Galis Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 τι ειναι 2 χειρουργοι πανω απο ενα ΗΚΓ? Διπλη τυφλη μελετη Περα απο την πλακα κατα την γνωμη μου ολες οι ειδικοτητες ειναι χρησιμες και κακως θεωρουνται οι χειρουργοι κατι παραπανω. Η ποιοτητα ζωης τους πιστευω ειναι που πληρωνεται τοσο, αλλα των παθολογων κυριως κ καρδιολογων (σιγουρα κ κανα 2 αλλες) ειναι πολυ χειροτερη κ θα επρεπε να παιρνουν τουλαχιστον τα ιδια αν οχι παραπανω.Το οτι κατι κανουν παραπανω απο τις αλλες ειδικοτητες το συντηρουν οι ιδιοι για ευνοητους λογους. (υπαρχουν παντα και καποιοι ταπεινοι κ σωστοι γιατροι εννοειται) Εχω κανει ενα 6μηνο χ/κ κ ενα παθολογια και τα χω δει απο μεσα. Τουλαχιστον 3πλασιο αγχος και τρεξιμο απο τους παθολογους Αποψη μου παντα. (αλλα ετσι ειναι )
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Βλεπω οι γιατροι μη χειρουργοι τους θαβετε κανονικα τους χειρουργους !!!Εννοειτε οτι εγω δεν μπορω να εχω αποψη για τις ιατρικες τους γνωσεις αλλα μπορω να κοιταω το αποτελεσμα.
Galis Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 γι αυτο παιρνουν φακελακια. Γιατι η τομη απο το χειρουργειο και τα εμφυτευματα σιλικονης φαινονται, η βελτιωση των καρκινικων δεικτων ομως για πχ δεν φαινεται...
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 η βελτιωση των καρκινικων δεικτων ομως για πχ δεν φαινεται... Αυτη δεν μπορει να ειναι και αποτελεσμα χειρουργικης πραξης εστω οχι αποκλειστικα ?Οι καρκινικοι δεικτες λενε παντα την αληθεια ?
FilipposMD Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Αυτη δεν μπορει να ειναι και αποτελεσμα χειρουργικης πραξης εστω οχι αποκλειστικα ?Οι καρκινικοι δεικτες λενε παντα την αληθεια ? E, τίποτα δεν λέει ΠΑΝΤΑ την αλήθεια. Για να είμαστε ειλικρινείς, καμιά ειδικότητα δεν στέκεται μόνη της πλέον. Κι ο παθολόγος, που υποτίθεται ότι έχει τις περισσότερες γνώσεις από όλους τους γιατρούς, χωρίς τον μικροβιολόγο, τον ακτινολόγο, τον αιματολόγο, τον χειρουργό ή τον ψυχίατρο, είναι πολύ εύκολο να πελαγώσει. Απλώς οι χειρουργοί έχουν το πλεονέκτημα να θεραπεύουν με τρόπο που, όπως και να το δεις, είναι εντυπωσιακός και συναρπαστικός. Αίματα, μάσκες, βάζει το χέρι μέσα στα σωθικά σου! Και επίσης, μπορείς να πεις "είχα τον όγκο στο έντερο μου και ο χειρουργός μου τον έβγαλε, πήρε το κακό από το σώμα μου". Αν σου πει ο εντατικολόγος ότι έμεινε όρθιος όλη νύχτα για να σου φτιάξει την οξεοβασική ισορροπία και να σου στρώσει τα αέρια αίματος (δίνοντας φάρμακα, υπολογίζοντας δόσεις, βάζοντας και βγάζοντας μάσκες οξυγόνου κτλ.), πρώτον δεν κατανοείς τη σημασία αυτών που έκανε και δεύτερον δεν φαίνονται και τόσο συναρπαστικά! Πάντως, οι χειρουργοί γίνονται στόχος των υπολοίπων γιατρών γιατί βασίζονται πολύ στην τεχνική και λιγότερο στο διάβασμα. Γενικά όμως, υπάρχουν ανέκδοτα και για άλλες ειδικότητες. Ο ένας θάβει τον άλλο, όπως παραδοσιακά γίνεται παντού.
