Προς το περιεχόμενο

Αποδειξη απο γιατρο

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να μην υπαρξη παρεξηγιση ...Θελει πιο μεγαλα .....που λει ο λαος μας.

Δεν υποτιμω καμμια ιατρικη ειδικοτητα αλλα νομιζω οτι η χειρουργικη ειναι κατι παραπανω.Δεν φτανει να διαβασει και να θελει καποιος για να γινει χειρουργος.

Πρωτευουσα επισης θεση εχει και αυτη του παθολουγου που κατα κανονα ειναι ο πρωτος που παμε και εχει σημασια η διαγνωση που θα κανει οχι μονο για να γινουμε καλα απο εκα κρυολογημα αλαλ η κατευθυνση που θα μας δωσει για πιο εξειδεικευμενη ιατρικη παρακολουθηση μαις παθησης.Εκει αναλαμβανουν οι πιο ειδικοι οπως εσυ φιλε Κωστα.Αααα..Χρονια σου πολλα !!!

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

PP1969, ποσες φορες εχει χρειαστει να δωσεις φακελακι? Απο περιεργεια ρωταω.

(ειμαι και γω γιατρος, ειναι εμφανες απο το νικ).

Καλυτερα να μας πεις εσυ ποσες φορες εχεις παρει φακελακι. Απο περιεργεια επισης φυσικα.

Δημοσ.

Καλυτερα να μας πεις εσυ ποσες φορες εχεις παρει φακελακι. Απο περιεργεια επισης φυσικα.

Θα σου απαντησω, παρολο που διακρινω μια δοση ειρωνιας μαζι με την περιεργεια σου.

Ποτέ.

Ελπιζω να μην κλονιζω την αποψη σου για το διεφθαρμενο ιατρικο κοσμο. Ειμαι η εξαιρεση.

Δημοσ.

Για να μην υπαρξη παρεξηγιση ...Θελει πιο μεγαλα .....που λει ο λαος μας.

Δεν υποτιμω καμμια ιατρικη ειδικοτητα αλλα νομιζω οτι η χειρουργικη ειναι κατι παραπανω.Δεν φτανει να διαβασει και να θελει καποιος για να γινει χειρουργος.

Πρωτευουσα επισης θεση εχει και αυτη του παθολουγου που κατα κανονα ειναι ο πρωτος που παμε και εχει σημασια η διαγνωση που θα κανει οχι μονο για να γινουμε καλα απο εκα κρυολογημα αλαλ η κατευθυνση που θα μας δωσει για πιο εξειδεικευμενη ιατρικη παρακολουθηση μαις παθησης.Εκει αναλαμβανουν οι πιο ειδικοι οπως εσυ φιλε Κωστα.Αααα..Χρονια σου πολλα !!!

Οι χειρουργοί έχουν καταφέρει να θεωρούνται οι πιο σπουδαίοι γιατροί και, ως εκ τούτου, να παίρνουν και τα πιο πολλά φακελάκια. Όχι ότι δεν είναι δύσκολη και απαιτητική η δουλειά τους, αλλά εξίσου δύσκολη και απαιτητική είναι η δουλειά και άλλων ειδικοτήτων, που τις έχουμε τελείως περιφρονημένες.

Παράδειγμα. Κάνεις ένα χειρουργείο για υποψία καρκίνου. Σε ανοίγουν στο χειρουργείο, παίρνουν ένα κομμάτι από τον όγκο και το στέλνουν για ταχεία βιοψία. Ο παθολογοανατόμος που θα την δει πρέπει να αποφασίσει μέσα σε λίγα λεπτά και με όχι ιδανική επεξεργασία του ιστού, αν βλέπει στο μικροσκόπιο καρκίνο και, αν ναι, μέχρι πού πρέπει να κόψει ο χειρουργός. Με λίγα λόγια, αποφασίζει αν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις (γιατί αν κάνει λάθος, όλη η εγχείρηση γίνεται λάθος). Θεραπεύεσαι λοιπόν και λες "ο θεός μου ο χειρουργός με έσωσε!". Αν είσαι ψαγμένος, θα πεις και "καλός και ο αναισθησιολόγος, πήγαν όλα καλά με την αναισθησία". Το όνομα του παθολογοανατόμου, που είχε τα @@ να πει ναι ή όχι, παίζοντας τη ζωή σου και την καριέρα του, μπορεί να μην το ξέρεις καν. Αντίστοιχα σενάρια μπορεί να εμπλέκουν ακτινολόγους, κυτταρολόγους και άλλες άγνωστες ειδικότητες, οι οποίες έχουν χειρότερες δημόσιες σχέσεις από τους χειρουργούς.

