dr lag Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Μάλλον επειδή ο φτωχός δεν γλιτώνει φόρο, ενώ ο πλούσιος γλιτώνει το 45% του ποσού. Ο ποιητής μάλλον εννοεί ότι δεν είναι δίκαιο αυτό. Ίσα - ίσα που εδώ βιώνουμε τον ορισμό της κοινωνικής δικαιοσύνης. Το κράτος δικαίου δίνοντας κίνητρα στους πλούσιους, υποχρεώνει την επαγγελματική ομάδα που ευθύνεται για την κατάντια της οικονομίας, τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς, να πληρώνει φόρους. Τα χρήματα αυτά επιστρέφονται ως έκπτωση στους πλούσιους και τα ρέστα επενδύονται στις υποδομές κοινωνικής πρόνοιας. Έτσι ο φτωχός δεν χρειάζεται να γλιτώσει φόρο, γιατί απολαμβάνει εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες υγείας και παιδείας, δωρεάν!
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Ο "φιλος" μου ο γιατρος ξαναπηρε τηλεφωνο μολις. Δεν μπορει μεν να μου δωσει αποδειξη 1200 ευρω με ημερομηνια εντος του 2010 αλλα μπορει να μου δωσει αποδειξεις των 200 και 300 ευρω συνολικης αξιας 1200 ευρω.Για μενα μια χαρα ειναι να εχω οφελος απο την εφορια 540 ευρω !!! Δεν ξερω πως θα το κανει αυτο μιας και λογικα οι αποδειξεις των 200 300 ευρω που λογια εχει κοψει ειναι ονομαστικες και ειναι μαλλον κομμενες σε αλλους αλλα δεν με νοιαζει και καθολου. Κατι μου θυμιζει αυτο με κολπα που κανουν που μου ελεγε ο εφοριακος κουμπαρος μου αλλα θα μαθω μαλλον το βραδυ γιατι δεν εδωσα σημασια οταν μου το ειπε. Να πω οτι ηταν φιλικοτατος στην συνομιλια καταληγοντας "μην ανησυχεις φιλε μου".
leftermann Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 αν είναι κομμένες σε ονόματα άλλων, είσαι σίγουρος ότι ισχύουν για σένα; Το λέω γιατί ιατρικά έξοδα δικά μου δεν περνάνε στην σύζυγό μου, κάτι που θα με συνέφερε φορολογικά, πόσο μάλλον αποδείξεις στο όνομα τρίτων. Πιθανόν να έχει κρατημένες λευκές αποδείξεις στο μπλοκ του για τέτοιες μαμουνιές. Και σου δίνει σπασμένη σε τριακοσάρια γιατί πάνω από 300 ευρώ μπαίνουν σε συγκεντρωτικές που υποβάλλουμε κάθε 3 μήνες. Αλλά και πάλι θα πρέπει να μαγειρέψει τα βιβλία ασθενών του. Τέσπα, ψάξτο πριν δεχτείς αποδείξεις σε όνομα άσχετων, αν αυτό σκοπεύει να κάνει.
PP1969 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Oι αποδειξεις γιατρου πρεπει να γραφουν το ονομα του ασθενους πανω? Αν παντως γραφουν το ονομα αλλου ασθενους φανταζομαο δε μπορεις να τις χρησιμοποιησεις.
FilipposMD Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Για μένα πάντως, το ηθικό δίδαγμα είναι ότι είναι μάλλον απλό να κάνεις το σωστό. Μέχρι τώρα, πολλές φορές μου έχει τύχει να μην προθυμοποιηθεί κάποιος να μου κόψει απόδειξη, αλλά ποτέ δεν θυμάμαι να ζήτησα απόδειξη και να μην μου έδωσαν ή να χρειάστηκε να απειλήσω για να μου δώσουν. Οπότε, σε γιατρούς ή μη, ζητάμε πάντα απόδειξη και θα μας τη δώσουν.
PP1969 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Οι γιατροι ειναι ευαισθητο θεμα... συνηθως οχι μονο δε τους ζηταμε αποδειξη αλλα τους δινουμε και φακελακι. Ειναι στο χερι του γιατρου ποσο θα μας εκμεταλλευτει.
FilipposMD Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Οι γιατροι ειναι ευαισθητο θεμα... συνηθως οχι μονο δε τους ζηταμε αποδειξη αλλα τους δινουμε και φακελακι. Ειναι στο χερι του γιατρου ποσο θα μας εκμεταλλευτει. Ο ασθενής είναι πολύ ευάλωτος όταν έρχεται σε επαφή με τον γιατρό. Γι' αυτό και τονίζω ότι, όπως δείχνει η ιστορία του Γιάννη, πρέπει να ξεψαρώσουμε και να ζητάμε. Αν ζητήσουμε, θα μας δώσουν. Σχεδόν το ίδιο πιστεύω και για το φακελάκι. Με εξαίρεση το φακελάκι που δίνεται για να γίνει π.χ. το χειρουργείο αύριο και όχι σε 20 μέρες, θεωρώ ότι το αν θα δώσει ή όχι φακελάκι κάποιος δεν αλλάζει το είδος της φροντίδας που θα λάβει. Για παράδειγμα, πιστεύει κανείς ότι ο χειρουργός θα είναι απρόσεκτος στο χειρουργείο αν δεν πάρει φακελάκι, ρισκάροντας να χάσει τον ασθενή ή να χαλάσει τη φήμη του; Πιθανώς να είναι λίγο πιο απότομος στη συμπεριφορά του, αλλά η φήμη και η ζωή του ασθενούς μετράνε περισσότερο από 500 και 1000 ευρώ. Λίγο θάρρος θέλει και θεωρώ ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, θα γίνει το αυτονόητο χωρίς άλλο κόπο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Ρε παιδια δεν ειμαι κανενας ασχετος να δεχτω αποδειξεις με αλλα ονοματα...Προς Θεου !!!! Το αν στο στελεχος του λεει αλλα απο αυτες που θα μου δωσει δεν ειναι δικο μου προβλημα.