Galis Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 παραδειγμα εδωσα για τους καρκινικους δεικτες. Οπως και ενα αποστημα ασ πουμε μπορει να το θεραπευσει ο παθολογος με αντιβιωση,δεν χρειαζεται παντα βγαλσιμο ή εναν ογκο μπορει να τον καταστρεψει ενας επεμβατικος ακτινολογος. Δεν θελουν τα παντα χειρουργο
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 E, τίποτα δεν λέει ΠΑΝΤΑ την αλήθεια. Πάντως, οι χειρουργοί γίνονται στόχος των υπολοίπων γιατρών γιατί βασίζονται πολύ στην τεχνική και λιγότερο στο διάβασμα. Γενικά όμως, υπάρχουν ανέκδοτα και για άλλες ειδικότητες. Ο ένας θάβει τον άλλο, όπως παραδοσιακά γίνεται παντού. Μια καλη τεχνικη ισως τους ειναι πιο χρησιμη απο την ικανοτητα να αποστηθιζουν γνωσεις. Ανεφερα για τους καρκινικους δεικτες γιατι η συχωρεμενη η μητερα μου με διαγνωσμενο καρκινο ορθου ειχε φυσιολογικους δεικτες και ο χειρουργος ειχε επι οτι αυτο δεν ειναι καλο γιατι στερει την αξια των δεικτων στην μεταχειρουργικη περιοδο.
FilipposMD Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Μια καλη τεχνικη ισως τους ειναι πιο χρησιμη απο την ικανοτητα να αποστηθιζουν γνωσεις. Καλά, εννοείται ότι χειρουργός χωρίς καλή τεχνική, δεν είναι καλός χειρουργός! Απλώς, σου λέει ο παθολόγος "κι ένας βλάκας, τεμπέλης, αδιάβαστος, αν εξασκηθεί με τα νυστέρια, μπορεί να γίνει καλός χειρουργός. Ενώ για να γίνεις παθολόγος, θέλει πολύ διάβασμα και πολύ μυαλό". Τέλος πάντων, διαφορετικά προσόντα χρειάζεται ο ένας, διαφορετικά ο άλλος. Στο ποια αξίζουν πιο πολύ, μάλλον δεν υπάρχει απάντηση. Αν πάντως θέλεις μια γενικότερη ιατρική συμβουλή, καλύτερα να μην την πάρεις από χειρουργό (γυναικολόγο, ουρολόγο, ορθοπαιδικό, ΩΡΛ κτλ.). Το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχει διαβάσει πολύ μετά τη σχολή.
Galis Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 απο το γενικο παμε παντα στο ειδικο. Χωρις τις γνωσεις δεν θα εφτανε τελικα κανενας για χειρουργειο. Οι γνωσεις δεν αποστηθιζονται μονο αλλα κ εφαρμοζονται. Δεν εχει κανενας παθολογος ορεξη να κατσει να διαβασει τομους ολοκληρους βιβλιων αντι να παει για καφε. Το κανει ομως γιατι του χρειαζεται για την δουλεια του. Αυτο σχεδον κανενας ομως δεν το εκτιμαει απο τους ασθενεις.Το θεωρουν δεδομενο. Δεδομενο ομως ειναι να ξερει κ ο αλλος να βγαλει το σκουληκι,δεν χρειαζονται εξτρα λεφτα γι αυτο
