Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι αρχείο μπορεί να έχει κάποιος που να κρύψει;

γώ πάντως δεν έχω τίποτα!

Και για ποιόν λόγο να το ανεβάσεις στο ιντερνετ αν φοβάσαι;

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αφελής όποιος θεωρήσει ότι τα αρχεία του είναι ασφαλή οπουδήποτε στο internet. Πόσο μάλλον σε servers που δεν ελέγχονται από τους ίδιους τους χρήστες του. Είναι σαν τα στοιχεία που ανεβάζουν στο facebook και θεωρούν ότι μόνο οι φίλοι ή οι ίδιοι μπορούν να τα δουν, επειδή υπάρχει η ρύθμιση... fail.

Αν θέλεις ασφάλεια στα αρχεία κρυπτογράφησε τα μόνος σου, και πάλι όμως τίποτα δεν είναι απαραβίαστο.

Δημοσ.

Τι αρχεία είναι αυτά που μπορεί να τα έχουν ανεβάσει και άλλοι χρήστες και έχουν το ίδιο hash οπότε και δεν ανεβάζει το δικό μας αλλά μας παραπέμπει σε εκείνο;;;

Υποθέτω ότι αν κάποιος έχει ανεβάσει π.χ. ένα mp3 και κάποιος άλλος επιχειρήσει να ανεβάσει το ίδιο mp3 ..

Δημοσ.

Συμφωνώ με τα όσα έχετε πει οι περισσότεροι αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Από την πηγή:

Τι αρχεία είναι αυτά που μπορεί να τα έχουν ανεβάσει και άλλοι χρήστες και έχουν το ίδιο hash οπότε και δεν ανεβάζει το δικό μας αλλά μας παραπέμπει σε εκείνο;;;

αν δοκιμασεις να ανεβασεις ενα πολυ δημοφιλες αρχειο εστω και μεγαλο, πχ μια ταινια ή ενα επεισοδιο σειρας (που σιγουρα θα ειχε ανεβασει καποιος αλλος πριν απο σενα) θα διαπιστωσεις οτι ανεβηκε ως δια μαγειας μεσα σε λιγα δευτερα :P

και αυτο επειδη το dropbox διαπιστωνει οτι το αρχειο αυτο υπαρχει ηδη στους server του και αυτα τα λιγα δευτερα απλα το εψαχνε , το βρηκε και το καταχωρησε ως αποθηκευμενο και σε σενα :rolleyes:

ακομα και αν το μετονομασεις, το ιδιο θα γινει παλι γιατι η ηλεκτρονικη υπογραφη παραμενει η ιδια

ετσι βεβαια γλιτωνουν και αυτοι πολυ χωρο μιας και τα GB που σου δινουν μπορει να ειναι πλασματικα.

αυτο βασικα ειναι πολυ χρησιμο για μας εδω στην ελλαδα ειδικα, που εχουμε αστειο upload.

ο μονος χρονος που θα χαθει δηλαδη ειναι να το κατεβασει ο αλλος υπολογιστης/κινητο που δεν το χει ηδη , γιατι με το 1 Mbps το πολυ θα γερνουσες μεχρι να ανεβει..

αυτο παντως ηταν ηδη γνωστο, οποιος ειχε επιχειρησει να ανεβασει μεγαλο αρχειο που κατα πασα πιθανοτητα θα ειχε ηδη ανεβασει καποιος αλλος, αποκλειεται να μην ειχε παρατηρησει το ποσο γρηγορα εβγαινε το πρασινο "τικ" ;)

θυμαμαι φιλο μου τη πρωτη φορα που ανεβασε δοκιμαστικα ενα βιντεακι για να τσεκαρει την ταχυτητα στα μεγαλουτσικα αρχεια, να εχει φρικαρει και να μην μπορει να εξηγησει πώς ανεβηκε τοσο γρηγορα :lol:

(συντομα ομως λειτουργησε η λογικη)

αν αυτο παντως ειναι το ολο προβλημα , εμενα προσωπικα δε με ενοχλει γιατι στη πραξη ενδεχεται να μου γλιτωσει χρονο και οτιδηποτε ανεβαζω σε αυτη την "αποθηκη" ειναι οτιδηποτε θα εβαζα προχειρα σε ενα στικακι ή στο κινητο μου (το χρησιμοποιω αλλωστε πολυ για μικροπραγματα στο android για να μην ψαχνω καλωδιο)

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι στο ότι οι εργαζόμενοι της εταιρίας έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

Το πρόβλημα (όπως ξεκάθαρα λέει η είδηση) είναι η παραπλάνηση των χρηστών πως τα αρχεία τους είναι εντελώς ασφαλή από τρίτους.