Κατά τα άλλα, PP1969, προφανώς δεν κατάλαβες ούτε τι έγραψα εγώ, ούτε ο drlag. Μηδέν στα δύο.

Δημοσ.

Οι χειρουργοί έχουν καταφέρει να θεωρούνται οι πιο σπουδαίοι γιατροί και, ως εκ τούτου, να παίρνουν και τα πιο πολλά φακελάκια. Όχι ότι δεν είναι δύσκολη και απαιτητική η δουλειά τους, αλλά εξίσου δύσκολη και απαιτητική είναι η δουλειά και άλλων ειδικοτήτων, που τις έχουμε τελείως περιφρονημένες.

Παράδειγμα.

Εγω παντως δεν ειπα κατι τετοιο...Απλα οτι οι χειρουργοι εινια κατα την γνωμη μου κατι παραπανω γιατι ενα λαθος τους μπορει να στοιχισει μια ζωη οπως και του αναισθησιολογου.Το χειρουργειο και η ομαδα που το διενεργει δεν ειναι μια ευκολη ιστορια...

Δημοσ.

Μην τον αδικείς τον άνθρωπο, είναι προφανές ότι πάσχει από βαρύτατο σύνδρομο στέρησης που του προκάλεσε η διακοπή της εκπομπής του Αυτιά. Πάντως,

αν είναι να απειλεί ότι θα με κάνει Στρος Καν με λευκή μπλούζα και χειροπέδες,

αν είναι να με βρίζει, έστω και έμμεσα σαν αλητάμπουρα, εκμεταλλευτή και ξεζουμιστή κακόμοιρων ασθενών,

αποφάσισα να αλλάξω στάση ζωής και υπόσχομαι με ρήτρα το επ’ αόριστον αυτό-ban-άρισμα μου τα εξής:

1. Δεν θα ξαναπάω διακοπές σε 5άστερο. Τα καλοκαίρια θα στέλνω τα παιδιά μου σε Ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής κι ο ίδιος θα προσφέρω εθελοντική εργασία σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

2. Ορκίζομαι πως δεν θα εκμεταλλευτώ ξανά ανήμπορες γριούλες, εργαζόμενους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και οικοδόμους.

3. Θα διώξω τον Συμβολαιογράφο που έχω πάντοτε μαζί μου στο χειρουργείο, προκειμένου να τσιμπάω εκβιαστικά και κανένα οικοπεδάκι μεσούσης της επέμβασης, από τους δυστυχείς ασθενείς μου.

4. Φακελάκι δεν μπορώ να πάρω αφού δεν είμαι του Δημοσίου, αλλά εντάξει, για να μη του χαλάσω χατίρι, ορκίζομαι να μην ξαναπάρω φακελάκι. Επιπρόσθετα, παραχωρώ αυτό το προνόμιο σε εφοριακούς, πολεοδόμους, αρμόδιους για τη χορήγηση πρόωρων και αναπηρικών συντάξεων και γενικά σε όλους όσους φυτοζωούν από το Δημόσιο.

5. Θα μοιράσω τα αγαπημένα μου πισιά σε αναξιοπαθούντες (όχι το iPhone – μη το παραχέσουμε κιόλας) και θα ζω ασκητική ζωή μέχρις ότου εξιλεωθώ για τις καταστροφές που έχει προκαλέσει ο κλάδος μου στις ζωές και την υγεία των Ελλήνων, την οικονομία του Έθνους και προφανώς στα μυαλά κάποιων…

Δημοσ.