Lucifer Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Και μια και το θέμα με την απόδειξη το έχουμε λύσει, ελπίζω να μου επιτραπεί να θάψω ακόμα λίγο τους χειρουργούς. Το έλεγα στη YiN κάποια στιγμή το σκηνικό: έχει έρθει ο Βλαστός από τη Γενεύη τώρα και έχει διοργανωθεί μια ημερίδα στο Λητώ. Από κάτω γυναικολόγοι, ακτινολόγοι και χειρουργοί, οι οποίοι "ασυναίσθητα" έχουν διαμοιραστεί κάθετα ως προς την οργανωτική, αν είσαι δηλαδή όρθιος μπροστά στον προτζέκτορα, αριστερά από μπροστά μέχρι πίσω είναι οι ακτινολόγοι, κέντρο γυναικολόγοι, δεξιά χειρουργοί. Εγώ είμαι στο όριο χειρουργών με γυναικολόγους. Ξεκινάει τώρα ο Βλαστός και μιλάει μεταξύ άλλων, για το πόσο έχει προχωρήσει το σκηνικό στην αισθητική αποκατάσταση μαστεκτομών. Και επιγραμματικά περνάει ένα χέρι το "αν ο όγκος που θέλουμε να αφαιρέσουμε βρίσκεται στο κέντρο του μαστού, προφανώς δε θα γίνει τομή από την πρόσθια επιφάνεια αλλά μια μικρή εις βάθος στο πλάι του τεταρτημόριου που μας αφορά". Εξηγούσε δηλαδή το Λογικό Ον, πως αν θες να βγάλεις κάτι απ' το μπούμπι, επειδή σε νοιάζει η αισθητική αποκατάσταση, δε θα κάνεις μια χλατς πάνω του να το βγάλεις να φαίνεται μετά η τομή φόρα παρτίδα, θα πας πλάι και κάτω, θα κάνεις μια μικρή τομή-τούνελ και θα κάνεις αφαίρεση από εκεί. Λοιπόν, εγώ αυτό δεν ξέρω να το κάνω, αλλά μου φαίνεται προφανές πως είναι το λογικό. Η άποψη του χειρούργου πίσω μου ήταν "τι είπε τώρα ρε ο άνθρωπος, ποτέ δε το 'χα σκεφτεί αυτό!". Συνεχίζοντας την παρουσίαση, πάει η φάση σε κύστες (ή αποτιτανώσεις, δε θυμάμαι) σε μαστικούς λεμφαδένες και γάγγλια. Και λέει ο Βλαστός πως από τόσα κυστίδια και κάτω απλώς παρακολουθούμε, από τόσα και πάνω αφαίρεση αλλά ποτέ δεν αφαιρούμε πάνω από Χ αριθμό. Και πετάγεται ένας τύπος (από τη γνωστή πτέρυγα) και λέει γεια σας, είμαι ο τάδε από το τάδε νοσοκομείο (βαθειά περιφέρεια, δε θυμάμαι που) και εγώ νομίζω πως μπορεί να γίνει αφαίρεση ακόμα και αν ο αριθμός είναι τόσο (2 φορές το ανώτατο όριο ξερωγώ). "Ποτέ" του απαντάει ο Βλαστός χαμογελαστά και λακωνικά, για να πάρει την περήφανη ανταπάντηση "Γιατί εμείς στο τάδε επαρχιακό νοσοκομείο αφαιρούμε και Χ πολλές φορές ανά επέμβαση!" Αυτό το κάφρικο κοροϊδευτικό "μπράααααβο." που ακούστηκε από το βάθος, ανάμεσα από τους ακτινολόγους το θυμάμαι με μεγάλη αγάπη.
