micos000 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 [...] Όντως στο DVD Player που θέλω να τα παίξω δεν υποστηρίζει DivX AVI, οπότε πάω με VCD με το NERO. [...] Φίλε μου, εδώ θέτεις μια νέα παράμετρο. Αφού θέλεις να δεις την ταινία σε dvd γιατί δεν την κάνεις dvd-video να τελειώνεις; Το dvdflick (που είπε ο elf) είναι δωρεάν. Δεν θα έχεις μεγάλη απώλεια έτσι και δεν νομίζω το κόστος του dvd έναντι στο cd να είναι πρόβλημα. Ούτε ο χρόνος μετατροπής μπορεί να θεωρηθεί μείζων σημασίας. Δεν θα έχεις μεγάλες διαφορέςς στην κωδικοποίηση. Γενικά, δεν προτείνεται η μετατροπή σε vcd καθότι θα έχεις μεγάλη απώλεια και στην ανάλυση λόγω standarts (720x576 ==> 352x288) και στην ποιότητα λόγω αρχαίων codecs (mpeg2 6000Kbps ==> mpeg1 1000 Kbps), για μια ταινία μέσης διάρκειας.
warewolf Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Αυτη ηταν και η αρχικη απορια μου. (οπως του φιλου micos000) Αφου θες να δεις την ταινια σε dvd player, ποιος ο λογος να μην την μετατρεψεις σε δισκο dvd ? Αν σε μπερδευει το γεγονος οτι ενα avi εχει πχ μεγεθος 700 mb οπου χωρουν σε δισκακι cd, τοτε θα πρεπει να ξερεις οτι κατα την επανακωδικοποιηση για vob θα χρειαστεις ολη την χωρητικοτητα του δισκου dvd μιας και τα αρχεια θα ειναι πολυ μεγαλα για να χωρεσουν σε cd. Αν ο λογος δεν ειναι οικονομικος (δεν ειναι πλεον σημερα λογος αυτος πιστευω με τις τιμες που υπαρχουν) προς τι ολη αυτη η προσπαθεια να χωρεσουν σε cd και μαλιστα σε χαμηλη αναλυση τα αρχεια ?
halobump Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Όλα αυτά που είπατε στα 2 τελευταία μηνύματα τα γνωρίζω και κατανοώ επίσης την απορία σας. Η απάντηση, ο λόγος δεν είναι σημαντικός. Μου έφεραν κάποιες δεκάδες αδεια CD τα οποία στέκονται έτσι και μιας που πρέπει να γράψω κάποιες ταινίες για φίλους ήθελα να τα αξιοποιήσω + το ότι θυμόμουν στο παλιό το nero πως είχε την επιλογή και δεν μπορούσα να την βρω στο καινούριο. Πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας γιατί έμαθα και πράγματα που δεν ήξερα
micos000 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 [...]Μου έφεραν κάποιες δεκάδες αδεια CD τα οποία στέκονται έτσι και μιας που πρέπει να γράψω κάποιες ταινίες για φίλους ήθελα να τα αξιοποιήσω[...] Χάρισε τα σε κάποιον που δεν πολυγουστάρεις για να βρει εκείνος τον μπελά του ή διακόσμισε τα με μαρκαδόρους και κάντα σουβέρ. Είδα επίσης να κάνουν ωραία φωτιστικά με cd και λάμπες φθορισμού. http://photocreations.ca/cd_lamp/ Εγώ σε όποιον δεν γουστάρω του κάνω δώρο floppy disks.
kurkosdr Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Μια μανία όλοι με τα σπασμένα όταν υπάρχουν μια χαρά ελεύθερα προγράμματα που δουλεύουν ακόμα και ποιο καλά και εύκολα από τα επαγγελματικά Δες εδώ οδηγό http://www.ehow.com/how_6112162_burn-avi-file-vcd.html Ελα ρε φτιαχνει VCD το DVD Flick;;; Κοιτα τι μαθαίνει κανεις. Kαι γω που νομιζα οτι αμα βαλεις target size CD-700 θα σου φτιαξει το γνωστο "αρχεία vob σε δισκο CD που δεν παιζει πουθενα", και δεν το δοκιμασα καν. Κι ομως, τα κανει VCD! Πισω στο θεμα, ο μονος τροπος να γραψεις standard defintion ποιότητα σε δισκο CD, και το αποτελεσμα να παιζει σε επιτραπεζια DVD players, ειναι να τα μετατρέψεις σε Divx Avi ή Matroska (mkv), με την προϋποθεση φυσικα οτι το player υποστηριζει Divx Avi ή Matroska (mkv) αντιστοιχα. Ο λογος που δεν μπορεις να γραψεις ενα αρχειο vob ή mpg (που περιεχει βιντεο σε standard definition) σε ενα CD και να περιμενεις να παιξει σε επιτραπεζια players, ειναι λογω της μεγαλης απαιτησης σε ταχύτητα που εχουν τα προτυπα MPEG 1 και MPEG2 απο το CD. Θελουν 8x ταχυτητα, που πολλα DVD