Εγω παντως δεν ειπα κατι τετοιο...Απλα οτι οι χειρουργοι εινια κατα την γνωμη μου κατι παραπανω γιατι ενα λαθος τους μπορει να στοιχισει μια ζωη οπως και του αναισθησιολογου.Το χειρουργειο και η ομαδα που το διενεργει δεν ειναι μια ευκολη ιστορια...

Αυτό λέω κι εγώ κύριε Γιάννη. Ότι κυριαρχεί η εντύπωση ότι οι χειρουργοί είναι κάτι παραπάνω. Γενικά το χειρουργείο. Και είναι πολύ λογικό, γιατί πρόκειται για μια εντυπωσιακή ιατρική πράξη και σε γενικές γραμμές, εύκολα κατανοητή από τον μη γιατρό. Μια νύχτα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μπορεί να φέρει τον εφημερεύοντα γιατρό πολλές φορές σε καταστάσεις όπου η ζωή του ασθενούς κρέμεται από μια απόφασή του. Κι εκεί το λάθος στοιχίζει άμεσα τη ζωή του ασθενούς, γιατί οι καταστάσεις είναι οριακές. Αλλά δεν είναι συνήθως κανείς παρών για να το δει και, ακόμα κι αν είναι, για να καταλάβει πόσο σωτήριο ήταν.

Δεν κατηγορώ κανέναν για το θέμα των χειρουργών. Απλώς είναι κρίμα για κάποιους άλλους που το έργο τους είναι πολύ δύσκολο να κατανοηθεί και να επιβραβευθεί (ηθικά ή/και υλικά). Για να μην μιλήσω και για τους γιατρούς που ασχολούνται με την δημόσια υγεία. Αν προλάβουν μια επιδημία που θα σκότωνε 10 χιλιάδες άτομα, κανείς δεν θα το πάρει χαμπάρι ποτέ!

Δημοσ.

Θα σου απαντησω, παρολο που διακρινω μια δοση ειρωνιας μαζι με την περιεργεια σου.

Ποτέ.

Ελπιζω να μην κλονιζω την αποψη σου για το διεφθαρμενο ιατρικο κοσμο. Ειμαι η εξαιρεση.

Την ιδια ακριβως δοση ειρωνιας διεκρινα κι εγω στη δικη σου ερωτηση περιεργειας.

Μακαρι να ηταν μονο δικη μου αποψη. Ειναι και αποψη ολων των ελληνων, και οχι απλα αποψη... πρακτικη εμπειρια.

Ok, εσυ δεν πηρες ποτε. Οι διπλανοι συν/φοι σου ομως? Τους κατηγγειλες ή τους καλυψες?

Απ οσους γνωστους και συγγενεις ξερω ολοι εδωσαν το κατιτις για επεμβαση. Πριν λιγο καιρο η γυναικα ενος φιλου επρεπε να κανει μια επεμβαση στα ματια και χρειαστηκε να τσονταρουν ο συζυγος και τα 3 παιδια της μαζι για να συ πληρωθει το ποσο που ζητουσε ο αγιογδυτης. Και μιλαμε για μεροκαματιαρηδες.

Παράδειγμα. Κάνεις ένα χειρουργείο για υποψία καρκίνου. Σε ανοίγουν στο χειρουργείο, παίρνουν ένα κομμάτι από τον όγκο και το στέλνουν για ταχεία βιοψία. Ο παθολογοανατόμος που θα την δει πρέπει να αποφασίσει μέσα σε λίγα λεπτά και με όχι ιδανική επεξεργασία του ιστού, αν βλέπει στο μικροσκόπιο καρκίνο και, αν ναι, μέχρι πού πρέπει να κόψει ο χειρουργός. Με λίγα λόγια, αποφασίζει αν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις (γιατί αν κάνει λάθος, όλη η εγχείρηση γίνεται λάθος). Θεραπεύεσαι λοιπόν και λες "ο θεός μου ο χειρουργός με έσωσε!". Αν είσαι ψαγμένος, θα πεις και "καλός και ο αναισθησιολόγος, πήγαν όλα καλά με την αναισθησία". Το όνομα του παθολογοανατόμου, που είχε τα @@ να πει ναι ή όχι, παίζοντας τη ζωή σου και την καριέρα του, μπορεί να μην το ξέρεις καν. Αντίστοιχα σενάρια μπορεί να εμπλέκουν ακτινολόγους, κυτταρολόγους και άλλες άγνωστες ειδικότητες, οι οποίες έχουν χειρότερες δημόσιες σχέσεις από τους χειρουργούς.