leftermann Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Ρε παιδια δεν ειμαι κανενας ασχετος να δεχτω αποδειξεις με αλλα ονοματα...Προς Θεου !!!! Το αν στο στελεχος του λεει αλλα απο αυτες που θα μου δωσει δεν ειναι δικο μου προβλημα. αυτό θα κάνει; Θα έχει άλλο όνομα στο βιβλίο του και στο στέλεχος, και στο πρωτότυπο θα το σβήσει και θα γράψει το δικό σου; Καλός κάφρος.
dr lag Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Οι γιατροι ειναι ευαισθητο θεμα... συνηθως οχι μονο δε τους ζηταμε αποδειξη αλλα τους δινουμε και φακελακι. Ειναι στο χερι του γιατρου ποσο θα μας εκμεταλλευτει. Όπως και στο δικό σου χέρι είναι, αντί να ισοπεδώνεις τα πάντα κατηγορώντας συλλήβδην επιστήμονες που έχει λειώσει ο πισινός τους με 15 χρόνια σπουδές, να βρεις τον γιατρό που δεν εκμεταλλεύεται, αλλά θεραπεύει. Του κερατά, 70.000 γίναμε ζωή νά 'χουμε, δεν θα βρεις 100 που δεν πίνουν το αίμα του κοσμάκη; Τώρα αν έχεις την απαίτηση επειδή σου στράβωσε το νύχι, να δεις τον κορυφαίο γιατρό και μάλιστα πληρώνοντας λιγότερα απ' όσα για να δεις στο γήπεδο τον ...Σισέ, ε τότε δεν ξέρω ποιός εκμεταλλεύεται ποιόν. Για πήγαινε στην Αγγλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία που δεν έχει φακελάκια και ζήτα να σε δει ο Διευθυντής - μέχρι εδώ θα ακουστούν τα γέλια τους. Για βάλε και κανένα 20άρι στο βιβλιάριο (στυλ ΙΚΑ) ώστε να μπορείς να τρως τη σειρά των άλλων κι έλα μετά να μου πεις πως τα πέρασες. Εύκολο είναι να κατηγορούμε και να προσβάλλουμε ανώνυμα, αλλά μη βγάζουμε συνέχεια την ουρά μας απέξω.
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Μιλησα με καποιον που ξερει απο φορολογικα.Του ειναι πολυ δυσκολο του γιατρου να μου κοψει με 2010 αποδειξεις.Το πιο πιθανο ειναι: Να εχει κοψει μια αποδειξη πχ 300 ευρω στον Κωστα στις 10/8/2010 και απο λευκο μπλοκ που ετσι κι αλοιως ειναι αθεωρητα να κοψει μια ιδια στον Γιαννη (εμενα).Αν το ποσο ειναι μικρο δυσκολο να πεσει σε ελεγκτη να ζητησει διοασταυρωση της δικιας μου με το στελεχος.Φυσικα υπαρχει απο μερους του ρισκο. Θα δειξει αναλογα τι θα μου δωσουν την αλλη Παρασκευη οπως μου ειπε.