players δεν μπορουν να την δωσουν. Αντιθετα, τα Divx avi και Matroska (mkv), που χρησιμοποιουν προτυπα με υψηλοτερη συμπιεση (Mpeg 4 asp και Mpeg 4 avc αντιστοιχα), μπορουν ανετα να βολευτουν και με 4x ταχυτητα, που πολλα DVD players μπορουν να την παρεχουν, και γι αυτο -με την προϋποθεση οτι υποστηριζονται απο το player- δεν εχουν κανενα προβλημα να παιξουν απο CD. Το Video CD χρησιμοποιει low definition αναλυση, δηλαδη 4 φορες χειροτερη ποιοτητα απο ενα τηλεοπτικο καναλι (ή ενα DVD)! Και το bitrate ειναι πολυ χαμηλο (8 φορες κατω απο αυτο των vob αρχειων), οποτε μιλαμε για κυριολεκτικα πολυ χαμηλη ποιοτητα. Χαλια ευκρινεια και πολλες ατελειες συμπιεσης. Το Super Video CD ειναι τα ιδια σκατα με λιγο αρωμα (λιγο καλυτερη αναλυση και λιγο παραπανω bitrate). Συμπέρασμα: Αμα το player σου δεν υποστηριζει Divx avi ή Matroska, γραψτα σε DVD ως DVD-Video (vob), με το ConvertXtoDVD ή το DVD Flickr (μην ξεχασεις να βαλεις το target size σε "DVD"). Τα CD κράτα τα για άλλες χρησεις,
halobump Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2011 Ελα ρε φτιαχνει VCD το DVD Flick;;; Κοιτα τι μαθαίνει κανεις. Kαι γω που νομιζα οτι αμα βαλεις target size CD-700 θα σου φτιαξει το γνωστο "αρχεία vob σε δισκο CD που δεν παιζει πουθενα", και δεν το δοκιμασα καν. Κι ομως, τα κανει VCD! Πισω στο θεμα, ο μονος τροπος να γραψεις standard defintion ποιότητα σε δισκο CD, και το αποτελεσμα να παιζει σε επιτραπεζια DVD players, ειναι να τα μετατρέψεις σε Divx Avi ή Matroska (mkv), με την προϋποθεση φυσικα οτι το player υποστηριζει Divx Avi ή Matroska (mkv) αντιστοιχα. Ο λογος που δεν μπορεις να γραψεις ενα αρχειο vob ή mpg (που περιεχει βιντεο σε standard definition) σε ενα CD και να περιμενεις να παιξει σε επιτραπεζια players, ειναι λογω της μεγαλης απαιτησης σε ταχύτητα που εχουν τα προτυπα MPEG 1 και MPEG2 απο το CD. Θελουν 8x ταχυτητα, που πολλα DVD players δεν μπορουν να την δωσουν. Αντιθετα, τα Divx avi και Matroska (mkv), που χρησιμοποιουν προτυπα με υψηλοτερη συμπιεση (Mpeg 4 asp και Mpeg 4 avc αντιστοιχα), μπορουν ανετα να βολευτουν και με 4x ταχυτητα, που πολλα DVD players μπορουν να την παρεχουν, και γι αυτο -με την προϋποθεση οτι υποστηριζονται απο το player- δεν εχουν κανενα προβλημα να παιξουν απο CD. Το Video CD χρησιμοποιει low definition αναλυση, δηλαδη 4 φορες χειροτερη ποιοτητα απο ενα τηλεοπτικο καναλι (ή ενα DVD)! Και το bitrate ειναι πολυ χαμηλο (8 φορες κατω απο αυτο των vob αρχειων), οποτε μιλαμε για κυριολεκτικα πολυ χαμηλη ποιοτητα. Χαλια ευκρινεια και πολλες ατελειες συμπιεσης. Το Super Video CD ειναι τα ιδια σκατα με λιγο αρωμα (λιγο καλυτερη αναλυση και λιγο παραπανω bitrate). Συμπέρασμα: Αμα το player σου δεν υποστηριζει Divx avi ή Matroska, γραψτα σε DVD ως DVD-Video (vob), με το ConvertXtoDVD ή το DVD Flickr (μην ξεχασεις να βαλεις το target size σε "DVD"). Τα CD κράτα τα για άλλες χρησεις, Ok ευχαριστώ κι εσένα για τον χρόνο σου. Μάλλον θα καταφύγω στο ConvertxToDVD που το χρησιμοποιώ χρόνια τώρα, γιατί μπορεί το δικό μου DVD Player να υποστηρίζει DiVX αλλά των φίλων που θα πάνε τα βίντεο όχι.
kurkosdr Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 γιατί μπορεί το δικό μου DVD Player να υποστηρίζει DiVX αλλά των φίλων που θα πάνε τα βίντεο όχι. Ωπ! Τοτε ξεχνα αυτο που είπα για το VCD. Πολλοι εχουν για "DVD player" το Xbox τους ή το PS2 τους, που αν δεν κανω λαθος δεν υποστηριζουν VCD (και φυσικα ουτε Divx, ουτε Matroska). Οποτε σε αυτην την περιπτωση, τα κανεις DVD-Video (vob) και τα γραφεις σε δισκο DVD, ωστε να εισαι σιγουρος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.