Κατά τα άλλα, PP1969, προφανώς δεν κατάλαβες ούτε τι έγραψα εγώ, ούτε ο drlag. Μηδέν στα δύο.

Εσυ καταλαβες τι εγραψα εγω? Τσακο λοιπον μια κουλουρα κι απο μενα.

Με το παραπανω post που θελεις να καταληξεις, οτι οι χειρουργοι κακως παιρνουν το πιο πολυ φακελακι? θα επρεπε να παιρνουν και οι αλλες ειδικοτητες ε.

Μην τον αδικείς τον άνθρωπο, είναι προφανές ότι πάσχει από βαρύτατο σύνδρομο στέρησης που του προκάλεσε η διακοπή της εκπομπής του Αυτιά. Πάντως,

αν είναι να απειλεί ότι θα με κάνει Στρος Καν με λευκή μπλούζα και χειροπέδες,

αν είναι να με βρίζει, έστω και έμμεσα σαν αλητάμπουρα, εκμεταλλευτή και ξεζουμιστή κακόμοιρων ασθενών,

αποφάσισα να αλλάξω στάση ζωής και υπόσχομαι με ρήτρα το επ’ αόριστον αυτό-ban-άρισμα μου τα εξής:

1. Δεν θα ξαναπάω διακοπές σε 5άστερο. Τα καλοκαίρια θα στέλνω τα παιδιά μου σε Ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής κι ο ίδιος θα προσφέρω εθελοντική εργασία σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

2. Ορκίζομαι πως δεν θα εκμεταλλευτώ ξανά ανήμπορες γριούλες, εργαζόμενους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και οικοδόμους.

3. Θα διώξω τον Συμβολαιογράφο που έχω πάντοτε μαζί μου στο χειρουργείο, προκειμένου να τσιμπάω εκβιαστικά και κανένα οικοπεδάκι μεσούσης της επέμβασης, από τους δυστυχείς ασθενείς μου.

4. Φακελάκι δεν μπορώ να πάρω αφού δεν είμαι του Δημοσίου, αλλά εντάξει, για να μη του χαλάσω χατίρι, ορκίζομαι να μην ξαναπάρω φακελάκι. Επιπρόσθετα, παραχωρώ αυτό το προνόμιο σε εφοριακούς, πολεοδόμους, αρμόδιους για τη χορήγηση πρόωρων και αναπηρικών συντάξεων και γενικά σε όλους όσους φυτοζωούν από το Δημόσιο.

5. Θα μοιράσω τα αγαπημένα μου πισιά σε αναξιοπαθούντες (όχι το iPhone – μη το παραχέσουμε κιόλας) και θα ζω ασκητική ζωή μέχρις ότου εξιλεωθώ για τις καταστροφές που έχει προκαλέσει ο κλάδος μου στις ζωές και την υγεία των Ελλήνων, την οικονομία του Έθνους και προφανώς στα μυαλά κάποιων…

Αναγνωρισες τον εαυτο σου στη αναφορα μου για τους αληταμπουρες γιατρους? Εγω δε σε εβρισα προσωπικα(αντιθετα εσυ εβρισες εμενα προσωπικα).

Καταγγελεις τους συν/φους σου που κλεβουν το κοσμο ή τους υπερασπιζεσαι?

Εαν πας να κλεψεις καποιον λογικο και δικαιο δεν ειναι αυτος να σε στειλει φυλακη? γιατι σου κανει τοση εντυπωση?

Καλα, ειρωνευεσαι τις ανήμπορες γριούλες, τους εργαζόμενους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και τους οικοδόμους? Ο_Ο

Επειδη χρηματιζονται οι εφοριακοι, πολεοδόμοι, αρμόδιοι για τη χορήγηση πρόωρων και αναπηρικών συντάξεων, θεωρεις σωστο οτι πρεπει να χρηματιζεστε κι εσεις?