PP1969 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Δημοσ. 20 Μαΐου 2011 Ο ασθενής είναι πολύ ευάλωτος όταν έρχεται σε επαφή με τον γιατρό. Γι' αυτό και τονίζω ότι, όπως δείχνει η ιστορία του Γιάννη, πρέπει να ξεψαρώσουμε και να ζητάμε. Αν ζητήσουμε, θα μας δώσουν. Σχεδόν το ίδιο πιστεύω και για το φακελάκι. Με εξαίρεση το φακελάκι που δίνεται για να γίνει π.χ. το χειρουργείο αύριο και όχι σε 20 μέρες, θεωρώ ότι το αν θα δώσει ή όχι φακελάκι κάποιος δεν αλλάζει το είδος της φροντίδας που θα λάβει. Για παράδειγμα, πιστεύει κανείς ότι ο χειρουργός θα είναι απρόσεκτος στο χειρουργείο αν δεν πάρει φακελάκι, ρισκάροντας να χάσει τον ασθενή ή να χαλάσει τη φήμη του; Πιθανώς να είναι λίγο πιο απότομος στη συμπεριφορά του, αλλά η φήμη και η ζωή του ασθενούς μετράνε περισσότερο από 500 και 1000 ευρώ. Λίγο θάρρος θέλει και θεωρώ ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, θα γίνει το αυτονόητο χωρίς άλλο κόπο. To φακελακι το δινεις για να κανεις γρηγοροτερα τη δουλεια σου ή για να προσεχτει περισσοτερο ο ανθρωπος σου. Δυστυχως υπαρχουν παμπολλες περιπτωσεις που το φακελακι απαιτειται απο τον αληταμπουρα γιατρο, και συ φυσικα δε τολμας να τον καταγγειλεις. Όπως και στο δικό σου χέρι είναι, αντί να ισοπεδώνεις τα πάντα κατηγορώντας συλλήβδην επιστήμονες που έχει λειώσει ο πισινός τους με 15 χρόνια σπουδές, να βρεις τον γιατρό που δεν εκμεταλλεύεται, αλλά θεραπεύει. Του κερατά, 70.000 γίναμε ζωή νά 'χουμε, δεν θα βρεις 100 που δεν πίνουν το αίμα του κοσμάκη; Τώρα αν έχεις την απαίτηση επειδή σου στράβωσε το νύχι, να δεις τον κορυφαίο γιατρό και μάλιστα πληρώνοντας λιγότερα απ' όσα για να δεις στο γήπεδο τον ...Σισέ, ε τότε δεν ξέρω ποιός εκμεταλλεύεται ποιόν. Για πήγαινε στην Αγγλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία που δεν έχει φακελάκια και ζήτα να σε δει ο Διευθυντής - μέχρι εδώ θα ακουστούν τα γέλια τους. Για βάλε και κανένα 20άρι στο βιβλιάριο (στυλ ΙΚΑ) ώστε να μπορείς να τρως τη σειρά των άλλων κι έλα μετά να μου πεις πως τα πέρασες. Εύκολο είναι να κατηγορούμε και να προσβάλλουμε ανώνυμα, αλλά μη βγάζουμε συνέχεια την ουρά μας απέξω. Mιλας σα να ζεις σε αλλη χωρα φιλε, αφου ξερεις πολυ καλα οτι το φακελακι κυριαρχει σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις. Αν κρινω απ το νικ σου εισαι κι εσυ γιατρος και θες να υπερασπιστεις το κλαδο σου. Το αν εχει λιωσει ο πισινος σας απο 200 χρονια σπουδες δεν σας δινει το δικαιωμα να εκμεταλευεστε τον κακομοιρη ασθενη και να πατατε πανω στην αναγκη του για να τον ξεζουμισετε. Και ο αλλος μπορει να εχει λιωσει στα ναυπηγεια ή στη οικοδομη, γιατι να σου δωσει εσενα απ το υστερημα του το φακελακι που θα του ζητησεις εκβιαστικα για να πληρωσεις το 5στερο ξενοδοχειο οταν πας διακοπες? Εδω μπορει να ειμαστε ανωνυμοι αν ομως πας να μου κανεις κι εμενα τετοια κολπα θα σε καταγγειλω επωνυμα να το ξερεις και θα πας μεσα σα το Στρος Καν...
doctorkostis Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 PP1969, ποσες φορες εχει χρειαστει να δωσεις φακελακι? Απο περιεργεια ρωταω. (ειμαι και γω γιατρος, ειναι εμφανες απο το νικ).
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Ελπιζω να μου επιτρεπεις να απαντησω κι εγω... Σε νοσοκομειακο γιατρο μη χειρουργο καμμια ... Οι χειρουργοι ομως ειναι αλλη ιστορια. Σε ολους εχω δωσει σε αλλους απο ευχαριστηση δικη μου και γιατι θεωρω οτι η αμοιβη τους ειναι πολυ χαμηλη για τις υπηρεσιες που προσφερουν που ειναι καθοριστικες ακομα και για την ζωη ενος ασθενη , και σε αλλους γιατι τα ζητησαν οταν τους ρωτησα "τι θα στοιχισει γιατρε" ? Καποιος κυνικα ειχε απαντησει για αρθοπλαστικη ισχυου το 1992 οτι στον ιδιωτικο τομεα στοιχιζει 700.000 δρχ και εδω 350.000 . Θα με ρωτησεις ευλογα γιατι το ρωτησα....Απλα για να γινει το χειρουργειο πιο αμμεσα απο γιατρο της δικης μου επιλογης ,αν ακαι αυτο δεν το ξερουμε ποτε αν εγινε απο αυτον η χειρουργικη πραξη , και οχι να περιφερεται ο ασθενης σε διαφρομους "ψαχνοντας χειρουργειο" εστω και αν υπηρχε ελευθερο. Πιστευω οτι ολοι οι γιατροι δεν αμοιβοντε οπως πρεπει...Δεν μπορει ενας γιατρος να παιρνει οσο ενας πτυχιουχος υπαλληλος γραφειου οπως εγω.Αυτη ειναι η αληθεια.
doctorkostis Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Δημοσ. 21 Μαΐου 2011 Ευχαριστω κ. Γιαννη. Καλυφθηκα σε μεγαλο βαθμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.