Προς το περιεχόμενο

Αποδειξη απο γιατρο

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτα ειναι τα αποτελεσματα και τα φαινομενα που οφειλονται στην προσπαθεια μιας χωρας οπου εχει ριζωμενη μεσα της "ανατολικη" νοοτροπια, παραδοσεις, λειτουργια να εκδυτικοποιηθει και να λειτουργησει με τα δυτικα προτυπα αναφορας στα οποια προσπαθει εδω και πολλα χρονια να εισχωρησει αλλα με πληρη αποτυχια, η οποια δε προσπαθεια ειναι και ο μειζον λογος που τιποτα εδω και πολλα χρονια δεν παει καλα σε οποιοδηποτε επιπεδο οργανωσης, λειτουργιας ή κοινωνικης καταστασης και εχουμε φτασει σε αυτο το σημειο.

Το φαινομενο του παρον θεματος ειναι απλως ενα δεντρο περιγραφης μιας συγκεκριμενης καταστασης σε ολο το Αμαζονιακου μεγεθους δασος των πεπλεγμενων καταστασεων που συνθετουν την ολη δομη του κρατους.

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μιας και πιασαμε τις ειδικοτητες δεν εχω καταλαβει τι ειναι αυτες της γενικης Ιατρικης ??? Τι παραπανω απο τα 6 χρονια της Ιατρικης ?

Επισης του Οικογενειακου γιατρου αν ειναι ειδικοτητα οπως και του ειδικου παθολογου.

Δημοσ.

Μιας και πιασαμε τις ειδικοτητες δεν εχω καταλαβει τι ειναι αυτες της γενικης Ιατρικης ??? Τι παραπανω απο τα 6 χρονια της Ιατρικης ?

Επισης του Οικογενειακου γιατρου αν ειναι ειδικοτητα οπως και του ειδικου παθολογου.

Ειδικός παθολόγος είναι ο γιατρός που λέμε παραδοσιακά παθολόγο. Δεν ξέρω αν θέλετε περαιτέρω επεξήγηση.

Οικογενειακός γιατρός ως ειδικότητα στην Ελλάδα δεν υπάρχει.

Στην Ελλάδα υπάρχει ειδικότητα "Γενικής Ιατρικής". Γίνεσαι δηλαδή "ειδικός γενικός γιατρός", έστω κι αν ακούγεται βλακώδες. Ο γενικός γιατρός κάνει 4 χρόνια ειδικότητα, περνώντας λίγο καιρό από όλες τις κλινικές. Ουσιαστικά, εμβαθύνει περισσότερο στο κλινικό κομμάτι των σπουδών που ούτως ή άλλως έχει κάνει στη σχολή. Ο ρόλος του προβλέπεται να είναι αυτός του "οικογενειακού" γιατρού, με την εξής έννοια. Κάθε άνθρωπος, καλό είναι να έχει έναν γιατρό που να τον παρακολουθεί τακτικά, να τον γνωρίζει και να είναι εύκολα προσβάσιμος. Έτσι, για κάθε πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, θα πηγαίνει πρώτα σε αυτόν τον γιατρό. Αν είναι κάτι σύνηθες και απλό, θα τον θεραπεύει επί τόπου. Αν όχι, θα τον παραπέμπει σε ειδικό γιατρό και θα τον καθοδηγεί. Για αυτόν τον ρόλο, ο γενικός γιατρός είναι πιο κατάλληλος από τον παθολόγο ή τον χειρουργό, γιατί έχει και κάποια μεταπτυχιακή εκπαίδευση σε οφθαλμολογία, ΩΡΛ, ορθοπαιδική, παθολογία, χειρουργική κτλ., οπότε μπορεί να διαγνώσει καλύτερα το επείγον και να αντιμετωπίσει τα μικροπροβλήματα, που είναι και τα πιο συχνά.

Το σύστημα αυτό είναι πολύ χρήσιμο, αλλά στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται σχεδόν πουθενά. Κάνεις μια διάρροια και τρέχεις στον καθηγητή γαστρεντερολόγο. Ανεβάζεις πυρετό και τρέχεις στα επείγοντα του Ευαγγελισμού, μαζί με τους εμφραγματίες, ταλαιπωρείσαι και ταλαιπωρείς. Σε πιάνει πονοκέφαλος; Πας μόνος σου και κάνεις μια αξονική εγκεφάλου και ύστερα πας και σε 2-3 νευρολόγους.

Δημοσ.

Μου είχε κάνει εντύπωση αυτή η ειδικότητα ειδικά στη Γαλλία όπου δεν είδα ποτέ παιδίατρο για την κόρη μου, οτιδήποτε τύχαινε πηγαίναμε στον οικογενειακό γιατρό να το αντιμετωπίσει και μάλιστα όταν ρώτησα μου είπαν πως δεν υπάρχουν και πολλοί παιδίατροι. Είναι όντως χρήσιμο γιατί πολλές φορές σου συμβαίνει κάτι και δεν ξέρεις σε τι γιατρό να πας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...