ΥΓ. Την αλβανιδα πως τη θυμηθηκες και την εβαλες στο αβαταρ σου? Για να θολωσεις τα νερα? :lol:

Δημοσ.

@pp1969

Σε ρωτησα προσωπικα αν εχεις δωσει φακελακι και ποσες φορες για να δω αν εισαι προσωπικα παθων της συγκεκριμενης καταστασης. Δε σε ειρωνευτηκα. Αντιθετα με σενα.

Στην ερωτηση σου, θα σου πω οτι δεν εχω καταγγειλει ποτε συναδελφο, δεν ειναι αυτη η δουλεια μου. Ας δημιουργηθει σωμα "αδιαφθορων" να αντιμετωπισει τα λαμογια, αντιλαμβανεσαι οτι δε γινεται ατομικα αυτο το πραγμα. Δε μπηκα στο νοσοκομειο για να αρχισω τις αγωγες εναντιον συναδελφων, αλλα για να ασκησω την ιατρικη οσο καλυτερα μπορω. Αν διαφωνεις μαζι μου σε αυτο, τοτε βλεπουμε τελειως διαφορετικα τα πραγματα και δεν εχουμε κοινο σημειο επαφης στη συζητηση.

Οσο για τα υπολοιπα που γραφεις σε απαντηση του Φιλιππου και του dr lag, νομιζω οτι δεν εχεις καταλαβει καθολου αυτο που θελουν να πουν και επιτιθεσαι τσουβαλιαζοντας αγριως και αδικως.

Η συμμετοχη μου στη συζητηση σταματαει εδω, μιας και ειμαστε τελειως offtopic. Καλο βραδυ.

Δημοσ.

Κι εγω σε ρωτησα προσωπικα ποσες φορες εχεις παρει φακελακι, δε σε ειρωνευτηκα. Μη σου φαινεται ειρωνια αυτη η ερωτηση που φαινεται φυσιολογικη σε ολους τους ελληνες.

Συγκριση μεταξυ μας δε γινεται, εγω δεν αρρωσταινω καθε μερα, ενω εσυ καθε μερα εχεις την ευκαιρια να γινεις "ταπαιρνωγλου":-)

Εισαι λοιπον υπερ της συγκαλυψης. Εγω αν δω πχ.να σκοτωνουν τη θεια σου δε πρεπει να μιλησω γιατι "δεν ειναι δουλεια μου", σωστα?

Δημοσ.

Με το παραπανω post που θελεις να καταληξεις, οτι οι χειρουργοι κακως παιρνουν το πιο πολυ φακελακι? θα επρεπε νσα παιρνουν και οι αλλες ειδικοτητες ε.

Μηδέν στα τρία.

1. Εγραψα ότι όταν ζητάει ο γιατρός φακελάκι ή δεν κόβει απόδειξη, πρέπει ο ασθενής να μην του δίνει φακελάκι και να ζητάει απόδειξη. Επίσης, συμπλήρωσα ότι αν ο ασθενής δεν υποκύψει, τελικά θα λάβει μια χαρά φροντίδα, γιατί κανείς γιατρός δεν θα ρισκάρει για ένα φακελάκι ή μια απόδειξη. Εσύ μου είπες ότι οι γιατροί απαιτούν φακελάκι. Χαίρω πολύ! Τρόπο αντιμετώπισης πρότεινα. Άρα, μηδέν εδώ.

2. Ο drlag σου είπε ότι υπάρχουν 70000 γιατροί, άρα μπορείς να βρεις κάποιον τίμιο να κάνεις τη δουλειά σου. Αυτό για μένα σημαίνει ότι δεν θεωρεί το φακελάκι αυτονόητο και σωστό. Εσύ κατάλαβες το εντελώς αντίθετο. Μηδέν στα δύο.

3. Λέω σε διαδοχικά post ότι ο ασθενής δεν πρέπει να δίνει φακελάκι, ακόμα κι αν του ζητάνε, κι όταν κάνω μια γενικότερη κουβέντα με τον κο Γιάννη για τη σχετική δυσκολία των ιατρικών ειδικοτήτων, καταλαβαίνεις ότι υποστηρίζω πως πρέπει να παίρνουν κι οι άλλοι φακελάκι. Να και το τρίτο λοιπόν.