dr lag Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Βλεπω οι γιατροι μη χειρουργοι τους θαβετε κανονικα τους χειρουργους !!!Εννοειτε οτι εγω δεν μπορω να εχω αποψη για τις ιατρικες τους γνωσεις αλλα μπορω να κοιταω το αποτελεσμα. Και μετά παραπονιόμαστε που βγαίνει ο κάθε πικραμένος απαξιώνοντας τον ιατρικό κλάδο... Δε λέω, χαριτωμένα τα αστειάκια με τους μπαρμπέρηδες, τα κρυμένα μυστικά και το ΗΚΓ, μόνο που φτάνουμε σε κάποια άλλα όρια που αποφεύγω να ονομάσω, όταν λέμε για τους χειρουργούς... Το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχει διαβάσει πολύ μετά τη σχολή Θα μπορούσα να παραθέσω με τη σειρά μου παραδείγματα άσχετων παθολόγων (από συνέδρια και μη) ή να απαντήσω με την παροιμία που μιλάει για αλεπούδες και κρεμαστάρια, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αποσκοπεί μια τέτοια συζήτηση. Θα μπορούσα επίσης (αν δεν φοβόμουν ότι θα εκληφθεί ως διαφήμιση) να προσκαλέσω κάποιους στο αυριανό ρομποτικό χειρουργείο και να συζητήσουμε μετά για τον υψηλό συνδυασμό γνώσεων και τεχνικής που απαιτείται, αν και φαντάζομαι την απάντηση που θα έχει σχέση με 15χρονους και playstation. Σαφώς κι ο Παθολόγος διαβάζει περισσότερο από τον Χειρουργό, που πρέπει να αφιερώσει μεγάλο μέρος του χρόνου του στην εκμάθηση της τεχνικής. Αν αυτό για σας τον κάνει λιγότερο γιατρό, τότε τι να πούμε για τους ακτινολόγους, τους κυτταρολόγους κλπ. Η ιατρική από τότε που έπαψε να νταλαβερίζεται με τις συντεχνίες των μπαρμπέρηδων, απέκτησε ειδικότητες, εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς κι όποιος δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις, παύει να είναι γιατρός. Εσείς με το διάβασμα, αυτό είναι το όπλο σας. Οι ακτινολόγοι εκτός από διάβασμα μαθαίνουν να χειρίζονται νέα μηχανήματα, εμείς εκτός από διάβασμα και καινούργιες τεχνικές - αυτό είναι το όπλο μας, τι να κάνουμε δηλαδή. Κι όπως ο χειρουργός που δεν έχει θεωρητικό υπόβαθρο είναι κακός και επικίνδυνος, άλλο τόσο κι ο παθολόγος που δεν ξέρει τι συμβαίνει κάτω από το δέρμα. Η ιατρική είναι μια, οι ειδικότητες πολλές - προς τι το θάψιμο; Σας πειράζει προφανώς που οι χειρουργοί παίρνουν συνήθως τη δόξα, ενώ εσείς συχνά μένετε στην αφάνεια ακόμα κι αν έχετε προσφέρει πιο πολλά - δεν σας αδικώ. Σαφώς κι έχετε δίκιο, αλλά το να θάβετε τις άλλες ειδικότητες μου φέρνει πιο πολύ σε γεροντοκόρες που έμειναν στο ράφι. Ο χειρουργός είναι σαν τον επιθετικό στο ποδόσφαιρο. Μπορεί η άμυνα και ο τερματοφύλακας να έχουν κατεβάσει τα ρολά, οι αθλητικές όμως την άλλη μέρα, αυτόν που πέτυχε το μοναδικό νικητήριο γκολ θα έχουν πρωτοσέλιδο. Αυτά...
FilipposMD Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 drlag, νομίζω ότι το παραπήρες σοβαρά το θέμα. Οι υπόλοιποι νομίζω ότι το αντιμετωπίζουμε με ολίγον χαβαλέ. Εξάλλου, εμένα ειδικά δεν με παίρνει να κοροϊδεύω ειδικότητες. Ασχολούμαι με τη δημόσια υγεία και όλοι οι συνάδελφοι με περιγελούν, έστω και πίσω από την πλάτη μου. Έχω και την ίδια μου τη γυναίκα να με αποκαλεί χαρτογιατρό. Ο καθένας νομίζει ότι κάνει σπουδαίο και συνήθως σπουδαιότερο από τους άλλους. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, οπότε ας το διασκεδάσουμε λίγο. Τουλάχιστον οι χειρουργοί δεν χρειάζεται να φοβούνται ότι θα απαξιωθούν στη συνείδηση του κόσμου.
leftermann Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 πάντως εγώ καλούς χειρουργούς ξέρω πολλούς. Καλούς κλινικούς γιατρούς ελάχιστους. Για ορθοπαιδικούς κυρίως μιλάω, με αυτούς συναναστρέφομαι. Σχετικό ή άσχετο, το πέτυχα γκουγκλάροντας το "κλινικός γιατρός" για να δω αν θυμάμαι σωστά τον όρο. κλικ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.