Μη ξεχνάμε πως δε πρόκειται μόνο για δωρεάν υπηρεσία, κάποιοι προφανώς έχουν πληρώσει για να ανεβάζουν τεράστιους όγκους δεδομένων που έχουν να κάνουν με την δουλειά τους, οπότε η ασφάλεια των αρχείων τους σίγουρα λήφθηκε σοβαρά υπ'όψη πριν αποφασίσουν να τους εμπιστευθούν.

Δημοσ.

To τι αρχεία είναι εύκολα μπορεί να το φανταστεί κάποιος, το πως το άφησαν οι εταιρίες που έχουν το copyright είναι το παράξενο... (Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά στους κάμπους βράχους πέφτει χιόνι... :lol:)

http://stackoverflow.com/questions/4767505/exploit-dropbox-file-redundancy-check

Που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καν να έχεις το αρχείο αλλά να βρεις το hash του για να προστεθεί στον λογαριασμό σου. :D

Δημοσ.

Τι αρχείο μπορεί να έχει κάποιος που να κρύψει;

γώ πάντως δεν έχω τίποτα!

Και για ποιόν λόγο να το ανεβάσεις στο ιντερνετ αν φοβάσαι;

Εγώ είχα μπρίν κανένα 6μηνο το source απο τα Apps μου.

Θα μπορούσε κάποιος υπάλληλος να το πάρει να το τροποιποιήσει και να κυκλοφορήσει παρόμοιο App με δικό μου κόπο.

Πλέον πληρώνω Github, που είναι και καλύτερο στο κάτω κάτω, γι'αυτή τη δουλειά

Δημοσ.

Έχοντας πρόσφατα μπει στον κόσμο του Android δηλώνω εντυπωσιασμένος από την όλη mobile cloud φάση και τις ευκολίες της, αλλά συγχρόνως με αγχώνει αρκετά που θεωρούμε πια καθημερινότητα τα προσωπικά μας δεδομένα ανεβασμένα κάπου απροσδιόριστα... Νομίζω αυτές οι ειδήσεις εντείνουν τον προβληματισμό μου:fear:

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τα Αμερικανάκια ρίχνουν μηνύσεις στο Dropbox. Έτσι, για να μάθει η κακιά πολυεθνική του Internet. Πάμε τώρα να πιούμε Coke και να φάμε στα KFC.

iphone.png

says the iphone user...LOL

Δημοσ.

1ον...όταν κάνεις κοινά τα αρχεία σου στο internet κάποιος πρέπει να έχει προσβαση σε αυτά. Πλήρως κρυπτογραφημένα από όλους δεν θα είναι ποτέ

2ον...ξαφνικά τρελαθήκατε όλοι που δεν είναι κρυπτογραφημένο το cv σας ή οι φωτογραφίες από τις διακοπές. Όλα σας τα στοιχεία δηλαδή που είναι στην εφορία σε χαρτιά, δεν σας αγχώνουν;

3ον...κανείς δεν σε αναγκάζει να χρησιμοποιήσεις το dropbox, σου δημιουργεί μια μόδα/ανάγκη και πας και πέφτεις με τα μούτρα!! Λες

και δεν μπορώ να έχω τα "πραγματικά" λίγα σημαντικά αρχεία μου σε ένα flashaki πάνω μου, πρέπει να είναι στο cloud!

Το πρόβλημα δεν είναι στο ότι οι εργαζόμενοι της εταιρίας έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

Το πρόβλημα (όπως ξεκάθαρα λέει η είδηση) είναι η παραπλάνηση των χρηστών πως τα αρχεία τους είναι εντελώς ασφαλή από τρίτους.

Μη ξεχνάμε πως δε πρόκειται μόνο για δωρεάν υπηρεσία, κάποιοι προφανώς έχουν πληρώσει για να ανεβάζουν τεράστιους όγκους δεδομένων που έχουν να κάνουν με την δουλειά τους, οπότε η ασφάλεια των αρχείων τους σίγουρα λήφθηκε σοβαρά υπ'όψη πριν αποφασίσουν να τους εμπιστευθούν.

Έχεις δίκιο και έδω μπαίνει αυτο που λέμε customer documentation. Το όποιο όπως και το software ενδέχεται να έχει λάθη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...