την περιστροφή που ρώτησα, με ενδιαφέρει γιατί θέλω να παραγγείλω ένα μέσω νετ (αν και παλιότερα δεν με ενθουσίαζε αυτή η ιδέα άλλαξα γνώμη)

και αναρωτιέμαι μη την πατήσω και μου φέρουν κανένα με καμία βάση που δεν περιστρέφεται και η οθόνη κοιτάει μόνο ευθεία. δεν το βλέπω λογικό αλλά λέμε...

Δημοσ.

Υπάρχουν κάποιες (λίγες) που δεν έχουν δυνατότητα περιστροφής, αλλά λυγίζει ο κορμός και το φέρνεις προς όποια κατεύθυνση θέλεις. Γενικά δεν υπάρχει βάση που να μην έχει αρθρώσεις ή κάποιον τρόπο να αλλάζεις προσανατολισμό.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η βεντούζα στο τζάμι έχει και 2 μειονεκτήματα (τουλάχιστον κατά τη δική μου εμπειρία) :

α) Στον καύσωνα κατά τη διάρκεια μεγάλου ταξιδιού, η θερμοκρασία που αναπτύσσεται από το τζάμι και σε συνδυασμό με την αυξημένη θερμοκρασία λόγω συνεχούς φόρτισης, πολλές φορές η συσκευή κλείνει (φαντάζομαι λόγω θερμικού).

β) Σε δυνατούς κραδασμούς δεν είναι λίγες οι φορές που η βεντούζα ξεκολλάει και πέφτει στο ταμπλό με κρότο η συσκευή.

Δημοσ.

Η βεντούζα στο τζάμι έχει και 2 μειονεκτήματα (τουλάχιστον κατά τη δική μου εμπειρία) :

α) Στον καύσωνα κατά τη διάρκεια μεγάλου ταξιδιού, η θερμοκρασία που αναπτύσσεται από το τζάμι και σε συνδυασμό με την αυξημένη θερμοκρασία λόγω συνεχούς φόρτισης, πολλές φορές η συσκευή κλείνει (φαντάζομαι λόγω θερμικού).

Η συσκευή κλείνει κάπου στους 60-70 βαθμούς - ούτε εσύ θα άντεχες σε τέτοια θερμοκρασία μέσα στο αμάξι. Μήπως είναι ελλατωματική η συσκευή;

β) Σε δυνατούς κραδασμούς δεν είναι λίγες οι φορές που η βεντούζα ξεκολλάει και πέφτει στο ταμπλό με κρότο η συσκευή.

Άμα έχει ξεραθεί εντελώς (ή ακόμα χειρότερα αν έχει σκιστεί) η βεντούζα από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, λογικό είναι. Έχουν κι αυτές ημερομηνία λήξης. Λίγο νερό (ή πιο πρακτικά σάλιο) πάνω στη βεντούζα συνήθως βοηθάει

Δημοσ.

Η συσκευή κλείνει κάπου στους 60-70 βαθμούς - ούτε εσύ θα άντεχες σε τέτοια θερμοκρασία μέσα στο αμάξι. Μήπως είναι ελλατωματική η συσκευή;

Λογικό είναι όταν έξω έχει 40-45 βαθμούς, πάνω στο τζάμι και με φόρτιση να αναπτύσσεται θερμοκρασία άνω των 60. Όχι δεν είναι ελαττωματική η συσκευή. Αν μπει στη φόρτιση ζεματάει πίσω μέσα σε λίγα λεπτά. Και είναι σύνηθες από ότι γνωρίζω.

Άμα έχει ξεραθεί εντελώς (ή ακόμα χειρότερα αν έχει σκιστεί) η βεντούζα από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, λογικό είναι. Έχουν κι αυτές ημερομηνία λήξης. Λίγο νερό (ή πιο πρακτικά σάλιο) πάνω στη βεντούζα συνήθως βοηθάει

Ξεράθηκε μέσα σε ένα χρόνο; Μπορεί. Σημασία έχει πάντως ότι τα προβλήματα που ανέφερα, υφίστανται. Για αυτό προτείνω στήριξη στις γρύλλιες ώστε να δροσίζεται και από το κλιματιστικό.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Στο δικό μου GPS, ένα MLS Destinator του 2008, έχει χαλάσει η βάση στήριξης. Συγκεκριμένα, το ελατήριο κάτω από τη βεντούζα. Επισκευάζονται αυτές οι βάσεις, ή αγοράζω άλλη; Κι αν αγοράσω, πού βρίσκεις ίδια;

Δημοσ.

Για να σου πούμε αν επισκευάζεται πρέπει να την δούμε, αλλά 99% όχι.

Για καινούρια πρέπει να μας πεις το μοντέλο, διαφορετικά βάζεις universal.

Δημοσ.

Το μοντέλο είναι MLS Destinator A-3850.

Αν είναι παλιό και δεν επισκευάζεται, τι "υποκατάστατο" μπορώ να πάρω για να το στηρίξω στο αυτοκίνητο;

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...