Εσύ μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις για ΟΛΟΥΣ τους γιατρούς και για οποιονδήποτε άλλο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό.

Δημοσ.

Μηδέν στα τρία.

1. Εγραψα ότι όταν ζητάει ο γιατρός φακελάκι ή δεν κόβει απόδειξη, πρέπει ο ασθενής να μην του δίνει φακελάκι και να ζητάει απόδειξη. Επίσης, συμπλήρωσα ότι αν ο ασθενής δεν υποκύψει, τελικά θα λάβει μια χαρά φροντίδα, γιατί κανείς γιατρός δεν θα ρισκάρει για ένα φακελάκι ή μια απόδειξη. Εσύ μου είπες ότι οι γιατροί απαιτούν φακελάκι. Χαίρω πολύ! Τρόπο αντιμετώπισης πρότεινα. Άρα, μηδέν εδώ.

2. Ο drlag σου είπε ότι υπάρχουν 70000 γιατροί, άρα μπορείς να βρεις κάποιον τίμιο να κάνεις τη δουλειά σου. Αυτό για μένα σημαίνει ότι δεν θεωρεί το φακελάκι αυτονόητο και σωστό. Εσύ κατάλαβες το εντελώς αντίθετο. Μηδέν στα δύο.

3. Λέω σε διαδοχικά post ότι ο ασθενής δεν πρέπει να δίνει φακελάκι, ακόμα κι αν του ζητάνε, κι όταν κάνω μια γενικότερη κουβέντα με τον κο Γιάννη για τη σχετική δυσκολία των ιατρικών ειδικοτήτων, καταλαβαίνεις ότι υποστηρίζω πως πρέπει να παίρνουν κι οι άλλοι φακελάκι. Να και το τρίτο λοιπόν.

Εσύ μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις για ΟΛΟΥΣ τους γιατρούς και για οποιονδήποτε άλλο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό.

Βαλε μηδεν σε ολα στο εαυτο σου για νασαι μεσα.

Δεν quotαρησα σε αυτα που γραφεις.

Παντως μη προσπαθεις να στρογγυλεψεις και να καλυψεις αυτη τη πληγη της ελληνικης κοινωνιας γιατι εκτιθεσαι.

Δημοσ.

καλα εδω γελανε. θα απογοητευτεις αν γνωρισεις χειρουργους. οι περισσοτεροι ειναι απλα τεχνιτες χωρις καθολου ιατρικη σκεψη και με ελαχιστες γνωσεις. sorry για το off topic

Δημοσ.

Θυμάμαι κάποτε είχα κι εγώ την ίδια άποψη με το Γιάννη, σκεφτόμουν πως για να μπορείς να ανοίγεις ένα σώμα και να το ξανακλείνεις, πρέπει να είσαι η Αναγέννηση σε έναν άνθρωπο.

Μετά πήγα σε μερικά συνέδρια και τρόμαξα λίγο με κάτι ερωτήσεις που άκουσα να κάνουν χειρουργοί.

Δημοσ.

Θυμάμαι κάποτε είχα κι εγώ την ίδια άποψη με το Γιάννη, σκεφτόμουν πως για να μπορείς να ανοίγεις ένα σώμα και να το ξανακλείνεις, πρέπει να είσαι η Αναγέννηση σε έναν άνθρωπο.

Μετά πήγα σε μερικά συνέδρια και τρόμαξα λίγο με κάτι ερωτήσεις που άκουσα να κάνουν χειρουργοί.

Και μια και το θέμα με την απόδειξη το έχουμε λύσει, ελπίζω να μου επιτραπεί να θάψω ακόμα λίγο τους χειρουργούς.

1. Παλιότερα, στη Δ.Ευρώπη, όταν υπήρχαν οι συντεχνίες, οι χειρουργοί δεν ανήκαν στη συντεχνία των ιατρών, αλλά είχαν μια κοινή συντεχνία με τους κουρείς (barbers).

2. -Πώς μπορείς να κρατήσεις μυστικό από έναν χειρουργό; -Το γράφεις μέσα σε ένα ιατρικό βιβλίο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...